Seweryn i Jego definicja ateisty
Autor |
Wiadomość |
R6
|
A to z czego sie spowiadał Jan Paweł II? Czasem sie nie słuchał Jezusa? Bywał ateistą gdy grzeszył? 
_________________ Wadą wiary jest to, że jest wiarą.
http://wiadomosci.onet.pl/2084260,12,zl ... ,item.html
|
Cz maja 01, 2008 21:25 |
|
|
|
 |
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
Sewerynie, Ci ludzie wierzyli w Boga i wierzyli,że robią tak jak on sobie życzy. W wypadku konkwistdorów i krzyżowców przekonywał ich o tym mdzn. Wasz papież i kler.
_________________ O ile Roland się orientował, religia krzyża jako kolejna nauczała, że miłość i morderstwo są ze sobą nierozerwalnie związane, a koniec końców Bóg i tak zawsze pije krew.
|
Cz maja 01, 2008 21:25 |
|
 |
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
...choć wg. Twojego rozumowania należało by chyba uznać,że wówczas wcale nie było papieża,czy tak?
bo rozumiem,że ktoś,kto orgaznizuje zbrodnie nie moze być Głową Kościoła,tylko sobie tak wyobraza.
_________________ O ile Roland się orientował, religia krzyża jako kolejna nauczała, że miłość i morderstwo są ze sobą nierozerwalnie związane, a koniec końców Bóg i tak zawsze pije krew.
|
Cz maja 01, 2008 21:27 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
WaszJudasz napisał(a): Sewerynie, Ci ludzie wierzyli w Boga i wierzyli,że robią tak jak on sobie życzy. W wypadku konkwistdorów i krzyżowców przekonywał ich o tym mdzn. Wasz papież i kler.
Czy sądzisz , że ci ludzie zabijając wierzyli w Boga ,który dał przykazanie nie zabijaj ?
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Cz maja 01, 2008 21:28 |
|
 |
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
Tak. wierzyli w Boga i byli przy tym idiotami, czy to tak trudno zrozumieć?
No więc jak-był papież czy go nie było?
|
Cz maja 01, 2008 21:30 |
|
|
|
 |
Atei
|
Sewerynie, brałeś pod uwagę to, że jeśli Twoja definicja teisty dostanie sie do sejmu i tam uczynią ja powszechnie obowiązującą w Polsce, to Kościół katolicki straci dużą część swojego dofinansowania?
Niektórzy mówią o 95% wierzących.
- odliczmy od tego ateistów którzy nie wypisali się z Kościoła z różnych powodów
- odliczmy jeszcze ludzi, którzy nie chodzą do kościoła (bo twierdzą że nie jest im potrzebny), więc nie słuchają Jezusa który sam polecił założyć Kościół, czyli też ateistów odliczamy
- odliczmy tych, którzy chodzą do kościoła, ale nie wypełniają słów Jezusa, czyli też ateistów
- odliczmy te kilka procent ludzi innych wyznań
Pytanie: ile pozostaje?
_________________ Wierzę w naukę i rozum.
Przychodzi taki moment, kiedy naukowiec z uśmiechem na twarzy mówi: "to niemożliwe, to cud!". Po chwilach podniecenia przychodzi czas wytrwałych poszukiwań, aby w końcu ktoś mógł krzyknąć: "wiem!".
|
Cz maja 01, 2008 21:31 |
|
 |
No
|
niby przykazanie jest ale różnie można je interpretować jak wiesz w wojsku są kapelani a co robi wojsko ?
|
Cz maja 01, 2008 21:32 |
|
 |
Seweryn
|
WaszJudasz napisał(a): Tak. wierzyli w Boga i byli przy tym idiotami, czy to tak trudno zrozumieć?
No więc jak-był papież czy go nie było?
Sugerujesz że byli nie świadomi tego co robia?
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Cz maja 01, 2008 21:34 |
|
 |
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
nie,że byli przekonani,ze to słuszne, w koncu w Biblii napisane jest,ze mają słuchać swoich pasterzy,a pasterze mówili co mówili.
|
Cz maja 01, 2008 21:35 |
|
 |
Seweryn
|
WaszJudasz napisał(a): nie,że byli przekonani,ze to słuszne, w koncu w Biblii napisane jest,ze mają słuchać swoich pasterzy,a pasterze mówili co mówili.
Czyli według ciebie byli przekonani ,że jeśli Bóg mówi nie zabijaj to oni myśleli ,że należy zabijać?
|
Cz maja 01, 2008 21:42 |
|
 |
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
1. wierzyli w Boga
2. wierzyli w Jego rzymski kościół
3. wierzyli,że papież zna sie na rzeczy i nie kłamie
zresztą Bóg w ST często mówi,ze kogoś tam trzeba zabić, nawet wytępić do piątego pokolenia-Amalekitów,czy innych pechowców.
zresztą wszystko jedno-i tak nie rozumiesz co to znaczy 'wiara' ?
Sewerynie,czy uważasz,ze ówczesny papież kłamał, twierdząc że jest wierzącym?
|
Cz maja 01, 2008 21:49 |
|
 |
Seweryn
|
WaszJudasz napisał(a): 1. wierzyli w Boga 2. wierzyli w Jego rzymski kościół 3. wierzyli,że papież zna sie na rzeczy i nie kłamie
1)zresztą Bóg w ST często mówi,ze kogoś tam trzeba zabić, nawet wytępić do piątego pokolenia-Amalekitów,czy innych pechowców.
zresztą wszystko jedno-i tak nie rozumiesz co to znaczy 'wiara' ?
2)Sewerynie,czy uważasz,ze ówczesny papież kłamał, twierdząc że jest wierzącym?
1)Twierdzisz, że kogos trzeba wytępic do piątego pokolenia, nie wiesz kogo i mówisz , że to ja nie rozumiem.
2) A możesz to wykluczyć ?
|
Cz maja 01, 2008 21:54 |
|
 |
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
1) nie chce mi się szukać tego fragmentu,tj. jego dokładnego brzmienia. interesuje Cię - sprawdź,zapewniam że takowy jest.
2)nie mogę rzecz oczywista. ba,nie mogę nawet wykluczyć,że Jan Paweł II kłamał całe życie podając się za papieża...a ty mozesz?
|
Cz maja 01, 2008 21:57 |
|
 |
Seweryn
|
WaszJudasz napisał(a): 1) nie chce mi się szukać tego fragmentu,tj. jego dokładnego brzmienia. interesuje Cię - sprawdź,zapewniam że takowy jest. 2)nie mogę rzecz oczywista. ba,nie mogę nawet wykluczyć,że Jan Paweł II kłamał całe życie podając się za papieża...a ty mozesz?
Pisałeś , że ludzie są omylni więc czy to może być błąd w spisywaniu Biblii?
|
Cz maja 01, 2008 22:01 |
|
 |
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
Pewnie,że może. Wygodne co nie?
|
Cz maja 01, 2008 22:03 |
|
|
|