Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Bezprawne egzorcyzmy.
Czyli tak jak wcześniej pisałem. Zadyma dla samej zadymy.
|
N sie 07, 2016 23:00 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
Coroner napisał(a): A dlaczego egzorcyści? Jak wszystko było zgodnie z prawem. Nie było. Nie możesz wbrew jego woli wiązać dziecka, to że rodzice "wyrazili na to zgodę" nie ma nic do rzeczy.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Pn sie 08, 2016 5:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): Coroner napisał(a): A dlaczego egzorcyści? Jak wszystko było zgodnie z prawem. Nie było. Nie możesz wbrew jego woli wiązać dziecka, to że rodzice "wyrazili na to zgodę" nie ma nic do rzeczy. Nie wolno wiązać dziecka powiadasz - ta zasadą kierowali sie lekarze po opatrzeniu ran samobójcy. Zostawili zaopatrzonego na łóżku, a on w nocy wszedł na parapet na 3 pietrze szpital i wyskoczył na beton. Tydzień walczono o jego życie, bezskutecznie. Autorka wątku konfabuluje, a Ty idąc jej śladem doszukujesz sie winy duchownych.....tyle tylko, ze ty masz chyba więcej niż 18 lat to i rozum nie ten.
|
Pn sie 08, 2016 6:31 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Samobójców umieszcza się w psychiatrykach, to po pierwsze. Po drugie w psychiatrykach funkcjonuje coś takiego, jak "Karta Stosowania Przymusu", o ile dobrze pamiętam nagłówek tego papierka, więc można potem rozliczać doktorków z nadużyć. Po trzecie, nawet to nie rozwiązuje przypadków, kiedy trafi na Leppera, który swoich wrogów chętnie w psychiatrykach zamykał, a jakim sposobem – sekret zabrał do grobu. Po czwarte i ostatnie, zakładając że historyjka Alus nie jest wyssana zupełnie z palca, mamy w niej bohatera, co czynem pokazał, że da się i można zdecydować o swoim życiu wbrew woli "troskliwych misiów", co w imię czynienia "dobra" gotowi są odebrać człowiekowi wolność do decydowania o sobie i swoim losie, czyli wartość naszej cywilizacji, że się tak wyrażę, fundamentalną. To tak w skrócie.
|
Pn sie 08, 2016 6:44 |
|
 |
JedenPost
|
Alus napisał(a): Nie wolno wiązać dziecka powiadasz - ta zasadą kierowali sie lekarze po opatrzeniu ran samobójcy. Zostawili zaopatrzonego na łóżku, a on w nocy wszedł na parapet na 3 pietrze szpital i wyskoczył na beton. Tydzień walczono o jego życie, bezskutecznie.
Lekarze czy policja mają procedury regulujące stosowania przymusu, oraz uprawnienia do tego, których egzorcystom brak. Cytuj: a Ty idąc jej śladem doszukujesz sie winy duchownych jeśli mówi prawdę, to są winni, nie wiem na jakiej zasadzie chcesz temu zaprzeczyć.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Pn sie 08, 2016 7:01 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: jeśli mówi prawdę, to są winni, nie wiem na jakiej zasadzie chcesz temu zaprzeczyć. Jeśli rzeczywiście rodzice wyrazili zgodę na egzorcyzmy, to są współwinni, zatem i ich powinna oskarżyć.
|
Pn sie 08, 2016 8:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
non_serviaam napisał(a): Bo do prawnika wolę iść później, kiedy będę pewniejsza co do swoich racji. Pozwanie szanowanego profesora, to jak porwanie się z motyką na słońce. Moze zacznij przechodniow pytac? Masz dowody (?) czujesz sie pokrzywdzona, to idziesz po porade do prawnika. Bez twojej zgody nikogo nie oskarzy, a udzieli sensownych porad prawnych. Tu uslyszysz tylko prywatne opinie nieznajomych.
