Duchowieństwo a popęd seksualny
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Po co księdzi popęd wśród ludzi ?...
No dobra, ale niech ci będzie ...
Bozena napisał(a): Oczywiście, że homoselsualizm nie jest czymś normalnym. Jest niezgodny z naturą człowieka. A najprościej - to wystarczy spojrzeć na budową fizyczna kobiety i mężczyzny. Czyż ona sama nie wskazuje, że mężczyzna "pasuje" do kobiety, a dwaj mężczyźni zcy dwie kobiety, jakoś nie bardzo
No dokładnie tak
Dlatego cały czas tłumaczę, że również kapłaństwo jest niezgodne z naturą człowieka, i jest czymś nienormalnym!
Wystarczy spojrzeć na budowę fizyczną księdza i zakonnicy!
Patrząc na ich budowę nic nie wskazuje na to aby byli oni stworzeni do kapłaństwa, czy duchowieństwa
Skoro homoseksualizm jest niezgodny z naturą, to kapłaństwo również ? A może ktoś twierdzi, że kapłaństwo jest zgodne z naturą ? 
|
Pt cze 06, 2008 14:38 |
|
|
|
 |
Bozena
|
Czy mozesz dokłądniej wyjaśnić jak budowa fizyczna ksiedza miałaby świdczyć, ze kapąłństwo jest niezgodne z naturą? Kompletnie tego nie rozumiem
|
Pt cze 06, 2008 14:41 |
|
 |
wieczny_student
|
Aztec napisał(a): A może ktoś twierdzi, że kapłaństwo jest zgodne z naturą ? 
Z duchową naturą człowieka - jak najbardziej.
_________________ "Nie jesteś byle kim, więc nie możesz żyć byle jak."
|
Pt cze 06, 2008 16:13 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Bozena napisał(a): Czy mozesz dokłądniej wyjaśnić jak budowa fizyczna ksiedza miałaby świdczyć, ze kapąłństwo jest niezgodne z naturą? Kompletnie tego nie rozumiem
Nie prowokujcie mnie.  A zresztą, ...
Zarówno ksiądz, jak i zakonnica, są wyposażeni w narządy rozrodcze, męskie i żeńskie.
Mało tego, nie dość, że są wyposażeni, to jeszcze narządy te zazwyczaj funkcjonują. Tzn. zakonnice mają okresy, czyli organizm zakonnicy co miesiąc przygotowywuje się na przyjęcie nasienia męskiego.
Księża, jak już stwierdziliśmy wcześniej posiadają popęd seksualny do płci przeciwnej, który nie zanika tylko nadal istnieje.
Naturalnym celem, przeznaczeniem człowieka, jest zrobienie jakiegoś użytku z tych narządów, czyli wydanie potomstwa.
Duchownie, nie robią z nich użytku, czyli zaprzeczają naturalnemu przeznaczeniu tych narządów. Nie wykorzystują ich do celów dla których zostały stworzone ? Bo nikt nie podważy, tego, do czego zostały stworzone narządy rozrodcze.
Dlatego uważam, że duchowni wybierający celibat, postępują wbrew naturze.
Oczywiście nie mam nic przeciwko temu. Bo każdemu wolno. Ale trzeba nazwać rzeczy po imieniu.
|
Pt cze 06, 2008 17:15 |
|
 |
0bcy_astronom
|
Można powiedzieć że działają wbrew naturze, ale ty robisz to samo.
Masz swoją dziewczynę czy żonę czy kogośtam. A ona wyjeżdża za granicę na miesiąc a ty w tym momencie też mam popęd i potrzeby i też ich nie zaspokajasz choć mógłbyś z jakąś inną kobietą. Więc Ty będąc wierny swojej partnerce też działasz wbrew naturze.
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
Pt cze 06, 2008 17:37 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Znowu Obcy_Astronom stosuje prostą manipulację- znów za cienką. Ale co oczekiwać który wprowadził do nieba we wcześniejszych tekstach i księdza-pedofila i ludożercę...
Cytuj: Czy mozesz dokłądniej wyjaśnić jak budowa fizyczna ksiedza miałaby świdczyć, ze kapąłństwo jest niezgodne z naturą?
Ksiądz nie współżyje ani nie przekazuje życia czyli jest "martwym gatunkiem" ale nie z powodu genetyki lecz z powodu wyboru. I to według świata natury jest NIENORMALNE.
Na szczęście nie jest tak źle bo jest trochę księży którzy jednak współżyją...
|
So cze 07, 2008 9:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
0bcy_astronom napisał(a): Można powiedzieć że działają wbrew naturze, ale ty robisz to samo. Masz swoją dziewczynę czy żonę czy kogośtam. A ona wyjeżdża za granicę na miesiąc a ty w tym momencie też mam popęd i potrzeby i też ich nie zaspokajasz choć mógłbyś z jakąś inną kobietą. Więc Ty będąc wierny swojej partnerce też działasz wbrew naturze.
No tak, ale tylko przez miesiąc. O duchowieństwie zaś chyba można powiedzieć, że działają wbrew naturze latami.
|
So cze 07, 2008 9:58 |
|
 |
nomines
Dołączył(a): Cz gru 27, 2007 15:17 Posty: 1233 Lokalizacja: Nowy Sącz
|
mariolcia nw napisał(a): Znowu Obcy_Astronom stosuje prostą manipulację- znów za cienką. Ale co oczekiwać który wprowadził do nieba we wcześniejszych tekstach i księdza-pedofila i ludożercę... Cytuj: Czy mozesz dokłądniej wyjaśnić jak budowa fizyczna ksiedza miałaby świdczyć, ze kapąłństwo jest niezgodne z naturą? Ksiądz nie współżyje ani nie przekazuje życia czyli jest "martwym gatunkiem" ale nie z powodu genetyki lecz z powodu wyboru. I to według świata natury jest NIENORMALNE. Na szczęście nie jest tak źle bo jest trochę księży którzy jednak współżyją...
No nie... jeszcze jedna Mariolcia... Plagi egipskie przy tym to niewinne kichnięcie Boga na Egipcjan...
_________________ "Nauka robi 95 kroków. Pozostałe 5 trzeba przejść na klęczkach." Zenon Ziółkowski
http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)
|
So cze 07, 2008 10:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Część OPAT_90 lepiej napisz jak jest z tym nienormalnym gatunkiem zwanym KSIĘŻA ?
|
So cze 07, 2008 10:08 |
|
 |
nomines
|
Albo to nasza wcześniejsza Mariolcia która sobie tworzy sztuczny tłok zwolenników z samej siebie. Była Mariolcia, teraz jest Mariolcią NW, potem może Marioolcia, Mariooolcia, Marioooolcia00, Marioooolcia01 i tak dalej. Dobry patent! Zrobię sobie Opata_90_01 i będę nim popierał swoje teorie z Opata_90. Shark może zrobić SharkA i będzie ich dwu, Obcy_astronom zrobi Obcego2_astronoma i będzie nas tu jeszcze więcej
Zawsze wiedziałem że kobiety są nieprzewidywalne.
mariolcia nw napisał(a): Część OPAT_90 lepiej napisz jak jest z tym nienormalnym gatunkiem zwanym KSIĘŻA ?
Syty głodnego nie zrozumie. Choćbym Ci nie wiem jak tłumaczył to i tak nie zrozumiesz istoty istnienia kapłaństwa. Wybacz ale ludziom Twojego toku myślowego tłumaczenie faktów z życia Kościoła jest jak mówienie ślepemu o kolorach.
_________________ "Nauka robi 95 kroków. Pozostałe 5 trzeba przejść na klęczkach." Zenon Ziółkowski
|
So cze 07, 2008 10:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
OPAT_90 czyli nie jesteś w stanie ochronić swojego nienormalnego gatunku- KSIĘŻY, zresztą jak zwykle brak argumentów zasłaniasz oszczerstwami i nieudolną manipulacją.
Dzięki zablokowaniu mi konta i wykasowaniu części tematów przez administratorów na tym FORUM, bez uprzedniego uprzedzenia za co, narodziła się MARIOLCIA NW. Przyzwyczajaj się do niej OPAT
|
So cze 07, 2008 10:17 |
|
 |
nomines
|
mariolcia nw napisał(a): OPAT_90 czyli nie jesteś w stanie ochronić swojego nienormalnego gatunku- KSIĘŻY, zresztą jak zwykle brak argumentów zasłaniasz oszczerstwami i nieudolną manipulacją.
Dzięki zablokowaniu mi konta i wykasowaniu części tematów przez administratorów na tym FORUM, bez uprzedniego uprzedzenia za co, narodziła się MARIOLCIA NW. Przyzwyczajaj się do niej OPAT
Ależ jestem w stanie obronić bo sam zamierzam nim być i potrafię dostrzec złoto tam, gdzie Ty widzisz kamienie. To Tobie brak argumentów bo rzucasz artykułami których pewnie nawet nie przeczytałaś i nie umiesz odpowiedzieć na proste, kierowane do Ciebie pytania.
Dzięki zablokowaniu Twojego konta spadło mi ciśnienie a dzięki usunięciu Twoich postów nie szerzyła się nieumiejętność czytania ze zrozumieniem. Nie mam zamiaru się do niej przyzwyczajać. Pies nawet o imieniu Fiołek nadal jest psem.
|
So cze 07, 2008 10:28 |
|
 |
0bcy_astronom
|
God = doG napisał(a): No tak, ale tylko przez miesiąc. O duchowieństwie zaś chyba można powiedzieć, że działają wbrew naturze latami. Przykład z wyjazdem jest przykładem "wyraźnym". Tak na prawdę będąc wierny tylko jednej osobie też stale działasz przeciwko naturze bo masz popędy względem wszystkich atrakcyjnych kobiet - jednak tłumisz je w sobie aby być wiernym i ograniczasz się tylko do jednej kobiety. Tak więc jeżeli rozumiesz że wierność i moralność jest ważniejsza od naturalnych popędów dlaczego nie jesteś w stanie zrozumieć że duchowieństwo też może być ważniejsza od naturalnych popędów? mariolcia nw napisał(a): OPAT_90 czyli nie jesteś w stanie ochronić swojego nienormalnego gatunku- KSIĘŻY, zresztą jak zwykle brak argumentów zasłaniasz oszczerstwami i nieudolną manipulacją.
Dzięki zablokowaniu mi konta i wykasowaniu części tematów przez administratorów na tym FORUM, bez uprzedniego uprzedzenia za co, narodziła się MARIOLCIA NW. Przyzwyczajaj się do niej OPAT Jak nie jesteśmy w stanie. Problem polega na tym, że co nie powiemy to odpowiesz "to mnie nie przekonuje" W takiej sytuacji nie ma co dyskutować. Nie wiem czemu twoje konto zostało zablokowane - może za oszczerstwa - czytałaś regulamin? Teksty w stylu Cytuj: Ale co oczekiwać który wprowadził do nieba we wcześniejszych tekstach i księdza-pedofila i ludożercę... Cytuj: Na szczęście nie jest tak źle bo jest trochę księży którzy jednak współżyją... W takiej formie są co najmniej niemile widziane.
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
So cze 07, 2008 12:19 |
|
 |
Masa
|
do autora wątku:Apostołowie mieli żony. Piotr był żonaty, gdyż wiemy, że Pan Jezus uzdrowił jego teściową (Mt.8:14-15)O żonie Piotra (Kefasa) wspomniał apostoł Paweł, pisząc: "Czy nie wolno nam zabierać z sobą żony chrześcijanki, jak czynią pozostali apostołowie i bracia Pańscy, i Kefas?" (1Kor.9:5) "Kto o biskupstwo się ubiega, pięknej pracy pragnie. Biskup zaś ma być nienaganny, mąż jednej żony... który by własnym domem dobrze zarządzał, dzieci trzymał w posłuszeństwie i wszelkiej uczciwości." (1Tym.3:1.4).
celibat to nauka diabła, nie każdy ma dar celibatu.
_________________ Nie wstydzę się ewangelii Chrystusowej; jest ona bowiem mocą Bożą ku zbawieniu każdego, kto wierzy. (Rzymian 1:16)
|
So cze 07, 2008 22:34 |
|
 |
Bozena
|
To nie diabeł, tylko Pan Jezus mówił o bezżennych dla królestwa niebieskiego. Ale że celibat jest darem i nie każdy go ma jest prawdą: jeśłi go nie ma nie powinien być księdzem czy zakonnikiem.
|
N cze 08, 2008 6:27 |
|
|
|