Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 14:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1105 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 74  Następna strona
 Okultyzm, magia - zagrożenia człowieka 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Okultyzm, magia - zagrożenia człowieka
protoplex napisał(a):
Poza tym to nie egzorcysta zajmowałby się kręceniem, tylko na przykład ekipa TVP czy TVNu. Jestem pewien że tak wstrząsający dokument miałby bardzo wysoką oglądalność,...
No! Np. TVN Uwaga czy jak tam ten program się nazywa, wiecie o co cho...mordy, gwałty, grabieże i... mogłyby być jeszcze egzorcyzmy czyli wszystko co ludzie najbardziej lubią oglądać :(

A na serio, to powinni porządnie udokumentować jakiś egzorcyzm. Najlepiej jakby były przy tym obiektywne osoby, dziennikarz, lekarz itd. Takie wiarygodne nagranie mogłoby dać wielu ludziom do myślenia.
A co do Anneliese, to nie wiem co o tym myśleć, ten głosik z nagrań niby jest jakiś intrygujący, ale z drugiej strony podejrzane to z lekka. Co by tu nie pisać to jednak młoda dziewczyna zmarła, i do dziś zdania na ten temat są podzielone. Słyszałem nawet księdza, który mówił, że jeżeli to rzeczywiście demon przemawiał, to nie sposób ocenić kiedy mówił prawdę a kiedy kłamał.

Cz maja 05, 2011 16:28

frater napisał(a):
Nawet nam Charyzmatykom nie wolno pod żadnym pozorem mówić wszystkiego co wiemy o danej Duszy publicznie. Tylko w 4 oczy. Publicznie wolno nam tylko mówić o dobrych rzeczach lub ogólnych.

Mówisz w tej chwili o sobie? Bo jeśli tak, to zabrzmiało to bardzo... pysznie, jak to mówią katolicy (i mam tu na myśli "pychę", żeby nie było wątpliwości ;) ).

Cz maja 05, 2011 18:46
zbanowana na stałe

Ta Stygmatyczka to Dusza Ofiara, która zapewne jest na najwyższym Poziomie Nieba.

Natomiast życie na ziemi to próba. Od rozwoju w Miłości do BOGA i Bliźniego zależy, na którym Poziomie Nieba będziemy. Materiałów innych jest wiele. Ale, by mieć Łaski Nadprzyrodzone wystarczy mieć Wiarę i prosić BOGA OJCA o Łaski, a Da Wam. Wystarczy Modlić się Kontemplacyjnie, by samemu doświadczać Cudów BOŻYCH. Wystarczy Modlić się za innych na ziemi, czy w Czyścu, by doświadczać Cudów BOŻYCH. Każdy z Was to może.

Łk 11,13
OJCIEC z Nieba Da DUCHA ŚWIĘTEGO tym, którzy GO proszą

prosty przykład ;
jak robisz coś dobrego Bracie, Siostro to demon się wścieka i przez ludzi na których ma wpływ wyładowuje się na Tobie i przez pokusy. Jak jesteście niepodatni na pokusy, a nadal mocno trwacie Modlitewnie w różnych Intencjach demon atakuje bezpośrednio, ale tylko tyle ile mu BÓG pozwoli i jeżeli zwrócimy się o pomoc do BOGA to natychmiast atak demona ustaje (błyskawicznie). Czyli sami możecie doświadczać i to każdy bez wyjątku i Potęgi BOGA i Jego Cudów i starając się dążyć do Świętości demon też będzie Was atakował, a tych o Czystszym Sercu i Ufności dziecięcej bardziej bezpośrednio.
Gradacja ataków jest większa i zależy od Czystości Sumienia i umiejętności Wytrwania w Czystości Serca i Wiary i Miłości i Pokoju i Pokory i Czystości i Nadziei i Posługi (Pracy) w Służbie BOŻEJ i Bliźnim

w Harrym Potterze do najbardziej niebezpiecznych zagrożeń zalicza się;

1. Światopoglądy np. fatalizm, panteizm, monizm
2. gnoza - herezja herezji np. alchemia, masoneria (wolnomularstwo)
3. dosłowna magia, spirytyzm, wróżbiarstwo, okultyzm, chiromancja, wróżenie z fusów (mega niebezpieczne techniki)
4. symbole
5. pomieszanie pojęć
6. igranie z Prawem BOŻYM
7. orginalne procedury demonistyczne

w IV tomie jest inicjacja demonistyczna i niestety wielu czytelników może potrzebować Posługi Egzorcysty

@Arek
BÓG daje różnym osobom sposoby na Uświęcenie się.
Wszyscy bez wyjątku Katolicy są Kapłanami (zaliczamy się do Chóru Kapłańskiego) i Charyzmatykami, ale nie każdy jest Kapłanem, czy Charyzmatykiem przez Posługę. I same posiadanie Stałego Charyzmatu Kapłaństwa, czy Charyzmatów nie czyni nas Świętymi, a Posługa Nimi prowadzi do Świętości.
I można też Uświęcać się innymi drogami np. poprzez życie Rodzinne, różnego rodzaju Powołania w Służbie BOŻEJ, czy pomocy bliźnim itp.

I tak jak Kapłan musi głosić, że jest Kapłanem, by mógł Posługiwać Sakramentami do czego jest Powołany, tak Charyzmatyk musi głosić o Charyzmatach, by mógł Posługiwać Charyzmatami. Ja osobiście Powołany jestem także do Posługi w internecie, na tej także części okultystycznej `sieci`.

Cz maja 05, 2011 19:59

Chodziło mi o to, że skoro istnieją rzeczy, o których się nie mówi to może też nie powinno się do nich nawiązywać z perspektywy tego, że się o nich nie mówi. Jak się nie mówi, to się nie mówi - i tyle ;) Nie ma potrzeby na siłę budować wokół siebie otoczki tajemnicy. Przynajmniej ja tak uważam.

Cz maja 05, 2011 20:30

frater napisał(a):
2. gnoza - herezja herezji np. alchemia, masoneria (wolnomularstwo)
Masoneria nie jest herezją - to ruch i sposób zrzeszania się RÓŻNYCH organizacji.
Herezjami mogą być co najwyżej głoszone przez masonów poglądy (choć nie muszą).

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Cz maja 05, 2011 20:57
zbanowana na stałe

Drogi Elbrusie tam jest przecinek :) Może rzeczywiście warto, by była tam kropka. I masoni za kropką.
Każdy z tych punktów można rozwinąć, ale starałem się wyłowić esencję.

Natomiast masoneria to nie tylko organizacje chcące rządzić światem, ale sterowane są przez sa_tanistów i lucferian. Od pewnego poziomu to są oficjalni sat_anisci i lucyf_erianie (w zależności od lo_ży), którzy uczestniczą w obrządkach, gdzie ujawnia się w sposób bezpośredni demon, a składa się ofiary z ludzi.

Cz maja 05, 2011 21:37

frater napisał(a):
składa się ofiary z ludzi
Słyszałem nawet, że z elfów i halfingów.
Bywają także rytualnie mordowane centaury, ale to pewnie zależy od poszczególnej loży, miejscowej tradycji itd.

(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.

Cz maja 05, 2011 21:40

Cytuj:
Słyszałem nawet, że z elfów i halfingów.
Bywają także rytualnie mordowane centaury, ale to pewnie zależy od poszczególnej loży, miejscowej tradycji itd.

Nie ma to jak ignorancja. Jej głównym objawem jest wyśmianie tematu bez jego głębszej analizy. Powodzenia w życiu z takim podejściem:P

Cz maja 05, 2011 21:47

pitong napisał(a):
Nie ma to jak ignorancja.
Masoni, panowanie nad światem, ofiary z ludzi.
To jest prawdą, bo tak powiedział charyzmatyk, więc nie może kłamać.
pitong napisał(a):
Powodzenia w życiu z takim podejściem

(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.

Cz maja 05, 2011 21:49
zbanowana na stałe

Cytuj:

Takie są też fakty. Podwaliny pod Polską część wiedzy położył też jeden z Polskich Błogosławionych - Błogosławiony Biskup Józef Sebastian Pelczar.
Publikacji jest sporo. Naturalnie osoby, które są związane z Posługą Uwalniania mają też wiedzę od Nawróconych satnistó_w. Niektóra jest tak brutalna i ochydna, że nie wolno jej publicznie ujawniać bo są ludzie różnie reagujący (czytają to także niepełnoletni i ludzie mocno wrażliwi).
Np jakie części ciała w jedz... i ................................................... .

