|
|
|
Dlaczego wierzący wierzą też w demony i diabła ?
Autor |
Wiadomość |
Zefat
Dołączył(a): Pt kwi 02, 2010 11:03 Posty: 6 Lokalizacja: Warszawa, Mazowieckie
|
 Re: Dlaczego wierzący wierzą też w demony i diabła ?
Bardzo mnie to cieszy, jednak to ja sie pomylilem i jeszcze raz przepraszam  Po prostu zbyt szybko przeczytalem twoja wypowiedz. No, ale niedowiarkom Kościoła(albo nawet w ogole obiektywnie niedowiarkom lub ludziom, ktorzy chca uzupelnic swoja wiedze, zaspokoic ciekawosc) w sprawach diabła polecam jeszcze raz te rozważania św. Ireneusza.
|
N kwi 04, 2010 16:49 |
|
|
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Narod Wybrany. Ile logiki zawiera w sobie boskie wybranie narodu? Bo nie ludzi prawych, ale caly narod. Znaczy prostytutka czy zlodziej Zyd, blizsza sercu Boga niz dziecko muzulmanina! A kto o tym wybraniu zaczal trabic? Jesli sami Zydzi to widze w tym wylacznie cwaniactwo i jakas super pyche! O historycznych skutkach "wybrania" nie ma co pisac, mozna sie tylko domyslac jak duze nerwy ma (nawet do tej pory!) Bog na "Wybranych". Cale szczescie w Izraelu "Narod Wybrany" to akurat tyle procent spoleczenstwa co i katolikow w Polsce. 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Pn kwi 05, 2010 13:36 |
|
 |
absurdalna
|
Znałam człowieka zniewolonego przez szatana. Radzę sobie nie wkręcać, że zły nie istnieje... Można doznać ciężkiego szoku.
|
Pn kwi 05, 2010 14:27 |
|
|
|
 |
atryda
|
Dural napisał(a): Narod Wybrany. Ile logiki zawiera w sobie boskie wybranie narodu? Bo nie ludzi prawych, ale caly narod. Znaczy prostytutka czy zlodziej Zyd, blizsza sercu Boga niz dziecko muzulmanina! A kto o tym wybraniu zaczal trabic? Jesli sami Zydzi to widze w tym wylacznie cwaniactwo i jakas super pyche! O historycznych skutkach "wybrania" nie ma co pisac, mozna sie tylko domyslac jak duze nerwy ma (nawet do tej pory!) Bog na "Wybranych". Cale szczescie w Izraelu "Narod Wybrany" to akurat tyle procent spoleczenstwa co i katolikow w Polsce.  A czy ktoś koledze nastąpił na odcisk, czy koledze cos przeszkadza proszę odnieść się merytorycznie nisz krzyczeć do wszystkich, że się gołą d.... wpadło na skórkę z jeża. Widzę że kolega nigdzie nie dyskutuje merytorycznie tylko miesza i to rękę pełno g....a wsadza tam gdzie jest pięknie posprzątane. Nieuk i wandal zawsze będzie brukał rzymskie ulice.
|
Pn kwi 05, 2010 19:45 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Ooo! Tu juz widze wyzsza szkole jazdy! Bo to i przyslowie z gruntu slowianskiego o d... , i takie bardziej zagraniczne o ulicach Rzymu. Nie wiem czy podolam! Odciskow nie mam. Dbam o siebie! 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Pn kwi 05, 2010 19:52 |
|
|
|
|
|