Małżeństwa sodomskie - czy Bóg nadal łączy i błogosławi?
Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
 Re: Małżeństwa sodomskie - czy Bóg nadal łączy i błogosławi?
Do wyprowadzania innych z błędu.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt sty 09, 2015 13:50 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
vilomort napisał(a): Skoro ani teologowie, ani duchowni nie zajmują się budową statków i samolotów, to może niech też nie zajmują się seksuologią? To taki nieśmiały wniosek ateisty  A może niech ateiści nie zajmują się np. dialogiem międzyreligijnym? To taki nieśmiały wniosek teisty.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt sty 09, 2015 13:52 |
|
 |
Verbal
|
No dobra.Co prawda nie wiem nadal po co Ci to wyprowadzanie z błędu ale tak technicznie : nie przyjmujesz porad i pouczeń teologicznych ze strony ateistów ale ateistów chcesz pouczać i wyprowadzać z błędu -czym niby ? Nie teologią wszak - czyli naturę trzeba jakoś nagiąć do teologii. Smutne to i nijakie takie.
|
Pt sty 09, 2015 13:56 |
|
|
|
 |
vilomort
|
Johnny99 napisał(a): vilomort napisał(a): Skoro ani teologowie, ani duchowni nie zajmują się budową statków i samolotów, to może niech też nie zajmują się seksuologią? To taki nieśmiały wniosek ateisty  A może niech ateiści nie zajmują się np. dialogiem międzyreligijnym? To taki nieśmiały wniosek teisty. Dialogiem międzyreligijnym? Przecież mówimy o małżeństwach homoseksualnych 
_________________ Bóg - morderca? Dla dobra? Morderstwo jako przejaw miłosierdzia?
Johnny99:
Tak.
|
Pt sty 09, 2015 14:14 |
|
 |
Johnny99
|
Verbal napisał(a): Nie teologią wszak - czyli naturę trzeba jakoś nagiąć do teologii. Smutne to i nijakie takie. Nie rozumiem. Skoro nie wyjaśniam teologią, to i nie naginam natury do teologii.
|
Pt sty 09, 2015 14:23 |
|
|
|
 |
Verbal
|
Johnny99 napisał(a): Verbal napisał(a): Nie teologią wszak - czyli naturę trzeba jakoś nagiąć do teologii. Smutne to i nijakie takie. Nie rozumiem. Skoro nie wyjaśniam teologią, to i nie naginam natury do teologii. No to inaczej. Jakie instrumentarium zastosujesz by w materii homoseksualizmu wyprowadzić ateistę z jego błędów ?
|
Pt sty 09, 2015 14:26 |
|
 |
Johnny99
|
Zależy od tego, jakie błędy popełnia i z czego one wynikają.
|
Pt sty 09, 2015 14:30 |
|
 |
Verbal
|
Nie dogadamy się.Skończmy na konkluzji ,że skoro nie teologicznie to opacznym tłumaczeniem tego co sobie wyobrażacie jako naturę - oczywiście odpowiednio wybiórczo i z ew z cytatami z wątpliwej jakości za to ideologicznie słusznych opracowań. Jak do ateisty słowami Pisma się nie da to trzeba wtłoczyć mem ,że wtyczka do gniazdka i wystarczy  , wicie rozumicie.
|
Pt sty 09, 2015 14:35 |
|
 |
Johnny99
|
Verbal napisał(a): Skończmy na konkluzji ,że skoro nie teologicznie to opacznym tłumaczeniem tego co sobie wyobrażacie jako naturę - oczywiście odpowiednio wybiórczo i z ew z cytatami z wątpliwej jakości za to ideologicznie słusznych opracowań. Ależ skąd - po prostu zgodnie z prawdą i logicznie poprawnym wnioskowaniem.
|
Pt sty 09, 2015 14:38 |
|
 |
Verbal
|
Johnny99 napisał(a): Verbal napisał(a): Skończmy na konkluzji ,że skoro nie teologicznie to opacznym tłumaczeniem tego co sobie wyobrażacie jako naturę - oczywiście odpowiednio wybiórczo i z ew z cytatami z wątpliwej jakości za to ideologicznie słusznych opracowań. Ależ skąd - po prostu zgodnie z prawdą i logicznie poprawnym wnioskowaniem. Ależ skąd - konkluzję już sformułowałem na na tym poprzestaniemy 
|
Pt sty 09, 2015 14:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Idąc śladem wątku Alus dotyczącym mieszania Boga do takich bezbożnych dzieł jak invitro. Trzeba się więc też zastanowić nad małżeństwami sodomskimi, które w innych Kościołach już są, a u nas już się udziela takim parom błogosławieństwa i robią to kapłani. Jak pisała Kael w wątku invitro, te problemy są. Do tego będą się poszerzały i coraz głośniej się będzie o nich mówiło. Bo antykatolicka Platforma otwiera pole do takich rozmów i dziełań. I tak jak invitro jest krokiem do wprowadzania dzieci od wielu rodziców, produkcji dzieci dla sodomitów czy kombinacje ze zwierzętami, tak związki partnerskie są tylko początkowym krokiem ku małżeństwom sodomskim także w Kościołach. Wiadomo antykatolicka Platforma wspiera związki partnerskie przeciwko Bogu. Więc kiedy to wprowadzą przeciwko Bogu jako kolejne dzieło antychrysta przechodzące jak zaprogramowana fala przez narody, już można im za to dziękować. Bo żeby można było rozmawiać o małżeństwach sodomskich, sodomskich rodzinach, najpierw trzeba zrobić krok ku temu w postaci związków partnerskich. Więc co w takiej sytuacji, jak zachowa się Bóg, a raczej my jak mamy do tego podejść, czy tak jak przekonuje Alus w związku z invitro  Przychodzi para sodomitów do Kościoła, którzy mówią że kochają się nad życie i takie tam. Proszą księdza w Kościele o błogosławieństwo dla ich związku, miłości jak mówią. I są kapłani u nas w Kościele którzy takich błogosławieństw już udzielają sodomitom. Czy to znaczy że Bóg błogosławi związku sodomitów  Albo małżeństwo w Kościele sodomitów. Z tego co wiem gdzie indziej w chrześcijaństwie taki praktyki już są, a u nas jeszcze na razie nieśmiałe udziela się tylko błogosławieństwa. Więc kiedy sodomici przystąpią w Kościele do sakramentu małżeństwa to będzie znaczyło że Bóg ich wiąże na nowej drodze życia i im błogosławi  Skoro padają takie herezje jak katolicy popierający i wspierający invitro, i wybielający to Bogiem, to należy także poważnie się zastanowić nad tym problemem który też już jest realny, także dzięki takim katolikom i takim ludziom rządzących krajem przeciwko Bogu. Tym bardziej że Bóg i to przepowiedział w Orędziach Ostrzeżenie, ale problem jest i będzie narastał właśnie przez takich ludzi. A Bóg w ostrzeżeniach nie pochwalił batki Putina?.....a zasłużył....choćby ostatnimi zakazami w kwestii praw jazdy.
|
Pt sty 09, 2015 15:50 |
|
 |
Tenkred
|
 Re: Małżeństwa sodomskie - czy Bóg nadal łączy i błogosławi
Yarpen_Zirgin napisał(a): tak jak jest nieprawidłowe połączenie dwóch wtyczek lub dwóch gniazdek, tak samo jest ze "współżyciem" ze sobą dwóch facetów (lub kobiet). Niestety, niektórzy ludzie, a Ty najwyraźniej jesteś jednym z nich, zapomnieli już o tym prostym fakcie, że budowa narządów płciowych jasno i jednoznacznie determinuje, które rodzaje współżycia płciowego są prawidłowe. Homoseksualizm, tak samo jak zoofilia, nekrofilia i inne zachowania seksualne, nie mające na celu (przynajmniej potencjalnie) przedłużenia gatunku, są po prostu nieprawidłowe. "Nieprawidłowi" są również ludzie ciężko doświadczeni przez los, kalecy, ułomni, niedoskonali. Czy to oznacza, że nie maja prawa do wszystkiego tego, co nam "doskonałym" wolno? I co z tego, że nie jest to prawidłowe, że facet z facetem, czy kobieta z kobietą? Może i nie jest, ale mają takie samo prawo do szczęścia, jak Ty, prawidłowy i doskonały człowiek. I z woli wyjaśnienia, nekrofilia i zoofilia, to zdecydowanie nie to samo co homoseksualizm! Chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego?
|
So sty 10, 2015 23:38 |
|
 |
imki045
|
Pytanie jest o błogosławieństwo Boże - to może wartałoby zobaczyć w Biblii co na te tematy mówi Słowo Boże......
1 Koryntian 6 : 9 "A czyż nie wiecie, że nieprawi nie odziedziczą królestwa Bożego? Nie dajcie się wprowadzić w błąd. Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani mężczyźni utrzymywani do celów sprzecznych z naturą, ani mężczyźni kładący się z mężczyznami, 10 ani złodzieje, ani chciwcy, ani pijacy, ani rzucający obelgi, ani zdziercy nie odziedziczą królestwa Bożego"
„Nie wolno ci położyć się z mężczyzną tak, jak się kładziesz z kobietą. Jest to obrzydliwość” (Kapłańska 18:22).
„Ich kobiety bowiem zamieniły współżycie zgodne z naturą na przeciwne naturze. Podobnie mężczyźni porzucili zgodne z naturą współżycie z kobietą i zapałali żądzą jedni ku drugim. Mężczyźni z mężczyznami dopuszczają się haniebnych czynów i dlatego sami na sobie ponoszą karę należną za zboczenie” (Rzymian 1:26, 27, Przekład ekumeniczny)
„Jeśli mężczyzna da nasienie, które z niego wypłynie, jakiemuś zwierzęciu, to ma bezwarunkowo być uśmiercony, macie też zabić zwierzę. I jeśli kobieta zbliży się do jakiegoś zwierzęcia, by z nim spółkować, zabijesz tę kobietę oraz to zwierzę” (Kpł 18:23; 20:15, 16; Wj 22:19; Pwt 27:21).
Bóg potępia homoseksualizm, sodomię, inne zboczenia ale jeśli ktoś zaprzestanie tych praktyk masz szanse na podobanie się Bogu.
1 Koryntian 6 : 11 „A przecież takimi byli niektórzy z was. Ale zostaliście umyci, ale zostaliście uświęceni, ale zostaliście uznani za prawych w imię naszego Pana, Jezusa Chrystusa, oraz duchem naszego Boga”.
|
Śr lut 11, 2015 23:39 |
|
 |
Qwerty2011
|
@imki045 Proste te słowa i jednoznaczne - prawda?
Ktoś, kto kocha Boga - stosuje się do nich a jeśli odstąpi żałuje. O czym tu wciąż dyskutować?
_________________ "Przechowujemy zaś ten skarb w naczyniach glinianych, aby z Boga była owa przeogromna moc, a nie z nas" (2 Kor 4)
|
Cz lut 12, 2015 21:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
O niczym, jeśli ktoś stawia sprawia, jak to czyni imki. Jest prawo i jest sankcja, komu nie pasuje - no właśnie... Skądinąd jednak, czy jest na sali ktoś, z kim podpisano umowę społeczną, na mocy której demokratyczne państwo ściga?
No ale prawo - to Żydzi. Chrześcijanie raczej jednak stawiają sprawę tak jak Ty, Qwerty, tzn. Bóg mnie kocha, ja kocham Boga, a kto nie kocha, ten jest... hm, no coś z nim jest nie w porządku, prawda? W końcu chodzi o miłość. To przeprowadź na sobie, Qwerty, eksperyment myślowy: oto spodobało się Bogu odwrócić porządek Stworzenia i od dzisiaj nie wolno współżyć na sposób hetero, a dzieci biorą się ze stosunków lesbijskich; Boża miłość pozostaje niezmienna. Wczuj się w tę sytuację i rozważ dokładnie swoje położenie, a następnie powtórz sobie: ktoś, kto kocha Boga...
|
Pt lut 13, 2015 5:37 |
|
|
|