Prowokacyjne napisy na autobusach wloskich Genowa
Autor |
Wiadomość |
MyBlueHeaven
|
blacky napisał(a): Nie no to już jest bzdura nad bzdury. Wiara to relacja z żywym Bogiem, to nadzieja.
Żywym Bogiem? a gdzie dowody na jego zycie? Hobby jak kazde inne... Nadzieja to i owszem.
|
Śr sty 21, 2009 10:43 |
|
|
|
 |
MyBlueHeaven
|
Alus napisał(a): Tylko według 2-3% społeczeństwa deklarującego ateizm, bo kabaretowe wypowiedzi w rodzaju a jakie ma znacznie ile? Polska to nie kraj religijny, jezeli chcesz zeby bezprawnie powieszone krzyze zeczely byc legalne to sobie zrob partie PdK (Polska dla Katolikow) i sprobuj zrobic z Polski panstwo koscielne, gwarantuje Ci ze w obliczu takiej szalenczej demagogii liczba ateistow gwaltownie wzrosnie... i co z tego ze delkaruje 3% jak 15% zyje jak ateisci biorac tylko slub w kosciele bo jest ladnie. W Polsce jest tak ze przyznanie sie do ateizmu nic nie daje, procz zerwania z obluda... ilu ludzi mowi ze jest "niepraktykujacymi katolikami" ? Alus napisał(a): Wyznawcom innych religii nie przeszkadza, podobnie jak chrześcijanom nie wadzą symbole innych religii. Sprowadzanie argumentacji do problemu flaszki, jest sięganiem po argumenty z okolic rynsztoka...można jeszcze dorzucić narkotyki - też spory % ćpa.
Nie zrozumiales.... znow musze tlumczaczy... Powiedziales, ze powinien byc krzyz bo religia jest popularna... wiec Ci powiedzialem ze w Polsce pije w sposob niekontrolowany 4mln osob i co z tego, popularnosc nie moze byc wykladnikiem do wieszania symbolu w sali lekcyjnej. Bo na tej zasadzie kazde ze stowarzyszen reprezentujacych narciarstwo, kolarstwo golfa czy jakies popularne hobby mogloby sie ubiegac o ustawienie symbolu w sali. Dlaczego one nie wisza?
A pytales inne religie? bo ja pytalem i przeszkadza!!
|
Śr sty 21, 2009 10:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
R6 napisał(a): Czemu w Sejmie obok krzyża nie wisi półksiężyc (już nie wspomnę o jednorożcu). Polskim Tatarom może się to nie podobać. No ale przecież to nie Polacy i niech się cieszą, że jakoś uchowali się w katolickim kraju, prawda? Zresztą po co zawieszać symbol fałszywego boga. A co by było gdyby w Polsce nadal mieszkało tylu Żydów co przed wojną?
Radzę Ci poczytać historię polskich Tatarów...oni się "nie uchowali"
Wybierając Polskę jako kraj zamiszkania i deklarując służbę Rzeczpospolitej, obdarzani byłi dobrami ziemskimi, i respektowano ich prawo wyznawania własnej wiary.
I myślę, że nikt nie protestowano by, gdy jakis poseł wyznania Islamu zawiesił półksiężyc.
Piszesz o Żydach....obserwując Wasz wstręt do krzyża, do "inności" - jak to ujął ktos z grona piszących ateistów,- jestem niemal przekonana, że gdybyście Wy decydowali przed wiekami o zezwoleniu na zasiedlanie się Żydów w Polsce, gdy inne kraje Europy ich przeganiały, nie dalibyście im tej szansy.
|
Śr sty 21, 2009 11:12 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MyBlueHeaven napisał(a): a jakie ma znacznie ile? Zawsze i wszędzie ma. Cytuj: ilu ludzi mowi ze jest "niepraktykujacymi katolikami" ? Może Ty wiesz?...bo "ile" nie stanowi żadnego wskaźnika. Cytuj: A pytales inne religie? bo ja pytalem i przeszkadza!!
Na tym forum pisze kilka osób innego wyznania - żadna nie podnosi wydumanego problemu krzyży....bezwyznaniowcom tylko zawadza.
|
Śr sty 21, 2009 11:17 |
|
 |
MyBlueHeaven
|
Alus napisał(a): I myślę, że nikt nie protestowano by, gdy jakis poseł wyznania Islamu zawiesił półksiężyc. chcialbym to zobaczyc jak bojwka Młodziezy Wszechpolskiej z otwartymi ramionami usmiechem na ustach i dobrym slowem wita nowy synmbol wiary w sejmie. Alus napisał(a): Piszesz o Żydach....obserwując Wasz wstręt do krzyża, do "inności" - jak to ujął ktos z grona piszących ateistów,- jestem niemal przekonana, że gdybyście Wy decydowali przed wiekami o zezwoleniu na zasiedlanie się Żydów w Polsce, gdy inne kraje Europy ich przeganiały, nie dalibyście im tej szansy.
Dlaczego nie czytasz ze zrozumieniem? Wlasnie my walczymy o to zeby religia i symbole nie byly narzedziem do klasyfikowania ludzi, zeby Ateisci, KAtolicy, Zydzi itd byli rowni chociazby przez wywieszenie wszystkich lub zadnego symbolu...
Walczymy o to zeby czlowieka nie okreslano jego wiara!!!
|
Śr sty 21, 2009 11:19 |
|
|
|
 |
R6
|
Alus, gdyby nie istnieli ateiści to kogo byś atakowała? M.in. ONI sprawiają że Twoje życie ma sens. To ONI są winni całego zła a Ty jesteś po tej dobrej stronie. ONI wszyscy są z ZOMO 
_________________ Wadą wiary jest to, że jest wiarą.
http://wiadomosci.onet.pl/2084260,12,zl ... ,item.html
|
Śr sty 21, 2009 11:42 |
|
 |
MyBlueHeaven
|
Alus widze ze argumenty ze Polska to nie kraj koscielny nie sa dla Ciebie wystarczajco rzeczowe... zatem jaki argumenty bylby dobry zeby zdjac krzyze?
|
Śr sty 21, 2009 11:51 |
|
 |
Klebestift
|
Alus napisał(a): Gdy ateiści piszą iż wiadomość o nieistnieniu Boga jest z złą wiadomością, to więcej takich "ateistycznych" autobusów 
Gdzie tu jest jakiś argument na korzyść wierzących? Nawet jeśli rzeczywiście jest to zła wiadomość, to nie znaczy że nie jest prawdziwa.
_________________ „Imagine there's no Heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky”
|
Śr sty 21, 2009 12:11 |
|
 |
Ókaż
|
MyBlueHeaven napisał(a): A pytales inne religie? bo ja pytalem i przeszkadza!!
Jak mówią Czesi - To je dobre!
Pytałeś inne religie? To tak jakbym ja powiedział: Przeprowadziłem na ten temat rozmowe z kontynentami i są za!
Kogo konkretnie pytałeś? Całe społeczności objęłeś taką ankietą czy tylko paru wybranych ludzi?
|
Śr sty 21, 2009 13:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
R6 napisał(a): Alus, gdyby nie istnieli ateiści to kogo byś atakowała? M.in. ONI sprawiają że Twoje życie ma sens. To ONI są winni całego zła a Ty jesteś po tej dobrej stronie. ONI wszyscy są z ZOMO  Nie ganiam za ateistami  ....nie wchodzę na ich fora, aby "udowadniać" ograniczenie i głupotę w stylu Cytuj: "większość biedna i niewykształcona
jakim szermują tutaj bogaci i wykształceni ateiści.
Sens mojemu życiu nadaje wiara i rodzina.....bez ateistów funkcjonuje wyśmienicie....pochlebiasz sobie 
|
Śr sty 21, 2009 13:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MyBlueHeaven napisał(a): Alus widze ze argumenty ze Polska to nie kraj koscielny nie sa dla Ciebie wystarczajco rzeczowe... zatem jaki argumenty bylby dobry zeby zdjac krzyze?
Żadne 
|
Śr sty 21, 2009 13:32 |
|
 |
MyBlueHeaven
|
Alus napisał(a): Żadne 
Wiec nie jestes w Stanie myslec otwarcie, klapki na oczy tylko Katolicyzm sie liczy?
|
Śr sty 21, 2009 13:35 |
|
 |
MyBlueHeaven
|
Ókaż napisał(a): Jak mówią Czesi - To je dobre! Pytałeś inne religie? To tak jakbym ja powiedział: Przeprowadziłem na ten temat rozmowe z kontynentami i są za! Kogo konkretnie pytałeś? Całe społeczności objęłeś taką ankietą czy tylko paru wybranych ludzi?
a Alus nie musi udowadniac, ze jego grupka opiniotwórczych innowierców
jest odpowiednio liczna?
Mieszkam w miejscu gdzie roznorodnosc religii jest najwieksza w Polsce, a katolków jest mniejszosc i co w zwiazku z tym?
|
Śr sty 21, 2009 13:39 |
|
 |
Ókaż
|
Alus nie generalizował pisał tylko o tych którzy wchodzą tu na forum o czym ma pojęcie. Natomiast ty odniosłeś się do całych religii (tak jakbyś prowadził dysputę z imamami, rabinami, popami i do tego z jeszcze milionami wiernych z ich religii).
Mówisz że mieszkasz gdzieś gdzie katolicy są w mniejszości? Rozumiem że to jakaś enklawa żydowska albo właśnie tatarska bo chyba prawosławnym albo protestantom nie przeszkadza krzyż?
|
Śr sty 21, 2009 13:48 |
|
 |
MyBlueHeaven
|
np. enklawa zydowska:) nie wystarczy?
|
Śr sty 21, 2009 14:06 |
|
|
|