Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 14:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
 ALLAH jest prawdziwszy niż Pan Bóg 
Autor Wiadomość
Moderator

A resztę dyskutantów proszę o dyskusję merytoryczną i bez inwektyw!

(J 8, 32b)

Cz wrz 04, 2008 13:09

Jak ktoś chce to uwierzy żebym nie wiem jak głupia była dana idea.
Zresztą wieź tu się połap człowieku w takim gąszczu twierdzeń. Ja już zwątpiłem. Dlatego jestem niedowiarkiem ale nie ateistą. Chociaż gdy ostatnio oglądałem historię o Doktor Halinie to... :( Pomyślałem że nie warto było stwarzać człowieka choćby po to aby ta jedna sytuacja nie miała miejsca.

Cz wrz 04, 2008 13:18
czasowo zablokowany

tyle, że wiedz, że wiara polega na tym, aby wierzyć a nie szukać głupotek-ciekawostek w nauce. Błogosławienie którzy nie widzieli a uwierzyli ...

i np. węźmy świadectwo Glorii Polo:
- trafiona przez piorun - zwęglona i martwa. Lekarze nie dawali najmniejszych szans na przeżycie - przeżyła ...
- lekarze nie dawali najmniejszych szans że będzie chodzić - chodzi ...
- lekarze nie dawali najmniejszych szans, że będzie mieć dzieci - ma dzieci ...
i można by tak mnożyć ... - to wszystko jest potwierdzone naukowo przez lekarzy - ze cuda te są nie wytłumaczalne z naukowego punktu widzenia, więc jedynym powodem ich zaistnienia musi być Bóg.

Inny przykład. Hm, np. weźmy Jedyną Polską Stygmatyczke Katarzyne Szymon: http://www.katarzynaszymon.pl/index3.html
(książka o niej dostępna tutaj: http://www.katarzynaszymon.pl/dks/KatSzymKsiazka.pdf)
zaświadczenia lekarskie tam masz przedstawione i różne medyczne karty informacyjne i wyniki badań naukowych ...
dodam, że kobieta ta nie jadła i nie piła - co mogą potwierdzić świadkowie, którzy cały czas z nią przebywali, a odwiedzały ją tłumy, żyła jedynie Komunią Świętą, a stygmaty, które się u niej pojawiły są niewytłumaczalne a naukowego punktu widzenia i nieuleczalne (zniknęły całkowicie w chwili śmierci) - świadkowie którzy z nią byli tez moga potwierdzić, ze pojawiały się i obficie krwawiły same bez żadnej interwencji i stygmatyczka z tego powodu bardzo cierpiała odczówając w ekstazie Mękę Pana Jezusa. Do tego Komunia święta z Nieba - ludzie są naocznymi świadkami jak Komunia Święta była Jej podawana jakby przez niewidzialną postać zstępującą z Nieba - stygmatyczka mówila, ze był to Pan Jezus, anioł, któryś ze świętych np. inny stygmatyk - o. Pio.
Do tego ekstazy - gdzie przemawiał przez Nią Pan Jezus do ludzi tam zgromadzonych i wszystko to oglądały świadkowie przyjeżdzający nieraz z bardzo daleka. Cuda za jej wstawiennictwem też są niewytłumaczalne, podobnie jak to, że każdemu kto się do niej zwrócił dawała dobre rady - tak jakby go bardzo dobrze znała (najwidoczniej dar poznania)

tak wogóle to wszystkie z wymienionych wcześniej przeze mnie pozycji sąwyjaśniane naukowo że z naukowego punktu widzenia tego nie można wyjaśnić inaczej jak tylko cud Boży.
wystarczy czytać !!!

Co tu jeszcze - egzorcyzmy to już wiesz...
cuda za wstawiennictwem np. Jana Pawła II też są niewytłumaczalne inaczej jak tylko przez wiarę

to proste - Bóg jest prawodawcą praw natury i Jest ponad tymi prawami
bo Sam Jest Stworzycielem i Panem wszelkiego stworzenia. Żadne stworzenie nigdy niebędzie w stanie pojąć Istoty Boga - poznawać Go możemy tylko poprzez rozważanie Jego przymiotów.

