Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn paź 06, 2025 22:24

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 187 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna strona
 Prowokacyjne napisy na autobusach wloskich Genowa 
Autor Wiadomość

Nie no to już jest bzdura nad bzdury. Wiara to relacja z żywym Bogiem, to nadzieja.

Żywym Bogiem? a gdzie dowody na jego zycie? Hobby jak kazde inne... Nadzieja to i owszem.

Śr sty 21, 2009 10:43

Tylko według 2-3% społeczeństwa deklarującego ateizm, bo kabaretowe wypowiedzi w rodzaju

a jakie ma znacznie ile? Polska to nie kraj religijny, jezeli chcesz zeby bezprawnie powieszone krzyze zeczely byc legalne to sobie zrob partie PdK (Polska dla Katolikow) i sprobuj zrobic z Polski panstwo koscielne, gwarantuje Ci ze w obliczu takiej szalenczej demagogii liczba ateistow gwaltownie wzrosnie... i co z tego ze delkaruje 3% jak 15% zyje jak ateisci biorac tylko slub w kosciele bo jest ladnie. W Polsce jest tak ze przyznanie sie do ateizmu nic nie daje, procz zerwania z obluda...
ilu ludzi mowi ze jest "niepraktykujacymi katolikami" ?

Alus napisał(a):
Wyznawcom innych religii nie przeszkadza, podobnie jak chrześcijanom nie wadzą symbole innych religii.
Sprowadzanie argumentacji do problemu flaszki, jest sięganiem po argumenty z okolic rynsztoka...można jeszcze dorzucić narkotyki - też spory % ćpa.

Nie zrozumiales.... znow musze tlumczaczy... Powiedziales, ze powinien byc krzyz bo religia jest popularna... wiec Ci powiedzialem ze w Polsce pije w sposob niekontrolowany 4mln osob i co z tego, popularnosc nie moze byc wykladnikiem do wieszania symbolu w sali lekcyjnej. Bo na tej zasadzie kazde ze stowarzyszen reprezentujacych narciarstwo, kolarstwo golfa czy jakies popularne hobby mogloby sie ubiegac o ustawienie symbolu w sali. Dlaczego one nie wisza?

A pytales inne religie? bo ja pytalem i przeszkadza!!

Śr sty 21, 2009 10:57
Czemu w Sejmie obok krzyża nie wisi półksiężyc (już nie wspomnę o jednorożcu). Polskim Tatarom może się to nie podobać. No ale przecież to nie Polacy i niech się cieszą, że jakoś uchowali się w katolickim kraju, prawda? Zresztą po co zawieszać symbol fałszywego boga.
A co by było gdyby w Polsce nadal mieszkało tylu Żydów co przed wojną?

Radzę Ci poczytać historię polskich Tatarów...oni się "nie uchowali" :D
Wybierając Polskę jako kraj zamiszkania i deklarując służbę Rzeczpospolitej, obdarzani byłi dobrami ziemskimi, i respektowano ich prawo wyznawania własnej wiary.
I myślę, że nikt nie protestowano by, gdy jakis poseł wyznania Islamu zawiesił półksiężyc.
Piszesz o Żydach....obserwując Wasz wstręt do krzyża, do "inności" - jak to ujął ktos z grona piszących ateistów,- jestem niemal przekonana, że gdybyście Wy decydowali przed wiekami o zezwoleniu na zasiedlanie się Żydów w Polsce, gdy inne kraje Europy ich przeganiały, nie dalibyście im tej szansy.

Śr sty 21, 2009 11:12
a jakie ma znacznie ile?

Zawsze i wszędzie ma.
Cytuj:
ilu ludzi mowi ze jest "niepraktykujacymi katolikami" ?

Może Ty wiesz?...bo "ile" nie stanowi żadnego wskaźnika.

Cytuj:

Na tym forum pisze kilka osób innego wyznania - żadna nie podnosi wydumanego problemu krzyży....bezwyznaniowcom tylko zawadza.

Śr sty 21, 2009 11:17

I myślę, że nikt nie protestowano by, gdy jakis poseł wyznania Islamu zawiesił półksiężyc.

chcialbym to zobaczyc jak bojwka Młodziezy Wszechpolskiej z otwartymi ramionami usmiechem na ustach i dobrym slowem wita nowy synmbol wiary w sejmie.