Ostatnio edytowano Cz maja 05, 2011 22:21 przez frater, łącznie edytowano 1 raz

Cz maja 05, 2011 21:59

Cytuj:

Charyzmatyk, nie charyzmatyk. Nie wiem kim jest frater, ale potwierdza tylko to, co sam na własną rękę się dowiedziałem. Więc radzę przed jakimkolwiek wyśmiewaniem tematu zapoznać się z nim i pogrzebać deczko, bo wyśmianie jest jednym z etapów odwiedzenia od prawdy:P
Btw nadal nie jestem w stanie pojąć jak można być tak pysznym jeśli chodzi o 99% członków naszej cywilizacji. A mianowicie chodzi mi o to, że od zawsze wszyscy spiskowali przeciwko sobie, państwa przeciwko państwom [bez wyjątku] i caluteńka historia jest przepełniona takimi wydarzeniami. Więc pytam czemu akurat teraz miałoby nie być żadnych spisków? Czemu mając ku temu sposobność jak nigdy dotąd [m.in. media] różne strony miałyby o wszystkim mówić swojemu społeczeństwu czy zrezygnować ze swoich zapędów jeśli chodzi o surowce, terytoria itp.? Skąd bierze się ta pycha sprawiająca, że ludzie zaczynają myśleć o sobie i swoim społeczeństwie jako lepszym, wyższym, doskonalszym od tych mających miejsce w przeszłości? Jak można jeszcze wierzyć w to, co mówią politycy i media?
Odpowiedzcie sobie sami we własnym zakresie:P jak chcecie się dowiedzieć co się naprawdę dzieje to poszukajcie chociażby takich tematów jak nowy porządek świata, masoneria [oczywiście wątki związane z jakimiś kosmitami czy innymi zagadnieniami new age można śmiało pominąć, bo to totalna głupota gorsza chyba od ignorancji] Nawet na tym forum jest sporo informacji z tych dziedzin [sam się nieco udzielałem].
A opętania to wierzchołek góry lodowej, tylko jeden z objawów choroby naszej cywilizacji

Cz maja 05, 2011 22:16

frater napisał(a):
Takie są też fakty.
Podwaliny pod Polską część wiedzy położył też jeden z Polskich Błogosławionych -
- Błogosławiony Biskup Józef Sebastian Pelczar.
Bp Pelczar zmarł w 1924 roku,
więc swoją posługę odbywał w latach tzw. żydoznawców (tych od dziecięcej krwistej macy).
Za takie "fakty" to ja podziękuję, postoję.
frater napisał(a):
Publikacji jest sporo.
Naturalnie osoby, które są związane z Posługą Uwalniania mają też wiedzę od Nawróconych satnistó_w.
Niektóra jest tak brutalna i ochydna, że nie wolno jej publicznie ujawniać bo są ludzie różnie reagujący
(czytają to także niepełnoletni i ludzie mocno wrażliwi).
A ja jestem wrażliwy na manipulacje, więc proszę podać jakąś bardziej dostępną publikację,
w której są udokumentowane przypadki (również z ostatnich lat, bo przedstawiasz to jako nieprzerwany proceder)
składania przez masonów ofiar z ludzi.

(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.

Cz maja 05, 2011 22:32
zbanowana na stałe

J.S. Korczyński

Masoneria (jej początki, organizacja, ceremoniał, zasady i działanie)

na początek, potem już wiedza - pogooglować wystarczy, jak się zna pojęcia.

Cz maja 05, 2011 22:37

frater napisał(a):
Błogosławiony
"Kanonizacja odbyła się 18 maja 2003 r. na placu św. Piotra w Rzymie."
frater napisał(a):
J.S. Korczyński
Masoneria (jej początki, organizacja, ceremoniał, zasady i działanie)[/size]
"Do znanych i cenionych prac św. bpa Józefa Sebastiana należy „Masoneria”.
„Masoneria” to książka wydana po raz pierwszy w Przemyślu w 1905 r. pod pseudonimem J. S. Korczyński."
http://www.akr.diecezja.pl/materialy/biuletyn_VI_08.pdf