A tu conieco o nauce, wierze i egzorcyzmach: zwróć uwagę co diabeł mowi o nauce -
http://www.jp2w.pl/?id=58448&location=f ... lang_id=PL

Cz wrz 04, 2008 13:34
Zobacz profil WWW

A tu conieco o nauce, wierze i egzorcyzmach: zwróć uwagę co diabeł mowi o nauce -

to ten w białej szacie ?

Cz wrz 04, 2008 14:01

Tak, jakie to proste. Boje się ludzi którzy tak piszą.

Może to demony działały żeby odwieść od wiary w Allaha?

Cz wrz 04, 2008 14:04

- trafiona przez piorun - zwęglona i martwa. Lekarze nie dawali najmniejszych szans na przeżycie - przeżyła ...
i można by tak mnożyć ... - to wszystko jest potwierdzone naukowo przez lekarzy - ze cuda te są nie wytłumaczalne z naukowego punktu widzenia, więc jedynym powodem ich zaistnienia musi być Bóg.

Wydawałoby się, że nie można przeżyć uderzenia pioruna (zwłaszcza gdy ma się świadomość, że całkowita energia, jaką niesie duża burza, może równać się energii bomby atomowej), ale z reguły przeżywa je ponad 75% osób rażonych piorunem.

Jacson napisał(a):
Inny przykład. Hm, np. weźmy Jedyną Polską Stygmatyczke Katarzyne Szymon: http://www.katarzynaszymon.pl/index3.html
(książka o niej dostępna tutaj: http://www.katarzynaszymon.pl/dks/KatSzymKsiazka.pdf)
zaświadczenia lekarskie tam masz przedstawione i różne medyczne karty informacyjne i wyniki badań naukowych ...

Tam jest jedynie relacja współwyznawców - sorry ale źródłem naukowym nie jest wypowiedź jakiegoś wiejskiego lekarza, który nie wie czemu komuś krew płynie z oczu.

Jacson napisał(a):
tak wogóle to wszystkie z wymienionych wcześniej przeze mnie pozycji sąwyjaśniane naukowo że z naukowego punktu widzenia tego nie można wyjaśnić inaczej jak tylko cud Boży.

To jest opinia z którą się nie zgadzam - może dlatego że nie czczę żadnych bóstw. Przypuszczam, że muzułmanie, wyznawcy RA, czciciele Światowida też by mi przyznali rację.

Jacson napisał(a):

Wiem, że to mit.
Jacson napisał(a):
cuda za wstawiennictwem np. Jana Pawła II też są niewytłumaczalne inaczej jak tylko przez wiarę

w Allaha.
Serio, nie spotkałem się jeszcze z ze zjawiskiem na Ziemi którym jedynym wytłumaczeniem byłaby działalność Dionizosa, Ozyrysa, Jahwe czy innego bóstwa.

Jacson napisał(a):
to proste - Bóg jest prawodawcą praw natury

Skoro to jest takie proste, to czemu są ateiści. A tak! Szatan nas ogłupił.

Jacson napisał(a):
A tu co nieco o nauce, wierze i egzorcyzmach: zwróć uwagę co diabeł mówi o nauce -

Diabeł nic nie powiedział - członek waszego kultu twierdził, że rzekomo coś mu szatan mówił. To jest różnica.

Cz wrz 04, 2008 14:10

Cz wrz 04, 2008 14:10
zbanowany na stałe

...a moim Bogiem jest Logika i Dynamika Rzeczywistości, czyli Chrystus Wszechświata... i stawiam tezę, że mieni się On zarówno obliczem Jezusa, jak i Odyna!

Cz wrz 04, 2008 14:50

Cz wrz 04, 2008 15:19

Jeśli nie ma się nic merytorycznego do powiedzenia to lepiej nie mówić nic.

