Gdzie jest Bóg, jeśli istnieje..?
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Gdzie jest Bóg, jeśli istnieje..?
Bardzo sie z tego cieszę. Nie twierdzę też , ze Twoje doswiadczenie jest iluzją. To Twoje doswidczenie i jest Ci ono potrzebne do Twego rozwoju. Moje doświadczenie też nie jest iluzją i jest mi potrzebne do mojego rozwoju.
Pozdrawiam serdecznie
|
| Wt sie 10, 2010 6:08 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Frater a czy nie zauważyłeś, ze mówimy o tym samym tylko róznym językiem? Ja nie chodze i nie bedę chodziła do Kościoła. Boga juz znalazłam oi ani Biblia ani kapłani ani kościoły, nie są mi potrzebne by do niego dotrzeć. Ty potrzebujesz jednosci w Bogu ale i we wspólnocie z innymi jego wyznawcami. Mnie wystarczy Jednosć tylko z Bogiem. A że i Boga inaczej pojmujemy to też jest nasze doswiadzcenie indywidualne.
|
| Wt sie 10, 2010 6:20 |
|
 |
|
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
Ostatnio edytowano Wt sie 10, 2010 6:25 przez frater, łącznie edytowano 1 raz
|
| Wt sie 10, 2010 6:21 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
To chyba juz jest dialog Ekumeniczny? Czy jak to sie nazywa 
|
| Wt sie 10, 2010 6:23 |
|
 |
|
jerzyjerzy2
zbanowany na stałe
|
Shamanka napisał(a): Ale nikt tu niczego i nikogo nie chce zdetronizować.
Jahwe jest jednym z Bogów @Shamanko jednak jesteś na pewno kobietą ... Znowu zaprzeczyłaś sama sobie w tej samej nawet wypowiedzi. 
|
| Wt sie 10, 2010 11:27 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Energie nie chcą detronizować ani Jahwe ani innych bóstw A co to jeden Bóg na świecie?
|
| Wt sie 10, 2010 11:55 |
|
 |
|
jerzyjerzy2
zbanowany na stałe
|
Co dla ciebie znaczy Bóg (nie bóg, bożek, bóstwo) ?
|
| Wt sie 10, 2010 12:51 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Bóg to Miłość Bóg to Absolut. Wszechpotężna Energia Duchowa, Istota Miłości, Najwyzsza Inteligencja i jak tam jeszcze zechcesz Go nazwać. Wszystko inne (Jahwe też) to Bożki, Egregory i Demiurgi.
|
| Wt sie 10, 2010 12:55 |
|
 |
|
frater
zbanowana na stałe
|
Małymi krokami Moja Droga skup się na filmach, które Ci przekazałem. Ty masz się z mistrzynię ..., ja za skromnego sługę.
|
| Wt sie 10, 2010 13:16 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Właśnie cały dowcip polega na tym, ze ja się nie czuja mistrzynią i nawet nie bardzo podoba mi się to tytułowanie na dyplomach. Ja się mam za skromna szamankę i uzdrowicielkę. I tyle  Film obejrzę, obiecuję. I też Ci jakis wyślę 
|
| Wt sie 10, 2010 13:25 |
|
 |
|
frater
zbanowana na stałe
|
Pax Hominibus Bonae Voluntatis
|
| Wt sie 10, 2010 13:33 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Na wieki wieków 
|
| Wt sie 10, 2010 13:55 |
|
 |
|
jerzyjerzy2
zbanowany na stałe
|
Shamanka napisał(a): Bóg to Miłość Bóg to Absolut. Wszechpotężna Energia Duchowa, Istota Miłości, Najwyzsza Inteligencja i jak tam jeszcze zechcesz Go nazwać. Wszystko inne (Jahwe też) to Bożki, Egregory i Demiurgi. Poznałaś JHWH ? Poznałaś Jezusa ? Poznałaś absolut ? Trochę śmieszne co piszesz bo skoro twój bóg jest najwyższą inteligencją to znaczy, że JHWH go stworzył - on stworzył logikę i inteligencję i jest ponad tym Ja poznałem JHWH przynajmniej pośrednio a Ducha Św bezpośrednio więc skoro piszesz tak jakbyś wiedziała o czym to znaczy, że absolut też spotkałaś tylko że ja też spotkałem kogoś co jako absolut się przedstawiał i przyszedł razem z energią kosmiczną i nazywa się Zwodziciel i Kłamca od początku. Jezus już go przedstawiał światu.
|
| Wt sie 10, 2010 14:00 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Odwrotnie to Bóg stworzył Jahwe. Pozdrawiam
|
| Wt sie 10, 2010 14:13 |
|
 |
|
jerzyjerzy2
zbanowany na stałe
|
Czyli samego siebie. Dziwne co nie Spotkałaś Go ? Wpierw nazywasz JHWH Demiurgiem czyli stworzycielem - następnie twierdzisz, że stworzyciela stworzył Bóg. Nie zaplątałaś się trochę ?
|
| Wt sie 10, 2010 15:35 |
|
|
|