Autor |
Wiadomość |
norman43
zbanowany na stałe
|
 Moralnosc katolikow nie opiera sie na strachu
O ignoranci. Co wy bzdecicie? Moralnosc katolicka nie opiera sie na strachu ale na milosci. Kochaj Boga swego a blizniego jak siebie samego. Jet to univeralna moralnosc chrzescijanskia
|
N gru 26, 2010 18:02 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Moralnosc katolikow nie opiera sie na strachu
norman43 napisał(a): Kochaj Boga swego a blizniego jak siebie samego. Jet to univeralna moralnosc chrzescijanskia Czy uniwersalna w tym sensie że po za nią nie ma już innej moralności/Albo coś jest z nią zgodne albo jest niemoralne?Tak ?
|
N gru 26, 2010 18:08 |
|
 |
stanislav
zbanowany na stałe
|
norman43 napisał(a): O ignoranci. Co wy bzdecicie? Moralnosc katolicka nie opiera sie na strachu ale na milosci. Kochaj Boga swego a blizniego jak siebie samego. Jet to univeralna moralnosc chrzescijanskia W twoich wypowiedziach jest tyle niechęci, wskazywania palcem, insynuacji, jadu... że myslałem że to jakiś "szatanista" pisze. A tu proszę chrześcijanin. Doprawdy specyficzny to rodzaj miłości.
|
N gru 26, 2010 18:09 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
stanislav napisał(a): norman43 napisał(a): O ignoranci. Co wy bzdecicie? Moralnosc katolicka nie opiera sie na strachu ale na milosci. Kochaj Boga swego a blizniego jak siebie samego. Jet to univeralna moralnosc chrzescijanskia W twoich wypowiedziach jest tyle niechęci, wskazywania palcem, insynuacji, jadu... że myslałem że to jakiś "szatanista" pisze. A tu proszę chrześcijanin. Doprawdy specyficzny to rodzaj miłości. Szatan może się też wierzącymi posługiwać
|
N gru 26, 2010 18:15 |
|
 |
norman43
zbanowany na stałe
|
 Drogie owieczki moje
Drogie owieczki moje stasiek i apriori. "Kochaj blizniego swego jak siebie samego" jest najbardziej uniwersalnym przykazaniem moralnym wszechczasow. Obejmuje wszystkie dylematy moralne obecnych i przyszlych cywilizacji. Przy tym genialnym przykazaniu Jezusowym , to Dekalog wydaje sie ograniczonym mysleniem pasterzy sprzed 2 tysiecy lat
|
N gru 26, 2010 18:20 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Drogie owieczki moje
norman43 napisał(a): Drogie owieczki moje stasiek i apriori. "Kochaj blizniego swego jak siebie samego" jest najbardziej uniwersalnym przykazaniem moralnym wszechczasow. Obejmuje wszystkie dylematy moralne obecnych i przyszlych cywilizacji. Przy tym genialnym przykazaniu Jezusowym , to Dekalog wydaje sie ograniczonym mysleniem pasterzy sprzed 2 tysiecy lat Dekalog -myśleniem pasterzy? A mnie w szkole, na religii ksiądz uczył, że dekalog jest myśleniem Boga, którego treść przekazał Mojżeszowi na kamiennych tablicach.
|
N gru 26, 2010 18:29 |
|
 |
norman43
zbanowany na stałe
|
 Re: Moralność wierzących.
To zle cie uczyl. Dekalog to meme 10 tysiecy lat cywilizacji presummeryjskiej, summeryjskiej i babilonskiej. Bog nie drukuje niczego na kamiennych tablicach. On filtruje meme przez setki generacji i miliony mozgow. Tylko wtedy sa one niezniszczalne. Jezus tez nigdy nie zapisal nieczego w swym zyciu, Wszystkie nauki powierzyl pamieci tllumow i uczniow. I dlatego sa niezniszczalne az do konca czasu.
|
N gru 26, 2010 18:36 |
|
 |
stanislav
zbanowany na stałe
|
 Re: Drogie owieczki moje
norman43 napisał(a): "Kochaj blizniego swego jak siebie samego" To musisz widzę, mieć siebie w pogardzie skoro taka ta twoja miłośc bliźniego.
|
N gru 26, 2010 18:38 |
|
 |
norman43
zbanowany na stałe
|
alez Stasiek, pedziem nie jestem - a wiec dlaczego milalbym soba gardzic? Co innego ty.
|
N gru 26, 2010 18:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
norman43 napisał(a): To zle cie uczyl. Dekalog to meme 10 tysiecy lat cywilizacji presummeryjskiej, summeryjskiej i babilonskiej.Bog nie drukuje niczego na kamiennych tablicach. On filtruje meme przez setki generacji i miliony mozgow. Czyli Biblia kłamie? norman43 napisał(a): Tylko wtedy sa one niezniszczalne.Jezus tez nigdy nie zapisal nieczego w swym zyciu, Wszystkie nauki powierzyl pamieci tllumow i uczniow. I dlatego sa niezniszczalne az do konca czasu. Ale przecież gdy Mojżesz zniszczył pierwsze tablice, to wspaniałomyślny Bóg podarował mu nowe.Nie ma więc problemu ich zniszczalności.
|
N gru 26, 2010 18:49 |
|
 |
WIST
|
Panowie, wystarczy tych uprzejmości. Dyskutujcie merytorycznie, albo w ogóle.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
N gru 26, 2010 18:50 |
|
 |
stanislav
zbanowany na stałe
|
.
Ostatnio edytowano N gru 26, 2010 19:07 przez stanislav, łącznie edytowano 1 raz
|
N gru 26, 2010 18:54 |
|
 |
norman43
zbanowany na stałe
|
Biblia nie klamie. Dekalog jest w ludzkich sumieniach i sercach i jest niezniszczalny. A gdzie sa kamienne tablice?
|
N gru 26, 2010 18:55 |
|
 |
norman43
zbanowany na stałe
|
Ja mam wszystkie powody ,zeby siebie kochac- bo Jezus mnie kocha, wiec musze byc super. Jezus kocha rowniez ciebie, a wiec i ty musisz byc super.
|
N gru 26, 2010 18:57 |
|
 |
stanislav
zbanowany na stałe
|
norman43 napisał(a): Biblia nie klamie. Tylko co jest prawdą w gąszczu sprzeczności jakie autorzy zawarli w swojej ksiązce. norman43 napisał(a): Jezus mnie kocha Wysłał ci SMS'a żeby Cię poinformowac o tym? norman43 napisał(a): Jezus kocha rowniez ciebie, a wiec i ty musisz byc super Mnie? Pedzia? 
Ostatnio edytowano N gru 26, 2010 19:05 przez stanislav, łącznie edytowano 2 razy
|
N gru 26, 2010 18:58 |
|
|
|