Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 17:23

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Płacząca figurka Matki Boskiej z Niżankowic 
Autor Wiadomość

movsd napisał(a):
740 postów próbowałem was skłonić do przedstawienia dowodów na istnienie Waszego Boga - bezskutecznie.

Jednocześnie nie przedstawiłeś żadnego dowodu na to, że ateizm jest słuszny.

Przedstawiłem wiele przesłanek w temacie o "argumentach przeciwko istnieniu bogów" - a poza tym brak dowodu po waszej stronie jest koronnym dowodem po mojej.

Pn wrz 29, 2008 20:19
Nam dowody nie potrzebne - wiara nie wymaga dowodów....a Tobie też będzie dane zobaczyć i usłyszec dowody- gwarantowane.

Pn wrz 29, 2008 20:24

Przedstawiłem wiele przesłanek w temacie o "argumentach przeciwko istnieniu bogów" - a poza tym brak dowodu po waszej stronie jest koronnym dowodem po mojej.

Analogicznie przedstawiłem wiele przesłanek przemawiających za istnieniem Stwórcy, a brak dowodów po waszej stronie jest koronnym dowodem po mojej.

Teraz widzisz jak zabawnie piszesz :)

Pn wrz 29, 2008 20:35
Moderator

Panowie, a może tak pisać na temat? Nie ten temat na dyskusje nad sensem teizmu i ateizmu.

(J 8, 32b)

Pn wrz 29, 2008 20:39
movsd napisał(a):

Analogicznie przedstawiłem wiele przesłanek przemawiających za istnieniem Stwórcy, a brak dowodów po waszej stronie jest koronnym dowodem po mojej.

Teraz widzisz jak zabawnie piszesz :)

teraz widzi że mówi do ...
ściany?
nie ściana nie opowiada...
wiem! do jaskini!
i jest Echo!!!

Wt wrz 30, 2008 0:45

Czy kiedykolwiek oglądaliście występy Iluzjonisty? Niektórzy z nich potrafią czynić takie cuda, że przy nich ta płacząca figurka z gipsu to mały pikuś.
Znikające pociągi, lewitujący ludzie, kobiety przecinane piłą na pół i wiele innych. Każda z tych sztuczek da się wytłumaczyć, tylko po prostu trzeba wiedzieć jak się to robi.
Cudów nie ma, są tylko sztuczki.

Wt wrz 30, 2008 12:09
Toteż żaden iluzjonista nigdy nie mieni się cudotwórcą...bo wszystkie te triki są w zasiegu osiagnięć ludzkich możliwości.
Cudami nazywamy zjawiska niewytłumaczalne, które współczesna nauka nie potrafi wyjaśnić.

Wt wrz 30, 2008 12:20

Zaraz tam nie potrafi najczęściej niema nawet możliwości ich dokładnego zbadania...

Wt wrz 30, 2008 12:42
Skąd czerpiesz takie wnioski, że "nie ma możliwości"...zagram waszą metodą :D ...dowody proszę, link, nazwiska osób, którym nie pozwolono.

Wt wrz 30, 2008 12:46

Cudami nazywamy zjawiska niewytłumaczalne, które współczesna nauka nie potrafi wyjaśnić.

No to podaj link do jednego cudu, tj jest do zjawiska opisanego przez naukowców z jakiejś porządnej uczelni (nie żadna katolicka szkoła spod Pcimia tylko MIT albo Harvard czy polskie UW albo WAT). Chcę przeczytać "ja naukowiec z MIT/harvard/... prof. zw dr. hab. inż XYZ stwierdzam, że zjawisko to odbywa się wbrew znanym nam zasadom fizyki i może być uznane za cud".
Czekam - jeden przykład.

Wt wrz 30, 2008 15:41
Ty dla odmiany dowiedź, że przywoływane w podanych przykładach osoby, uczelnie, laboratoria, oświadczają, iż przywoływanie ich orzeczeń przez KrK jest nieuprawnione.

Śr paź 01, 2008 12:36

http://www.katolicki.net/cuda.html
Ty dla odmiany dowiedź, że przywoływane w podanych przykładach osoby, uczelnie, laboratoria, oświadczają, iż przywoływanie ich orzeczeń przez KrK jest nieuprawnione.

Po pierwsze chciałem jeden cud, a nie żebyś mnie zawalił setkami pseudocudów.
Po drugie chciałem link do strony prestiżowego periodyku naukowego - a nie do strony katolików.

Śr paź 01, 2008 14:17

Toteż żaden iluzjonista nigdy nie mieni się cudotwórcą...bo wszystkie te triki są w zasiegu osiagnięć ludzkich możliwości.

No to wytłumacz gdzie on schował ten pociąg. Nikt tego nie potrafi tego sensownie wytłumaczyć.

Wszystkie nieprawdopodobne cuda mogą okazać się iluzjonistycznymi sztuczkami. To że nie wiesz jak ktoś coś robi, albo dlaczego dane zjawisko występuje to jeszcze nie powód by to tłumaczyć siłami nadprzyrodzonymi.

Cz paź 02, 2008 13:32

No to wytłumacz gdzie on schował ten pociąg. Nikt tego nie potrafi tego sensownie wytłumaczyć.

Wszystkie nieprawdopodobne cuda mogą okazać się iluzjonistycznymi sztuczkami. To że nie wiesz jak ktoś coś robi, albo dlaczego dane zjawisko występuje to jeszcze nie powód by to tłumaczyć siłami nadprzyrodzonymi.

Żartujesz???....technikę trików zna D. Copperfield i jego obsługa.
http://www.potempski.com/Marek/marek%20i%20david.htm

Pt paź 03, 2008 8:18

Dla mnie jest zastanawiające, że ludzi poruszają płaczące figurki, a gdy slyszła o tym, że krowy płaczą idąc na rzeź, mają to gdzieś i biorą kolejny kęs wołowiny.

Pt paź 03, 2008 8:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona