Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 15, 2025 14:24

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 185 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna strona
 Czy Syn Człowieczy znajdzie wiarę na ziemi jak przyjdzie? 
Autor Wiadomość

Biblia mówi co Bóg uczynił, natomiast objawienie błogosławionej ostatnio Anny Katarzyny Emmerich mówi JAK to zrobił. Dlatego ja wierzę tylko w to co Bóg objawił a nie w to co ludzki rozum zaćmiony grzechem wymyśli za podszeptem ojca kłamstwa. Dlatego odsyłam do tego objawienia, gdzie jest wyjasnienie twoich wątpliwości. :)

So gru 11, 2004 21:35
Dlatego odsyłam do tego objawienia, gdzie jest wyjasnienie twoich wątpliwości.

Tam nie ma zadnych wyjasnien..........to nie jest Biblia....to wizje umyslu....nic wiecej.

Przeciez Biblia nie potrzebuje takich prywatnych "uzupelnien"....
Tam nie ma zadnych konkretow, poza "poetyckimi" dodatkami.
Dobry pisarz tez moglby cos takiego wymyslic.....baaaa zrobilby to o wiele lepiej :D

Cytuj:
Dlatego ja wierzę tylko w to co Bóg objawił a nie w to co ludzki rozum zaćmiony grzechem wymyśli za podszeptem ojca kłamstwa.

...i jestes calkowicie pewien, ze te "objawienia" sa od Boga?
Tymbardziej, ze "wizje" te spisywal poeta Klemens Brentano.....poeta jak to poeta, mogl wiele dodac......ja bym tam nie byl tak calkowicie tego pewny.
Baaa NIE JESTEM

So gru 11, 2004 23:44

Jestem w stu (100)% pewny, że objawienia Anny Katarzyny Emmerich pochodzą od Boga. :)

So gru 11, 2004 23:48

To gratuluje........a zarazem wspolczuje, ze potrzebne ci cos takiego.
Widocznie niezbyt ufasz Biblii.

pozdrowka

N gru 12, 2004 0:03

Biblia mówi co Bóg uczynił, natomiast objawienie błogosławionej ostatnio Anny Katarzyny Emmerich mówi JAK to zrobił. Dlatego ja wierzę tylko w to co Bóg objawił a nie w to co ludzki rozum zaćmiony grzechem wymyśli za podszeptem ojca kłamstwa. Dlatego odsyłam do tego objawienia, gdzie jest wyjasnienie twoich wątpliwości. :)
Jak narazie to widze tylko jeden rozum zaciemniony.....
Co maja prywatne wizje do biblii?
Bardzo czesto prywatne objawienia sobie przecza, i co wtedy?
NIe chce podwazac waznosci wizji pani Emmerich bo na pewno pewna jej czesc mogla pokrywac sie z rzeczywistoscia.
Rownie dobrze moglbym twoim tokiem rozumowania stwierdzic ze Emmerich szatan opetal i podsuwal jej takie mysli zeby pozniej byl spor miedzy kreacjonalistami a ewolucjonistami.
POchodze prywatnych wizji jest bardzo watpliwe. To co musialo zostac objawione zostalo objawione 2000 lat temu. A wszelakie wizjie traktujmy jako ciekawostki przyrodnicze i ewentualne "wzmaczniacze w wierze".

N gru 12, 2004 0:38

Ta 100 % pewnosc to tez efekt "wizji" ?

To gratuluje........a zarazem wspolczuje, ze potrzebne ci cos takiego.
Widocznie niezbyt ufasz Biblii.

pozdrowka

Objawienie A.K.Emmerich były dokładnie zbadane przez Xsiążęta Kościoła w myśl polecenia św. Pawła. Ponadto one nie są sprzeczne z Pismem Świętym z najmniejszym stopniu. Po prostu brak wam wiary. :)

N gru 12, 2004 10:41

Objawienie A.K.Emmerich były dokładnie zbadane przez Xsiążęta Kościoła w myśl polecenia św. Pawła. Ponadto one nie są sprzeczne z Pismem Świętym z najmniejszym stopniu. Po prostu brak wam wiary. :)

Cytujac Ciebie - wole wierzyc Bogu niz ludziom :D

Pn gru 13, 2004 14:02
Objawienie A.K.Emmerich były dokładnie zbadane przez Xsiążęta Kościoła w myśl polecenia św. Pawła.

