Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 5:34

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
 Wiara w Człowieka a .. Media w Polsce. 
Autor Wiadomość

Post Re: Wiara w Człowieka a .. Media w Polsce.
amadeus35 napisał(a):
.....................................
Smiem twierdzic ze kolega nie ma zielonego pojecia o czym pisze.....
A jakiegoś konkretu na poparcie owego górnolotnego twierdzenia się doczekamy?
zsoborniki napisał(a):
Alus, Geonides

Ale ja prowadziłem dialog z amadeus35!

Takie wtrącenie się traktuję, jako interwencję na tym portalu osób dyżurnych strzegących poprawności politycznej mas-mediów. Do mas-mediów zaliczam także internet.
Może Pan prowadzić prywatny dialog z amadeus35 poprzez system prywatnych wiadomości. Gwarantuję, że nikt nie będzie się wtrącał.
Jest mi natomiast przykro, że nie docenił Pan dwóch rzeczy:
- trudu jaki sobie zadałem, by zajrzeć do ustawy o radiofonii i telewizji oraz wyciągnięcie zeń, specjalnie dla Pana, interesującego fragmentu dotyczącego nadawcy społecznego.
- że ustawodawca przewidział problemy przykładowego katolika i specjalnie dla niego, w wyżej wymienionej ustawie przygotował dedykowaną formę działalności radiowo-telewizyjnej. Fakt ten zbywa Pan milczeniem, a pomstuje na bliżej nieokreślone szykany, kłody rzucane pod nogi i inne antyreklamy.

Cz sty 20, 2011 18:01

Geonides napisał(a):
amadeus35 napisał(a):
.....................................
Smiem twierdzic ze kolega nie ma zielonego pojecia o czym pisze.....
zsoborniki napisał(a):
Alus, Geonides

Ale ja prowadziłem dialog z amadeus35!

Takie wtrącenie się traktuję, jako interwencję na tym portalu osób dyżurnych strzegących poprawności politycznej mas-mediów. Do mas-mediów zaliczam także internet.
Może Pan prowadzić prywatny dialog z amadeus35 poprzez system prywatnych wiadomości. Gwarantuję, że nikt nie będzie się wtrącał.
Jest mi natomiast przykro, że nie docenił Pan dwóch rzeczy:
- trudu jaki sobie zadałem, by zajrzeć do ustawy o radiofonii i telewizji oraz wyciągnięcie zeń, specjalnie dla Pana, interesującego fragmentu dotyczącego nadawcy społecznego.
- że ustawodawca przewidział problemy przykładowego katolika i specjalnie dla niego, w wyżej wymienionej ustawie przygotował dedykowaną formę działalności radiowo-telewizyjnej. Fakt ten zbywa Pan milczeniem, a pomstuje na bliżej nieokreślone szykany, kłody rzucane pod nogi i inne antyreklamy.

..................................................
Naturalnie drogi Kolego nie wiem czy bedzie to dla ciebie gornolotne ale jak widze zyjesz tylko w swojej ocenie teoria zaczerpnieta z internetu, natomiast o praktyce w tym zakresie nie masz zielonego pojecia.... dalszych wykladow nie bede Koledze robil zeby sie przekonac trzeba zaczac robic..... to tyle i az tyle :)

Cz sty 20, 2011 19:17

amadeus35 napisał(a):
Moim zdaniem barkuje w Polsce mediow ktore zajmowaly by sie tylko przekazywaniem wiary chrzescijanskiej....kto bywa czasami w Niemczech moze zobaczyc Bibel TV prywatna stacja telewizyjna ktora zajmuje sie tylko i wylacznie przekazem Slowa Bozego..... sa tam udycje Katolickie, Ewangielickie , i tzw. Wolnych Chrzescijan do nich naleza miedzy innymi Zielonoswiatkowi, audycje bez polityki bez agresji jak sie okazuje tak tez mozna.....
RM w Polsce to nie moja bajka .... :)]

Owszem amadeus35, w Niemczech dziala bardzo chrzescijanski kanal Bibel TV, ktory czasem ogladam a czasem takze wspomagam finansowo. Ten kanal bowiem utrzymuje sie tylko z datkow chrzescijan i zostal stworzony tylko w oparciu o przeswiadczenie, ze Pan Bog chce, zeby taki program powstal, wiec sam sie o niego zatroszczy.
http://www.bibeltv.de/
Mozna tam obejrzec audycje o polskich karmelitankach w Norwegii, o katolickich misjonarzach w Afryce, ale takze programy ewangelizacyjne np Joyce Meyer, moim zdaniem genialne, kiedy opowiada ona o swoim zyciu i jak Slowo Boze w Biblii aktualnie do nas przemawia. Filmy o Jezusie, o swietych, o wielkich ludziach chrzescijanstwa. Oraz inne audycje roznych wyznan. Nikt nikogo nie zwalcza. Sensem jest prowadzenie ludzi do Boga, pokazanie, dlaczego chrzescijanstwo jest religia radosci i jakie dobre owoce przynosi w zyciu roznych ludzi.
A nie zwalczanie szatana w swiecie, jak to mam wrazenie, staje sie powoli idee fix Kosciola w Polsce.
................................................

Kamala dokladnie jest tak jak napisalas jesli chodzi o Bibel TV ..... bardzo lubie ten program ktory pokazuje jak wspaniale mozna pogodzic z soba rozne religie i wyznania nie zwalczajac sie wzajemnie ... jezeli jest cos z powolania Pana Boga funkcjonuje bezproblemowo :)

Cz sty 20, 2011 19:26
amadeus35 napisał(a):
amadeus35 napisał(a):
Moim zdaniem barkuje w Polsce mediow ktore zajmowaly by sie tylko przekazywaniem wiary chrzescijanskiej....kto bywa czasami w Niemczech moze zobaczyc Bibel TV prywatna stacja telewizyjna ktora zajmuje sie tylko i wylacznie przekazem Slowa Bozego..... sa tam udycje Katolickie, Ewangielickie , i tzw. Wolnych Chrzescijan do nich naleza miedzy innymi Zielonoswiatkowi, audycje bez polityki bez agresji jak sie okazuje tak tez mozna.....

Owszem amadeus35, w Niemczech dziala bardzo chrzescijanski kanal Bibel TV, ktory czasem ogladam a czasem takze wspomagam finansowo. Ten kanal bowiem utrzymuje sie tylko z datkow chrzescijan i zostal stworzony tylko w oparciu o przeswiadczenie, ze Pan Bog chce, zeby taki program powstal, wiec sam sie o niego zatroszczy.
Mozna tam obejrzec audycje o polskich karmelitankach w Norwegii, o katolickich misjonarzach w Afryce, ale takze programy ewangelizacyjne np Joyce Meyer, moim zdaniem genialne, kiedy opowiada ona o swoim zyciu i jak Slowo Boze w Biblii aktualnie do nas przemawia. Filmy o Jezusie, o swietych, o wielkich ludziach chrzescijanstwa. Oraz inne audycje roznych wyznan. Nikt nikogo nie zwalcza. Sensem jest prowadzenie ludzi do Boga, pokazanie, dlaczego chrzescijanstwo jest religia radosci i jakie dobre owoce przynosi w zyciu roznych ludzi.
A nie zwalczanie szatana w swiecie, jak to mam wrazenie, staje sie powoli idee fix Kosciola w Polsce.

Kamala dokladnie jest tak jak napisalas jesli chodzi o Bibel TV ..... bardzo lubie ten program ktory pokazuje jak wspaniale mozna pogodzic z soba rozne religie i wyznania nie zwalczajac sie wzajemnie ... jezeli jest cos z powolania Pana Boga funkcjonuje bezproblemowo :)

Dokładnie taki charakter prezentuje kanał TVReligia, który ogladam codziennie.
80% programu zajmują zagadnienia chrześcijaństwa - wiesci z Rzymu, katechezy, biblistyka, filmy dokumentalne z histori Kościoła, obrzędów, programy o misjach, sanktuaria, objawienia, święci i interaktywna "Rozmównica", którą prowadzą duchowni zakonni i diecezjalni.
Tematy poruszane w "Rozmównicy" to zagadnienia wiary i sprawy społeczne.
Do tego filmy fabularne, geograficzne i fabularyzowane żywoty świętych.
20% czasu antenowego zajmuje tematyka innych wyznań, historia, obrzędy, tradycja.
W niedzielę program "Piąta strona nieba" - dyskusja duchownych, teologów, chrzescijańskich: katolicyk i protestanci lub prawosławni, Judaizmu i Islamu.
Tematyka szeroka - sprawy kultu, obrzędowosci, tradycji, społeczne, kulturowe, obyczajowe.
Rano Jutrznia, wieczorem Nieszpory z Tyńca, w niedzielę Msza Św z róznych kościołów w Polsce.
I zero polityki.

Cz sty 20, 2011 20:03

amadeus35 napisał(a):
Geonides napisał(a):
Naturalnie drogi Kolego nie wiem czy bedzie to dla ciebie gornolotne ale jak widze zyjesz tylko w swojej ocenie teoria zaczerpnieta z internetu, natomiast o praktyce w tym zakresie nie masz zielonego pojecia.... dalszych wykladow nie bede Koledze robil zeby sie przekonac trzeba zaczac robic..... to tyle i az tyle :)
No cóż prosta prośba przerasta możliwości. Ja tu spodziewałem się jakiegoś błyskotliwego, zwięzłego a celnego uzasadnienia. Przeliczyłem się. W zasadzie Twoim konkretem jest to, że widzisz i twierdzisz. Gratuluję.

Żeby nie było, że taki zupełnie personalny post:
zsoborniki napisał(a):
Rozmiękczanie ducha narodowego, relatywizowanie pojęć, nieostre przedstawianie rzeczywistości,
Zaciekawiło mnie pojęcie pt. "rozmiękczanie ducha narodowego".
zsoborniki napisał(a):
ukazywanie - eksponowanie na pierwszym miejscu negatywnych wydarzeń
Tu się akurat zgodzę. Z tym, że pójdę krok dalej i postaram się odpowiedzieć na pytanie dlaczego tak się dzieje. Czy same media są złe, że skupiają się na złu? Nie, tu po prostu chodzi o pieniądze. Media zarabiają poprzez sprzedaż reklam. W wydaniach papierowych, internetowych bądź telewizji. Istnieje ścisła relacja pomiędzy liczbą zakupionych egzemplarzy gazety, zgromadzoną widownią czy też liczbą kliknięć w dany link a przychodem uzyskanym ze sprzedaży reklam. Kto chce wiedzieć jakie informacje sprzedają się najlepiej niech sobie wejdzie na onet.pl i przeczyta tytuły linków do informacji na pierwszej stronie. Można streścić w dwóch słowach: "Będzie Gorzej". Ludzie się po prostu boją. I z tego strachu i ciekawości klikną w ten odnośnik. Druga sprawa to chorobliwa ludzka ciekawość odnośnie tragedii dotyczących innych ludzi. Wypadki, powodzie, epidemie cholery, wybuchy wulkanów, zapylenia lotnisk nad Europą.
Ponadto media zarabiają dzięki sprzedaży emocji: że mały Jasio ma trzy latka, cierpi na porażenie mózgowe, a w ogóle w mieszkaniu wychowującej go samotnej mamy jest grzyb, rehabilitacja jest ciężka, a w ogóle z opieki społecznej jest tylko 300 zł zasiłku pielęgnacyjnego a leki takie drogi... Jakie znaczenie ma dla konsumentów mass mediów powyższa informacja?

I dlatego prawdziwy katolik stwierdzi że media są złe. Bo zarabianie pieniędzy jest złe. Bo należy żyć w ubóstwie i modlić się o łaskę i zbawienie :)

Cz sty 20, 2011 22:45

zsoborniki napisał(a):
ToMu, Elbrus

Dla Was, jak i wielu innym zwolennikom politycznie poprawnej prasy, telewizji, radia, portali internetowych postawię pytanie: Dlaczego tylu ludzi nie widzi znaków prowadzących do Boga albo je przekręca? Tymi znakami są m.in. Radio Maryja, Nasz Dziennik, TVTrwam, Tygodnik Niedziela itd. itp.
RM może i do Boga ludzi prowadzi - taką mam nadzieję - modlitwami i programami dot. wiary, ale na pewno nie po prostu oderwanym od rzeczywistości przedstawianiem faktów, wydarzeń, teoriami spiskowymi lub też nawoływaniem do poparcia konkretnych partii.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pt sty 21, 2011 12:34
Zobacz profil WWW

amadeus35 napisał(a):
Geonides napisał(a):
No cóż prosta prośba przerasta możliwości. Ja tu spodziewałem się jakiegoś błyskotliwego, zwięzłego a celnego uzasadnienia. Przeliczyłem się. W zasadzie Twoim konkretem jest to, że widzisz i twierdzisz. Gratuluję.

......................................................

Prowadzilem taka sprawe i wiem jak to wyglada :) blyskotliwe dla ciebie bedzie dopiero jak sam przejdziesz swoja droge to zrozumiesz, im szybciej tym lepiej ..... takie w teorie przybrane dyrdymalki niczego nie rozwiaza ani tez niczego nie wyjasnia ...... to tez nie jest do ciebie osobiscie.... :)

Pt sty 21, 2011 15:13

Alus napisał(a):
amadeus35 napisał(a):
amadeus35 napisał(a):

Dokładnie taki charakter prezentuje kanał TVReligia, który ogladam codziennie.
80% programu zajmują zagadnienia chrześcijaństwa - wiesci z Rzymu, katechezy, biblistyka, filmy dokumentalne z histori Kościoła, obrzędów, programy o misjach, sanktuaria, objawienia, święci i interaktywna "Rozmównica", którą prowadzą duchowni zakonni i diecezjalni.
Tematy poruszane w "Rozmównicy" to zagadnienia wiary i sprawy społeczne.
Do tego filmy fabularne, geograficzne i fabularyzowane żywoty świętych.
20% czasu antenowego zajmuje tematyka innych wyznań, historia, obrzędy, tradycja.
W niedzielę program "Piąta strona nieba" - dyskusja duchownych, teologów, chrzescijańskich: katolicyk i protestanci lub prawosławni, Judaizmu i Islamu.
Tematyka szeroka - sprawy kultu, obrzędowosci, tradycji, społeczne, kulturowe, obyczajowe.
Rano Jutrznia, wieczorem Nieszpory z Tyńca, w niedzielę Msza Św z róznych kościołów w Polsce.
I zero polityki.

............................................
Czyli jak widac mozna i to jest najcenniejsze ze takie wlasnie programy powstaja... :)

Pt sty 21, 2011 15:15

Odnośnie cytatu amadeusa35 powyżej - a wypowiedzi Alus - właśnie taka powinna być katolicka TV. Chrześcijańskie programy, poszerzanie wiedzy, okazja do modlitwy, a przy tym normalne serwisy informacyjne - realnie pokazujące to, co się dzieje, tak jak to wygląda, a nie przez pryzmat wszelkiej maści uprzedzeń czy teorii spiskowych.

Może radyjo jakieś założą? :)

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pt sty 21, 2011 15:20
Zobacz profil WWW

Post Re:
ToMu napisał(a):
Odnośnie cytatu amadeusa35 powyżej - a wypowiedzi Alus - właśnie taka powinna być katolicka TV. Chrześcijańskie programy, poszerzanie wiedzy, okazja do modlitwy, a przy tym normalne serwisy informacyjne - realnie pokazujące to, co się dzieje, tak jak to wygląda, a nie przez pryzmat wszelkiej maści uprzedzeń czy teorii spiskowych.

..............................................
W tym temacie sie chetnie z toba zgodze :) a z radyjem to nawet dobry pomysl :)

Pt sty 21, 2011 15:57
zbanowany na stałe

Cytuj:

Dobry pomysl. Radiostacje umiesc na jakiejs lajbie za wodami terytorialnymi, bo inaczej bedziesz osaczony i cenzurowany przez rzad, a tak bohatersko walczacym i wybitnym czlowiekiem jak o.Rydzyk nie jestes. Ciebie zjedza i zniewola. :D

Pt sty 21, 2011 17:13

Dural napisał(a):
Cytuj:

Dobry pomysl. Radiostacje umiesc na jakiejs lajbie za wodami terytorialnymi, bo inaczej bedziesz osaczony i cenzurowany przez rzad, a tak bohatersko walczacym i wybitnym czlowiekiem jak o.Rydzyk nie jestes. Ciebie zjedza i zniewola. :D

...................................
malo tego jeszcze jest sie na oku tzw. sluzb ktore bacznie obserwuja co i jak :)

So sty 22, 2011 0:31

Warto czasami na poważnie wsłuchać się w temat, którego żadne media poprawnie politycznie nie będą nigdy publikować.

http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=24523

zsoborniki

N sty 23, 2011 11:00

zsoborniki napisał(a):
Warto czasami na poważnie wsłuchać się w temat, którego żadne media poprawnie politycznie nie będą nigdy publikować.

http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=24523

......................
zgadzam sie z Twoja wypowiedzia taka jest prawda :)

N sty 23, 2011 21:35
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4