|
|
|
|
|
|
Wierzycie? Nie wierzycie? I czemu?
| Autor |
Wiadomość |
|
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
 Re: Wierzycie? Nie wierzycie? I czemu?
Piękne świadectwo tego jak to niewytłumaczalny naukowo przypadek może człowieka pchnąć na drogę silnej wiary w jakieś bóstwo. Dawniej takich przypadków było więcej, więc i ludzi wierzących było więcej. Wraz z rozwojem nauki, liczba takich cudownych przypadków maleje, a więc i coraz rzadziej są one powodem gwałtownego i trwałego nawrócenia.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
| Pt lis 30, 2012 23:25 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Co to za zwrot nawrocenie? Jest to zmiana stanu mentalnego ale kto ma prawo decydowac ktory jest sluszny, ty masz takie prawo ksiadz papiez z jakiej racji u ktorego zrodla czerpia podstawe. Mowi sie o tym jakby wiara swiadczyla o wartosci czlowieka. Tak samo jak kiedys mordowano tylko za to ze bylo sie zydem teraz pietnuje sie tych ktorzy nie wierza. Ja nie wierze w monolog z powietrzem jakies obrazki z "bogiem" na scianie i nikt nie bedzie mnie zmuszal bym chodzil do kosciola i sie modlil skoro dla mnie nie ma to zadnego znaczenia.
|
| Pt gru 07, 2012 15:46 |
|
 |
|
Haniask
Dołączył(a): Pn gru 03, 2012 21:45 Posty: 45 Lokalizacja: Rzeszów, Podkarpackie
|
Wierzę. I uważam, że najpierw trzeba uwierzyć, a potem dopiero w twoim życiu dzieją rzeczy niesamowite. Tak miałam.
|
| Cz sty 03, 2013 13:17 |
|
|
|
 |
|
marek_max
|
Zdecydowanie nie wierze. Wierzylem, pozniej doroslem, postanowilem obiektywnie spojrzec na wiare i popukalem sie w czolo ze bylem taki naiwny, ze to nie ma absolutnie żadnego sensu, zero dowodow i nie trzyma sie kupy. Gadajacy waz, arka noego z milionami zwierzat, jakis bog ktory pozwala na cale zlo na swiecie, tysiace jak nie miliony zyjacych w luksusie ksiezy, przytlaczajace dowody naukowe, ze Biblia to bajka...
Od wielu lat jestem bardzo szczesliwym czlowiekiem, nie wierze w bajki, wiem, ze mam tylko to zycie i nie nabijam kabzy panom ktorzy pod pretekstem wiary oplywaja w bogactwie.
|
| N sty 06, 2013 1:06 |
|
|
|