Okultyzm, magia - zagrożenia człowieka
| Autor |
Wiadomość |
|
pitong
|
 Re: Okultyzm, magia - zagrożenia człowieka
człowieku, chyba Cie powaliło, ponieważ gorszej rzeczy to wątpie żebyś mógł doświadczyć na tym ziemskim padole, więc nie chrzać, bo nikomu normalnemu nie zaimponujesz. A na youtube są różne takie filmiki. Ja widziałem jeden z jakiegoś egzorcyzmu z bodajże hiszpanii. Masakra. Poza tym rozmawiałem z egzorcystą kiedyś, innych [ze dwóch] słyszałem wykłady no i słyszałem też wypowiedzi znajomych mi osób, którzy się z tymi sprawami zetknęli. I mam jeden wniosek: jak najdalej od tego i oby mi czy komukolwiek mi znanemu się nic z tego nie przydażyło. A tak btw to powiedz, dlaczego Ci wszystko jedno? Aż tak jest źle? Zapewniam Cie, że jak by źle nie było, może być gorzej [jak i w drugą stronę]. Sam przeżyłem co nieco [straszną chorobe] i nie skożystałem z możliwości usług jakich uzdrowicieli tylko się modliłem no i czekałem na to, co ma być [nie na wszystko mamy wpływ]. I wiesz co? Jestem teraz praktycznie zdrowy, tylko wracam do siebie [a byłem już jedną nogą w grobie]. Może się więc podzielisz zmartwieniami, czy tak po prostu rzuciłeś sobie tą propozycję? Cytuj: Czytam to i oczy przecieram. Wy na pewno zyjecie w XXI wielu, czy komunikujecie się z nami ze swojego średniowiecza kanałem czasoprzestrzennym?... tak, wiem, wg ciebie wiara to ciemnota, zwłaszcza wiara w szatana i demony, a nauka już wszystko wyjaśniła, że Boga nie ma, a tym bardziej opętań. Jaki bardzo nieoryginalny w dzisiejszych czasach, wykreowany przez laickie media światopogląd... Gratuluję:P:P Tylko jedno pytanie? Po kiego wała wchodzisz na forum związane z wiarą? Czy jesteś kolejnym typem walczącym i wyśmiewającym się z wiary i wartości chrześcijańskich, za pieniądze czy for fun?
|
| Pn wrz 27, 2010 22:59 |
|
|
|
 |
|
CzłowiekBezOczu
|
Kiedy ja nikomu nie chcę imponować tylko rozwiązać Wasz i zapewne wielu innych problem sporu o demony.
|
| Pn wrz 27, 2010 23:05 |
|
 |
|
pitong
|
W takim razie żal mi Ciebie jeśli bez powodu ot tak zrobiłbyś coś takiego... o cóż, nie moje zmartwienie:P
|
| Pn wrz 27, 2010 23:13 |
|
|
|
 |
|
Snufkin
zbanowany na stałe
|
pitong napisał(a): Cytuj: Tylko dlaczego ateiści nigdy nie ulegają opętaniom? Dlaczego tylko osoby skłonne do wiary w niestworzone rzeczy ulegają tarotowi i czemu tylko one odczuwają jakies zgubny wpływ tarota. w tym sęk, że ateiści ulegają temu. Wręcz znaczna część to ateiści, którzy dla zabawy np. wywoływali duchy. znaczna część to tacy niepraktykujący wierzący, niby wierzą ale nie wiedzą czemu, niby nie do końca ale jednak może coś tam w tym być... Cytuj: Cytuj: Tak sobie tłumaczyć, że tarot się sprawdza w zależności od potrzeb szatana to sobie można wszystko tłumaczyć. Pociąg przyjedzie o czasie w zależności czy szatanowi pasuje czy nie. Samochód będzie działać bądź nie w zależności od widzimisię szatana. Albo coś działa albo nie. Wybacz ale twoja wersja się kupy nie trzyma. Ok, widzę Twój punkt widzenia. Po prostu nie potrafię nalezycie tego wyjaśnić, ale próbuje ile mogę. Sam nie rozumiem tego, bo któż rozumie takie rzeczy? Możemy się tylko domyślać na podstawie doświadczeń różnych osób. Po prostu nie radzę się zagłebiac w to i tyle, a co kto zrobi to już jego sprawa, ja mam czyste sumienie, że ostrzegłem;] Nie ma sensu bo to nie różni się od zwykłego przypadku. Cytuj: Cytuj: a ja słyszałem o kolesiu, który słyszał o kolesiu, który ma brata a ten siostę ta z kolei wójka...
były badania robione? Opinia psychologa? (test na obecność substancji odurzających?) tego nie wiem, bo się nie zagłebiałem, gdyż to była już kolejna osoba mówiąca w zasadzie to samo. Ale rozumiem wątpliwości, masz łeb na karku i to Ci się chwali;] Ale ogólnie to jakbyś poczytał o egzorcyzmach [mówię o rytuale sprawowanym przez osoby do tego powołane czyli duchownych egzorcyzmów] to byś się dowiedział, że egzorcyści ściśle współpracują z psychologami i z psychiatrami. Większość osób podających się za opętane ma problemy psychologiczne czy psychiatryczne i tam też są kierowane przez duchownych, a z drugiej strony psychologowie, czy psychiatrzy, których pacjęci są wg. norm w pełni zdrowi a jest z nimi definitywnie coś nie tak są odsyłani do egzorcystów. I tak ostatecznym testem jest badanie wrażliwości na święconą wodę. I tego nauka nie wytłumaczy. Poczytaj jak chcesz, bo to naprawdę ciekawe;] Tylko ilu osobom egzorcyści pomogli to już się nie mówi. Jasne ja rozumiem wierzący psycholog nie wie co dolega pacjentowi no to na pewno egzorcysta będzie wiedział. Raz pacjent umrze innym razem po wielu latach samo mu przejdzie a pacjent sam wierzący i do tego jeszcze dzień noc mu wmawiają, że to opętanie... kto by nie twierdził, że z opętania go egorcyści wyleczyli. Cytuj: Cytuj: Zdziwiłbyś się! całkiem niedawno miałem przyjemność poznać pewnego emerytowanego pułkownika (nazwiska nie podam), który twierdzi, że z Bogiem żyje bliżej niż z własną żoną - twierdził, że 3 dni przed tym kiedy go poznałem tak się pokłócił z Bogiem, że się do niego od 3 dni nie odzywa, ma w zamierzeniu przeprosić ale się jeszcze trochę pogniewa. Do tego stwierdził, że jest telepatą i energoterapeutą. Ściga tajną nazistowską organizację, którą nazywa Pilchim - organizacja ta jest odpowiedzialna za wszystkie nieszczęścia jakie spotkały Polaków od zakończenia 2 wojny światowej włącznie z większością wypadków drogowych.
Ten pan nie przebywa na oddziale zamkniętym to zwykły bogobojny obrońca krzyża sprzed pałacu. Zdziwiony?
Ludzie wierzą w różne bzdury. Jest to oczywiste, że osoby w starszym wieku są podatni na różnego rodzaju schorzenia umysłowe spowodowane ich podeszłym wiekie, więc nie trudno o takich bogobojnych katolików. Wielu starszych wiernych jest przesądna czy jest ograniczona do najprostrzego myślenia jak im podyktuje proboszcz. Nie świadczy to o ogóle wiernych, ale o "własnościach" podeszłego wieku, które są takie same dla katolików, niewierzących, czy szamanów z afryki. Więc wg, mnie nie był to wystarczający przykład obalający moją tezę, gdyż ja mówiłem o ludziach młodych i zdrowych na umyśle [z reguły tacy mają przykre wspomnienia z tego typu sprawami ze względu na to, że człowiek młody chce wszystkiego spróbować a potem są przykre konsekwencje- sam się do nich zaliczam i znam pokusy;) ] ja nie dzielę ludzi na starszych i młodszych bo i młodzi w podobne bzdury wierzą. Przecież USA trotylem wysadzało WTC, Globalne ocieplenie to międzynarodowy spisek, UFO, wielka stopa, niektórzy z jakimiś dziwnymi wynalazkami po lasach potwory ścigają. 90% Polaków wierzy, że jak śpi na cieku wodnym, czymkolwiek by nie był, zapadną na zdrowiu, zachorują czy co tam jeszcze Ludzie w różne bzdury wierzą. Cytuj: A dodam jeszcze, że niestety posłużyłeś się takim przykładem i w ten sam sposób jak to robią media, by ośmieszyć daną grupę ludzi czy dany pogląd/tezę. Daje się skrajny przykład człowieka z omawianej grupy i na jego podstawie ocenia się całą resztę, bardzo wygodne:P przykład jak przykład. Nawet nie pod pałacem go poznałem (nawet tam nie byłem) chociaż muszę przyznać z tego co widziałem to obrońcy krzyża to podobnie pomylona feraina. Nie rozumiem tylko twojego oburzenia, przecież obrońcy krzyża to margines nie reprezentują nawet 10% katolików czy wierzących w ogóle a traktuje się ich jak awangardę narodu (powiem nawet więcej nie znam ani jednego katolika który by się ich nie wstydził a nawet jeden znajomy z pracy, który 2 lata w seminarium na księdza się szkolił ale mu przeszło stwierdził, że to co "Ci ludzie robią to zniewaga krzyża")
|
| Pn wrz 27, 2010 23:21 |
|
 |
|
CzłowiekBezOczu
|
pitong napisał(a): W takim razie żal mi Ciebie jeśli bez powodu ot tak zrobiłbyś coś takiego... o cóż, nie moje zmartwienie:P Po prostu się lubicie sprzeczać bez sprawdzenia czy jest o co. Jak przekupki na placu targowym. Szkoda.
