|
|
|
czy szatan może podszyć się pod Jezusa?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: czy szatan może podszyć się pod Jezusa?
Mag1eR napisał(a): Ja się nie modle bo się boje tego co przychodzi w modlitwie to cholerne powołanie. przestałem chodzi do Kościoła z tego powodu. Koszmarne wiedzieć ze nie przyjmuje się Komunii Świętej i się nie spowiada. Każdy wie co się z tym wiąże... a jednocześnie strach przed powołaniem i skłócenie z Bogiem. do tego dochodzi bagaż doświadczeń życiowych takich ze tylko pętla na szyje i nic poza tym...Czasem myślę ze za mało dla Boga w moim życiu było krzywd moich życiowych. Wydaje się wam ze coś rozumiecie nic nie zrozumiecie. Chciałem być Katolikiem nie dało się... i tak nie zrozumiecie..... Czy brales pod uwage to ze moze sam siebie nie rozumiesz, wiec wtedy tym bardziej inni cie nie zrozumieja, jesli nie okreslisz dokladnie kim jestes i czego od zycia oczekujesz. Zrozum sam siebie i wtedy probuj pytac innych o rady.
|
Pn sty 04, 2016 0:56 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mag1eR napisał(a): Chciałem być Katolikiem nie dało się... i tak nie zrozumiecie..... Jedna, jedyna rada: Idź do psychologa.
|
Wt sty 05, 2016 17:53 |
|
 |
glejt
|
Oczekiwanie jest bardzo trudne. Zwłaszcza gdy czujemy się nieszczęśliwi. Jeżeli tak Ci bardzo trudno, postanów przynajmniej jedno; aby błogosławić innym, w tym co wydaje ci się ich potrzebą a często i twoją potrzebą będącą taką samą. My jako katolicy prawie wcale nie błogosławimy bliźnim ( a częściej przeklinamy, czy wręcz szydzimy z innych, złorzeczymy). Błogosławieństwo jest sposobem dawania dobra w łączności z Bogiem. Takim ukrytym dawaniem w którym ani ręka lewa ani prawa nie wiedzą co dajesz. Jest też pewnego rodzaju sposobem nauczenia się ,że jako dziecko Boga nie możesz cierpieć jakiegokolwiek niedostatku. Ponieważ w błogosławieństwie to co dajesz innym najpierw w dalszej kolejności otrzymasz ty sam.
_________________ [color=#BF00FF]Szukaj Prawdy a Prawda cię wyzwoli.[/color]
|
N sty 10, 2016 16:26 |
|
|
|
 |
dominikbartlomiej
|
jak masz powołanie, to się w nim realizuj, proste. (info do magier), przełam się. Jeśli jednak Pan Bóg będzie widział, że nie chcesz tego, to zmieni ci plany życiowe, Pan Bóg chce mieć miłujących Go przyjaciół, a nie najemników. Chociaż fakt faktem, przykrą sprawą jest odrzucać powołanie, ale są i tacy co tam robią, jedni świadomie, inni nieświadomie albo bynajmniej nie do końca świadomie.
_________________ Warto zerknąć: Egzorcyzmy | Mamre | Różaniec | Modlitwy i życiorysy świętych | Życie wieczne
|
N sty 10, 2016 17:38 |
|
 |
MonaLissa
|
Dominikibartłomiej odrzucenie powołania jest rzeczą naturalną, uleganie pokusie także. Zwycięża ten, kto nie ulegnie i dalej w wierze będzie trwać.
|
Pn sty 11, 2016 21:55 |
|
|
|
|
|