|
Pn sie 08, 2016 8:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
non_serviaam napisał(a): A to dlaczego? Bo nie bardzo rozumiem. Czyż forum nie jest od tego aby można było pytać mądrzejszych od siebie w razie wątpliwości? Twoi rodzice są zatem głupsi niż piszący na forum? 
|
Pn sie 08, 2016 8:57 |
|
 |
JedenPost
|
Alus napisał(a): Cytuj: jeśli mówi prawdę, to są winni, nie wiem na jakiej zasadzie chcesz temu zaprzeczyć. Jeśli rzeczywiście rodzice wyrazili zgodę na egzorcyzmy, to są współwinni, zatem i ich powinna oskarżyć. Zgadzam się, przecież sam o tym pisałem. Zgadzam się też, że nie ma co drążyć na forum, tylko - jeśli jest taka wola - zebrać materiały i do prokuratury, albo wcześniej jeszcze do prawnika po poradę.
|
Pn sie 08, 2016 9:27 |
|
 |
Andy72
|
Czyli mamy osobę opętaną, na której egzorcyzmy nie podziałały i teraz chce skarżyć egzorcystę i rodziców.
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
Pn sie 08, 2016 9:44 |
|
 |
JedenPost
|
Nie. Mamy w tej historii osobę, o której ktoś uroił sobie, że jest opętana i w związku z tym dopuścił się na niej bezprawnych czynów.
|
Pn sie 08, 2016 9:51 |
|
 |
non_serviaam
|
JedenPost napisał(a): Nie. Mamy w tej historii osobę, o której ktoś uroił sobie, że jest opętana i w związku z tym dopuścił się na niej bezprawnych czynów. Uroiła sobie, że jest opętana, a mimo to wstawiła screena z rozmowy z księdzem, który wprost napisał, że egzorcyzmy są potrzebne? No cóż, chcesz więcej screenów? Mogę wysłać, nie ma problemu niedowiarku. Należy jednak zacząć od tego, że jestem osobą niewierzącą i nie wierzę w coś takiego jak egzorcyzmy, a idąc tym tokiem myślenia jak mogłam sobie ubzdurać opętanie i robić wokół siebie niesamowicie wieli szum wśród księży, skoro przeważnie unikam spotkań i rozmów z nimi?
|
Pn sie 08, 2016 10:24 |
|
 |
JedenPost
|
Przeczytaj jeszcze raz co napisałem, ze zrozumieniem. 
|
Pn sie 08, 2016 10:29 |
|
 |
non_serviaam
|
A tak, przepraszam! Przeczytałam za szybko, bez zrozumienia, wkurzyłam się i o.
Ale masz rację. Mam niestety ten problem, że moi rodzice są fanatykami. Modlą się kilka razy w ciągu dnia, codziennie są w kościele, przeznaczają duże kwoty na kościół, (moja mama ma kwiaciarnię, ubierałam raz z nia kościół, na kwiaty wydała ponad 800 zł, gdy zapytałam czy proboszcz zwróci jej pieniądze, usłyszałam "Nie chcę żadnych pieniędzy, ubieram dla Boga, nie dla proboszcza. Bóg mi to wynagrodzi w niebie"...
Boję się, że w razie przyszłej sprawy w sądzie, sprawa obróci się przeciwko mnie, księża, owszem, potwierdzą, że były odprawiane egzorcyzmy, potwierdzą, że byłam związana, jednak jako, że ich jest więcej, oni będą wiarygodniejsi i wszyscy wokół podzielą ich zdanie o opętaniu. Tym bardziej, że wywalczyłam wizytę u psychiatry, który stwierdził, że nie jestem chora psychicznie.
Sprawa jest delikatna, bo mieszkam w małej miejscowości ([...], gdzie większość, to osoby starsze) i gdyby sprawa wyszła na jaw, raczej nie miałabym tam życia.
|
Pn sie 08, 2016 10:54 |
|
 |
JedenPost
|
Niewątpliwie robiłabyś za lokalnego demona i wyrodną córkę, co to rodzonych rodziców po sądach ciąga.
|
Pn sie 08, 2016 11:04 |
|
|
|