Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 20:36

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Następna strona
 Polska będzie wywyższona. 
Autor Wiadomość
Post Re: Polska będzie wywyższona.
Cytuj:
Chrzescijanska nie prowadzi konkurencji ani nikt nie powinien sie czuc lepszym czy gorszym

Owszem....czemu zatem usiłujesz deprecjonować sakrament spowiedzi w KK?

N maja 16, 2010 12:54

O ile dobrze rozumiem, amadeus, nie wierzysz, w istnienie świętych, ani że człowiek może świadomie wzrastać w wierze gdy jest ochrzczony jako dziecko?

N maja 16, 2010 14:13
zbanowany na stałe

"Polska bedzie wywyzszona" to frazes. Kiedy, jak, czy ja dozyje? Jedyna odpowiedz to;"A w Ameryce murzynow bija".

N maja 16, 2010 14:27
Dural napisał(a):
"Polska bedzie wywyzszona" to frazes. Kiedy, jak, czy ja dozyje? Jedyna odpowiedz to;"A w Ameryce murzynow bija".

Już przeżyłeś :) .....zapowiedź ta odnosiła się do osoby JPII i do zainicjowanego w Polsce wyzwolenia z systemu komunistycznego.

N maja 16, 2010 14:32
zbanowany na stałe

Aaaa, mowimy o historii! No to powinno byc "Polska zostala wywyzszona". Ale dzieki Alus, dzieki! :)

N maja 16, 2010 14:40

nie uważasz że choć ma to zw z papieżem, trochę prymitywne tłumaczenie?

N maja 16, 2010 14:42

Alus napisał(a):
Cytuj:
Chrzescijanska nie prowadzi konkurencji ani nikt nie powinien sie czuc lepszym czy gorszym

Owszem....czemu zatem usiłujesz deprecjonować sakrament spowiedzi w KK?

Nic nie usiluje tylko jestem przeciw wymyslaniu ``bajek`` i stosowania praktyk nie zgodnych z fundamentem wiary Chrzescijanskiej jaka jest Biblia :)

N maja 16, 2010 14:46

ysuk-san napisał(a):
O ile dobrze rozumiem, amadeus, nie wierzysz, w istnienie świętych, ani że człowiek może świadomie wzrastać w wierze gdy jest ochrzczony jako dziecko?

Wiem co na ten temat mowi Biblia jedyna swietoscia o ktorej wspomina jest Bog Ojciec..... inni swieci to wymyslone niestety ``bajki`` :)

N maja 16, 2010 14:48

Ergo - maraskin nie wierzysz w zbawienie, bo święci to któż inni niż ludzie zbawieni. Uświęceni życiem bogiem.

Zresztą, nie wiesz co na ten temat pisze Biblia. Lub czytasz tylko wybrane fragmenty. Pismo nalezy czytać w całości. Coś nie do końca jarzysz fundamenty bracie.
"Ponieważ Ja jestem Pan, Bóg wasz - uświęćcie się. Bądźcie świętymi, ponieważ Ja jestem święty" (Kpł 11, 44). To wezwanie ze Starego Testamentu nie przestaje być aktualne także w epoce Nowego Testamentu. Jezus Chrystus naucza: "Bądźcie więc wy doskonali, jak doskonały jest Ojciec wasz niebieski" (Mt 5, 48).

A jak jest z tym wzrastaniem w swiętości u ochrzczonych dzieci?

Kręcisz się w koło. Bo o ile pamiętam, cytaty odnoszące się do spowiedzi zostały juz zaprezentowane?
Przeczytaj na spokojnie kilka ostatnich twych wypowiedzi.

Kurcze jak wszyscy będa się tak kręcić, to z tym wywyższeniem może być ciężko. Choć z drugiej strony jeżeli większośc narodów upada moralnie owe wywyższenie możne polegać na status quo? Choć to może byc naciągane.

N maja 16, 2010 15:03
ysuk-san napisał(a):
nie uważasz że choć ma to zw z papieżem, trochę prymitywne tłumaczenie?

To przeczytaj sobie słowa Maryji o Polsce objawione w Licheniu w połowie XIX w (przytaczałam je na tym forum)
Wyraźnie Maryja zapowiadając wywyższenie mówiła o papieży i o wolności dla ludów Europy zapoczątkowane w Polsce.
Nie do mnie należy ocena czy sa prymitywne.

N maja 16, 2010 16:26

może użyłem złego słowa "prymitywne" miałem na myśli może bardziej uproszczone.

Możesz jeszcze raz przytoczyć tekst z papieżem i wolnośccia Europy? Bo forum dość rozległe jest, musisz przyznać.

N maja 16, 2010 17:47
Cytuj:
Możesz jeszcze raz przytoczyć tekst z papieżem i wolnośccia Europy? Bo forum dość rozległe jest, musisz przyznać.

Przytoczę całośc.
-"....Potem przyjdzie długa i sroga wojna. Zginą miliony ludzi.
Miłosierdzie Ojca Niebieskiego jest nieprzebrane, wszystko może być jeszcze odmienione. Gdy naród będzie miał świętych, cały czas może być uratowany.
Potrzebne są narodowi święte matki...Miłuję wasze dobre matki. Zawsze będę je wspomagać w każdej potrzebie.
Rozumię je: byłam bardzo bolesną matką.
Najbardziej podstępne zamiary ciemiężycieli rozbiją się o wasze matki.
One dadzą narodowi liczne i bohaterskie dzieci. Te dzieci w czasie powszechnej pożogi świata wywalczą wolną ojczyznę.
Szatan będzie siał niezgodę pośród braci.
Nie zagoją się jeszcze wszystkie rany i nie dorośnie jedno pokolenie, a ziemia, powietrze i morze obleją się krwią tak obfitą, jakiej dotąd nie było.
Ta ziemia będzie przesiąknięta łzami, popiołem i krwią męczenników świętej sprawy.
W sercu kraju młodzież legnie na ofiarnym stosie.
Niewinne dzieci poginą od miecza. Ci nowi a nieprzeliczenie męczennicy będą za wami błagać przed tronem Sprawiedliwego Boga, gdy przyjdzie bój oststeczny o duszę całego narodu, gdy będzie sąd nad wami.
W ogniu długich doświadczeń oczyści się wiara, nie zagasnie nadzieja, nie ustanie miłośc.
Będę chodziła między wami, będę was bronić, będę wam pomagać, PRZEZ WAS POMOGĘ ŚWIATU.
KU ZDUMIENIE WSZYSTKICH NARODÓW ŚWIATA Z POLSKI WYJDZIE NADZIEJA UDRĘCZONEJ LUDZKOŚCI.
Wtedy poruszą suę wszystkie serca radością, jakiej nie było przez tysiąc lat.
TO BĘDZIE NAJWIĘKSZY ZNAK DANY NARODOWI NA OPAMIĘTANIE I KU POKRZEPIENIU.
ON WAS ZJEDNOCZY.
Wtedy na kraj udręczony i upokorzony - spłyną wyjątkowe łaski, jakich nie było od tysiąca lat.
Młode serca się poruszą. Seminaria duchowne i klasztory będą przepełnione. Polskie serca rozniosa wiarę na wschód i zachód, północ i południe.
Nastanie Boży pokój.....Szatan bedzie z nim walczył wszelkimi sposobami, aby nie dopuścić do jego odrodzenia, ale ostateczne zwycięstwo będzie ze mną." - 15 sierpień 1850r

Zapowiedź budowy sanktuarium w Licheniu: - "Prędzej czy póxniej bedzie wybudowany na tym miejscu wspaniały kościół ku mojej czci. Na tym miejscu zbudowany będzie klasztor".

Mamy podane dzieje Polski od I wojny do współczesności.

N maja 16, 2010 18:36

Ok, nie znałem fragmentu
Masz rację, że może to dotyczyć papieża. Choć oczywiście jako objawienie - nic z całą pewnością.
Dzięki Alus.

