Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 13:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
 Dlaczego wierzący wierzą też w demony i diabła ? 
Autor Wiadomość

Post Re: Dlaczego wierzący wierzą też w demony i diabła ?
Bardzo mnie to cieszy, jednak to ja sie pomylilem i jeszcze raz przepraszam :) Po prostu zbyt szybko przeczytalem twoja wypowiedz.

No, ale niedowiarkom Kościoła(albo nawet w ogole obiektywnie niedowiarkom lub ludziom, ktorzy chca uzupelnic swoja wiedze, zaspokoic ciekawosc) w sprawach diabła polecam jeszcze raz te rozważania św. Ireneusza.

N kwi 04, 2010 16:49
zbanowany na stałe

Narod Wybrany. Ile logiki zawiera w sobie boskie wybranie narodu? Bo nie ludzi prawych, ale caly narod. Znaczy prostytutka czy zlodziej Zyd, blizsza sercu Boga niz dziecko muzulmanina!
A kto o tym wybraniu zaczal trabic? Jesli sami Zydzi to widze w tym wylacznie cwaniactwo i jakas super pyche! O historycznych skutkach "wybrania" nie ma co pisac, mozna sie tylko domyslac jak duze nerwy ma (nawet do tej pory!) Bog na "Wybranych".
Cale szczescie w Izraelu "Narod Wybrany" to akurat tyle procent spoleczenstwa co i katolikow w Polsce. :)

Pn kwi 05, 2010 13:36

Znałam człowieka zniewolonego przez szatana. Radzę sobie nie wkręcać, że zły nie istnieje... Można doznać ciężkiego szoku.

Pn kwi 05, 2010 14:27

Dural napisał(a):
Narod Wybrany. Ile logiki zawiera w sobie boskie wybranie narodu? Bo nie ludzi prawych, ale caly narod. Znaczy prostytutka czy zlodziej Zyd, blizsza sercu Boga niz dziecko muzulmanina!
A kto o tym wybraniu zaczal trabic? Jesli sami Zydzi to widze w tym wylacznie cwaniactwo i jakas super pyche! O historycznych skutkach "wybrania" nie ma co pisac, mozna sie tylko domyslac jak duze nerwy ma (nawet do tej pory!) Bog na "Wybranych".
Cale szczescie w Izraelu "Narod Wybrany" to akurat tyle procent spoleczenstwa co i katolikow w Polsce. :)

A czy ktoś koledze nastąpił na odcisk, czy koledze cos przeszkadza proszę odnieść się merytorycznie nisz krzyczeć do wszystkich, że się gołą d.... wpadło na skórkę z jeża.
Widzę że kolega nigdzie nie dyskutuje merytorycznie tylko miesza i to rękę pełno g....a wsadza tam gdzie jest pięknie posprzątane.
Nieuk i wandal zawsze będzie brukał rzymskie ulice.

Pn kwi 05, 2010 19:45
zbanowany na stałe

Ooo! Tu juz widze wyzsza szkole jazdy! Bo to i przyslowie z gruntu slowianskiego o d... , i takie bardziej zagraniczne o ulicach Rzymu. Nie wiem czy podolam!
Odciskow nie mam. Dbam o siebie! :)

Pn kwi 05, 2010 19:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4