Jestem agnostykiem i chciałbym podyskutować.
Autor |
Wiadomość |
jakoś
zbanowany na stałe
|
Metalik napisał(a): jakoś napisał(a): cudowne znaki to wymysł ludzi. jak nie wierzysz to poproś kogoś o cud aby uzdrowił sparalizowanego albo zeby komus odrosła ręka Argument z odrośnięciem ręki powala  Ty się pomódl by ci Bóg pomnożył szarych komórek, cuda się zdarzają, może nad tobą się ulituje. niestety skoro nawet Bóg z ręką sobie nie radzi to ze mna tym bardziej . A na powaznie. jakoś cuda z odrośnięciem ręki się nie zdażają Cytuj: a w pismie swietym nie ma nic na temat ciała i krwi ze to było literalne Odezwał się fachowiec i znawca literatury. Pisze czarne na białym, ale taki heretyk jak tyk na siłę będzie to podważał. Taka natura heretyka.
czyli kanibalizm?
|
Wt lip 21, 2009 20:38 |
|
|
|
 |
Guzkow
|
Metalik napisał(a): jakoś napisał(a): cudowne znaki to wymysł ludzi. jak nie wierzysz to poproś kogoś o cud aby uzdrowił sparalizowanego albo zeby komus odrosła ręka Argument z odrośnięciem ręki powala  Ty się pomódl by ci Bóg pomnożył szarych komórek, cuda się zdarzają, może nad tobą się ulituje. Zamiast obrażać kogoś, może się pomodlisz do swojego Boga o trochę pokory i szacunku dla rozmówcy? Być może się nad Tobą zlituje. Metalik napisał(a): jakoś napisał(a): a w pismie swietym nie ma nic na temat ciała i krwi ze to było literalne Odezwał się fachowiec i znawca literatury. Pisze czarne na białym, ale taki heretyk jak tyk na siłę będzie to podważał. Taka natura heretyka. Czas rozpalić stosy dla heretyków. Btw. Widać, iż moja katechetka i ksiądz byli w błędzie skoro kazali mi traktować biblię jako metaforę. Metalik napisał(a): r4dz10 napisał(a): Ten "cud" z Hosią zapewne kłądzie wielu ludzi na kolana, którzy nawet się nie zastanawiają, dlaczego Bóg pokazuje takie sztuczki zamiast uratować komuś życie lub zdrowie. przykre. Nie wiem za bardzo co chcesz przez to powiedzieć? Te cuda a nie sztuczki maja na celu uzdrowienie ducha, a nie ciała, bo ciało w pył się obróci duch zaś przetrwa.
http://zezowatykartograf.blox.pl/2009/0 ... udzie.html
Podzielam stanowisko autora tego tekstu. Skoro jest to żywa tkanka to napewno jest w niej DNA. Skoro jest DNA to można je wszczepić do komórki jajowej i vuala! Mamy nowego - starego Jezusa.
Pozdrawiam G.
|
Wt lip 21, 2009 20:53 |
|
 |
Metalik
|
jakoś napisał(a): jakoś cuda z odrośnięciem ręki się nie zdażają Skąd wiesz? Jesteś pewien, może się zdarzył, widzisz cały świat, znasz wszystkich ludzi? Dla Boga nie ma rzeczy niemożliwych, więc pomnożenie twoich szarych komórek jest też możliwe Live Cannibalism  !!!! Grrrrrrrrrrrrrrrr Guzkow napisał(a): Zamiast obrażać kogoś, może się pomodlisz do swojego Boga o trochę pokory i szacunku dla rozmówcy? Pokory to mi nie brakuje, ale ów człek przekręca nauki Jezusa Chrystusa, czyli jest heretykiem (takich kiedyś palono, ja tylko upominam) napisałem prawdę, a pomodlić to się oczywiście mogę, ale o jego nawrócenie. Cytuj: Czas rozpalić stosy dla heretyków. Btw. Widać, iż moja katechetka i ksiądz byli w błędzie skoro kazali mi traktować biblię jako metaforę Daruj sobie te idiotyczne ironie o stosach, a co mówili twoi katecheci tego nie wiem, bo nie chodziłem na ich lekcje a od ciebie relacji słuchać nie chcę bo pewnie coś przekręcisz i zniekształcisz ich przekaz. Cytuj: Skoro jest DNA to można je wszczepić do komórki jajowej i vuala! Mamy nowego - starego Jezusa
No co ty 
_________________ "Kto kark do ziemi zgina, nie ma prawa dziwić się, gdy po nim depczą"
"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".
|
Wt lip 21, 2009 21:07 |
|
|
|
 |
kaloryfer
|
Cytuj: Cytat Johhny:Ateiści oczekują wyłącznie tego, że nie będzie nic. Ateizm NIE JEST postawą otwartą ! Ateizm jest postawą skrajnie zamkniętą.
Cytat kaloryfer: ateiści uważają chyba, ich obecne postrzeganie świata nie daje im podstaw do oczekiwania czegoś.
Cytat Johhny: A to nie to samo ?
