Dlaczego nie jestem katolikiem?
Autor |
Wiadomość |
WIST
|
Ty mnie Sewerynem nie strasz :D
Powiem tak, jak każdy zdrowy wierzący mam wątpliwości i to jest myśle odpowiedz twierrdząca na Twoje pytanie. Tylko że ja nie mówie o sobie że jestem wszystkowiedzący, ja ufam tym którzy wiedzą lepiej odemnie i przekonują mnie. Nie można wszystkiego sprowadzic do "a skąd wiesz, a może się mylisz, może wszystko to matrix".
Ja mam w każdej chwili wyjście. W kaźdej chwili mogę stać się kim chce.
|
Pn sie 18, 2008 16:14 |
|
|
|
 |
R6
|
Dobrze byłoby gdyby każdy uznawał prawo innych to stawania się tym kim chcą.
_________________ Wadą wiary jest to, że jest wiarą.
http://wiadomosci.onet.pl/2084260,12,zl ... ,item.html
|
Pn sie 18, 2008 16:26 |
|
 |
R6
|
Ale co z tego ze mnie ktoś przekonuje 
_________________ Wadą wiary jest to, że jest wiarą.
http://wiadomosci.onet.pl/2084260,12,zl ... ,item.html
|
Pn sie 18, 2008 16:29 |
|
|
|
 |
Sareneth
|
Majkel ze Stalowej napisał(a): ...fajny miałem dzień...
Ksiądz X, Orędownik Najświętszego Serca Maryi Panny i czciciel Króla Ukrzyżowanego a także wyznawca papieża, po wysłuchaniu mojej wizji świata zarzucił mi, co następuje:
1. Znieważam Maryję, ponieważ jej nie czczę; 2. Dopuszczam się świętokradztwa nie chodząc w Niedzielę na Mszę; 3. Moim 'bogiem' jest moje 'ja'; 4. Jestem o krok od opętania; 5. W zasadzie to niedługo trafię do wariatkowa; 6. Pomimo tego, że kocham Chrystusa, bluźnię przeciwko Niemu, ponieważ nie uznaję dogmatów.
Teraz wiecie, z kim macie do czynienia...
Nie martw się! Ja na tym forum zostałem obłożony 2 klątwami, zwyzywany od heretyków i sekciarzy i zagrożony "karą z niebios"...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Pn sie 18, 2008 18:13 |
|
 |
arcana85
|
Wist
Katolikiem nie mozna się urodzić:D
Tak ja nie można się urodzic hinduistą czy muzułmaninem.
Człowiek nabywa religie w procesie wychowania lub dochodzi do tego kim jest w tej sferze sam.
|
Pn sie 18, 2008 20:10 |
|
|
|
 |
WIST
|
R6 napisał(a): Dobrze byłoby gdyby każdy uznawał prawo innych to stawania się tym kim chcą. Dopóki nie szkodzą innym lub sobie każdy ma do tego prawo. arcana85 napisał(a): Wist Katolikiem nie mozna się urodzić Tak ja nie można się urodzic hinduistą czy muzułmaninem. Człowiek nabywa religie w procesie wychowania lub dochodzi do tego kim jest w tej sferze sam.
Jest tutaj faktycznie pewien błąd językowy, ale każdy z nas chyba wie o co chodzi, a odpowiedz się nie zmienia. Srodowisko urodzenia kształtuje osobę. Może nie na stałe, ale wiele kwestii determinuje, przynajmniej do czasu.
|
Pn sie 18, 2008 22:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie jestem katolikiem bo gdybym nim był nie byłbym człowiekiem żyjącym racjonalnie i rozsądnie.
|
Wt sie 19, 2008 8:36 |
|
|
|