Autor |
Wiadomość |
Witold
|
 Re: NWO
Biedak niestety jest takim "bohaterem" tylko dlatego, że został zastrzelony. Gdyby nie to, byłby do dziś jednym z prezydentów na usługach masońskich bankierów, wprowadzających nowy porządek świata. A tak, jak każde wariactwo, tak i teorie spiskowe mają swoich męczenników. I jeszcze coś do pitonga. pitong napisał(a): Albo jestes totalnym zyciowym ignorantem zaliczajacym sie do szarej masy spoleczenstwa, albo celowo to robisz z jakis dziwnych i niezdrowych pobudek. Owszem, chcę przejąć władzę nad światem. Przyznaję, przejrzałeś mnie. Co się tyczy szarej masy, to ja bym to raczej powiedział o tobie. Zaliczasz się do tej części szarej masy, która uwierzy w każdą nawet największą bzdurę, byle tylko nabrać złudnego wrażenia, że ta tajemna wiedza go ponad tą masę wynosi. Choćbyś nawet miał głosić, że jako jeden z niewielu wtajemniczonych wiesz i nie wyśmiewasz ukrywanego przed społeczeństwem faktu, że przywódcy wszystkich krajów zostali już dawno zastąpieni sobowtórami kontrolowanymi przez kosmitów. Nie, wróć. Nie powinienem tego pisać, bo całkiem prawdopodobne że ktoś twojego pokroju całkowicie poważnie w to wierzy. I o ile każdy normalnie myślący człowiek coś takiego może tylko wyśmiać, to zawsze znajdzie się spora masa opowiadająca i przyjmująca takie rzeczy z zupełną powagą. Zatem inaczej. Choćbyś miał głosić, że elity tego świata ukrywają przed społeczeństwem, że góra tak naprawdę jest na dole, a lewo jest po prawej, to dopóki wierzysz że "elity" to ukrywają, a ty o tym wiesz - mówiąc krótko, robisz dobrze swojemu najwyraźniej niedowartościowanemu ego. Członkowie takiej szarej masy jak ty, nie mają nic ciekawego do powiedzenia, więc żeby się wybić, zaczynają wymyślać teorie o tym, że góra chce przejąć władzę nad światem, a Żydzi są na dole (czy jakoś tak). I tą oto wiedzą tajemną próbujesz maskować to, że to właśnie ty jesteś "życiowym ignorantem zaliczającym się do szarej masy społeczeństwa". Do tego wmawiasz wszystkim innym, że są łatwowierni, bo wierzą w "oficjalne wersje" i to co im mówią media, podczas gdy to właśnie ty sam, łatwowiernie wierzysz w każdy tekst traktujący o NWO i tego typu pier*ołach. To właśnie ty sam łatwowiernie w nie uwierzyłeś i głosisz je jak prawdę objawioną - bo sam tych wszystkich teorii raczej nie wymyśliłeś. Tylko wyczytałeś, zasłyszałeś... i dałeś sobie je wmówić, po to żeby teraz wmawiać wszystkim którzy sobie tego wmówić NIE DALI, że są... łatwowierną szarą masą. I dziwić się tu że mówię, że teorie spiskowe i ich zwolennicy - są żałosne.
|
Pt maja 28, 2010 20:38 |
|
|
|
 |
pitong
|
O tym m.in. mowilem Klops:D Facet bedacy prezydentem USA, wprawdzie nie wprost, ale powiedzial publicznie co sie dzieje i nie dal soba manipulowac i tak to sie niestety skonczylo. Dlatego dziekuje niebiosom, ze nie zyje gdziekolwiek indziej niz w Polsce, a zwlaszcza w USA, bo oni juz zaczynaja miec naprawde przerabane a jak nikt tego nie zatrzyma to bedzie gorzej i to nie tylko u nich. Kiedys uwielbialem stany ale teraz, to kurcze, chyba wole ta zaklamana Rosje, bo oni nie uzurpuja sobie chociaz prawa do ustanawiania "pokoju" na swiecie poprzez wojne. Nawet ostatnio byl taki demotywator http://demotywatory.pl/1602890/Jestesmy ... rzyc-pokojMy naszczescie, jako narod, swoje przecierpielismy i teraz nadzieje ze wystarczajaco. Zwlaszcza, ze nic sie nie musi zle skonczyc. Gdyby ludzie zyli wedlug przykazan Bozych, choc przynajmniej wg. tych najwazniejszych, nie byloby tego calego syfu. poza tym to chyba naprawde zyjemy w czasach ostatecznych wiec juz niedlugo sie to rozstrzygnie wszystko.. Jl 3:3-4 "I ukażę znaki na niebie i na ziemi, krew, ogień i słupy dymu.(4) Słońce przemieni się w ciemność, a księżyc w krew, zanim przyjdzie ów wielki, straszny dzień Pana." Dosyc wiele znakow mozna dzis odczytac, i na ziemii a na niebie.. 