Alus napisał(a):
Piszesz o Żydach....obserwując Wasz wstręt do krzyża, do "inności" - jak to ujął ktos z grona piszących ateistów,- jestem niemal przekonana, że gdybyście Wy decydowali przed wiekami o zezwoleniu na zasiedlanie się Żydów w Polsce, gdy inne kraje Europy ich przeganiały, nie dalibyście im tej szansy.

Dlaczego nie czytasz ze zrozumieniem? Wlasnie my walczymy o to zeby religia i symbole nie byly narzedziem do klasyfikowania ludzi, zeby Ateisci, KAtolicy, Zydzi itd byli rowni chociazby przez wywieszenie wszystkich lub zadnego symbolu...
Walczymy o to zeby czlowieka nie okreslano jego wiara!!!

Śr sty 21, 2009 11:19

Alus, gdyby nie istnieli ateiści to kogo byś atakowała? M.in. ONI sprawiają że Twoje życie ma sens. To ONI są winni całego zła a Ty jesteś po tej dobrej stronie. ONI wszyscy są z ZOMO ;)

Śr sty 21, 2009 11:42

Alus widze ze argumenty ze Polska to nie kraj koscielny nie sa dla Ciebie wystarczajco rzeczowe... zatem jaki argumenty bylby dobry zeby zdjac krzyze?

Śr sty 21, 2009 11:51

Gdy ateiści piszą iż wiadomość o nieistnieniu Boga jest z złą wiadomością, to więcej takich "ateistycznych" autobusów :D

Gdzie tu jest jakiś argument na korzyść wierzących? Nawet jeśli rzeczywiście jest to zła wiadomość, to nie znaczy że nie jest prawdziwa.

Above us only sky”

Śr sty 21, 2009 12:11

Jak mówią Czesi - To je dobre!
Pytałeś inne religie? To tak jakbym ja powiedział: Przeprowadziłem na ten temat rozmowe z kontynentami i są za!
Kogo konkretnie pytałeś? Całe społeczności objęłeś taką ankietą czy tylko paru wybranych ludzi?

Śr sty 21, 2009 13:27
Alus, gdyby nie istnieli ateiści to kogo byś atakowała? M.in. ONI sprawiają że Twoje życie ma sens. To ONI są winni całego zła a Ty jesteś po tej dobrej stronie. ONI wszyscy są z ZOMO ;)

Nie ganiam za ateistami :) ....nie wchodzę na ich fora, aby "udowadniać" ograniczenie i głupotę w stylu
Cytuj:
"większość biedna i niewykształcona

jakim szermują tutaj bogaci i wykształceni ateiści.
Sens mojemu życiu nadaje wiara i rodzina.....bez ateistów funkcjonuje wyśmienicie....pochlebiasz sobie :D

Śr sty 21, 2009 13:30
Alus widze ze argumenty ze Polska to nie kraj koscielny nie sa dla Ciebie wystarczajco rzeczowe... zatem jaki argumenty bylby dobry zeby zdjac krzyze?

Żadne :)

Śr sty 21, 2009 13:32

Żadne :)

Wiec nie jestes w Stanie myslec otwarcie, klapki na oczy tylko Katolicyzm sie liczy?

Śr sty 21, 2009 13:35

Jak mówią Czesi - To je dobre!
Pytałeś inne religie? To tak jakbym ja powiedział: Przeprowadziłem na ten temat rozmowe z kontynentami i są za!
Kogo konkretnie pytałeś? Całe społeczności objęłeś taką ankietą czy tylko paru wybranych ludzi?

a Alus nie musi udowadniac, ze jego grupka opiniotwórczych innowierców
jest odpowiednio liczna?
Mieszkam w miejscu gdzie roznorodnosc religii jest najwieksza w Polsce, a katolków jest mniejszosc i co w zwiazku z tym?

Śr sty 21, 2009 13:39

Alus nie generalizował pisał tylko o tych którzy wchodzą tu na forum o czym ma pojęcie. Natomiast ty odniosłeś się do całych religii (tak jakbyś prowadził dysputę z imamami, rabinami, popami i do tego z jeszcze milionami wiernych z ich religii).
Mówisz że mieszkasz gdzieś gdzie katolicy są w mniejszości? Rozumiem że to jakaś enklawa żydowska albo właśnie tatarska bo chyba prawosławnym albo protestantom nie przeszkadza krzyż?

Śr sty 21, 2009 13:48

Śr sty 21, 2009 14:06
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 187 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna strona