Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N paź 05, 2025 10:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Płacząca figurka Matki Boskiej z Niżankowic 
Autor Wiadomość

Tylko jak wytłumaczyć łzy pojawiające sie na figurce w siedzibie biskupa...przecież właściciel nie wdarł się na ołtarz i na oczach sceptycznego biskupa i 5 towarzyszących mu osób skropił twarz Maryji.
Sceptycyzm jest pożądany ale racjonalośc też

Krew która była męska, a właściciel figurki nie chciał poddać się testom DNA.
Nie ma nagrań, wypływanie krwi nie było obserwowane przez naukowców, tylko przez czcicieli figurki - nie są wiarygodni.

Alus napisał(a):
gdybyśmy adekwatnie do Twojego pojmowania wiarygodności, w podobny sposób traktowali wszystkie podane informacje przez PRL-owskie rezimowe media, niechybnie zatracilibyśmy kontakt z rzeczywistością

Gdyby wszyscy podchodzili z podobnym sceptycyzmem do wszystkiego to byłby to wielkie triumf rozumowania naukowego.
A tak zabobony mają się dobrze.

Pt wrz 26, 2008 14:32
'rozum naukowy' obliguje do szacunku wobec iterlokutora
- "Widzieli to również eksperci, którzy natychmiast pobrali próbkę krwi"....z tekstu z linku.

Pt wrz 26, 2008 15:02

'rozum naukowy' obliguje do szacunku wobec iterlokutora
- "Widzieli to również eksperci, którzy natychmiast pobrali próbkę krwi"....z tekstu z linku.

No to daj link do raportu tych "ekspertów". Z jakiej są uczelni, jakie prace wcześniej publikowali, czy środowisko naukowe się z nimi zgadza...

N wrz 28, 2008 16:47
ty masz "rozum naukowy" (??) i się nie nadajesz.

N wrz 28, 2008 23:08
ty masz "rozum naukowy" (??) i się nie nadajesz.

Ludwik Pasteur obdarzony niewątpliwie rozumem naukowym stwierdził
- "Trochę wiedzy oddala od Boga, dużo wiedzy sprowadza di Niegi z powrotem".
a noblista Max von Laue
- "Najlepsi sośród fizyków mogli się zawsze podpiać pod zdaniem, że doświadczenie prawdy naukowej jest w pewnym sensie spojrzeniem na Bog".
http://mateusz.pl/wdrodze/nr304/304-05-FR-Nauka.htm
Tyko puste kłosy dumniew znoszą się do nieba - podobnie jak puste głowy chcą wyrugować boga i zastąpić czymś Jego miejsce.

Pn wrz 29, 2008 7:46

Wciąż czekam na dowody, Alus, nie na cytaty.

Pn wrz 29, 2008 8:28
To się nie doczekasz :D .....nie będę tracić czasu, aby podać Ci link, a Ty uczepisz się jednego zdania i będziesz żadał nastepnęgo "dowodu"....mam ciekawsze zajęcia :)
Jezus zawsze mówił - "Jeśli chcesz"....jeśli chcesz, to znajdź sobie sam, a jeśli tak Ci wygodnie - Twój wybór....nic na siłę, ewangelizacja także.

Pn wrz 29, 2008 11:28

To się nie doczekasz :D .....nie będę tracić czasu, aby podać Ci link, a Ty uczepisz się jednego zdania i będziesz żadał nastepnęgo "dowodu"....mam ciekawsze zajęcia

Prawda jest taka, że nie ma ani jednego dowodu, a ty wierzysz bo chcesz wierzyć.

Alus napisał(a):
Jezus zawsze mówił - "Jeśli chcesz"....jeśli chcesz, to znajdź sobie sam

No to jest jakiś żart - twierdzisz że istnieją anioły, zaświaty, bogowie, ale dowody na potwierdzenie twoich twierdzeń mam znaleźć ja, sceptyk. To się nadaje do kabaretu.

Pn wrz 29, 2008 11:35

Alus napisał(a):
To się nie doczekasz :D .....nie będę tracić czasu, aby podać Ci link, a Ty uczepisz się jednego zdania i będziesz żadał nastepnęgo "dowodu"....mam ciekawsze zajęcia

Prawda jest taka, że nie ma ani jednego dowodu, a ty wierzysz bo chcesz wierzyć.

Prawda jest taka, że na wiele rzeczy nie ma dowodu, ale tak do końca nie powinieneś mówić , że nie ma dowodu .To że go nie znalazłeś nie znaczy że go nie ma.

Pn wrz 29, 2008 12:45

Prawda jest taka, że na wiele rzeczy nie ma dowodu, ale tak do końca nie powinieneś mówić , że nie ma dowodu .To że go nie znalazłeś nie znaczy że go nie ma.

A Ty go znalazłeś?

Pn wrz 29, 2008 14:10

Wierzę, więc dowody mi nie potrzebne, tym bardziej, że na niektóre dowody można czekać długo . Ludzie z początku ery musieliby czekać prawie 2000 lat aby dowiedzieć się że Ziemia jest okrągła. Nie mamy tyle czasu.

Pn wrz 29, 2008 18:36

No cóż, ja sprawę widzę inaczej. Nie ma dowodów - nie ma o czym mówić.

Pn wrz 29, 2008 18:47

Twoje 740 postów temu przeczy.

Pn wrz 29, 2008 19:00

movsd napisał(a):

Twoje 740 postów temu przeczy.

740 postów próbowałem was skłonić do przedstawienia dowodów na istnienie Waszego Boga - bezskutecznie.

Pn wrz 29, 2008 19:07

740 postów próbowałem was skłonić do przedstawienia dowodów na istnienie Waszego Boga - bezskutecznie.

Jednocześnie nie przedstawiłeś żadnego dowodu na to, że ateizm jest słuszny.

Pn wrz 29, 2008 19:47
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona