Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 13, 2025 2:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
 Derren Brown - Messiah 8 częsci napisy PL 
Autor Wiadomość

--------
nie próbujcie tego robić w domu :D

Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/

Wt lut 10, 2009 20:27

Gdyby nie wyjasnił jak tego dokonał, najprawdopodbniej po raz pierwszy uznałbym, że w tym wypadku użył, "magii" "szatana" czy innego narzedzia nie z tej ziemi.
[/quote]

No właśnie jak tego dokonał ? Mógłby ktoś wyjaśnić?

Wt lut 10, 2009 20:30

Niestety, nie pamiętam, gdzie dokładnie. Być może była to właśnie jego metoda. Ale były tam opisane także inne, prostsze sposoby wygrywania na wyścigach, wpływania na typy innych, by zwiększyć własne szanse itd. Nie pamiętam dokładnie, bo się tym nie interesuję :)

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt lut 10, 2009 20:31

No to już wiemy. Prawdopodobnie Brown zaczepiał na ulicy setki ludzi aż w końcu trafił na faceta, który był na tyle zakręcony, że oddał mu wszystkie rzeczy :)

Wt lut 10, 2009 20:37

Tym razem Seweryn zniszczył. Sami zdemaskowaliście tego gościa..

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt lut 10, 2009 20:50
Ale rosyjską ruletką mnie powalił....

heeheeeeeh w tym wypadku nie mógł ryzykowac, wiec wybrał kandydata najbardziej podatnego na manipulacje.

oto cały sekret rosyjskiej ruletki:

"Choose one of..."

"Choose one this number choose now"

"...correct one"

"Doesn`t matter which one it is"

"You think with one now?"

biedakowi nie kazał włozyc nabój do PIWRWSZEJ komory raz ani dwa razy :lol:
został zbombardowany podswiadomymi informacjami pieciokrotnie, inaczej mówiąc pieciokrotnie nakazł mu włozyc pocisk do pierwszej komory :lol:

wracając do triku z "wygrywaniem na wyscigach konnych" to nic innego tylko logika w połączeniu z pomysłowoscią.

Cytuj:
No właśnie jak tego dokonał ? Mógłby ktoś wyjaśnić?

:o
przeciez wyjasniłem w jednym z poprzednich postów, przytaczając cytat z wikipedii.

ale widze, że musze zrobic to łopatologicznie:

- zawody końskie = 6 koni = 1 zwyciezca.

bierzesz pare tysiecy ludzi i dzielisz ich na 6 grup.

mamy 6 grup, 1000 osób w jednej grupie. (uproszczone)
teraz kazdej grupie przypisujemy i jednego konia.

nadążasz?

pierwszy wyscig:

6.000 osób, 6 koni na torze

ile będzie zwyciezców w zakładach ?

równiutki Tysiąc (1.000) , reszta z góry skazana jest na klęske i nie bedzie brała juz udziału w systemie.

załapałes ??

1.000 ludzi postawiło na konia o imieniu bob

1.000 ludzi postawiło na konia o imieniu john

1.000 ludzi postawiło na konia o imieniu tom

1.000 ludzi postawiło na konia o imieniu jack

1.000 ludzi postawiło na konia o imieniu tim

1.000 ludzi postawiło na konia o imieniu mark

ilu będzie zwyciezców ??????

wygrywa koń o nazwie tom........ ilu jest zwycizców ????????

tysiąc.

jest tysiąc zadowolonych zwyciezców, znowu dzielisz ich na 6 grup.
następne zawody:

177 ludzi postawiło na konia o imieniu bob

177 ludzi postawiło na konia o imieniu john

177 ludzi postawiło na konia o imieniu tom

177 ludzi postawiło na konia o imieniu jack

177 ludzi postawiło na konia o imieniu tim

177 ludzi postawiło na konia o imieniu mark

wygrywa koń o imieniu ..bob.

177 osób wygrywa drugi raz z rzędu
...już rozumiesz........?

no to trzeci wyscig:

33 ludzi postawiło na konia o imieniu bob

33 ludzi postawiło na konia o imieniu john

33 ludzi postawiło na konia o imieniu tom

33 ludzi postawiło na konia o imieniu jack

33 ludzi postawiło na konia o imieniu tim

33 ludzi postawiło na konia o imieniu mark

wygrywa kon o imieniu jack.

