Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 13:06

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 165 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna strona
 Najświętsza Maryja Panna z Guadalupe/Egzorcymy - jako dowody 
Autor Wiadomość

Post Re: Najświętsza Maryja Panna z Guadalupe/Egzorcymy - jako do
JedenPost napisał(a):
3. stoją w pewnej sprzeczności logicznej z lansowanym przez KRK obrazem Szatana, no bo jak to jest, że ów jakoby inteligentniejszy od nas, niebywale ponoć przebiegły byt duchowy, dla którego wielkim zwycięstwem jest, że ludzie w niego nie wierzą, nagle się ujawnia, zachowując się przy tym jak wściekłe zwierzę?

To, że szatan jakoby miałby cieszyć się z tego, że ludzie w niego nie wierzą stoi w sprzeczności z rzekomą jego wielką pychą.

Cytuj:
4. dziwne, ale mają miejsce i nasilają się głównie w obecności kapłanów, a w szczególności egzorcystów. Ciekawe ilu zaburzonych psychicznie ludzi egzorcyści wpędzili w głębszą chorobę psychiczną, nadając urojeniom kierunek poprzez sugerowanie choremu, że jest opętany przez Szatana...

przykład:
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/wa ... omosc.html

Cz mar 07, 2013 14:35

Tak naprawdę jest jedno bardzo mądre powiedzenie ''jeśli chcesz uderzyć psa to kij zawsze się znajdzie''.Przeraża mnie to jak bardzo człowiek potrafi się poddać złemu nie manifestując swojego DUCHA który jest przyćmiony ich zagorzałą chęcią udowodnienia światu ale i pewnie i sobie samemu że BOGA nie ma.

Cz mar 07, 2013 14:42
Qwerty2011 napisał(a):
panMK napisał(a):
Przez wieki wizerunek z Guadalupe był badany i studiowany przez malarzy, lekarzy i uczonych. Wszyscy oni dochodzili do niezwykłych wniosków. Współczesne badania naukowe potwierdziły powszechne przekonanie wiernych, że święty Wizerunek Matki Bożej z Guadalupe nie jest dziełem człowieka.

Niestety, ale tak nie jest. Leonci Garza-Valdes, Jose Sol Rosales oraz prof. Jeanette Paterson po swoich badaniach wysnuli przeciwny wniosek. Uważają obraz za namalowany ludzką ręką, co więcej trzykrotnie przerabiany a to, co widać w oczach jest tak naprawdę kwestią interpretacji.
Może jestem tutaj adwokatem diabła, ale ich argumenty mnie przekonują.

Z resztą uważam, że opieranie swojej wiary na tego typu "dowodach" jest bardzo ryzykowne. Zawsze mogą pojawić się badania, które zaprzeczą cudowności, bo też i technika idzie naprzód.

Samo cudowne działanie obrazu jest zaś dla mnie niezaprzeczalne. I jak dla mnie nie musi on być wcale namalowany w sposób nadprzyrodzony, żeby dokonywać cudów w duszy i ciele człowieka

Może tak owi panowie pokwapiliby się wyjaśnić jakim sposobem zachowały się przez 5 wieków nie poddawane żadnemu procesowi konserwacji włókna agawy.
Te "odkrycia" mają podobną rangę jak aptekarza zw Włoch dowodzącemu jakoby o. Pio przez 50 lat drażnił dłonie, stopy, bok, środkiem żrącym i cudem nie zmarł od zakażenia.
Wszyscy tacy "odkrywcy" doskonale wiedzą jak fałszowano obraz z Guadelupy, Całun Turyński, stygmaty, ale żaden za ch***ę nie spróbuje materialnie dowieść swojej hipotezy.
Naukowcy z NASA kłamią w sprawie obrazu z Guadelupe?
Podobnie orzekła starsza pani po obejrzeniu transmisji lądowania na księżycu kłamią ci amerykanie, nakręcili film a udają, ze wylądowali na ksieżycu :D

Cytuj:
To, że szatan jakoby miałby cieszyć się z tego, że ludzie w niego nie wierzą stoi w sprzeczności z rzekomą jego wielką pychą.

Ależ na tym polega jego zwycięstwo, że ludzie przyjęli podsuniętą przez szatana maksymę hulaj dusza piekła nie ma.

Cz mar 07, 2013 14:46

Alus napisał(a):
Ależ na tym polega jego zwycięstwo, że ludzie przyjęli podsuniętą przez szatana maksymę hulaj dusza piekła nie ma.

Ale właśnie to, że ludzie mają go głęboko w d..., nie wierzą w niego i piekło, kłóci się z jego podobno ogromną pychą. Ktoś pyszny nie mógłby znieść takiego traktowania.

Cz mar 07, 2013 15:03
tanie_wino napisał(a):
Alus napisał(a):

Ale właśnie to, że ludzie mają go głęboko w d..., nie wierzą w niego i piekło, kłóci się z jego podobno ogromną pychą. Ktoś pyszny nie mógłby znieść takiego traktowania.

Ależ ludzie żyjący wedle takiej maksymy godzą w Boga, co szatanowi sprawia satysfakcję.