Mógłbyś zacytować odpowiednie fragmenty?
Bo nie zamierzam na takie coś wydawać dwudziestu złotych (z przesyłką).
frater napisał(a):
na poczatek, potem już wiedza - pogooglować wystarczy jak się zna pojęcia
frater napisał(a):
Naturalnie osoby, które są związane z Posługą Uwalniania mają też wiedzę od Nawróconych satnistó_w.
"Zgodnie z duchem ówczesnej epoki młody Jogant-Pages wstąpił do wolnomularstwa.
Epizod te nie trwał jednak długo gdyż dość szybko zostaje z tej organizacji wyrzucony.
W tym samym czasie po czteroletniej działalności podupada prowadzona przez niego oficyna wydawnicza.
Zaczyna on więc szukać nowego celu w życiu.
Wkrótce korzystając z panujących w ówczesnej Francji
napięć na lini Kościół - Państwo postanawia na tym właśnie ogniu upiec własną pieczeń.
Ogłosiwszy swe cudowne nawrócenie rozpoczyna walkę z masonerią opisując "czarne msze"
i będące jakoby na porządku dziennym liczne profanacje hostii.
Pisząc pod licznymi pseudonimami snuł szereg rozważań wokół,
stworzonego jego zdaniem przez Alberta Pike, Nowego i Reformowanego Rytu Palladystycznego
mającego przygotować świat na przyjście Antychrysta.
Lekkie pióro Taxila i sprzyjająca tego typu sensacjom atmosfera schyłku XIX wieku
sprawiły, że jego prace zostały rychło uwiarygodnione opiniami wielu autorytetów kościelnych.
Głosząc "najprawdziwszą prawdę" opisywał on barwnie masońskie ceremonie z udziałem Szatana,
któremu składano ofiary z ludzi.
Niemal cała Europa z zapartym tchem czytała wspomnienia Diany Vaughan,
której w trakcie inicjacji palladystycznej ukazał się sam Lucyfer na tronie z brylantów.
Mimo wątpliwości które raz po raz pojawiały się w tej sprawie
nawet ci, którzy dopatrywali się jakiejś mistyfikacji
przyjmowali do wiadomości "niepodważalny fakt" istnienia bardzo ścisłych związków masonerii z kultem szatana.
Swoją akcję demaskowania masonerii zakończył Taxil podczas konferencji prasowej w trakcie której powiedział do zebranych:
"Nie gniewajcie się lecz śmiejcie z całego serca.
Nie było śladu spisku masońskiego
... Dr Bataille, Sophie Valder, Diana Vaughan,
cała ta przerażająca maszyneria została w najdrobniejszych szczegółach przeze mnie wymyślona".
Afera Taxila zakończyła się z wielkim hukiem lecz jego publicystyka nie poszła w zapomnienie.
To nic, że przyznał się on do wielkiej mistyfikacji.
To nic, że dociekliwi dziennikarze amerykańscy nie odnaleźli w Charlestown opisywanej szczegółowo przez miss Voughan
sześciobocznej świątyni palladystycznej wysadzanej marmurem i drogimi kamieniami.
Dla wielu to wszystko okazało się detalem
i po dziś dzień pojawiają się w literaturze nawiązania do Taxilowskiego "żartu palladystyczngo"."
http://www.kosciol.pl/article.php/20050218190248695 - Szatan w loży

(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.

Cz maja 05, 2011 22:54

@gargamel
Ja mówiłem o dokumencie, nie o reportażu. Miałem na myśli raczej Ewę Ewart (chociaż ona też trochę popada w reportaż), a nie reporterów TVN Uwaga.

@frater
Dla mnie sensacjonizm, to te wszystkie publikacje. Kiedyś czytałem jakąś gazetę, taką co pisali różne niestworzone historie i czytałem wywiad z kobietą porwaną przez UFO. Mój stosunek do tego był taki sam jak do opowieści księży o tych wszystkich... echhh. A ten stosunek był właśnie taki, bo oni tylko opowiadali, historię porwania przez UFO ciężko sfilmować, dlatego można pofantazjować. Ale egzorcyzmy i te wszystkie towarzyszące temu "cuda" sfilmować bardzo łatwo, a jednak, wciąż więcej publikacji, niż obrazów.

Cz maja 05, 2011 23:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1105 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 74  Następna strona