Wiara i rozum w poszukiwaniu BOGA
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Właściwie to znane są teoretycznie przypadki, przy rozważaniu prędkości relatywistycznych albo na poziomie cząstek elementarnych, gdzie sumowanie masy nie jest takie oczywiste  .
|
So sie 15, 2009 13:29 |
|
|
|
 |
Witold
|
grzmot napisał(a): Właściwie to znane są teoretycznie przypadki, przy rozważaniu prędkości relatywistycznych albo na poziomie cząstek elementarnych, gdzie sumowanie masy nie jest takie oczywiste  .
Ale kawałeczki zakrzepłej krwi to chyba jeszcze nie cząstki elementarne..
Z tego bajenia fratera niewiele można wyciągnąć, szczerze mówiąc to zastanawiam się, kto w ogóle przeprowadzał taki eksperyment
|
So sie 15, 2009 13:36 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: szczerze mówiąc to zastanawiam się, kto w ogóle przeprowadzał taki eksperyment
A jakie to ma znaczenie? Ludzie wierzacy sami przyznaja, ze wystarczy wypowiedz osoby uznanej za autorytet a reszta staje sie materia bez znaczenia.
Ateista widzi jedna prawde, wierzacy ma ich wiele. Prawda objawiona, prawda, Prawda, prawie prawda(niektore cuda), czy jeszcze nie prawda ale niebawem(swiety JPII).
Sa tez prawdy niezbite do konca swiata, a powstale "na prosbe" (wczorajsze swieto).
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
N sie 16, 2009 11:21 |
|
|
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
Witold napisał(a): frater napisał(a): Jakiż to argument @Witoldzie? No cóż nie jestem wprawdzie ekspertem od badania krwi, ale o dobrze zrozumiałem ten twój bełkot to opisane zjawisko przeczy tajemniczemu prawu matematycznemu które nazywa się "dodawanie", w związku z czym wniosek że zostało zmyślone jest w zasadzie oczywisty. Ty zaś tak pewnie przy nim obstajesz, jakbyś sam je ważył, gdyby myślenie nie było ci obce, to sam byś doszedł do wniosku, że wiarygodność opowieści o tym że trzy cegły ważą tyle samo co jedna, jest delikatnie mówiąc minimalna.
gdy zważono oddzielnie poszczególne cząstki zakrzepłej krwi (są one różnej wielkości), każda z nich ważyła dokładnie tyle, co wszystkie razem wzięte.
I to jest właśnie Drogi Witoldzie BOŻY Cud, niejedyny i chętnie w tym temacie pokazałbym Wam wiele Cudów, które w racjonalny sposób nijak nie da się podważyć, pozostawiając `pole` tylko kpinom.
Myślałem, że stać Was na bardziej racjonalny wywód.
Badania zostały przeprowadzone w laboratorium pod ścisłym nadzorem dwóch profesorów uniwersyteckich: Linoliego i Berteliego.
Są to badania oficjalne.[/b]
|
So wrz 05, 2009 10:38 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Ateista widzi jedna prawde, wierzacy ma ich wiele.
Hmm, to dlaczego powszechnie się uważa, iż ateista ma szersze horyzonty ? 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So wrz 05, 2009 11:01 |
|
|
|
 |
Sareneth
|
Cytuj: gdy zważono oddzielnie poszczególne cząstki zakrzepłej krwi (są one różnej wielkości), każda z nich ważyła dokładnie tyle, co wszystkie razem wzięte. To są brednie fraterze.
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
So wrz 05, 2009 11:23 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
frater napisał(a):
gdy zważono oddzielnie poszczególne cząstki zakrzepłej krwi (są one różnej wielkości), każda z nich ważyła dokładnie tyle, co wszystkie razem wzięte.
I to jest właśnie Drogi Witoldzie BOŻY Cud, niejedyny i chętnie w tym temacie pokazałbym Wam wiele Cudów, które w racjonalny sposób nijak nie da się podważyć, pozostawiając `pole` tylko kpinom.
Myślałem, że stać Was na bardziej racjonalny wywód.
Badania zostały przeprowadzone w laboratorium pod ścisłym nadzorem dwóch profesorów uniwersyteckich: Linoliego i Berteliego.
Są to badania oficjalne.[/b]
Zatem pytam czy znajdzie się na forum jakiś racjonalista ` z krwi i kości`, który postara się odnieść do tego Cudu racjonalnie?
|
So wrz 05, 2009 13:39 |
|
 |
Sareneth
|
Racjonalnie? Tu nie ma nic racjonalnego! Bo co?
Biorą cząsteczki rzekomej krwi, następnie je ważą. I ich waga jest cieższa niż waga całej próbki. To jest racjonalne? Nie można w żaden sposób złamać praw fizyki. To nie Matrix fraterze...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
So wrz 05, 2009 13:44 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Masz rację to nie matrix, a jako że jest faktem, jest to Cud BOŻY
|
So wrz 05, 2009 13:52 |
|
 |
Sareneth
|
FAKTEM? JAKIM FAKTEM?
Opiszmy to "badanie":
WYKRYTO SUBSTANCJĘ, W KTÓREJ JEST HEMOGLOBINA. TO MOŻE BYĆ MIESZANINA WODY, ZIEMI, SOKU Z JERZYN I INNYCH SUBSTANCJI, DO KTÓRYCH DODANO KREW NP. KONIA. Nastepnie cząsteczki JAKIEJŚ substancji zwarzono. Dokładne dane znikęły w dziwnych okmolicznościach, i pozostał tylko słowny opis. Dziwne, co? Z opisu wynika, że coś magicznie obaliło wszystkie obecne założenia fizyki, zrobiło coś z niczego i zwiększyło z niczego masę substancji. Wybacz, ale jest to zwyczajny bełkot.
|
So wrz 05, 2009 14:01 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Hmm, to dlaczego powszechnie się uważa, iż ateista ma szersze horyzonty ? WoooW
Poetycko ...
Ateista idzie w strone wyjscia murowanego labiryntu, ROZSZERZAJACYM sie korytarzem, tuz za przewodnikiem prawda zwanym. Wierzacy polega na 120 przedruku starej, niekompletnej i podrabianej mapy. Stad te guzy na glowie, latajace aniolki i stan lekkiego zamroczenia! 
|
So wrz 05, 2009 15:09 |
|
 |
Johnny99
|
A co jest za tym wyjściem ? 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So wrz 05, 2009 15:11 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Johnny100! 
|
So wrz 05, 2009 15:23 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Proponuję rozluźnić `atmosferę` znacznie prostszym pytaniem zahaczającym o ewolucję.
Czy ziemia puchnie?
Zastanowimy się potem czy ewolucja potrzebuje konstruktora, ale na początek to drobne pytanie;
Czy ziemia puchnie?
|
So wrz 05, 2009 20:21 |
|
 |
r4dz10
|
czy frater skończy palić zioła, które rosną przy płocie?
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
So wrz 05, 2009 20:31 |
|
|
|