...i co?....ogloszono V Ewangelie wedlug Emmerich? ( VI wg Gibsona? )

Jacy to Xsiazeta?....o ile wiem, to Katarzyna Emmerich nie zostala beatyfikowana za swoje "wizje". One z tym nie mialy nic wspolnego.

Co wiec takiego uznali Xsiazeta?

pozdrowka

Pn gru 13, 2004 16:18

Xsiążęta uznali, że objawienie Anny Katarzyny Emmerich w niczym nie sprzeciwia się Pismu Świetemu i zasługuje na pełne zaufanie wiernych, zgodnie z poleceniem św. Pawła. :)

Pn gru 13, 2004 22:52
Moglbym cie prosic o namiary tego polecenia?

Jakis cytacik czy cos w tym rodzaju?

Pn gru 13, 2004 23:10

19 Ducha nie gaście, 20 proroctwa nie lekceważcie! 21 Wszystko badajcie, a co szlachetne - zachowujcie! 22 Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła.

Nie znasz Pisma? :o

Pn gru 13, 2004 23:17
Znam.....tylko chcialem sie dowiedziec czy ty tez znasz.
Bo jak na razie to poslugiwales sie tylko i wylacznie prywatnymi objawieniami.

No coz......ani bł Emmerich....ani tez św. Paweł, nie chcieli by w Kosciele dochodzilo do rozłamow.
Teraz jak widze, osoby ktore mienia sie katolikami (chociaz faktycznie nimi nie sa), wykorzystuja ich słowa do tego by czynic zamęt i sprzeciwiac sie władzy Namiestnika Chrytusa.

pozdrówka

Wt gru 14, 2004 0:21

Xsiążęta uznali, że objawienie Anny Katarzyny Emmerich w niczym nie sprzeciwia się Pismu Świetemu i zasługuje na pełne zaufanie wiernych, zgodnie z poleceniem św. Pawła. :)
. O ile wiem to wlasnie papiez ( wg Ciebie heretyk ) wyniols Emmerich na "oltarze", to jak to w koncu jest uznajesz slowa i decyzje heretyka czy nie? To jest ten Duch sw w KK czy nie? Czy masz zdolnosci wybiorcze? I stwierdzasz "abrakadabra dzis dziala Duch sw bo lefebrystom jest to na reke a jutro juz nie?" ??

Wt gru 14, 2004 0:57

Konserwatysta napisał(a):
. O ile wiem to wlasnie papiez ( wg Ciebie heretyk ) wyniols Emmerich na "oltarze", to jak to w koncu jest uznajesz slowa i decyzje heretyka czy nie? To jest ten Duch sw w KK czy nie? Czy masz zdolnosci wybiorcze? I stwierdzasz "abrakadabra dzis dziala Duch sw bo lefebrystom jest to na reke a jutro juz nie?" ??

Wyniesienie na ołtarze A.K.Emmerich jest wolą Boga, który daje szansę na nawrócenie katolików i dostrzeżenie w jakim są błędzie. Ponadto Wolę Bożą wykonać muszą nawet szatan i ferajna, jeśli jest taka Wola Boża. :)

Wt gru 14, 2004 18:39
Szatan jest nieprzyjacielem Boga i człowieka.
Zawziął się na Boski plan zbawienia, sprzeciwia się zbawczej woli Boga, usiłuje gmatwać Jego plany.
Bóg dopuszcza (w określonych granicach) działanie szatana, ale NIGDY nie posługuje się nim.

Wt gru 14, 2004 19:10
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 185 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna strona