Cz wrz 04, 2008 20:47

W porządku
tyle, że wiedz, że wiara polega na tym, aby wierzyć a nie szukać głupotek-ciekawostek w nauce. Błogosławienie którzy nie widzieli a uwierzyli ...

dodam, że kobieta ta nie jadła i nie piła - co mogą potwierdzić świadkowie, którzy cały czas z nią przebywali, a odwiedzały ją tłumy, żyła jedynie Komunią Świętą, a stygmaty, które się u niej pojawiły są niewytłumaczalne a naukowego punktu widzenia i nieuleczalne (zniknęły całkowicie w chwili śmierci) - świadkowie którzy z nią byli tez moga potwierdzić, ze pojawiały się i obficie krwawiły same bez żadnej interwencji i stygmatyczka z tego powodu bardzo cierpiała odczówając w ekstazie Mękę Pana Jezusa. Do tego Komunia święta z Nieba - ludzie są naocznymi świadkami jak Komunia Święta była Jej podawana jakby przez niewidzialną postać zstępującą z Nieba - stygmatyczka mówila, ze był to Pan Jezus, anioł, któryś ze świętych np. inny stygmatyk - o. Pio.
Do tego ekstazy - gdzie przemawiał przez Nią Pan Jezus do ludzi tam zgromadzonych i wszystko to oglądały świadkowie przyjeżdzający nieraz z bardzo daleka. Cuda za jej wstawiennictwem też są niewytłumaczalne, podobnie jak to, że każdemu kto się do niej zwrócił dawała dobre rady - tak jakby go bardzo dobrze znała (najwidoczniej dar poznania)

wystarczy czytać !!!

to proste - Bóg jest prawodawcą praw natury i Jest ponad tymi prawami
bo Sam Jest Stworzycielem i Panem wszelkiego stworzenia. Żadne stworzenie nigdy niebędzie w stanie pojąć Istoty Boga - poznawać Go możemy tylko poprzez rozważanie Jego przymiotów.

Bardzo dobra, i rzetelna wypowiedz w moim mniemaniu. Z dużym zainteresowaniem przyjęłam przekaz o świątobliwej Katarzynie Szymon, o której dotąd nawet nie słyszałam...Dziękuję, i pozdrawiam serdecznie :)

So wrz 06, 2008 11:24
zbanowany na stałe

W filmie uwage moja zwrocila wypowiedz diabla:
"... co wam podsuwam przez wielu naukowcow ktorzy sa na mojej sluzbie i co daje wam w formie napuszonych, uczonych bredni."
Troche mnie to zasmucilo bo ja w nauke wierze, ale to do czasu kiedy okazalo sie ze diabel to wierutny klamca, chyba wiec myslal o kims innym niz naukowcy.
Nie wiem czy szczesliwa do konca byla opowiesc o nakluwaniu zdiecia. Widzialem tam mlodych, nieswiadomych ludzi ktorzy byc moze zechca zatestowac na kolegach. To nie jest zwalczanie okultyzmu.

Na zdieciach kobiety nic dziwnego nie widze. No coz czeski fotograf to i zdiecia niewyrazne. :)

So wrz 06, 2008 14:15
"Ale to nie przeszkadza temu aby od kogos żądać aby wierzył w Jahwe".....a kto od was żąda wiary????
Wasz wybór - wasza sprawa.
Czy ktoś wysyłał do was imienne żądanie o konieczności wiary i produkowania się na katolickim forum????

So wrz 06, 2008 15:45
"Ale to nie przeszkadza temu aby od kogos żądać aby wierzył w Jahwe".....a kto od was żąda wiary????
Wasz wybór - wasza sprawa.
Czy ktoś wysyłał do was imienne żądanie o konieczności wiary i produkowania się na katolickim forum????

tak jak za komuny w Partyji było:
"nie musisz obywatelu wstępować, to Twój wybór jest, ale jek chcesz mieszkanie kupić albo na wakacje jechać to..."

So wrz 06, 2008 19:13
Nonsensy prawisz :D ...ludzie obywają się bez wiary i potrafią uszanować wiarę innych - znam osobiście takie osoby.
A wy wszyscy, którzy nie potraficie merytorycznie dyskutować, tylko okazujecie brak szacunku do przekonń ludzi wierzących, usiłujecie ich poniżać, nie pojmujecie, że tym samym pozbawiacie się szacunku sobie należnego.

So wrz 06, 2008 20:27
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona