Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 23:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
 Czy bóg mógłby zstapić na ziemie, jak uważacie? kilka pytań 
Autor Wiadomość

Post Re: Czy bóg mógłby zstapić na ziemie, jak uważacie? kilka py
Alus napisał(a):
Cytuj:
Tak, ale nazywając siebie katolikiem byłbym współodpowiedzialny za niegodziwe czyny katolików więc budzi to we mnie refleksję by trzymać się od nich z daleka.

Prawisz banialuki....jesteś Polakiem, zatem należy obciążyć Cię odpowiedzialnościa za Jedwabne, za mordy stalinowskiego reżimu na rodakach.

Nie, nie wstydzę się za te patriotyczne wyczyny polaków gdyż nie uważam się za patriotę - proste. Powiesz zaraz że zrobili to polacy a ja też jestem polakiem. Oczywiście, ale na swoją narodowość nie miałem wpływu - tu się urodziłem, a na bycie patriotą mam wpływ i za patriotę się nie uważam i nie identyfikuję się z takimi patriotycznymi zbrodniami.
Podobnie nie mam wpływu na to kto jest moim przedkiem, ale na swoją przynależność do kościoła mam wpływ.

Pod przykrywką wiary fanatyzm różnych szaleńców nazywa się wolą bożą. Pod przykrywką wiary widziałem zbyt wielu morderców. To czego pragnie Bóg jest w Twoim sercu i tylko Ty możesz zdecydować, że będziesz dobrym człowiekiem... lub złym.

N lis 20, 2011 15:53
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4