|
Pt maja 28, 2010 20:50 |
|
 |
klops
zbanowany na stałe
|
Witold myślę że będziesz iść w zaparte. Wybrałeś drugą stronę barykady od pitonga. Ogólnie zawsze tak było że ludzie dzielili się na sceptyków a drudzy szukali drugiego dna. Osobiście uważam że coś w NWO musi być ale i tak najważniejsze jest nasze życie i jak my czynimy. To że na górze są wielkie przekręty i walka o pieniądze i władze to prawda, ilu z tego powodów cezarów zabito..., na Hitlera także był zamach w 44. Ale na dole także nie jest kolorowo, takze i w srodowisku miejscowego czy wiejskiego człowieczka dochodzi do podobnych zachowań. A krytyka zawsze będzie, z każdej strony barykady. I jestem przekonany że prawda mimowolnie wyjdzie na powierzchnię. Wyjdą zbrodnie jak w Katyniu czy Oswięcimiu. Dobitnie się w tym duchu wyraził Syn Boży, "Odrzekł: Powiadam wam: Jeśli ci umilkną, kamienie wołać będą." Pozdrawiam
_________________ Trzymajcie się imienia Jego
|
Pt maja 28, 2010 20:53 |
|
|
|
 |
pitong
|
Coz, ja skonczylem polemike z witoldem juz kilka postow temu;) Tez tak uwazam, ze kazdy powinien sie skupic na swoim zyciu i wiesc je jak najlepiej a kazdemu bedzie dobrze. A swiat nalezy naprawiac, jesli to mozliwe, od samego dolu, nie od gory.
|
Pt maja 28, 2010 21:07 |
|
 |
Witold
|
pitong napisał(a): Dlatego dziekuje niebiosom, ze nie zyje gdziekolwiek indziej niz w Polsce, a zwlaszcza w USA, bo oni juz zaczynaja miec naprawde przerabane a jak nikt tego nie zatrzyma to bedzie gorzej i to nie tylko u nich. A ty oczywiście jesteś stałym bywalcem w USA i doskonale wiesz jak się tam żyje. Tj. te wszystkie werbowane przez CIA szwadrony śmierci plądrujące bezbronne wioski, służby specjalne aresztujące bez powodu niewinnych ludzi, i tak dalej i tak dalej. Jak na ironię, historie w które pitong tak bardzo wierzy, właśnie w USA są najbardziej głoszone i tam mają największe wzięcie... Cytuj: Kiedys uwielbialem stany ale teraz, to kurcze, chyba wole ta zaklamana Rosje, bo oni nie uzurpuja sobie chociaz prawa do ustanawiania "pokoju" na swiecie poprzez wojne. Nawet ostatnio byl taki demotywator http://demotywatory.pl/1602890/Jestesmy ... rzyc-pokoj Źródła wiedzy o świecie wg. pitonga, NewWorldOrder.pl i Demotywatory  Cytuj: Gdyby ludzie zyli wedlug przykazan Bozych, choc przynajmniej wg. tych najwazniejszych, nie byloby tego calego syfu. Teorie spiskowe to jedno - a mieszanie do nich spraw nadprzyrodzonych/teologicznych/filozoficznych/moralistycznych to już absolutna masakra.