|
| Pn wrz 27, 2010 23:43 |
|
|
|
 |
|
pitong
|
Cytuj: Tylko ilu osobom egzorcyści pomogli to już się nie mówi. Jasne ja rozumiem wierzący psycholog nie wie co dolega pacjentowi no to na pewno egzorcysta będzie wiedział. Raz pacjent umrze innym razem po wielu latach samo mu przejdzie a pacjent sam wierzący i do tego jeszcze dzień noc mu wmawiają, że to opętanie... kto by nie twierdził, że z opętania go egorcyści wyleczyli. wielu niewierzy dopóki nie zobaczą rytułału egzorcyzmu. Wtedy każdy najbardziej zatwardziały sceptyk zaczyna wierzyć;p Widziałeś może film Egzorcyzmy Emilly Rose? Film ten jest w pełni oparty na przypadku opętania pewnej dziewczyny w Niemczech [nie pamiętam jej prawdziwego imienia i nazwiska] i ludzie znający "oryginalną" sprawę przyznali, że ten film akurat nie był upiększany zabiegami hollywood-dzkimi, lecz względnie wiernie odtwarza tamte wydażenia. Cytuj: ja nie dzielę ludzi na starszych i młodszych bo i młodzi w podobne bzdury wierzą. Przecież USA trotylem wysadzało WTC, Globalne ocieplenie to międzynarodowy spisek, UFO, wielka stopa, niektórzy z jakimiś dziwnymi wynalazkami po lasach potwory ścigają.
90% Polaków wierzy, że jak śpi na cieku wodnym, czymkolwiek by nie był, zapadną na zdrowiu, zachorują czy co tam jeszcze Co do WTC to jest przynajmniej tyle nieścisłości co w sprawie Smoleńska, więc jakby nie było, to najprawdopodobniej oficjalna wersja jest g*wno warta, a wiadomym jest że WTC 7 wysadzono, lecz z niewiadomych przyczyn [są jakieśtam głupie i wymijające wytłumaczenia przekreślane przez ekspertów z dziedziny budownictwa, czy nawet inżynierów biorących udział w projektowaniu wszystkich WTC] a to ze samo śledztwo w wielkiej, niesłychanie rozwiniętej Ameryce z najlepszymi służbami wywiadowczymi i największym budżetem trwało ładnych kilka lat i wielu rzeczy nie wyjaśniło mówi samo za siebie co do Globalnego Ocieplenia spowodowanego przez Człowieka [konkretnie przez CO2] to udowodniono już [wyciek odkryty bodajże przez wikileaks, fakt udowodniono na podstawie analizy wykradzionych maili naukowców, którzy badali owe "G.O.", można samemu poczytać, lecz są to setki jeśli nie tysiące wiadomości, a poza tym jeszcze przed tym kilkuset naukowców z całego świata napisało oświadczenie, że wg. nich to gó*no prawda], że to przekręt na światową skalę w celu wyłudzenia grubych miliardów jeśli nie bilionów dolców z podatków ekologicznych, koncesji i filtrów CO2. Mówiono o tym nawet w naszej wielce "czcigodnej" TV, lecz szybko wyciszono sprawę, gdyż to jest bardzo niewygodne, ponieważ podatki nie zniknęły [dziwie się, że ludzie mają w d*pie, że ich okradają...] Cytuj: UFO, wielka stopa, niektórzy z jakimiś dziwnymi wynalazkami po lasach potwory ścigają. to oczywiście żal [fundacja nautilius, Dawid Icke itp] ale mający wg mnie i nie tylko na celu dezinformowanie ludzi z jednej str. a z drugiej ośmieszanie wszelakich alternatywnych teorii co do różnych wydażeń [teorii spiskowych], ponieważ ludzie mają dziwną skłonność do szufladkowania... Cytuj: 90% Polaków wierzy, że jak śpi na cieku wodnym, czymkolwiek by nie był, zapadną na zdrowiu, zachorują czy co tam jeszcze to już totalny "żal" związany z zakorzenioną wiarą w zabobony, przesądami i coraz większą wiarą w różne "moce" i "energie" co jest spowodowane odejściem wielu od wiary, a że człowiek z natury musi w coś wierzyc, więc wierzą w różczkarzy, znachorów [niestety niektórzy podający się za wierzacych należą do tej grupy] Cytuj: przykład jak przykład. Nawet nie pod pałacem go poznałem (nawet tam nie byłem) chociaż muszę przyznać z tego co widziałem to obrońcy krzyża to podobnie pomylona feraina. Nie rozumiem tylko twojego oburzenia, przecież obrońcy krzyża to margines nie reprezentują nawet 10% katolików czy wierzących w ogóle a traktuje się ich jak awangardę narodu (powiem nawet więcej nie znam ani jednego katolika który by się ich nie wstydził a nawet jeden znajomy z pracy, który 2 lata w seminarium na księdza się szkolił ale mu przeszło stwierdził, że to co "Ci ludzie robią to zniewaga krzyża") sam przyznałeś, że to margines, więc czemu podałeś przykład z marginesu, który miałby uzasadnić Twoje zdanie? Bardziej wiarygodny byłby przykład z grupy np. Twojego znajomego z pracy:P ale ok, nie spieram się już w tym temacie bo to nieistotne;] @CzłowiekBezOczu Cytuj: Po prostu się lubicie sprzeczać bez sprawdzenia czy jest o co. Jak przekupki na placu targowym. Szkoda. Miałbyś rację gdyby chodziło o coś mało istotnego. To jest tak jak gdyby np. hipotetycznie pewien człowiek nie znał żadnego przypadku upadku z większej wysokości [np. 10m], a ktoś z jego otoczenia widział taki wypadek i mówił mu usilnie, że to niebezpieczne i prawdopodobnie przynajmniej zostanie kaleką, a tamten mu nie wierzył i rzucił się ze skały, żeby to sprawdzić. Niby może skrajny przykład, ale o coś podobnego tu chodzi. Ja wolę zaufać tym, co mówią, że to niebezpieczne, bo jeśli tak jest, to dużo zyskam nie czyniąc tego, a jeśli nieprawda to i tak nic nie stracę, bo co to za przyjemność czy frajda na dobrą sprawę [mówię o rytułałach okultystycznych, wrózeniu itp] jest wiele innych fajniejszych rzeczy do roboty:P
