o. Antonello i o. Enrique - Recepta na Cuda
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
O.K. a teraz ALUS porzuć faryzeizm i szatańską uszczypliwość i może odpowiedz na moje pytanie, bo jeszcze pomyślę że Ty jako wierząca albo się go boisz albo nie znasz odpowiedzi.
Przypominam pytanie do wierzących na tym Forum:
CUDA- pod jakim kątem są selekcjonowane przez Kosciół Katolicki i jak stopniuje się ich ważność ?
...nie zdziwiłbym sie gdyby Pan Jezus uśmiał się setnie widząc jak wielu jego wyznawców nic nie może powiedzieć o cudach nie tylko z nim związanych lecz i z jego mamą

|
| Śr cze 04, 2008 12:36 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
W jaki sposób zweryfikowałeś, że właśnie Ty nie masz urojeń i złudzeń?
|
| Śr cze 04, 2008 12:37 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: W jaki sposób zweryfikowałeś, że właśnie Ty nie masz urojeń i złudzeń?
Spotkałem Tobie podobnych na tym Forum 
|
| Śr cze 04, 2008 12:38 |
|
|
|
 |
|
Mirisha
|
nie lubie być ciekawa a doinformowana, w ten sposób nie łudze się czymś czego nie mogę sprawdzić lub doświadczyć, dla mnie Bóg to namiestnik Króla a nie wisielec na krzyżu w kościele.
|
| Śr cze 04, 2008 12:41 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kryterium oceny Pana Jezusa nie stanowi wiedza ale odwieczne pytanie - "jak żyłeś".
A napewno Pan Jezusow "uśmieje się setnie" widząc osobę, która Jego imię pisze z dużej litery a o Matce pisze "jego matka"
"Cudem" swego rodzaju jesteś niewątpliwie Ty...tyle cynizmu, pogardy,arogancji, nagromadzone w jednej osobie - to niewątpliwie fenomen 
|
| Śr cze 04, 2008 12:47 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Jesteś zatem zdolna sprawdzić, że Bóg nie istnieje.
|
| Śr cze 04, 2008 12:55 |
|
 |
|
Mirisha
|
W moim sercu zawsze jest.
|
| Śr cze 04, 2008 13:03 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
"W moim sercu zawsze jest"....kto?...król podobny do pogańskiego wizerunku władcy?
|
| Śr cze 04, 2008 13:07 |
|
 |
|
Mirisha
|
hehe ... 
|
| Śr cze 04, 2008 13:22 |
|
 |
|
aprylka
Dołączył(a): Śr cze 28, 2006 9:41 Posty: 1293 Lokalizacja: Łódź, Lódzkie
|
Mirisha napisał(a): dla mnie Bóg to namiestnik Króla a nie wisielec na krzyżu w kościele.
Skoro Bóg jest namiestnikiem Króla, to kim jest ów Król?
Bo wg słownika PWN namiestnik to: "«osoba sprawująca władzę w kraju lub prowincji w zastępstwie lub w imieniu panującego»"
A co do cudów to z klasyfikacją na ważniejsze i mniej ważne się nie spotkałam. Może jedynie z tym, że niektóre cuda stanowią "przypieczętowanie" beatyfikacji lub kanonizacji. Co nie znaczy, że pozostałe cuda mają jakąś mniejszą wartość.
Wyróżnić zaś można uzdrowienia fizyczne oraz duchowe.
_________________ Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą... Kochamy wciąż za mało i stale za późno...
Zajrzyj, zobacz, zapamiętaj -> 1) http://spotkania.wiara.pl/Chat 2) http://blog.wiara.pl/aprylka 3) http://picasaweb.google.com/aprylka
|
| Śr cze 04, 2008 14:01 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
ALUS Ty pokazałaś że poniższymi słowami potrafiłaś dziś uzasadnić i zbrodnie nazizmu i komunizmu a także (dlaczego wycięto jej skandaliczny post ?) nie zostawiłaś w spokoju tragicznie zmarłej Agaty wróbel.
Cytuj: A o przeżyciu lub śmierci zawsze decyzja nalezy do Boga. ...i to Ty piszesz że ja jestem nawiedzona Cytuj: "Cudem" swego rodzaju jesteś niewątpliwie Ty...tyle cynizmu, pogardy,arogancji, nagromadzone w jednej osobie - to niewątpliwie fenomen
Może to i cud ale naprawdę żałosne jest to że osoba wierząca czyli Ty ALUS, musi sięgać po nienawiść by bronić przed prostymi pytaniami i prawdą swoją religię.
|
| Śr cze 04, 2008 16:42 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A Fatima to jaki rodzaj CUDU ?
|
| Śr cze 04, 2008 16:42 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
mariolcia - dla Ciebie może być tylko jedna odpowiedź...MYŚLENIE NIE BOLI  !!!
|
| Śr cze 04, 2008 16:44 |
|
 |
|
0bcy_astronom
|
Cytuj: Może to i cud ale naprawdę żałosne jest to że osoba wierząca czyli Ty ALUS, musi sięgać po nienawiść by bronić przed prostymi pytaniami i prawdą swoją religię.
Nienawiść? Raczej fakty nie nienawiść.
Myślisz, że katolicy nie mogą używać słów negatywnych do określania prawdy?
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
| Śr cze 04, 2008 16:45 |
|
 |
|
Mirisha
|
aprylka napisał(a): Skoro Bóg jest namiestnikiem Króla, to kim jest ów Król? Bo wg słownika PWN namiestnik to: "«osoba sprawująca władzę w kraju lub prowincji w zastępstwie lub w imieniu panującego»"
Partner, najwyższa świadomość jaką możesz uzyskać w kontakcie z Bogiem, to Bóg partner.
|
| Śr cze 04, 2008 17:44 |
|
|
|