Autor |
Wiadomość |
UnioDivina
|
 Re: Pytania do mistyka
Oczywiście, że nie może, ale nie może być też nie wierzące. Ateista czy teista to tylko ubranie, nie widzę powodu aby to ubranie określało człowieka, chyba, że ma taką wole to ma do tego prawo, ale to tylko przedłuża jego cierpienie.
|
So lut 01, 2014 19:38 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czy P = NP?
Jaka jest baza przesztrzeni R nad ciałem Q?
Edit: wbrew pozorom, te dwa pytania zadałem na poważnie, to nie jest wygłup.
|
So lut 01, 2014 20:08 |
|
 |
UnioDivina
|
gaazkam napisał(a): Czy P = NP?
Jaka jest baza przesztrzeni R nad ciałem Q? Mógłbyś wyjaśnić te pytania bo wybacz ale nie rozumiem co oznacza P, NP i "baza przestrzeni".
|
So lut 01, 2014 20:10 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
Drogi mistyku, cóż jest ważniejsze: pytania, czy odpowiedzi?
Drugie pytanie:
Drogi mistyku, cóż jest ciekawsze - pytania, czy odpowiedzi?
I Trzecie:
Czy Bóg ma coś przeciwko czemukolwiek?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
So lut 01, 2014 20:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
1. Czym mistyk zajmuję się na codzień?
|
So lut 01, 2014 20:42 |
|
|
|
 |
UnioDivina
|
Cytuj: Drogi mistyku, cóż jest ważniejsze: pytania, czy odpowiedzi? Ani jedno, ani drugie. Pytania nie ma bez odpowiedzi, a odpowiedzi bez pytania. Przy odpowiedzi ważne jest pytanie, przy pytaniu odpowiedź. Cytuj: Drogi mistyku, cóż jest ciekawsze - pytania, czy odpowiedzi? Dla pytającego pytania, dla odpowiadającego odpowiedzi. Cytuj: Czy Bóg ma coś przeciwko czemukolwiek? Gdyby miał coś przeciwko czemukolwiek nic by nie zostało dla ludzi. Cytuj: Czym mistyk zajmuję się na codzień? Odpowiadaniem na pytania.
Ostatnio edytowano So lut 01, 2014 20:50 przez UnioDivina, łącznie edytowano 1 raz
|
So lut 01, 2014 20:45 |
|
 |
JedenPost
|
UnioDivina napisał(a): Cytuj: Drogi mistyku, cóż jest ciekawsze - pytania, czy odpowiedzi? Dla pytającego pytania, dla odpowiadającego odpowiedzi. To bardzo ciekawa odpowiedź, wydaje mi się, że zaciekawiła mnie bardziej niż moje pytanie, w każdym razie w tym momencie. Czy to oznacza, że coś ze mną (jako pytającym) nie tak?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
So lut 01, 2014 20:50 |
|
 |
UnioDivina
|
Cytuj: To bardzo ciekawa odpowiedź, wydaje mi się, że zaciekawiła mnie bardziej niż moje pytanie, w każdym razie w tym momencie. Czy to oznacza, że coś ze mną (jako pytającym) nie tak? Nie, po prostu uświadamiasz sobie głębie pytania przez odpowiedź dlatego wydaje Ci się, że odpowiedź jest atrakcyjniejsza, tak jak roślina zawsze wydaje się być atrakcyjniejsza niż ziarenko chociaż niczym się od siebie nie różnią.
Ostatnio edytowano So lut 01, 2014 20:54 przez UnioDivina, łącznie edytowano 1 raz
|
So lut 01, 2014 20:52 |
|
 |
JedenPost
|
Miło.
Dziekuję tymczasem.
|
So lut 01, 2014 20:53 |
|
 |
UnioDivina
|
JedenPost napisał(a): Miło.
Dziekuję tymczasem. Zapraszam często i gęsto.
|
So lut 01, 2014 20:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
UnioDivina napisał(a): Jeżeli ktoś ma pytania na temat religijności i wiary, proszę tutaj pytać. Postaram się odpowiedzieć na pytania pod kątem mistyki. Pytania moga dotyczyc wszystkiego, zycia, wiary, codziennosci, jezeli chcesz cos zrozumiec to po prostu pytaj. Gdzie Ty tutaj, mistyk? Z perłami miedzy wieprze?! Ty lepiej liste ksiązek do poczytania im przedstaw coby mogli później cytatami jak z rekawa rzucać, a nie o doswiadczeniu duchowym ze slepacami prawic. Mistyk dla nich jest jak harry potter - ot kimś o kim poczytac tylko mozna.
|
So lut 01, 2014 21:11 |
|
 |
UnioDivina
|
0009 napisał(a): UnioDivina napisał(a): Jeżeli ktoś ma pytania na temat religijności i wiary, proszę tutaj pytać. Postaram się odpowiedzieć na pytania pod kątem mistyki. Pytania moga dotyczyc wszystkiego, zycia, wiary, codziennosci, jezeli chcesz cos zrozumiec to po prostu pytaj. Gdzie Ty tutaj, mistyk? Z perłami miedzy wieprze?! Ty lepiej liste ksiązek do poczytania im przedstaw coby mogli później cytatami jak z rekawa rzucać, a nie o doswiadczeniu duchowym ze slepacami prawic. Mistyk dla nich jest jak harry potter - ot kimś o kim poczytac tylko mozna. Im wyżej mnie przedstawisz i zjawisko mistycyzmu tym bardziej oddalone to będzie w wyobraźni człowieka przez co mało osób z tego skorzysta. Bóg nie grozi paluchem z góry na chmurce, tylko zsyła Boga w postaci ludzkiej aby dogadać się w taki a nie inny sposób, nie mówię oczywiście tutaj teraz, że ja jestem jakimś mesjaszem, ale sama metodologia jest taka sama - mistycyzm nie jest czymś odległym ale właśnie z powodu bliskości każdy to przeocza. Jeżeli książki miałby czegokolwiek uczyć to byłoby ich coraz mniej, a nie coraz więcej. Nie ma my-ich-oni, nie można wykluczyć się z człowieczeństwa, nawet jeżeli kogoś ubranie wydaje Ci się głupie to próba oceniania tego powoduje podział i zamyka Cie na zrozumienie drugiego człowieka.
|
So lut 01, 2014 21:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
1. Czy mistyk jest osobą swiecką?
|
So lut 01, 2014 21:28 |
|
 |
UnioDivina
|
sharp7 napisał(a): 1. Czy mistyk jest osobą swiecką? Mistyk może być osobą świecką, może być osobą święta, tego typu rzeczy zależą nie od niego samego ale od tego jak go ludzie widzą i gdzie go wpakują adekwatnie do własnego rozumienia lub nie rozumienia, w rzeczywistości nie jest ani świecką, ani świętą.
|
So lut 01, 2014 21:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Chodzi mi konkretnie o mistyka UnioDivina.
|
So lut 01, 2014 22:08 |
|
|
|