Cuda dla ludzi, czyli powątpiewanie Św. Tomasza
Autor |
Wiadomość |
Owieczka_in_black
|
Fraterze, bo ja tu widzę typową zabawę w kotka i myszkę. Jesli masz dowody mowiące o autentyczności tego zdjęcia czy "zdjęcia" to zwyczajnie je przedstaw, może jest jakiś dokument na ten temat, może znalazłes coś w necie - ja szukałam i nie znalazłam, może mam pecha.
Ty jedynie sie upierasz, że to autentyk i każesz nam szukać dowodów. Ty przestawiles taką tezę, więc jesli ktokolwiek ją podważa, to jej udowodnienie przypada raczej Tobie.
_________________ Za snem tęskniąc pisarz przytula butelkę,
Tak, jakby spirytus mógł mu dodać ducha.
Słowa - kiedyś wielkie - stały się niewielkie;
Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/
|
Wt cze 09, 2009 23:14 |
|
|
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
Kochana Owieczko, nie zamierzam nic udowadniać związanego z tą Autentyczną Fotografią PANA JEZUSA, jak tez tego, że jestem człowiekiem.
Ta Fotografia jest Łaską dla tych, którzy idą droga Św. Tomasza Apostoła.
I nie wszyscy są zapisani w Księdze Życia. Więc to od DUCHA ŚWIETEGO zależy, komu da Łaskę Wiary , a komu nie.
Ja jestem tylko prostym sługą. Nawet moja wiedza jest tylko pewną wypadkową i nie wynika wcale z mojej inteligencji.
|
Śr cze 10, 2009 2:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
frater napisał(a): Kochana Owieczko, nie zamierzam nic udowadniać związanego z tą Autentyczną Fotografią PANA JEZUSA, jak tez tego, że jestem człowiekiem. [...] Ja jestem tylko prostym sługą. Nawet moja wiedza jest tylko pewną wypadkową i nie wynika wcale z mojej inteligencji.
Wobec powyższego postuluję hipotezę: użytkownik "frater" jest botem. Zróbmy Mu test Turinga  .
|
Śr cze 10, 2009 10:32 |
|
|
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Kod: W niektórych przypadkach, aby zaliczyć test, maszyna musiałaby symulować brak posiadanej wiedzy czy umiejętności. "Zdradzenie" się z taką wiedzą czy umiejętnościami powodowałoby, że nie zaliczy testu. Przykładem może być prośba o podanie wyniku działania matematycznego typu: 1234235 razy 2,23
Nadtp - test dotyczy maszyn, nie ludzi.
|
Śr cze 10, 2009 10:44 |
|
 |
Witold
|
frater napisał(a): Zdjęcie To jest czymś oczywistym. Pokazuję Je tu wszystkim, ale wiem, że nie wszyscy z tego skorzystają.
Jest czymś oczywistym, że to nie jest zdjęcie. Przestań się ośmieszać.
Uwaga - fanatyk typu moherowo-infantylnego. Dostałem od niego PW że teraz już wie na pewno, że jestem sługą "tego z ogonem". Tylko czekać aż mi przyśle egzorcystę. Co za dziecinada...
(ps. Fater po cholerę te zdziecinniałe eufemizmy? SZATAN! SZATAN!! SZATAN!! ŁAAAAA!!! STRAAAASNY SAAATAN!!! UCIEKAJ, ZJE CIE!!!)
|
Śr cze 10, 2009 14:23 |
|
|
|
 |
r4dz10
|
ja od niego dostałem PW z ofertą nawrócenia. rozumiem jego dobre intencje, ale nie skorzystałem. bo jak mam powrócić na łono matki przenajświętszej, gdy nie wierzę?
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
Śr cze 10, 2009 14:32 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
@r4dz10
Czas pokarze. Są poważne przesłanki świadczące o tym , że
już o pewnego czasu poszukujesz BOGA.
Piszę na PW, by zachować Twoją prywatność spraw Duchowych. Jeżeli życzysz sobie, by te informacje były jawne, przychylam się do tego.
|
Śr cze 10, 2009 16:15 |
|
 |
r4dz10
|
poszukiwałem i nie znalazłem. po moich przemyśleniach przechodząc przez deizm doszedłem do ateizmu. przykro mi, ale Twoje próby nawracania mnie (i chyba Witka) są daremne. to, że jestem na tym forum, świadczy o tym, że lubię dyskutować o sprawach wiary.
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
Śr cze 10, 2009 17:17 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Czyli nadal poszukujesz? Teraz jesteś na etapie ateizmu.
To tylko Etap.
nadal Walczysz.
|
Śr cze 10, 2009 17:33 |
|
 |
dobry_dziekan
|
-Twój światopogląd to tylko etap
-Nie, twój
-Twój...
-Twój!
-Mówię ci, że twój!
-Ping
-Pong
-Ping
-Pong
_________________ "Mówią, że niepełna wiedza jest rzeczą niebezpieczną, ale jednak nie tak złą, jak całkowita ignorancja." T. Pratchett
|
Śr cze 10, 2009 18:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A mnie ciekawi czy jest jeszcze jakiś katolik na forum, oprócz fratera, który uważa, że przedstawiona przez niego ilustracja jest autentycznym zdjęciem i może być dowodem na istnienie Boga?
|
Śr cze 10, 2009 18:37 |
|
 |
r4dz10
|
czas pokaże, czy to tylko etap. czy już stały światopogląd.
|
Śr cze 10, 2009 18:46 |
|
 |
Rozmyślacz
|
to zdjęcie jest jak dzisiejszy fragment z filmu Krzyżacy gdzie zmęczony podróżnik z kuferkiem Sanderus, w karczmie powiada że ma małe kopytko osiołka, na którym odbyła się ucieczka do Egiptu, pióro ze skrzydeł archanioła Gabriela, szczebel z drabiny Jakubowej czy krople potu św. Jerzego, które wylał walcząc ze smokiem...
Podobnie z tym zdjęciem...
niektórzy bardziej wierzą w przedmioty niż w sam sens "swojej" wiary
przecież widać że to zdjęcie to mistyfikacja...
|
Cz cze 11, 2009 21:59 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Wiem, że Cię, Ono mocno nurtuje. Spróbuj się merytorycznie odnieś do tego, czy przy współczesnej technologi możliwa jest taka generacja zdjęcia..
Podaj linki i przykłady takich generacji (technologii),które po analizie nie uznane by była za falsyfikat.
Dodam, że Fotografia Ta znana jest wielu Prezbiterom od lat trzydziestych XX wieku. Czyli technologia ta musiałaby istnieć min. siedemdziesiąt parę lat..
|
Pt cze 12, 2009 15:17 |
|
 |
Witold
|
frater napisał(a): Wiem, że Cię, Ono mocno nurtuje. Psychomanipulacja by frater... Cytuj: Spróbuj się merytorycznie odnieś do tego, czy przy współczesnej technologi możliwa jest taka generacja zdjęcia.. Fotomontaże są tak stare jak fotografia. A rysunek tak stary jak ludzkość. Cytuj: Dodam, że Fotografia Ta znana jest wielu Prezbiterom od lat trzydziestych XX wieku. Czyli technologia ta musiałaby istnieć min. siedemdziesiąt parę lat.
Frater to jest naprawdę tragicznie... ... ... ŁATWOWIERNE i ... ... ... mało dojrzałe... ... ... to że tak bronisz autentyczności tego zdjęcia, kiedy każdy widzi na pierwszy rzut oka, że to jest fotomontaż/rysunek...
|
Pt cze 12, 2009 15:55 |
|
|
|