Autor |
Wiadomość |
CzłowiekBezOczu
|
jafo napisał(a): Zresztą im zależy żeby ludzie w nie nie wierzyli wiec to Tobie na pewno się nie ukażą.
Znaczy następna bajka że trzeba wierzyć żeby się ukazały. Ehhhh  Nie prościej normalnie się przyznać że to tylko wymysły tych co wierzą w duchy? Klucze zgubi, na pewno demon zabrał. Portfela w szafce nie położył tylko pod łóżkiem leży, to pewno duchy w tym palce maczały. Zmarły dziadek się przyśni, na pewno z zza światów wiadomość przekazuje. Żenada.
|
Pt maja 15, 2009 20:28 |
|
|
|
 |
R6
|
Z dobrze poinformowanych źródeł wiem, że badania te przeprowadzili japońscy teologowie przy pomocy technik eksterioryzacji. Udali się w naturalne środowisko duchów aby te czuły się bezpiecznie będąc na własnym terenie. Odpowiedzi udzielane były na specjalnych, eterycznych kwestionariuszach. Przez te drobne szczegóły wiarygodność wyników niezmiernie wzrosła.
_________________ Wadą wiary jest to, że jest wiarą.
http://wiadomosci.onet.pl/2084260,12,zl ... ,item.html
|
Pt maja 15, 2009 20:36 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
Podobne efekty uzyskał Polski nieuznany niestety badacz Zenon Pyra-Bulwa Kartofel który otrzymywał wiele przesłań i doświadczył osobistego kontaktu z zza światami wykorzystując wysuszone kwiatostany (niejednokrotnie z niewielką domieszką liści) żeńskich roślin konopi. Niestety jego doświadczenia zostały odrzucone przez świat nauki a nim samym ( a zwłaszcza jego poletkiem badawczym) zainteresowała się policja. Jego notatki zostały skonfiskowane i niestety straciliśmy możliwość poznania tych niewątpliwie sensacyjnych relacji z "drugiej strony".
|
Pt maja 15, 2009 20:59 |
|
|
|
 |
Owieczka_in_black
|
Cytuj: Kupimy se dwie skrzynki piwa grilla i kiełbasy. weźmiemy kamery i kumpli. Mam obawy, że z takim wyposażeniem możecie zobaczyć dużo więcej  :P Cytuj: Trzecia, najgorsza grupa, to dusze przysłane przez szatana, aby marnować życie ludzi poprzez wydawane jęki, odgłosy, dziwne telefony. Aby ich straszyć i sprawiać, by spotkały ich nieszczęścia. Te złe duchy nazywamy demonami
Strumyczku, demon to demon - upadły anioł, żaden człowiek po śmierci nie zmienia się w demona, ani w anioła. Z tego co wiem to sprzeczne z nauką KK.
R6  :D:D dzięki, chociaż się ubawiłam szczerze.
_________________ Za snem tęskniąc pisarz przytula butelkę,
Tak, jakby spirytus mógł mu dodać ducha.
Słowa - kiedyś wielkie - stały się niewielkie;
Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/
|
Pt maja 15, 2009 22:58 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
Owieczka_in_black napisał(a): Cytuj: Kupimy se dwie skrzynki piwa grilla i kiełbasy. weźmiemy kamery i kumpli. Mam obawy, że z takim wyposażeniem możecie zobaczyć dużo więcej  :P
No a jak taki demon wciągnie w jakieś eteryczne czeluście ? Przynajmniej przegryzka będzie i napoje. Na głodniaka (oni tam chyba nie jedzą) ucieczka z drugiej strony może się nie udać. A tak będą i siły i fantazja żeby się ze szponów wyrwać. Zresztą taka laska kiełbasy może od biedy zastąpić maczugę.
|
So maja 16, 2009 8:11 |
|
|
|
 |
jafo
zbanowany na stałe
|
CzłowiekBezOczu napisał(a): jafo napisał(a): Zresztą im zależy żeby ludzie w nie nie wierzyli wiec to Tobie na pewno się nie ukażą. Znaczy następna bajka że trzeba wierzyć żeby się ukazały. Ehhhh ;/ Nie prościej normalnie się przyznać że to tylko wymysły tych co wierzą w duchy? Klucze zgubi, na pewno demon zabrał. Portfela w szafce nie położył tylko pod łóżkiem leży, to pewno duchy w tym palce maczały. Zmarły dziadek się przyśni, na pewno z zza światów wiadomość przekazuje. Żenada.
nie zrozumiałeś o czym mówię.
nie ma kontaktu ze zmarłymi.
jeśli ktoś ma jakiś kontakt to to jest na pewno demon.
