Znaleziono szczątki JEZUSA i Jego rodziny
Autor |
Wiadomość |
Mark Zubek
|
Czy ten specjalista od pseudonaukowej fantastyki chce nam powiedzieć
że zmartwychwstania nie było?
Czy wyznawcy złotego oscarowego cielca z pod góry hollywood, chcą
prznieść nam martwego Mesjasza i postawić go w muzealnej gablocie?
Nieszczęśnicy.
JEZUS ŻYJE !!!
|
Wt lut 27, 2007 18:00 |
|
|
|
 |
Assur
|
Tak, Marku...
|
Wt lut 27, 2007 18:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 To niedożecznośći!!
Słyszałem że tych grobów jest wiele (Że odnaleźli wiele grobów Chrystusa) a to już jest największa głupota teraz to widać że to podróby.
|
Wt lut 27, 2007 18:41 |
|
|
|
 |
Mieszek
|
A może jednak zgadzać to się bedzie z teoria strun i wogóle całą wielowymiarowościa.
N a twój problem jest wtedy łatwe wytłumaczenie.
Wszystkie groby zostały przeniesione do jednego wymiaru.
Ta nauka wywodzaca się z cywilizacji bizantyńskiej ostatnio po prostu zaczyna mnie smieszyc. 
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
Wt lut 27, 2007 19:21 |
|
 |
kolarz
|
 "grób jezusa"
Jak toś tu wspomniał żawsze będą tacy którzy będą chcieli wykazać że Chrystus nie istniał żydzi czekają na mesjasza i chyba zbyt długo nie przychodzi więc co jakiś czas będą powtarzać podobne plotki aby uwiarygodnić swoje dalsze oczekiwanie. Może planuja wypuścic nowego 'mesjasza".żeby mógł zaistnieć należy podważyć przyjście prawdziwego i znowu należy uważnie czytać ewangielie.
Z pozdrowieniami i modlitwą do Ducha Swiętgo.
|
Wt lut 27, 2007 22:07 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
To tak, jak z co rusz odnajdowanymi neandertalczykami czy jakimiś brakującymi ogniwami ewolucji, co kilka lat znajdowanymi Atlantydami itp...
Kolarz - nie traktowałbym tego jako kolejny "spisek" żydowski. Cameron chce kasę zrobić, ot co.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Śr lut 28, 2007 8:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
phi....
znowu ktoś chce zarobić na niewiedzy innych
wiadomo przecież, że grób jezusa jest w indiach,
a właśnie tam, bo to tam przebywał w latach młodości (tzw. lata ukryte) i tam pobierał nauki od oświeconych, dlatego kiedy skończył swą misję w izraelu powrócił do indii
|
Śr lut 28, 2007 10:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
phi....
znowu ktoś chce zarobić na niewiedzy innych
wiadomo przecież, że grób jezusa jest we francji,
a właśnie tam, bo to tam przebywał po zakończeniu swej misji w izraelu i to tam udał się wraz z magdą magdaleną, by założyć królewski ród merowingów
|
Śr lut 28, 2007 10:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
dlatego nie może być w izraelu bo jest w indiach i we francji
w indiach pochowano jego szczątki z lat młodości a we francji z wieku starczego
hmmm - brakuje wieku średniego...
może te szczątki są w izraeleu
i wszystko się zgadza
|
Śr lut 28, 2007 10:40 |
|
 |
stern
|
pisząc w ten sposó jestem w stanie udowodnić Ci każdą dowolną tezę.
Jeśli tym się karmisz, to pozwalasz się okłamywać.
|
Śr lut 28, 2007 11:29 |
|
 |
Jonathan Sarkos
|
stern napisał(a): pisząc w ten sposó jestem w stanie udowodnić Ci każdą dowolną tezę. Jeśli tym się karmisz, to pozwalasz się okłamywać.
Mam rozumieć, że każdy zarzut przeciw KK jest wierutną bzdurą i kłamstewm ?
A w konsekwencji mam rozumieć, że KK była krystalicznie czystą organizacją na przestrzeni wieków ?
|
Śr lut 28, 2007 16:44 |
|
 |
snafu
|
Jonathan Sarkos napisał(a): Mam rozumieć, że każdy zarzut przeciw KK jest wierutną bzdurą i kłamstewm ?
A w konsekwencji mam rozumieć, że KK była krystalicznie czystą organizacją na przestrzeni wieków ?
A może po prostu strona (sympatyka) Świadków Jehowy nie jest raczej obiektywnym źródłem informacji na temat historii Kościoła Katolickiego. 
_________________ "Czuwajcie więc, bo nie znacie dnia ani godziny." (Mt 25,13)
|
Śr lut 28, 2007 18:06 |
|
 |
Jonathan Sarkos
|
snafu napisał(a): Jonathan Sarkos napisał(a): Mam rozumieć, że każdy zarzut przeciw KK jest wierutną bzdurą i kłamstewm ?
A może po prostu strona (sympatyka) Świadków Jehowy nie jest raczej obiektywnym źródłem informacji na temat historii Kościoła Katolickiego. 
W takim razie jaka strona jest obiektywnym źródłem ?
|
Śr lut 28, 2007 18:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
e... nie jest aż tak źle, autor tych wypisów opierał się na deschnerze, a to całkiem przyzwoity historyk
wypisy z niego jednak są... powierzchowne i zdecydowanie zbyt ogólne, nie, nie są nieprawdziwe, ale oderwane od rzeczywistości, którą miały ukazać, bez perspektywy, bez choćby pokazania skrawka prawdy o czasach, których dotyczą - co mi przychodzi do głowy to to, iż jest to tekst czysto propagandowy adresowany do .... niewykształconego odbiorcy
|
Śr lut 28, 2007 19:23 |
|
 |
Nina2a
|
stern napisał(a): a św. Tomasz nigdy nie powoływał się na Arystotelesa 
He? Sw Tomasz swoje 5 dowodow na istnienie Boga ZERZNAL z Arystotelesa! A sa takie slabe, ze sam je tylko "drogami "nazywa. I do dzis ,od 800 lat, je walkuja w kolko po wszystkich forach religijno-filozoficznych i wszedzie. (Do dobrego dowodu nikt sie nie czepia.)
Niestety, nieco wstydliwa sprawa, ale lepszych dowodow KK nie ma.
|
Cz mar 01, 2007 6:55 |
|
|
|