|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
W Piśmie pisze, że wiara bierze się ze słuchania a nie czytania. Dlatego jest taki upadek wiary i rozwój sekt odkąd wolno każdemu czytać Biblię. 
|
Pn mar 28, 2005 22:42 |
|
|
|
 |
Agniulka
|
A Napoleon był królem Polski bo Bóg nie objawił że cesarzem Francuzów
Zresztą ja ci wcale nie zabraniam posłuchać po hebrajsku 
_________________ TE DEUM LAUDAMUS !
|
Pn mar 28, 2005 22:43 |
|
 |
Gość
|
O Napoleonie objawiła coś Matka Boża w La Salette.
Cytuj: Niech Wikariusz mego Syna, Suwerenny Papież Pius IX, nie opuszcza już Rzymu po roku 1859; ale niech będzie niewzruszony i wielkoduszny i niech walczy orężem wiary i miłości; ja będę z nim. Przed Napoleonem niech się ma na baczności. Jest on dwulicowy, i gdy pewnego dnia będzie chciał stać się papieżem i cesarzem, to Bóg się wnet od niego odwróci; jest on orłem, który chce się wnieść coraz to wyżej i spadnie na miecz, którym chciał się posłużyć aby zmusić narody do wzniesienia go.
http://www.fortunecity.com/victorian/ab ... ette3.html
|
Pn mar 28, 2005 22:51 |
|
|
|
 |
Agniulka
|
Ale nie pisze tam że jest cesarzem Francji, więc jak rozumiem nie uznajesz tego faktu za prawdziwy 
|
Pn mar 28, 2005 22:53 |
|
 |
Agniulka
|
Mam pytanie: czy prawda o tym, że człowiek posiada rozum jest objawiona?
Bo wszystko wskazuje na to że jej nie uznajesz...
|
Pn mar 28, 2005 22:54 |
|
|
|
 |
Tess
|
Tradycjonamlist
Czy moge zapytac w jakiej wierze jestes 
_________________ Duchu Swiety daj zasluge mestwa, daj wieniec zwyciestwa, daj szczescie bez miary.
Pozdrawiam
|
Wt mar 29, 2005 0:34 |
|
 |
wiking
|
Przeciez to jest watek o zmartwychwstaniu.
O najpiekniejszym wydarzeniu swiata, o wydarzeniu ktore nadaje sens calej historii, Sw Pawel pisze ze prozna jest nasza wiara jesli umarli nie zmartwychwstaja. Temat stworzenia byl juz walkowany w dziale Biblia, tam sie przeniescie.
Tutaj proponuje zastanowic sie jak mozemy swiadczyc o zmartwychwstaniu ludziom ktorzy nie wierza. We wczorajszym 1 czytaniu, Piotr mowi o swiadkach zmartwychwstania, gdzie dzis mozna zobaczyc takich swiadkow?
Na ile my nimy jestesmy?
|
Wt mar 29, 2005 1:16 |
|
 |
Gość
|
Tess napisał(a): Tradycjonamlist Czy moge zapytac w jakiej wierze jestes 
Jeżeli to pytanie jest do mnie, to jestem wiernym członkiem Kościoła Katolickiego. 
|
Wt mar 29, 2005 10:31 |
|
|
|