|
Pt maja 28, 2010 21:33 |
|
|
|
 |
Daniel86
|
pitong, jeśli to prawda i to na dodatek poparta religią i to nawet katolicką, to czemu o NWO nie mówi Kościół katolicki? O spiskach mówią jedynie pojedynczy księża, ale są oni moherowymi beretami i nie mówią oni o NWO, a jedynie o żydo-masońskich spiskach, a ostatnio przerzucili się na komunistów i Rosjan, co tylko świadczy o niekonsekwencji ich poglądów. Już nie Żydzi i masoni są ci źli i odpowiadają za całe zło świata tylko komuniści i Rosjanie.
_________________ Pomóż klikając w serduszko! - Pajacyk, Okruszek, Polskie Serce i Pusta Miska
 Mi ne mortigas, mi ne ŝtelas, mi ne kredas...
|
N maja 30, 2010 15:27 |
|
 |
pitong
|
Daniel86, przyznam, ze to co mowisz moze dac do myslenia, ale niestety chyba prawda jest taka, ze ostatnio KK jest tak bardzo oslabiony wszelakimi atakami nan przez media, wywolanymi skandalami itp ze raczej poki sie sytuacja nie ustabilizuje lub znacznie pogorszy nikt sie nie odwazy wyrazic takich obaw i rozpoczac debate czy w ogole poruszyc problem, poniewaz to, ze niestety robi sie wszystko, by za takie poglady wystawiano ich glosicielom jednoznaczna opinie tzn oszolom, chory psychicznie z mania przesladowcza, szukajacy rozglosu itp i Kosciolowi zaczetoby kolejna sprawe zarzucac. Niestety Kosciol jest przyparty do muru i po czesci rozumiem to milczenie bo i tak mamy ogolnoswiatowy kryzys wiary i nikt nie chce jeszcze sprawy pogarszac specjalnie, jesli to mozliwe. Ale z drugiej strony to Kosciol powinien byc przykladem, wzorem, wiec nie powinien baczyc na ewentualne reperkusje. Zauwaz, ze na wiele tematow sie milczy, a te, o ktorych wczesniej gromiono z ambony obecnie tez chyba zapadly w zapomnienie, a przynajmniej juz nie tak czesto sie o nich mowi... Wiec slusznie zauwazyles.
|
N maja 30, 2010 19:20 |
|
 |
pitong
|
oto wloski parlamentarzysta mowiacy o kandydatach na prezydenta UE ktorzy jednoczesnie biora udzial w spotkaniach np grupy Bilderberg http://www.youtube.com/watch?v=ID6OVW702kUtakze niektorzy z politykow sa na tyle odwazni by przelamac tabu, czyli problem istnieje, nieprawdaz??
|
N maja 30, 2010 19:34 |
|
 |
Witold
|
pitong napisał(a): oto wloski parlamentarzysta mowiacy o kandydatach na prezydenta UE ktorzy jednoczesnie biora udzial w spotkaniach np grupy Bilderberg http://www.youtube.com/watch?v=ID6OVW702kUtakze niektorzy z politykow sa na tyle odwazni by przelamac tabu, czyli problem istnieje, nieprawdaz?? A jakie tabu ten facet niby przełamał? Kandydaci należą do grupy Bilderberg. Faktycznie, straszna zbrodnia, "zarzut" jak się patrzy. Należy im w związku z tym zakazać udzielania się publicznie 
|
N maja 30, 2010 20:03 |
|
 |
pitong
|
A niech mnie, odpowiem... Chodzi o to, ze samo istnienie grupy Bilderberg jest tematem tabu w mediach. poza tym koles zadaje otwarte czy sa oni [kandydaci] przedstawicielami swoich krajow czy tez czlonkami okultystycznych grup decydujacych ponad glowami ludzi [gr. Bilderberg, komisja Trojstronna]. Czy moze on tez jest tym oszolomem szukajacym sensacji i rozglosu? To raczej ty jestes komuchem na zile walczacym nie tylko z Kosciolem ale ze wszystkim o czym twoje media mowia ze jest zle czy nieprawdziwe. A powiedz, gdyby powiedzieli by w polsacie czy w tvn-ie ze np. hitlerowcy czy komunisci nie byli/sa zli czy np. II woj sw rozpetala Polska i ona jest winna wszystkiemu to tez bys wysmiewal wszem i wobec ludzi gloszacych, ze tak nie jest i ze to falsz?Czy tez bys mowil : "przeciez wszystkie kanaly tv i "normalne" gazety tak mowia to to musi byc prawda." ? Podejrzewam ze to drugie, bo zamiast sie zastanowic nad czyms, przeanalizowac historie, posluzyc sie zdaniem prawdziwych autorytetow a nie np p. Che wielbionym nie wiem czemu przez masy.
|
N maja 30, 2010 20:25 |
|
 |
pitong
|
wolalbys jak wiekszasc przyjac gloszone slowo za fakt
|
N maja 30, 2010 20:28 |
|
 |
Witold
|
Cytuj: A niech mnie, odpowiem... Dzięki za łaskę. Cytuj: Chodzi o to, ze samo istnienie grupy Bilderberg jest tematem tabu w mediach Bo co, bo mało się o niej mówi? Cytuj: poza tym koles zadaje otwarte czy sa oni [kandydaci] przedstawicielami swoich krajow czy tez czlonkami okultystycznych grup decydujacych ponad glowami ludzi [gr. Bilderberg, komisja Trojstronna]. "Okultystycznych"... Cytuj: To raczej ty jestes komuchem na zile walczacym nie tylko z Kosciolem ale ze wszystkim o czym twoje media mowia ze jest zle czy nieprawdziwe. A powiedz, gdyby powiedzieli by w polsacie czy w tvn-ie ze np. hitlerowcy czy komunisci nie byli/sa zli czy np. II woj sw rozpetala Polska i ona jest winna wszystkiemu to tez bys wysmiewal wszem i wobec ludzi gloszacych, ze tak nie jest i ze to falsz?Czy tez bys mowil : "przeciez wszystkie kanaly tv i "normalne" gazety tak mowia to to musi byc prawda." ? Podejrzewam ze to drugie, bo zamiast sie zastanowic nad czyms, przeanalizowac historie, posluzyc sie zdaniem prawdziwych autorytetow a nie np p. Che wielbionym nie wiem czemu przez masy. Masz jakąś paranoję na punkcie Polsatu i TVNu? Kto w ogóle coś mówi o jakichkolwiek kanałach TV i gazetach? Komuniści, hitlerowcy, o czym ty w ogóle bełkoczesz? Kolejna wypowiedź zbyt durna bym mógł na nią odpowiedzieć. Jedyne co tu można zrobić to wyśmiać, albo ad personam. Bo potraktować poważnie się nie da. Kto tu jest łatwowierny to ci już napisałem, ale to oczywiście do osobników zaburzonych nie dociera. Cytuj: wolalbys jak wiekszasc przyjac gloszone slowo za fakt Nie, to jest dokładnie to co TY robisz. Kolejna charakterystyczna rzecz. Pitongowi wydaje się, że myśli samodzielnie. I pitong nawołuje do samodzielnego myślenia. Jak każdy, komu samodzielne myślenie jest rzeczą absolutnie obcą. Im się wydaje, że "samodzielne myślenie" = "bezmyślne akceptowanie tez sprzecznych z tym, co podają powszechnie uznawane źródła i bezmyślne ich powtarzanie". Niestety biedaczku, to nie na tym to polega, a to właśnie robisz.
|
N maja 30, 2010 20:41 |
|
 |
pitong
|
Cytuj: "Okultystycznych"... Tak, okultystycznych, jesli w ogole wiesz co to znaczy. Moze i wiesz, ale i tak w diabla nie wierzysz. [I nie odpowiadaj ze tak wlasnie jest, bo kazdy zainteresowany to wie, a tylko takie odpowiedzi dajesz wiec bym sie nie zdziwil] Cytuj: Masz jakąś paranoję na punkcie Polsatu i TVNu? Kto w ogóle coś mówi o jakichkolwiek kanałach TV i gazetach? Komuniści, hitlerowcy, o czym ty w ogóle bełkoczesz? Kolejna wypowiedź zbyt durna bym mógł na nią odpowiedzieć. Jedyne co tu można zrobić to wyśmiać, albo ad personam. Bo potraktować poważnie się nie da. Cytuj: Bo co, bo mało się o niej mówi? Jakos nie slyszalem "ostatnio" Cytuj: Nie, to jest dokładnie to co TY robisz.