Wg mnie rożnica jest zasadnicza: Ateiści na podstawie swojego doświadczenia i znanych metod badawczych uważają że nie mają powodów aby uważać że Bóg istnieje. A metody badawcze, które przedstawiają im wierzący ich nie przekonują, co nie znaczy że są pewni "istnienia nicości" tylko, że na obecnym etapie nie znają przekonująch dowodów aby sądzić inaczej. Więc sądzą tak jak sądzą
Tak samo jak nie uważamy za idiotów ludzi którzy kielkanaście wieków temu uważali że Ziemia jest płaska bo wiemy że nie znali (nie odkryli) odpowiednich metod badawczych. Czy ktoś z tego powodu uważa ich postawę "za zamkniętą"?
Inną, ciekawą sprawą jest temat...jaki dowód jest dowodem na istniene Boga dla ateistów...
P.S> Niektórzy nawet dziś uważają że Ziemia jest płaska... http://pl.wikipedia.org/wiki/Towarzystwo_Płaskiej_Ziemi
|
Wt lip 21, 2009 21:07 |
|
 |
Sylwia A.
|
kaloryfer napisał(a): jaki dowód jest dowodem na istniene Boga dla ateistów...
Ależ tzw. "ateiści" w znacznej większości nie są ludźmi, którzy chodzą za wierzącymi i mówią: "daj mi dowód na istnienie Boga, no daj mi dowód na istnienie Boga..."
Tak robi znikoma mniejszość, tyle że jest bardzo hałaśliwa - jak to mniejszość.
Większości "ateistów" ten temat po prostu nie zajmuje. Ewentualnie zajmuje dopiero wtedy, gdy to wierzący tryumfalnie oglaszają, że taki dowód mają.
W końcu gdyby mieli, byłoby to ciekawe osiągnięcie ludzkiego rozumu. Niestety - dotąd im się nie udało 
|
Wt lip 21, 2009 21:25 |
|
|
|
 |
Metalik
|
Ja takich ludzi dzielę na dwie grupy:
1. Ateiści - histerycy i fanatycy, których najważniejszym celem życia jest podważanie prawdziwości religii a w skrajnych wypadkach zwalczanie jej.
2. Ludzie niewierzący, którzy nie mają łaski wiary, ale w przeciwieństwie do powyższych nie podważają i nie zwalczają jej.
Mogą zadawać pytania, poszukiwać lub nie robić nic.
_________________ "Kto kark do ziemi zgina, nie ma prawa dziwić się, gdy po nim depczą"
|
Śr lip 22, 2009 6:56 |
|
 |
Sylwia A.
|
Metalik napisał(a): Ja takich ludzi dzielę na dwie grupy:
A do której grupy zaliczają się ci, którzy protestują, gdy ktoś prezentuje jako oczywistości rzeczy, których nie potrafi uzasadnić?
|
Śr lip 22, 2009 9:35 |
|
 |
Metalik
|
To zależy o jakie "oczywistości" chodzi.
|
Śr lip 22, 2009 9:40 |
|
 |
Sylwia A.
|
Metalik napisał(a): To zależy o jakie "oczywistości" chodzi.
No chyba jasno napisałam. O "oczywitości", dla których nie umie się podać uzasadnienia
|
Śr lip 22, 2009 11:03 |
|
 |
jakoś
zbanowany na stałe
|
Metalik napisał(a): jakoś napisał(a): jakoś cuda z odrośnięciem ręki się nie zdażają Skąd wiesz? Jesteś pewien, może się zdarzył, widzisz cały świat, znasz wszystkich ludzi?
gdyby taki cud kiedykolwiek się zdarzył to w tvn by o tym dawno mówili.
|
N lip 26, 2009 20:33 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
Dwudziestotrzyletniemu Miguelowi Juanowi Pellicerowi w sposób cudowny przywrócona została amputowana prawa noga.
Owoce wieloletnich poszukiwań i badań historycznych dokumentów dotyczących tego miezwykłego wydarzenia zostały opublikowane w książce zatytułowanej II Miracolo (Cud), napisanej przez słynnego pisarza i dziennikarza włoskiego Vittoria Messoriego.
http://adonai.pl/cuda/?id=36
Jest to Cud uznany przez Kościół Katolicki
|
N lip 26, 2009 20:49 |
|
 |
jakoś
zbanowany na stałe
|
frater napisał(a): Dwudziestotrzyletniemu Miguelowi Juanowi Pellicerowi w sposób cudowny przywrócona została amputowana prawa noga.
Owoce wieloletnich poszukiwań i badań historycznych dokumentów dotyczących tego miezwykłego wydarzenia zostały opublikowane w książce zatytułowanej II Miracolo (Cud), napisanej przez słynnego pisarza i dziennikarza włoskiego Vittoria Messoriego.http://adonai.pl/cuda/?id=36Jest to Cud uznany przez Kościół Katolicki
dobre.
niestety tvn-u tam nie było wiec możemy opowiedzieć nawet o sierotce Marysi i królewnie śnieżce.
KK uznaje nawet że Maria zawsze była dziewicą.
Niestety to fizycznie niemozliwe
|
N lip 26, 2009 21:12 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Ludzie mieli rozmnażać się w Światłości, tak jak przyszedł na ziemski świat BÓG - Człowiek - PAN JEZUS.
|
N lip 26, 2009 22:02 |
|
 |
Sylwia A.
|
frater napisał(a): Ludzie mieli rozmnażać się w Światłości
To znaczy przy zapalonym świetle...? 
|
N lip 26, 2009 22:12 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
To znaczy tak Jak PAN JEZUS sie urodził. I zapewne byłoby tak gdyby nie było grzechu pierworodnego.
|
N lip 26, 2009 23:10 |
|
|
|