33 - wygrywają po raz TRZECI Z RZEDU - teraz roumiesz ????
prosciej nie da sie tego wyjasnic :lol:

Wt lut 10, 2009 21:11
zbanowany na stałe

A jak myslicie, czy Brown jest w stanie uzdrawiac ludzi?

Wt lut 10, 2009 21:36

przeciez wyjasniłem w jednym z poprzednich postów, przytaczając cytat z wikipedii.

Tak pisałem posta z pytaniem kiedy Ty już odpowiedziałeś . :)

Wt lut 10, 2009 22:10

A jak myslicie, czy Brown jest w stanie uzdrawiac ludzi?

Dam głowę, że niedługo coś wymyśli :D Pewnie objedzie 1000 szpitali, odwiedzi 100 000 chorych, i wybierze do filmu tych trzech, którzy nagle wyzdrowieli po jego wyjściu :D Zapewne większość uzdrowicieli działa zresztą podobnie :D

Wt lut 10, 2009 22:25
zbanowany na stałe

Johnny99, a czy dla Ciebie jest tak samo smieszne, ze Jezus wybral TYLKO dwunastu apostolow? A moze powiesz dlaczego wybieral?

Śr lut 11, 2009 9:01

Nie, ale znam takich, dla których jest tak samo śmieszne. Ale co to ma do rzeczy ?

Śr lut 11, 2009 9:32
zbanowany na stałe

Ale co to ma do rzeczy ?

Ma to do rzeczy, ze innych strofujesz za nabijanie sie z wiary a sam wysmiewasz zdolnosci czlowieka tylko dlatego, ze w jakis sposob podwazaja Twoja wiedze o cudach czy ich braku.

Śr lut 11, 2009 10:45

Ależ ja niczyich zdolności nie wyśmiewam. Po prostu - opracowanie systemu zwyciężania w wyścigach jest zdolnością, podrzucanie monety tyle razy, aż 10 razy wypadnie reszka, zdolnością nie jest. Zapewniam też, że niczyje zdolności nie podważają mojej wiedzy o cudach ( o tyle, o ile ją w ogóle mam ). A poza tym - analogia jest błędna. Istnieje jakaś religia Boga Derrena Browna ? Zdaje się że nie, więc co to za porównanie ?

Śr lut 11, 2009 11:27

Odpowiem, dlaczego kieszonkowcy z tego nie korzystają- wymaga to lat nauki i praktyki, charyzmy i cierpliwości- datego. Nie, nie wystarczy podejśc powiedzieć parę słów. Trzeba podejść, zachowywać się naturalnie, sugerować, odwrócić czyjąś uwagę, powiedziec parę bardzo znaczących snłów w bardzo odpowiednim czasie i odpowiednim tonem. Derren ujawnia tylko podstawy swoich umiejętności, ale wiadomo, że korzysta z podstaw psychologii, sztuki sugestii, manipulacji, tricków, odwracania uwagi, ale ne NLP nalegam Polecam jego książkę ' Tricks of the Mind' tam nawet uczy paru sztuczek i odnosi do innych książek Poza tym napisał jeszcze dwie ksiażki dla bardziej zaawansowanych magikow, gdzie ujawnia więcej niż podstawy- edycje książek nie zostały wznowione, więc są trudno dostępne. Poza tym na jego stronie internetowej można w dziale dla czarodziejów dostać DVD, gdzie uczy podstaw misdirection i magii karcianej, np.
Trick or Treat był rok temu emitowany w Anglii i stamtąd pochodzi ten filmik z wypadkiem samochodowym. Ludzie dobrowolnie zgłaszali się do tego programy, więc jak już widzisz Derrena Browna, to wiesz, co Cię czeka. Poza tym w tym filmiku on ją hipnotyzuje i ma całkowitą kontrolę nad jej stanem, więc nie sądzę, że mogłaby umrzeć na zawał.

Śr lut 11, 2009 12:37

Ludzie dobrowolnie zgłaszali się do tego programy, więc jak już widzisz Derrena Browna, to wiesz, co Cię czeka. Poza tym w tym filmiku on ją hipnotyzuje i ma całkowitą kontrolę nad jej stanem, więc nie sądzę, że mogłaby umrzeć na zawał.

No i tu właśnie jest odpowiedź na moje pytanie, jak można kogoś zahipnotyzować bez jego zgody - rzecz jasna nie można, ludzie sami się zgłaszają..

Śr lut 11, 2009 13:07
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona