Wszechobecność pentagramu
Autor |
Wiadomość |
tomek92pl
czasowo zablokowany
|
 Re: Wszechobecność pentagramu
Daniel86, to pewnie spisek masonow i lucyferian  chca dodac "pentagramu" troche do naszego zycia 
|
N wrz 26, 2010 17:39 |
|
|
|
 |
a.R.E.k.
|
Daniel86 napisał(a): a.R.E.k., a co jeśli oni właśnie liczyli na to, że ludzie tak pomyślą jak Ty? Hmmm, bardzo możliwe tylko, że jest jedno ale... Illuminati nie istnieje. To kolejna, idiotyczna teoria, służąca temu, żeby zbałamucić ludzi. Po co? Nie wiem. Może dla zabawy.
|
N wrz 26, 2010 19:37 |
|
 |
tomek92pl
czasowo zablokowany
|
a.R.E.k. napisał(a): To kolejna, idiotyczna teoria, służąca temu, żeby zbałamucić ludzi. Po co? Nie wiem. Może dla zabawy. Żeby straszyć znowu ludzi może  Co do nie istnienia illuminatich nie jestem pewien, lecz do znanego przez wiekszosc ich opisu tak. Tak samo jak mówią o Masonach co jest bardzo dalekie od orawdy.
|
Pn wrz 27, 2010 9:09 |
|
|
|
 |
pitong
|
Cytuj: Hmmm, bardzo możliwe tylko, że jest jedno ale... Illuminati nie istnieje. To kolejna, idiotyczna teoria, służąca temu, żeby zbałamucić ludzi. Po co? Nie wiem. Może dla zabawy. Chociażby głupia wikipedia przeczy Twoim słowom: Zakon iluminatów Symbolem stowarzyszenia jest Minerwa Zakon Iluminatów (od łacińskiego illuminatus – oświecony, l. mn. illuminati) jest terminem niejednoznacznym, gdyż w ciągu dziejów istniało kilka struktur używających tej nazwy. Do najbardziej znanych należeli: Iluminaci Bawarscy – tajne stowarzyszenie założone 1 maja 1776 roku przez Adama Weishaupta w Ingolstadt, które oficjalnie za cel stawiało sobie szerzenie oświaty i propagowanie idei oświeceniowych oraz powstrzymywanie działalności jezuitów. Po wolnomularskiej inicjacji założyciela w następnym roku iluminaci bawarscy zaczęli nabierać rysu paramasońskiego za sprawą wzorowanego na lożach systemu stopni wtajemniczenia. Ostatecznie zostało zlikwidowane przez państwo bawarskie. Symbolem stowarzyszenia była Minerwa. Iluminaci Awiniońscy – hermetyczny obrządek ukształtowany w 1770 roku przez Dom Antoine Joseph Pernety. W 1778 roku przeniesiono centralę do Montpellier. W 1785 roku w Awinionie ukonstytuowała się ezoteryczna społeczność androgyniczna, która przyjęła nazwę Académie des Illumines d'Avignon. Praktykowano w niej rytuał będący przemieszaniem wolnomularstwa i nauk hermetycznych, z widocznym wpływem idei swedenborgiańskich. Była to struktura zrzeszająca bardziej mistyków, kabalistów i alchemików, aniżeli ludzi stawiających sobie rewolucyjne cele polityczne. Na jej czele stanął Tadeusz Leszczyc-Grabianka. Nowożytni Iluminaci, których działalność związana jest z Theodorem Reussem. Poza tym można wskazać na: Iluminatów Sztokholmskich – mało znany Zakon, utworzony w celu krzewienia zasad martynizmu. Iluminaci Thanateros – powstała w 1978 roku w Londynie społeczność okultystyczna zajmująca się Magią Chaosu. Tak więc istnieli i istnieją, tak jak Masoni, do których należy chociażby wiele publicznych osób z wielu państw, w tym Polski. Najpierw poczytajcie trochę i poszukajcie info, a potem gadajcie:P co do samych illuminatów to ostatni "typ" podany przez wiki, Iluminaci Thanateros, powstał niedawno i można założyć, że nadal istnieje, bo czemu nie, a jak wiemy Magia Chaosu jest ściśle związana z satanizmem. Reszta nasuwa się sama:P wystarczy trochę poczytać i logicznie przeanalizować info co do pentagramu to wg, mnie czy odwrócony czy nie, obecnie jest stosowany tylko do okultyzmu [w zabawie czy na serio] a liczą się przede wsxzystkim intencje. Więc jeśli ktoś używa tego, jak niektórzy z was mówią, "dobrego" pentagramu, z myślą o np. przywoływaniu duchów czy coś w ten deseń to jego niewiedza i pomyłka nic nie znaczy
|
Pn wrz 27, 2010 13:21 |
|
 |
Daniel86
|
pitong, wiemy że masoni i Zakon Iluminatów istnieją naprawdę, ale czy to co o nich głoszą teorie spiskowe jest prawdą?
_________________ Pomóż klikając w serduszko! - Pajacyk, Okruszek, Polskie Serce i Pusta Miska
 Mi ne mortigas, mi ne ŝtelas, mi ne kredas...
|
Pn wrz 27, 2010 13:39 |
|
|
|
 |
pitong
|
wiedzieć na pewno nie możesz o ile nie zobaczysz/usłyszysz tego osobiście. Ja jak powinieneś wiedzieć z wcześniejszych moich wypowiedzi, po spędzeniu wieludziesięciu godzin nad tymi zagadnieniami i widząc/słysząc co się wokół nas dzieje oraz wyznając konkretne wartości widzę, że na jakieś 90-95% tak włąśnie jest. Ale na 100% niestety żadne z nas się nie przekona o ile samemu nie wstąpi w ich szeregi. Można się tylko sugerować np. wypowiedziami byłych członków tych zakonów/stoważyszeń, a oni mówią o takich okropieństwach, że naturalnym niestety jest, że większość odrzuca możliwość istnienia tych procederów i planów. Ale cóż, na obronę mogę powiedzieć, iż za czasów II woj św. ogromna większość niemców także była zaślepiona propagandą, a przecieki pojawiające się co jakiś czas i mówiące o np. obozach zagłady i tym co się tam dzieje były tak samo ignorowane i wyśmiewane, bo nikt nie chciał w takie okropieństwa uwieżyć. No ale potem okazało się co się okazało. Więc jak zawsze nawołuje do poszukiwania prawdy i nie zamykania umysłów na ewentualne teorie spiskowe, bo jak wiemy [powinniśmy/powinniście wiedzieć], cała historia ludzkości opiera sięna spiskach, przekrętach, oszustwach, morderstwach i można o tym przeczytać w dowolnej książce historycznej czy podręczniku. Taka już natura człowieka a zaprzeczanie temu też niestety do niej należy
|
Pn wrz 27, 2010 13:49 |
|
 |
tomek92pl
czasowo zablokowany
|
Daniel86 napisał(a): pitong, wiemy że masoni i Zakon Iluminatów istnieją naprawdę, ale czy to co o nich głoszą teorie spiskowe jest prawdą? Na szczęście prawdą nie jest. A sam pitong wiedzy o magii chaosu i satanizmie niestety nie posiada więc niech ich nie szufladkuje. pitong napisał(a): widzę, że na jakieś 90-95% tak włąśnie jest. Ale na 100% niestety żadne z nas się nie przekona o ile samemu nie wstąpi w ich szeregi. Więc wiedz ze te 90-95% to nie prawda, a reszta tak. pitong napisał(a): Można się tylko sugerować np. wypowiedziami byłych członków tych zakonów/stoważyszeń, a oni mówią o takich okropieństwach, że naturalnym niestety jest, że większość odrzuca możliwość istnienia tych procederów i planów. Podaj przykłady. pitong napisał(a): cała historia ludzkości opiera sięna spiskach, przekrętach, oszustwach, morderstwach i można o tym przeczytać w dowolnej książce historycznej czy podręczniku Polecam te : ISIS UNVEILED, Blavatsky, rozdział o Chrześcijaństwie; OUTLINES ON THE ORIGIN OF DOGMA, Harnack. DECLINE AND FALL OF THE ROMAN EMPIRE, Gibbon. THE AGE OF CONSTANTINE THE GREAT, Burckhardt.
|
Pn wrz 27, 2010 14:00 |
|
 |
pitong
|
ok. Głównie słyszy się obecnie o dwójce. Jednym z nich jest kobieta o pseud Svali podająca się za byłą członkinię illuminati [można w to wieżyć lub też nie] blog o niej http://svalispeaks.wordpress.com/about/ [ang] wywiad po polsku: http://newworldorder.com.pl/artykul.php ... d+ze+SvaliDrugą osobą jest niejaki LEo Zagami, ale co do tego, to byłbym baardzo ostrożny, ponieważ o ile się orientuję, ostro zahacza o new age w swoich wypowiadziach itp i mianowałbym go bardziej dezinformatorem [możliwe jeko odpowiadź na pierwszą osobę, nie wiem] Dużo tego nie ma ale ok. Są też wyznania poszkodowanych przez tych ludzi: http://www.newworldorder.com.pl/artykul.php?id=2163 [niby wyszło to od ludzi od Davida Icke, ale po przeczytaniu nie znalazłem żadnych niepokojących nawiązań do new age, poza tym wydaje się być to wiarygodne, masakra...] ponadto jest wiele wypowiedzi osób związanych z tajnymi służbami bądź USA, bądź ZSRR [KGB] -http://www.youtube.com/watch?v=W5r3HELQBXI&feature=player_embedded [wykład po ang.] -http://www.youtube.com/watch?v=8FFTuSP6pKA&p=105C227719C61646&playnext=1&index=24 [wywiad z byłym agentem KGB z polskimi napisami dot. indoktrynacji obywateli zachodu, m.in. USA] to jest tylko wieżchołek góry lodowej, a nawet mniej. Trzeba poszukać, ale z głową i racjonalnie patrząc na wszystko. Oczywiście o wiele łatwiej jest ludziom wierzącym, ponieważ tyle jest tych new age-owskich bredni że łatwo się zniechęcić
|
Pn wrz 27, 2010 14:28 |
|
 |
tomek92pl
czasowo zablokowany
|
Pitong, gdyby członek jakiś opuścił tego typu zakon, co na wysokim stopniu nie jest możliwe i gdyby ich sekrety ujawniał lub chciał ujawnić, zaufaj mi że i on i te informacje znikneły by bardzo szybko.
|
Pn wrz 27, 2010 14:48 |
|
 |
a.R.E.k.
|
Pisząc Illuminati mam na myśli bractwo, które ma wg. bzdurnych teorii spiskowych przejąć kontrolę nad światem. O istnieniu innych bractw, które nazywały się tak samo bądź podobnie wiem.
|
Pn wrz 27, 2010 14:49 |
|
 |
pitong
|
Cytuj: Pitong, gdyby członek jakiś opuścił tego typu zakon, co na wysokim stopniu nie jest możliwe i gdyby ich sekrety ujawniał lub chciał ujawnić, zaufaj mi że i on i te informacje znikneły by bardzo szybko. zapewne tak, więc można tego typu wypowiedzi z dystansem traktować. Natomiast co do ofiar, które twierdzą że sprawcami są np. tego typu organizacje to już bardziej prawdopodobne. Zwłaszcza jak się słyszy, że np dana osoba starała się o pomoc w wielu miejscach, gdzie powinna ją dostać [takich oskarżeń żadna władza czy urząd nie może bagatelizować] a jednak wszyscy mieli to gdzieś, a odzywały się za to telefony z pogróżkami. Nie trzeba mieć wybujałej wyobraźni by się domyślić po takich reakcjach, że coś jest na rzeczy [odnośnie art. o pedofili]. Cytuj: Pisząc Illuminati mam na myśli bractwo, które ma wg. bzdurnych teorii spiskowych przejąć kontrolę nad światem. O istnieniu innych bractw, które nazywały się tak samo bądź podobnie wiem. widzisz, ja akurat mam pewne podejrzenia, ale rzeczywiście, niewiadomo kto tak naprawdę stoi za tym wszystkim, a kto jest tylko narzędziem, bądź też zasłoną dymną
|
Pn wrz 27, 2010 15:35 |
|
 |
tomek92pl
czasowo zablokowany
|
pitong napisał(a): Natomiast co do ofiar, które twierdzą że sprawcami są np. tego typu organizacje to już bardziej prawdopodobne. Też moge powiedzieć że mnie Ksiądz molestował i dużo osób w to uwierzy. pitong napisał(a): widzisz, ja akurat mam pewne podejrzenia, ale rzeczywiście, niewiadomo kto tak naprawdę stoi za tym wszystkim, a kto jest tylko narzędziem, bądź też zasłoną dymną Dokładnie... można tak powiedzieć 
|
Wt wrz 28, 2010 13:02 |
|
 |
lukaszo
Dołączył(a): N sie 22, 2010 16:09 Posty: 121 Lokalizacja: Polska
|
Ale offtop :O
|
Śr wrz 29, 2010 13:52 |
|
 |
tomek92pl
czasowo zablokowany
|
lukaszo napisał(a): Ale offtop :O Hmmm... ... ... no 
|
Śr wrz 29, 2010 17:31 |
|
 |
pitong
|
to coś bardziej z tematu: dla kogoś mającego trochę czasu [dla sceptyka też trochę cierpliwości się przyda;) ] http://www.youtube.com/watch?v=DikoLMfnEgE [1wsza cz.] a poza tym widocznie temat już chyba wyczerpany, jeśli aż takie offtop-y powstaja:P
|
Śr wrz 29, 2010 23:56 |
|
|
|