Wielki Czwartek - 22:50 - TVP2 - EGZORCYZMY ANNELIESE MICHEL
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Stanisław Adam napisał(a): Aha, zapomniałem dodać, że ciekawy jestem kto pierwszy zakwestionuje istnienie opętania bezobjawowego, choćby pośrednio np. żartem.
tylko ktoś bezobjawowo opętany mógłby coś takiego zakwestionować.
albo chory na bezobjawową schizofrenię...
ciekawe kiedy wymyślą bezobjawowy kaszel. 
|
Śr kwi 09, 2008 14:07 |
|
|
|
 |
Stanisław Adam
|
Aids/zakażenie HIV jest bezobjawowe, Idioto. Wiele nowotworów jest bezobjawowych - do pewnego momentu. Łagodne objawy schizofrenii i paranoi są bezobjawowe.
Można lata przeżyć nie wiedząc, że choroba niszczy, aż znienacka uderzy.
Śr kwi 09, 2008 14:18 |
|
 |
Radaromontis
|
Kod: Łagodne objawy schizofrenii i paranoi są bezobjawowe.
Łagodne objawy są bezobjawowe! 
_________________ By wierzyć należy odrzucić wszelki sens, rozsądek i zrozumienie - Marcin Luter.
|
Śr kwi 09, 2008 14:23 |
|
|
|
 |
Stanisław Adam
|
Radaromontis napisał(a): Kod: Łagodne objawy schizofrenii i paranoi są bezobjawowe. Łagodne objawy są bezobjawowe! 
Przejęzyczenie, miało być "stadia", "odmiany". To miałem na myśli.
Dzięki. Dobrze, że ktoś czuwa i wyłapuje takie przekłamania.
Śr kwi 09, 2008 14:47 |
|
 |
Story
|
A ja mam takie pytania odnośnie filmu:
1. Dlaczego wypędzane demony krzyczą (jak zrozumiałem, jeśli było inaczej niech mnie ktoś poprawi) "Sie komen", co zostało przetłumaczone jako "Ona nadchodzi", a oznacza przecież "Oni nadchodzą". Chyba, że chodzi o niegramatyczne "Ona nadchodzić", ale dlaczego nie zostało to właściwie przetłumaczone?
2. Jak to możliwe, że Maruja oczekuje od jakiegokolwiek człowieka ofiary za grzechy cierpiących w piekle? Czy wg teologii ofiara Jezusa nie jest wstarczająca i ostateczna?
Nie mam na celu podważanie autentyczności filmu, ale koniecznie chciałbym jednak poznać ewentualne odpowiedzi na te pytania.
|
Śr kwi 09, 2008 19:08 |
|
|
|
 |
No
|
A mnie ciekawi czy te demony naprawdę były kiedyś tymi ludźmi(Neronem, Hitlerem, Judaszem itd.) czy tylko przyjęły sobie takie imiona ?
|
Śr kwi 09, 2008 20:44 |
|
 |
Story
|
No tak to jest, wszyscy niby poruszeni filmem, a jak przychodzi rozważyć pewne konkrety, to cisza. Przypuszczam, że na tym forum wypowiada się trochę księży/zakonnic/teologów/itp., a jakoś nikt nie pali się chociaż do wysunięcia jakichkolwiek przypuszczeń, które mogłyby rozpocząć konstruktywną dyskusję.
|
Pt kwi 11, 2008 16:00 |
|
 |
WebCM
|
Podobne reportaże puszczają w programie Nie do wiary.  Również chciałbym poznać więcej dowodów na autentyczność takiego przebiegu egzorcyzmu. Coś mi się zdaje, że wizje ludzie otrzymują po zażyciu narkotyków. Może wtedy łatwiej nawiązać kontakt ze światem duchowym?
Sie kommen to forma grzecznościowa.
_________________ .:: KTO RANO WSTAJE, TEN PODPIS DOSTAJE ::.
|
Pt kwi 11, 2008 20:33 |
|
 |
Story
|
WebCM napisał(a): Sie kommen to forma grzecznościowa.
Nie w tym wypadku. Można zapytać Koennen Sie kommen?, ale nie jeżeli wypowiadamy się o 3ciej osobie.
Reportaż jest mocno tendencyjny, co nie znaczy, że kwestionuje prawdziwość opisanej sytuacji. Dlaczego zabrakło np. wypowiedzi lekarzy, prawników, krytykowanych teologów? Szkoda, bo historia jest naprawdę interesująca, a zapis dźwiękowy faktycznie robi mocne wrażenie.
|
Pt kwi 11, 2008 20:48 |
|
 |
No
|
Zawsze albo zapis dźwiękowy albo ustna relacja ale jakoś sfilmować tych cud ów niemożna co za pech...
|
Pt kwi 11, 2008 20:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Słuchałam właśnie audycjo o tym w radiu Józef... http://www.sielskiefale.pl/?h_id=407&aud_id=14125
i tam red. Tekieli twierdzi, że dźwiękowcy z telewizji powiedzieli mu czy komuś, że zapis dźwięku tych demonów nie przypomina niczego, co widzieli wcześniej...że to nie jest zapis dźwięku ani człowieka ani zwierzęcia...
|
Pt kwi 11, 2008 21:22 |
|
 |
No
|
Ciekawe bo zdaje się, że większość tych demonów była kiedyś ludźmi... Może gdyby je puścić od tyłu można by usłyszeć pieśń Horsta Wessela albo jakiś zaginiony wiersz Nerona podobno był całkiem niezłym poetą ...
|
Pt kwi 11, 2008 22:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jest w ogóle gdzieś ten film online do zobaczenia albo do ściągnięcia 
|
Pt kwi 11, 2008 22:50 |
|
 |
No
|
|
Pt kwi 11, 2008 22:57 |
|
 |
Seweryn
|
No napisał(a): Ciekawe bo zdaje się, że większość tych demonów była kiedyś ludźmi... Może gdyby je puścić od tyłu można by usłyszeć pieśń Horsta Wessela albo jakiś zaginiony wiersz Nerona podobno był całkiem niezłym poetą ...
Trafne spostrzeżenie ,kiedyś byli ludźmi.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
So kwi 12, 2008 19:24 |
|
|
|