|
| Pn wrz 27, 2010 23:50 |
|
 |
|
Acro
|
pitong napisał(a): tak, wiem, wg ciebie wiara to ciemnota, zwłaszcza wiara w szatana i demony, a nauka już wszystko wyjaśniła, że Boga nie ma, a tym bardziej opętań. Co do bogów, demonów itp nauka się raczej nie wypwiada. Co do opetań - owszem. I znam wypowiedzi psychiatrów którzy mówią, że jeszcze sie z takimi ze zetknęli. Za to z rożnymi chorobami psychicznymi - tak. No i ten fenomem, którego nie można wytłumaczyć: czemu ateistom nie zdarzają sie opetania?... Cytuj: Jaki bardzo nieoryginalny w dzisiejszych czasach, wykreowany przez laickie media światopogląd... Gratuluję:P:P A to konkurs na oryginalność, czy chodzi o to, żeby światopogląd miał sens? Cytuj: Tylko jedno pytanie? Po kiego wała wchodzisz na forum związane z wiarą? Och, moge wiecej. To się pierwsze nasunęło. Dlaczego jestem na tym forum? Rżne powody. Powiedzmy, że tez dlatego, że interesuje mnie psychopatologia. Cytuj: Czy jesteś kolejnym typem walczącym i wyśmiewającym się z wiary i wartości chrześcijańskich, za pieniądze czy for fun? Nie wiem który jestem w szeregu. Wiem, że mozna te dwie czynności (walkę i wyśmiewanie) rozdzielić. Nie wiedziałem, że mozna na tym zarobić - podpowiesz jak? Nie wiedziałem też, że opętania i demony to wartosci chrześcijańskie. Widzisz - kolejny powód, dla którego tu jestem - uczę się tylu ciekawych rzeczy...
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
| Wt wrz 28, 2010 0:02 |
|
 |
|
CzłowiekBezOczu
|
pitong napisał(a): Miałbyś rację gdyby chodziło o coś mało istotnego. To jest tak jak gdyby np. hipotetycznie pewien człowiek nie znał żadnego przypadku upadku z większej wysokości [np. 10m], a ktoś z jego otoczenia widział taki wypadek i mówił mu usilnie, że to niebezpieczne i prawdopodobnie przynajmniej zostanie kaleką, a tamten mu nie wierzył i rzucił się ze skały, żeby to sprawdzić. Niby może skrajny przykład, ale o coś podobnego tu chodzi. Ja wolę zaufać tym, co mówią, że to niebezpieczne, bo jeśli tak jest, to dużo zyskam nie czyniąc tego, a jeśli nieprawda to i tak nic nie stracę, bo co to za przyjemność czy frajda na dobrą sprawę [mówię o rytułałach okultystycznych, wrózeniu itp] jest wiele innych fajniejszych rzeczy do roboty:P A jak stary ci powie że właśnie wczoraj znalazł zagubionego yeti na ulicy, wziął do domu i schował w lodówce i żebyś przypadkiem nie otwierał bo może się zdenerwować i ugryźć to uwierzysz czy pójdziesz po kryjomu zaglądnąć ?
|
| Wt wrz 28, 2010 0:08 |
|
 |
|
Snufkin
zbanowany na stałe
|
pitong napisał(a): Cytuj: Tylko ilu osobom egzorcyści pomogli to już się nie mówi. Jasne ja rozumiem wierzący psycholog nie wie co dolega pacjentowi no to na pewno egzorcysta będzie wiedział. Raz pacjent umrze innym razem po wielu latach samo mu przejdzie a pacjent sam wierzący i do tego jeszcze dzień noc mu wmawiają, że to opętanie... kto by nie twierdził, że z opętania go egorcyści wyleczyli. wielu niewierzy dopóki nie zobaczą rytułału egzorcyzmu. Wtedy każdy najbardziej zatwardziały sceptyk zaczyna wierzyć;p Widziałeś może film Egzorcyzmy Emilly Rose? Film ten jest w pełni oparty na przypadku opętania pewnej dziewczyny w Niemczech [nie pamiętam jej prawdziwego imienia i nazwiska] i ludzie znający "oryginalną" sprawę przyznali, że ten film akurat nie był upiększany zabiegami hollywood-dzkimi, lecz względnie wiernie odtwarza tamte wydażenia. chodzi dokładnie o Annaliese Michel. Z tym, że w tym przypadku egzorcystów skazano za doprowadzenie dziewczyny do śmierci. Nawet kośćiół niemiecki (a chyba hierarchowie mają dostęp do wszelkich dokumentacji i nagrań) ogłosił, że to nie był przypadek opętania tylko poważnej choroby psychicznej. Cytuj: Cytuj: ja nie dzielę ludzi na starszych i młodszych bo i młodzi w podobne bzdury wierzą. Przecież USA trotylem wysadzało WTC, Globalne ocieplenie to międzynarodowy spisek, UFO, wielka stopa, niektórzy z jakimiś dziwnymi wynalazkami po lasach potwory ścigają.
90% Polaków wierzy, że jak śpi na cieku wodnym, czymkolwiek by nie był, zapadną na zdrowiu, zachorują czy co tam jeszcze Co do WTC to jest przynajmniej tyle nieścisłości co w sprawie Smoleńska, więc jakby nie było, to najprawdopodobniej oficjalna wersja jest g*wno warta, a wiadomym jest że WTC 7 wysadzono, lecz z niewiadomych przyczyn [są jakieśtam głupie i wymijające wytłumaczenia przekreślane przez ekspertów z dziedziny budownictwa, czy nawet inżynierów biorących udział w projektowaniu wszystkich WTC] a to ze samo śledztwo w wielkiej, niesłychanie rozwiniętej Ameryce z najlepszymi służbami wywiadowczymi i największym budżetem trwało ładnych kilka lat i wielu rzeczy nie wyjaśniło mówi samo za siebie co do Globalnego Ocieplenia spowodowanego przez Człowieka [konkretnie przez CO2] to udowodniono już [wyciek odkryty bodajże przez wikileaks, fakt udowodniono na podstawie analizy wykradzionych maili naukowców, którzy badali owe "G.O.", można samemu poczytać, lecz są to setki jeśli nie tysiące wiadomości, a poza tym jeszcze przed tym kilkuset naukowców z całego świata napisało oświadczenie, że wg. nich to gó*no prawda], że to przekręt na światową skalę w celu wyłudzenia grubych miliardów jeśli nie bilionów dolców z podatków ekologicznych, koncesji i filtrów CO2. Mówiono o tym nawet w naszej wielce "czcigodnej" TV, lecz szybko wyciszono sprawę, gdyż to jest bardzo niewygodne, ponieważ podatki nie zniknęły [dziwie się, że ludzie mają w d*pie, że ich okradają...] WTC 7 nie został wysadzony tylko zwyczajnie jego konstrukcja była poważnie uszkodzona przez odłamki z ?północnej wieży?. Jeśli za ekspertów można uznać internetowych speców od wszystkiego i niczego to jasne takich speców jest mnóstwo. Odnośnie maili spośród tysięcy wiadomości wynaleźli jeden który tylko trochę był wieloznaczny http://www.youtube.com/watch?v=5WvasALL-hwOczywiście angielski znasz prawda? Cytuj: Cytuj: UFO, wielka stopa, niektórzy z jakimiś dziwnymi wynalazkami po lasach potwory ścigają. to oczywiście żal [fundacja nautilius, Dawid Icke itp] ale mający wg mnie i nie tylko na celu dezinformowanie ludzi z jednej str. a z drugiej ośmieszanie wszelakich alternatywnych teorii co do różnych wydażeń [teorii spiskowych], ponieważ ludzie mają dziwną skłonność do szufladkowania... nie ma na celu dezinfromowania tylko taka właśnie jest: pomylona! Tak jak spirytyści egzorcyści astrolodzy, stawiacze baniek czy inni spece od voodoo i hokus pokus Cytuj: Cytuj: 90% Polaków wierzy, że jak śpi na cieku wodnym, czymkolwiek by nie był, zapadną na zdrowiu, zachorują czy co tam jeszcze to już totalny "żal" związany z zakorzenioną wiarą w zabobony, przesądami i coraz większą wiarą w różne "moce" i "energie" co jest spowodowane odejściem wielu od wiary, a że człowiek z natury musi w coś wierzyc, więc wierzą w różczkarzy, znachorów [niestety niektórzy podający się za wierzacych należą do tej grupy] Tak długo jak ludzie mają wyobraźnię a sceptycyzm traktują jak herezję tak długo ludzie będą wierzyć w takie bzdury. Cytuj: Cytuj: przykład jak przykład. Nawet nie pod pałacem go poznałem (nawet tam nie byłem) chociaż muszę przyznać z tego co widziałem to obrońcy krzyża to podobnie pomylona feraina. Nie rozumiem tylko twojego oburzenia, przecież obrońcy krzyża to margines nie reprezentują nawet 10% katolików czy wierzących w ogóle a traktuje się ich jak awangardę narodu (powiem nawet więcej nie znam ani jednego katolika który by się ich nie wstydził a nawet jeden znajomy z pracy, który 2 lata w seminarium na księdza się szkolił ale mu przeszło stwierdził, że to co "Ci ludzie robią to zniewaga krzyża") sam przyznałeś, że to margines, więc czemu podałeś przykład z marginesu, który miałby uzasadnić Twoje zdanie? Bardziej wiarygodny byłby przykład z grupy np. Twojego znajomego z pracy:P ale ok, nie spieram się już w tym temacie bo to nieistotne;] Podałem sobie znany przykład ekstremalny.
