Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 14:12

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
 frater cos dla ciebie... 
Autor Wiadomość
Post Re: frater cos dla ciebie...
Sheeta napisał(a):
Mówiąc podaj przykład, miałam na myśli jakieś źródło 8)

O Oławie to nawet na wikipedii znajdziesz odpowiedź :)
Kościół oficjalnie odrzucił rzekome objawienia, cuda, tzw Kamyka - w googlach znajdziesz mnóstwo informacji o owym panu i stanowisko Kościoła.

Pt gru 18, 2009 9:27

Sebastian88 napisał(a):
A co wyście się tego całunu tak uparli? Autentyczność całunu nijak ma się do tego czy ja np. będę Katolikiem czy nie...

Zapewne dla Ciebie nie ma znaczenia. Popatrz jednak na reakcję Fratera: wielkość czcionki i jej kolor wyraźnie sugerują, że chłopina poczuł się osobiście zagrożony...

Na tym ale też na innym forum ktoś pisał, że powtórzono badania metodą C14 i wiek całunu wypadł w nich lepiej - tzn starszy niż średniowiecze. Nie doprosiłem sie żadnego linka do wyników. Czy ktoś z was o nich słyszał?

Pt gru 18, 2009 20:25
zbanowana na stałe

Cuda towarzyszą Wiernym od Adama i Ewy. Wielka czcionka i kolor czerwony, są po to by informacja się Wam dobrze utrwaliła. Wiara w Cuda nie jest niezbędna do Zbawienia. Ale pomaga wielu ludziom, jak pomogła niejednemu Apostołowi.

Jacy to Apostołowie odpowiedzcie (może wiecie) na `bazie` Pisma Świętego?

Odpowiedzi na dane pytania - jak jest zainteresowanie i chęć poszukiwania BOGA - sam udzielam, o ile ktoś mnie nie uprzedzi (miło mi wtedy jest bardzo). Jednak liczę na Waszą pomoc. Odkrywając Prawdę Poszukujecie BOGA. Może sami odpowiecie na niektóre stawiane przeze mnie pytania.

So gru 19, 2009 4:43

Cytuj:
Wielka czcionka i kolor czerwony, są po to by informacja się Wam dobrze utrwaliła.

Bardzo bym prosił, abyś tę odpowiedz w temacie apostołów, która na pewno mną wstrząśnie, napisał czcionką 14 Arial koloru niebieskiego, bo mnie taka właśnie najlepiej sie utrwala. Dzięki.
PS A Władcę pierscieni czytałeś? Tam to dopiero sa cuda...
PS2 No i może odpowiesz wreszcie - badano DNA i stąd wiadomo, że krew należała do tego samego człowieka, czy tylko grupę krwi?

A, może specjalnie dla ciebie ujmę to tak:

No i może odpowiesz wreszcie - badano DNA i stąd wiadomo, że krew należała do tego samego człowieka, czy tylko grupę krwi?

So gru 19, 2009 13:08
zbanowana na stałe

Szukajcie najpierw sami. Wykarzcie się inicjatywą. Podpowiadam, że była o tym mowa w Polskiej edycji Discovery Channel.

Pn gru 21, 2009 1:15
zbanowana na stałe

Cytuj:
Bardzo bym prosił, abyś tę odpowiedz w temacie apostołów, która na pewno mną wstrząśnie, napisał czcionką 14 Arial koloru niebieskiego, bo mnie taka właśnie najlepiej sie utrwala. Dzięki.

To jest pytanie ze znajomości PŚ. Więc skierowane jest do Was, by pobudzić chęć do lektury.

Pn gru 21, 2009 9:00

Zbieg okoliczności to też cud frater ? Coś takiego istnieje nie zaprzeczysz w kościele, siła umysłu jest tak wielka że nawet jej nie znamy...

Śr gru 23, 2009 22:26

Rzeczywiście. Aczkolwiek wolę, żeby mój procesorek się nie przegrzewał... Dobrze jest jak jest ;P

Platon

Cz gru 24, 2009 0:08

Rozmyślacz napisał(a):
Zbieg okoliczności to też cud frater ?
Bywa i tak.
Czasem też cudem jest coś, co nie jest ani trochę tajemnicze - np. udana operacja. Dużo więcej jest cudów "mało cudownych" niż "cudownych"
Rozmyślacz napisał(a):
Coś takiego istnieje nie zaprzeczysz w kościele, siła umysłu jest tak wielka że nawet jej nie znamy...
Co to jest "siła umysłu" ?
Frater napisał(a):
Wiara w Cuda nie jest niezbędna do Zbawienia. Ale pomaga wielu ludziom, jak pomogła niejednemu Apostołowi.
Słusznie.
Ale trzeba uważać aby:
1/ Nie opierać swojej wiary na cudach
2/ Nie utożsamiać wiarygodności cudów z wiarygodnością wiary -inaczej może się okazać że wiara w rzeczy konieczne "dźwiga" na sobie wiarę w rzeczy niekonieczne - i gdy okaże się że "rzeczy niekonieczne" (np. całun) okażą się nieprawdziwe to i wiara może ucierpieć. Niech cuda wspierają wiarę, a nie wiara - cuda !

Cz gru 24, 2009 1:27

siła umysły względem pokonywania chorób

Cz gru 24, 2009 23:48

Rozmyślacz napisał(a):
siła umysły względem pokonywania chorób
Nie pytałem "do czego" tylko "Co to jest ?"

So gru 26, 2009 11:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4