Zmarły nie żyje i nie może z nim być kontaktu
_________________ W demokracji rządzi większość...a że większość jest głupia więc będzie coraz głupiej
|
So maja 16, 2009 9:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: No a jak taki demon wciągnie w jakieś eteryczne czeluście ? Jasne. Przecież powszechnie wiadomo, że jak portal otworzy, to ciężka sprawa. Bez Różdżki +5 Przeciwko Nieumarłym nie da rady się wyrwać  Cytuj: Tak poza konkursem. Przyszło mi do głowy żeby stworzyć ateistyczną grupę do obczajania cudów. Ja jestem zapalonym fotografem, jeszcze kilku ludzi, kamerzysta i moglibyśmy pojeździć tam gdzie są cuda i duchy i poszukać nadprzyrodzonego.
Serio, to mógłby być naprawdę niezły eksperyment. Szkiełko i oko w działaniu, jako przeciwwaga dla strony wierzących. Byłabym ciekawa bilansu działalności podobnej grupy... bo (niestety) sprawami znanymi jako "nadprzyrodzone" zajmują się w zasadzie tylko ci, którzy gotowi są przyjąć wszystko na wiarę, a przez to dają się często ponosić wyobraźni.
Jak niedaleko mojej miejscowości - ktoś wyciął na korze buka serduszko, wzór zarósł korą po latach w naturalny sposób, a miejscowi już widzą w tym wizerunek Matki Boskiej, stawiają znicze, znoszą kwiaty itd. Ludzie mają wielką potrzebę widzenia "nadprzyrodzonego"... często tam, gdzie go nie ma. Może i zaliczam się do wierzących w pewne sprawy, ale to już naprawdę przesada.
|
So maja 16, 2009 9:44 |
|
 |
Lot Orła
|
Wierzba napisał(a): Jasne. Przecież powszechnie wiadomo, że jak portal otworzy, to ciężka sprawa. Bez Różdżki +5 Przeciwko Nieumarłym nie da rady się wyrwać 
I do tego "Bransolety Natchnienia" - zwiększające odpędzanie nieumarłych przez dobrych i kontrolowanie tychże przez złych kapłanów.
Tak swoją drogą nie widziałem nigdy aby jakaś różdżka miała umagicznienie, laska ok ale różdżka? 
_________________ leć wysoko! prosto pod sztandar WOLNOśCI!
Nigdy nie ufaj maszynom... i kobietom.
|
So maja 16, 2009 12:56 |
|
 |
deana
|
Ja nie widziałam ducha, ale wierzę, że są, że krążą wśród nas, że opiekują się bliskimi....
_________________ Moje drzewo
|
So maja 16, 2009 13:49 |
|
 |
r4dz10
|
w jaki sposób się opiekują? doradzają czy coś? ja nikogo z zaświatów nie słyszałem, a rady by się przydały.
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
So maja 16, 2009 14:07 |
|
 |
deana
|
Nie umiem tego powiedzieć, ale głęboko wierzę, że moja Ś.p Mama czuwa nade mną.
_________________ Moje drzewo
|
So maja 16, 2009 14:10 |
|
 |
Owieczka_in_black
|
Cytuj: No a jak taki demon wciągnie w jakieś eteryczne czeluście ? Przynajmniej przegryzka będzie i napoje. Na głodniaka (oni tam chyba nie jedzą) ucieczka z drugiej strony może się nie udać. A tak będą i siły i fantazja żeby się ze szponów wyrwać. Zresztą taka laska kiełbasy może od biedy zastąpić maczugę.
Człowieku, "święte" słowa:D Oby siły zachować, bo fantazyji to nam - Polakom, od wieków nie brakowało 
_________________ Za snem tęskniąc pisarz przytula butelkę,
Tak, jakby spirytus mógł mu dodać ducha.
Słowa - kiedyś wielkie - stały się niewielkie;
Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/
|
So maja 16, 2009 14:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Tak swoją drogą nie widziałem nigdy aby jakaś różdżka miała umagicznienie, laska ok ale różdżka?
Improwizowałam  No, skoro już jesteśmy w krainie absurdu... 
|
So maja 16, 2009 15:21 |
|
 |
r4dz10
|
bardzo bym prosił o zejście z tematu magicznych patyczków 
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
So maja 16, 2009 15:52 |
|
 |
kaloryfer
|
To może żeby pchnąć dyskusję na temat główny:
Za co uważacie opętanie Emilie Rose?
Sprawa jest dosć znana, są nagrania, świadkowie, był proces i nawet holiłódzki film. Dziewczyna niestety zmarła (chyba z wycieńczenia tymi opętaniami-ale niejestem pewien).
1. opętanie demonów (sami się przedstawili, było ich czterech: Hitler, Judasz i jeszcze dwóch)?
2. nieleczoną chorobę (tak chyba orzekł sąd, epilepsja czy jakoś tak)?
3. spisek katolików aby uwiarygodnić swoją wiarę?
|
So maja 16, 2009 16:45 |
|
|
|