|
| Wt wrz 28, 2010 0:22 |
|
 |
|
pitong
|
Cytuj: chodzi dokładnie o Annaliese Michel. Z tym, że w tym przypadku egzorcystów skazano za doprowadzenie dziewczyny do śmierci. Nawet kośćiół niemiecki (a chyba hierarchowie mają dostęp do wszelkich dokumentacji i nagrań) ogłosił, że to nie był przypadek opętania tylko poważnej choroby psychicznej. tak, zostali skazani, gdyż laicki sąd nie chciał uwierzyć w zdażenie jako nadprzyrodzone i ocenił, że po pojawieniu się duchownych Annaliese umarła. A potem w Niemczech zakazano egzorcyzmować kogokolwiek i do tej pory nie wiem czy mają tam jakichkolwiek "swoich" egzorcystów. I jest tam teraz jeden z większych odsetków opętań w Europie, przynajmniej zachodniej. Cytuj: WTC 7 nie został wysadzony tylko zwyczajnie jego konstrukcja była poważnie uszkodzona przez odłamki z ?północnej wieży?. Jeśli za ekspertów można uznać internetowych speców od wszystkiego i niczego to jasne takich speców jest mnóstwo. O, tak, to jest ta oficjalna wersja. Widziałem wiele filmów na ten temat, a ekspertami byli właśnie inżynierowie parający się projektowaniem, budowaniem i wyburzaniem różnych budynków. Po pierwsze WTC 7 było zasłonięte iż niemożliwym było by odłamki z północnej wieży się doń dostały, a nawet jeśli, to były tam dwa małe pożary [o wiele większe się gasi bez problemu], a napewno nie mogą spowodować zawalenie się wysokiej klasy budynku. Po drugie sposób zawalenia był identyczny z zawalaniem się budynków wyburzanych [z szybkością swobodnego spadku, tak jak 2 pozostałe WTC] co jest niemożliwe do osiągnięcia przez "naturalne" zburzenie się. Po trzecie był to budynek CIA, więc tym bardziej to dziwne. Po czwarte w wiadomościach na żywo podano o zawaleniu się budynku jeszcze kilkanacie czy kilkadziesiąt sekund przed jego zawaleniem się. Co do wież WTC to inżynierowie, któży projektowali te właśnie wieże powiedzieli, że raz - temperatura paliwa jest o wiele za niska żeby spowodować zawalenie się, dwa to budynki były tak skonstruowane, że powinny kilka takich uderzeń przetrwać, trzy to włąśnie sposób zawalenia się nie jest w żaden sposób naturalny i da się go osiągnąć jedynie przy użyciu specjalnych, przecinających belki konstrukcyjne, ładunków wybuchowych [dziwne, że multum ludzi mówi, że słyszało wiele wybuchów będąc wewnątrz], a poza tym na początkowych zdjęciach ze zgliszczy widać właśnie tak pocięte fragmenty konstrukcji, czego już nie ma na nowszych zdjęciach. Co do filmiku to znam ang, ale obecnie mam zbyt wolnego neta, by jakiekolwiek oglądać więc sorry:/ [mozesz opowiedzieć] Cytuj: nie ma na celu dezinfromowania tylko taka właśnie jest: pomylona! Tak jak spirytyści egzorcyści astrolodzy, stawiacze baniek czy inni spece od voodoo i hokus pokus większość nie, ale niektórzy na pewno tak [dezinformacja polega na rzuceniu w eter mnóstwa sprzecznych informacji, co obecnie mamy, a niektórzy np. Dawid Icke czy CSETI Disclosure Project mają zbyt dużo pieniędzy i poparcia jak na zwykłych pomyleńców]. A co do stawiania baniek to to akurat jest zdrowe;) [bez względu na to, że niektóży mieszają w to jakieśwschodnie ideologie] Cytuj: Tak długo jak ludzie mają wyobraźnię a sceptycyzm traktują jak herezję tak długo ludzie będą wierzyć w takie bzdury. zdrowy sceptycyzm nie jest zły [jeśli jest na zasadzie poważnej, kulturalnej i konkretnej dyskusji, a nie bezmyślnego wyśmiewanie] ponieważ skłania do wytężenia szarych komórek żeby spróbować rozkminić jak wyłożyć zagadnienie, czy problem, by przekonać sceptyka [z Tobą się spoko dyskutuje;) ] tak btw to jeszcze z rok czy półtora temu byłem zwykłym szaraczkiem nie zastanawiającym się zbytnio nad tym wszystkim i nad tym, że TV może kłamać, ale miałem przymusowo duuużo czasu na szperanie w necie i obecnie jestem przekonany, że większość tzw. "faktów" podawanych opinii publicznej jest przynajmniej mocno przeinaczona [np. motywy wojny w Iraku, Afganistanie, zamachy WTC, czy "awaria" z Zat. Meksykańskiej-ale to już inna hist]
|
| Wt wrz 28, 2010 10:54 |
|
 |
|
tomek92pl
czasowo zablokowany
|