Cz mar 07, 2013 15:06

Bardziej godzą w szatana. Czytałem gdzieś sondaż, wg którego 30% przepytanych uważających się za katolików nie wierzyło w istnienie piekła i szatana.

Cz mar 07, 2013 15:15

Pięknie panie ALUS nic więcej bym nie dodał

Ale właśnie to, że ludzie mają go głęboko w d..., nie wierzą w niego i piekło, kłóci się z jego podobno ogromną pychą. Ktoś pyszny nie mógłby znieść takiego traktowania
panie wino nie postrzegaj jego pychy do tego jak my ją postrzegamy.Jego cel nadrzędny to zwabić człowieka do siebie i go zniszczyć aby dodać w ten sposób BOGU bólu że stracił swoją własność nas nasze dusze.On chce niejako dopiec BOGU za to że nas tak wywyższył i dał nam nieśmiertelną duszę.Ale to od nas zależy którą drogę wybierzemy bo diabeł tylko czyha aż się potkniesz a BÓG chce nas zbawić,.

Cz mar 07, 2013 15:16

Czyli taka gra ludzkim kosztem...:(

Cz mar 07, 2013 15:21

Panie wino ty w każdym z forów zażócasz winę bądź niedopracowanie nas przez BOGA chcesz MU wytknąć błędy .A to przecież masz wolną wolę i od ciebie zależy gdzie w perspektywie czasu się znajdziesz. Tagże nie postrzegam tego jako grę tylko TWÓJ WYBÓR.

Cz mar 07, 2013 15:37

panMK -
panMK napisał(a):
Panie wino ty w każdym z forów zażócasz winę bądź niedopracowanie nas przez BOGA chcesz MU wytknąć błędy .A to przecież masz wolną wolę i od ciebie zależy gdzie w perspektywie czasu się znajdziesz. Tagże nie postrzegam tego jako grę tylko TWÓJ WYBÓR.

Przepraszam za ten mój wtręt i bardzo proszę nie zrozumieć tego jako złośliwość z mojej strony. Bardzo bym jednak prosił o sprawdzanie swoich wypowiedzi pod kątem językowym... Jesteśmy ludźmi i wiadomo każdemu się zdarza pomylić, także nie każdy musi być specem od ortografii, ale warto czasem po prostu swój post nie tyle przeczytać co przejrzeć. Edytor tekstu w którym piszemy post na tym forum podkreśla na czerwono słowa które mogą mieć jakąś skazę ortograficzną :). Piszę o tym dlatego, że takie błędy naprawdę rażą w oczy i sprawiają, że tekst staje się mniej przejrzysty i gorszy w odbiorze, ale być może to tylko moja subiektywna opinia :). Proszę mnie źle nie zrozumieć i potraktować to jako braterskie upomnienie.

Pozdrawiam

Cz mar 07, 2013 15:50

Popieram i dodam od siebie, że teksty z rażącymi błędami traktowane są mniej poważnie. To udowodnione, więc panieMK jeżeli chcesz trafić do kogoś ze swoimi przemyśleniami, to staraj się pisać poprawnie i przejrzyście.

panMK napisał(a):

Więc ja po śmierci chcę po prostu nie żyć, nie istnieć. Skoro mam wolny wybór to mam, co nie?
Pozdrawiam

Cz mar 07, 2013 16:00
Alus napisał(a):
Naukowcy z NASA kłamią w sprawie obrazu z Guadelupe?
Jacy konkretnie "naukowcy z NASA" w czym konkretnie kłamią lub nie kłamią na temat tego obrazu?

Każdy może pleść, co mu ślina na język przyniesie. Ja też potrafię, to bułka z masłem:
Naukowcy z NASA ustalili, że Kopernik genetycznie był Eskimosem. Czy naukowcy z NASA kłamią w sprawie Kopernika?

Cz mar 07, 2013 16:05

No, bez przesady. Sa ludzie mowiacy "jezykami", ja bym powiedzial belkoczacy, a tu sie myle. :)
Cytuj:
Więc ja po śmierci chcę po prostu umrzeć.

Wolna wola nie bierze pod uwage zachciewajek. Wykitowac bez kary? Kazdy by chcial.

Cz mar 07, 2013 16:05

lokis napisał(a):
Wolna wola nie bierze pod uwage zachciewajek.
:-(

Cytuj:
Wykitowac bez kary? Kazdy by chcial.
Nooo!!!

A poważnie to kara może być, ale kara/cierpienie wieczna to okrucieństwo nie do przyjęcia i niebotyczny bezsens.

Ostatnio edytowano Cz mar 07, 2013 16:12 przez tanie_wino, łącznie edytowano 1 raz

Cz mar 07, 2013 16:10

Cytuj:
Każdy może pleść,

Ja sie czasami zastanawiam. Co by pozostalo z religii, gdyby wprowadzic przepis na uzasadnienie wypowiedzi. Np. "nasz bank najlepszy", "kupuj, u nas najtaniej", "nasz Bog gwarantuje". I tak dalej.?

Cz mar 07, 2013 16:12
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 165 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna strona