Śr maja 19, 2010 8:17

Alus napisał(a):
Cytuj:

Przytoczę całośc.
-"....Potem przyjdzie długa i sroga wojna. Zginą miliony ludzi.
Miłosierdzie Ojca Niebieskiego jest nieprzebrane, wszystko może być jeszcze odmienione. Gdy naród będzie miał świętych, cały czas może być uratowany.
Potrzebne są narodowi święte matki...Miłuję wasze dobre matki. Zawsze będę je wspomagać w każdej potrzebie.
Rozumię je: byłam bardzo bolesną matką.
Najbardziej podstępne zamiary ciemiężycieli rozbiją się o wasze matki.
One dadzą narodowi liczne i bohaterskie dzieci. Te dzieci w czasie powszechnej pożogi świata wywalczą wolną ojczyznę.
Szatan będzie siał niezgodę pośród braci.
Nie zagoją się jeszcze wszystkie rany i nie dorośnie jedno pokolenie, a ziemia, powietrze i morze obleją się krwią tak obfitą, jakiej dotąd nie było.
Ta ziemia będzie przesiąknięta łzami, popiołem i krwią męczenników świętej sprawy.
W sercu kraju młodzież legnie na ofiarnym stosie.
Niewinne dzieci poginą od miecza. Ci nowi a nieprzeliczenie męczennicy będą za wami błagać przed tronem Sprawiedliwego Boga, gdy przyjdzie bój oststeczny o duszę całego narodu, gdy będzie sąd nad wami.
W ogniu długich doświadczeń oczyści się wiara, nie zagasnie nadzieja, nie ustanie miłośc.
Będę chodziła między wami, będę was bronić, będę wam pomagać, PRZEZ WAS POMOGĘ ŚWIATU.
KU ZDUMIENIE WSZYSTKICH NARODÓW ŚWIATA Z POLSKI WYJDZIE NADZIEJA UDRĘCZONEJ LUDZKOŚCI.
Wtedy poruszą suę wszystkie serca radością, jakiej nie było przez tysiąc lat.
TO BĘDZIE NAJWIĘKSZY ZNAK DANY NARODOWI NA OPAMIĘTANIE I KU POKRZEPIENIU.
ON WAS ZJEDNOCZY.
Wtedy na kraj udręczony i upokorzony - spłyną wyjątkowe łaski, jakich nie było od tysiąca lat.
Młode serca się poruszą. Seminaria duchowne i klasztory będą przepełnione. Polskie serca rozniosa wiarę na wschód i zachód, północ i południe.
Nastanie Boży pokój.....Szatan bedzie z nim walczył wszelkimi sposobami, aby nie dopuścić do jego odrodzenia, ale ostateczne zwycięstwo będzie ze mną." - 15 sierpień 1850r

Zapowiedź budowy sanktuarium w Licheniu: - "Prędzej czy póxniej bedzie wybudowany na tym miejscu wspaniały kościół ku mojej czci. Na tym miejscu zbudowany będzie klasztor".

Mamy podane dzieje Polski od I wojny do współczesności.

Z przykroscia musze stwierdzic ze to co wlasnie przytoczylas jest typowym objawem przed czym ostrzega Biblia a mianowicie przed dopisywaniem ``bajek`` nie ma takiego miejsca w Bibli ktore cokolwiek by wspominalo o Polsce a jak wiemy tylko Biblia jest drogowskazaem dla chrzescijan a nie Lichen ze swoimi opowiesciami ...... jest to bardzo smutne ....

Śr maja 19, 2010 14:06
Cytuj:
Z przykroscia musze stwierdzic ze to co wlasnie przytoczylas jest typowym objawem przed czym ostrzega Biblia a mianowicie przed dopisywaniem ``bajek`` nie ma takiego miejsca w Bibli ktore cokolwiek by wspominalo o Polsce a jak wiemy tylko Biblia jest drogowskazaem dla chrzescijan a nie Lichen ze swoimi opowiesciami ...... jest to bardzo smutne ....

Nie wspomina także o Vatykanie, Lutrze, wolnych chrześcijanach.

Śr maja 19, 2010 22:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Następna strona