Hahahaha ludzie posłuchajcie samych siebie bo mi już sił brak xD pitong napisał(a): Chodzi o to, że osoba która już na dobre się "zbrata" z tarotem za nic nie może wręcz przestać, z różnych powodów typu bardzo złe samopoczucie [zarówno psychiczne jak i fizyczne] stany lękowe, halucynacje. Hahahaha podaj jakieś źródło  pitong napisał(a): Więc po raz kolejny namawiam do poczytania/posłuchania wypowiedzi "posttarocistów". Również poge napisać wypowiedź podpisując się jako "postkatolik" że opętał mnie Duch Święty i kazał mi skoczyć z okna, ale to nie znaczy że to prawda. Sunfkin napisał(a): 90% Polaków wierzy, że jak śpi na cieku wodnym, czymkolwiek by nie był, zapadną na zdrowiu, zachorują czy co tam jeszcze
To jest akurat prawda i jest udowodnione. Obejrz program Woda - Wielka Tajemnica, oto link : http://www.youtube.com/watch?v=obTyLa2x ... re=related
|
| Wt wrz 28, 2010 12:48 |
|
 |
|
pitong
|
Cytuj: Sunfkin napisał(a): 90% Polaków wierzy, że jak śpi na cieku wodnym, czymkolwiek by nie był, zapadną na zdrowiu, zachorują czy co tam jeszcze To jest akurat prawda i jest udowodnione. Obejrz program Woda - Wielka Tajemnica, oto link : http://www.youtube.com/watch?v=obTyLa2x ... re=related Fajnie masz :kolego", jeśli wierzysz w jakieś cieki wodne[wtf??] a nie wierzysz w Szatana i jego zły wpływ przez np. omawiane okultystyczne praktyki:P
|
| Wt wrz 28, 2010 12:56 |
|
 |
|
tomek92pl
czasowo zablokowany
|
pitong napisał(a): Fajnie masz :kolego", jeśli wierzysz w jakieś cieki wodne[wtf??] Przeczytaj jeszcze raz mój post, jest to udowodnione. Obejrz sobie ten program, naprawde bardzo ciekawy, jest też o wodzie święconej, mantrach i modlitwach. pitong napisał(a): nie wierzysz w Szatana i jego zły wpływ przez np. omawiane okultystyczne praktyki:P Wieże w Szatana, jako archetyp i również jako byt, ale nie widzę go tak jak Chrześcijanie go widzą. Nie przez omawianie okultystycznych praktyk, lecz przez praktykowanie ich.
|
| Wt wrz 28, 2010 13:05 |
|
 |
|
Snufkin
zbanowany na stałe
|
pitong napisał(a): Cytuj: chodzi dokładnie o Annaliese Michel. Z tym, że w tym przypadku egzorcystów skazano za doprowadzenie dziewczyny do śmierci. Nawet kośćiół niemiecki (a chyba hierarchowie mają dostęp do wszelkich dokumentacji i nagrań) ogłosił, że to nie był przypadek opętania tylko poważnej choroby psychicznej. tak, zostali skazani, gdyż laicki sąd nie chciał uwierzyć w zdażenie jako nadprzyrodzone i ocenił, że po pojawieniu się duchownych Annaliese umarła. A potem w Niemczech zakazano egzorcyzmować kogokolwiek i do tej pory nie wiem czy mają tam jakichkolwiek "swoich" egzorcystów. I jest tam teraz jeden z większych odsetków opętań w Europie, przynajmniej zachodniej. a ja twierdzę, że wyspy owcze maja największą ilość opętań w europie .... kontynentalnej! Cytuj: Cytuj: WTC 7 nie został wysadzony tylko zwyczajnie jego konstrukcja była poważnie uszkodzona przez odłamki z ?północnej wieży?. Jeśli za ekspertów można uznać internetowych speców od wszystkiego i niczego to jasne takich speców jest mnóstwo. O, tak, to jest ta oficjalna wersja. Widziałem wiele filmów na ten temat, a ekspertami byli właśnie inżynierowie parający się projektowaniem, budowaniem i wyburzaniem różnych budynków. Po pierwsze WTC 7 było zasłonięte iż niemożliwym było by odłamki z północnej wieży się doń dostały, a nawet jeśli, to były tam dwa małe pożary [o wiele większe się gasi bez problemu], a napewno nie mogą spowodować zawalenie się wysokiej klasy budynku. Po drugie sposób zawalenia był identyczny z zawalaniem się budynków wyburzanych [z szybkością swobodnego spadku, tak jak 2 pozostałe WTC] co jest niemożliwe do osiągnięcia przez "naturalne" zburzenie się. Po trzecie był to budynek CIA, więc tym bardziej to dziwne. Po czwarte w wiadomościach na żywo podano o zawaleniu się budynku jeszcze kilkanacie czy kilkadziesiąt sekund przed jego zawaleniem się. Co do wież WTC to inżynierowie, któży projektowali te właśnie wieże powiedzieli, że raz - temperatura paliwa jest o wiele za niska żeby spowodować zawalenie się, dwa to budynki były tak skonstruowane, że powinny kilka takich uderzeń przetrwać, trzy to włąśnie sposób zawalenia się nie jest w żaden sposób naturalny i da się go osiągnąć jedynie przy użyciu specjalnych, przecinających belki konstrukcyjne, ładunków wybuchowych [dziwne, że multum ludzi mówi, że słyszało wiele wybuchów będąc wewnątrz], a poza tym na początkowych zdjęciach ze zgliszczy widać właśnie tak pocięte fragmenty konstrukcji, czego już nie ma na nowszych zdjęciach. Co do filmiku to znam ang, ale obecnie mam zbyt wolnego neta, by jakiekolwiek oglądać więc sorry:/ [mozesz opowiedzieć] >>niewielkie obrażenia http://img840.imageshack.us/img840/1859/75903453.jpg>>niewielkie pożary http://img255.imageshack.us/img255/8638/wtc7.jpgProponuję obejrzeć coś więcej niż zaitgeist odnośnie tematu. CO2: sorka zły filmik chodziło o ten http://www.youtube.com/watch?v=5IdFVTTq ... re=relatednie będę opowiadał, bo tu każda sekunda przez 7 i pół minuty wypchana informacjami. Cytuj: Cytuj: nie ma na celu dezinfromowania tylko taka właśnie jest: pomylona! Tak jak spirytyści egzorcyści astrolodzy, stawiacze baniek czy inni spece od voodoo i hokus pokus większość nie, ale niektórzy na pewno tak [dezinformacja polega na rzuceniu w eter mnóstwa sprzecznych informacji, co obecnie mamy, a niektórzy np. Dawid Icke czy CSETI Disclosure Project mają zbyt dużo pieniędzy i poparcia jak na zwykłych pomyleńców]. A co do stawiania baniek to to akurat jest zdrowe;) [bez względu na to, że niektóży mieszają w to jakieśwschodnie ideologie] ... jesteś człowiekiem -> wierzysz w różne bzdury Cytuj: Cytuj: Tak długo jak ludzie mają wyobraźnię a sceptycyzm traktują jak herezję tak długo ludzie będą wierzyć w takie bzdury. zdrowy sceptycyzm nie jest zły [jeśli jest na zasadzie poważnej, kulturalnej i konkretnej dyskusji, a nie bezmyślnego wyśmiewanie] ponieważ skłania do wytężenia szarych komórek żeby spróbować rozkminić jak wyłożyć zagadnienie, czy problem, by przekonać sceptyka [z Tobą się spoko dyskutuje;) ] dla sceptyka liczą się dowody skuteczność, coś może być nawet niezbadane całkowicie ale jeśli jest skuteczność to to przekona sceptyka, niestety zaczynając od modlitw przez stawianie baniek po rytuały ziemii skuteczność nie różni się wcale od przypadku. Cytuj: tak btw to jeszcze z rok czy półtora temu byłem zwykłym szaraczkiem nie zastanawiającym się zbytnio nad tym wszystkim i nad tym, że TV może kłamać, ale miałem przymusowo duuużo czasu na szperanie w necie i obecnie jestem przekonany, że większość tzw. "faktów" podawanych opinii publicznej jest przynajmniej mocno przeinaczona [np. motywy wojny w Iraku, Afganistanie, zamachy WTC, czy "awaria" z Zat. Meksykańskiej-ale to już inna hist] Zacznij czytać coś z "drugiej strony barykady". Zmienisz zdanie a może sam sceptykiem zostaniesz czego tobie życzę z całego serca -> jak na razie jakiś pomyleniec wymyślił a ludzie łykają jak pelikany bo ciekawa historyjka
|
| Wt wrz 28, 2010 14:39 |
|
 |
|
pitong
|
Cytuj: Proponuję obejrzeć coś więcej niż zaitgeist odnośnie tematu. akurat widziałem mnóstwo innych filmówa a do całego ruchu zeitgeist [rozpoczął to właśnie David Icke] podchodzę bardzo sceptycznie [więcej jest rozbieżności niż zbieżności z tym, do czego doszedłem] Cytuj: dla sceptyka liczą się dowody skuteczność, coś może być nawet niezbadane całkowicie ale jeśli jest skuteczność to to przekona sceptyka, niestety zaczynając od modlitw przez stawianie baniek po rytuały ziemii skuteczność nie różni się wcale od przypadku. tym się różni sceptycyzm od wiary Cytuj: Zacznij czytać coś z "drugiej strony barykady". Zmienisz zdanie a może sam sceptykiem zostaniesz czego tobie życzę z całego serca całe życie miałem tą drugą stronę barykady to raz a dwa to na bieżąco śledzę newsy ze świata, lecz z wielką dozą sceptycyzmu [jak ty w stosunku do newsow z poza mainstream mediów] i wchodzę na portale typu np. wolne media [www.wolnemedia.net], gdzie jest podział na kategorie i jest zarówno coś dla ludzi wierzących w takie bajdurzenie typu spirytyzm, new age itp, ale w większości działów typowo informacyjnych są niezależne informacje wyszukane z różnych portali. Btw to fajny news się pojawił odnośnie 9/11: http://wolnemedia.net/polityka/wtc-i-pi ... aelczykow/Cytuj: jak na razie jakiś pomyleniec wymyślił a ludzie łykają jak pelikany bo ciekawa historyjka nie do końca, ponieważ ja się trzymam ludzi samodzielnie wyszukujących info i wysnuwających wnieski, a nie do grupy wyżej wspomnianej Zeitgeist, gdzie każdy ślepo wierzy w słowa swojego wręcz proroka
|
| Wt wrz 28, 2010 15:08 |
|
|
|