Kolejna charakterystyczna rzecz. Pitongowi wydaje się, że myśli samodzielnie. I pitong nawołuje do samodzielnego myślenia. Jak każdy, komu samodzielne myślenie jest rzeczą absolutnie obcą. Im się wydaje, że "samodzielne myślenie" = "bezmyślne akceptowanie tez sprzecznych z tym, co podają powszechnie uznawane źródła i bezmyślne ich powtarzanie". Niestety biedaczku, to nie na tym to polega, a to właśnie robisz. Kto tu jest łatwowierny to ci już napisałem, ale to oczywiście do osobników zaburzonych nie dociera. Tak panie zaburzony. Nie dociera do ciebie, kiedy podaje przyklad, by zobrazowac ci to bys zrozumial, ale nawet najbardziej dobitny przyklad jest dla ciebie zbyt trudny:P Raczej wg mnie myslenie tak, jak ci telewizja kaze chlopcze, to jest latwowiernosc. A ja juz siedze w temacie jakis czas, obejrzalem wiele filmow, wypowiedzi politykow, widze co sie dzieje na swiecie : coraz wieksza inwigilacja, przyklad: w GB obywatele juz strasznie narzekaja na wszechobecnego "wielkiego brata" tzn miliony kamer, podsluchy itp, to samo w USA] wiec juz nie mow, ze jest super, nic sie dziwnego nie dzieje, bo na pewno masz zamiar to powiedziec. W UE tez to mamy powoli tzn ograniczanie suwerennosci panstw na rzecz "wspolnoty" [traktat lizbonski, ktory poza tym przepchnieto za plecami, bez referendow w wiekszosci krajow] http://www.youtube.com/watch?v=siNxseyi ... r_embedded , coraz wiecej i coraz wieksze podatki [np. "ekologiczny" , nie wiem po co], walka z Kosciolem poprzez np. zakaz umieszczania krzyzy w szkolach w niektorych miejscach itp. i moznaby tu jeszcze wymieniac. I kto glosuje za tym? Nasi "przedstawiciele". Tylko szkoda, ze jak na razie to nic nam dobrego z Uni nie przyszlo a jeszcze sie w upadajace euro pchamy. Zaraz mi walniesz, ze co ja do Unii mam, bo jest duzo "plusow" itp. Wiec koncze polemike bo ciebie i tak nie przekonam bo masz z gory ustawione poglady, ktorych za nic nie chcesz zmienic i mieszasz ludziom w glowach [tak, ja mieszam wg ciebie, hehe, skad wiem co chcesz odpowiedziec... moze stad, ze zawsze tak samo??:P:P choc i tak co nie napisze to wysmiejesz] I to ja nie mysle i wyciagam wyssane z palca teorie... Jasne panie... chmm, chcialem napisac madralo, ale nic madrego nie napisales, w sumie nic oprocz pustej krytyki, jak we wszystkich tematach na tym forum z reszta [ponad 2tys. komentazy i zapewne przynalmniej wiekszosc to wysmiewanie sie i krytyka] Co ty na tym forum w takim razie "brachu" robisz? Ale ok, zyj sobie w twoim bezpiecznym matrixie, tylko nie zdziw sie jak dostaniesz zawalu i zes*asz sie w portki jak sie obudzisz:P:P a dla reszty kolejny ciekawy filmik: http://www.youtube.com/watch?v=OxPYa5mV ... re=related
|
N maja 30, 2010 21:24 |
|
 |
Witold
|
pitong napisał(a): Jakos nie slyszalem "ostatnio" No i co w związku z tym, że nie słyszałeś? Cytuj: Raczej wg mnie myslenie tak, jak ci telewizja kaze chlopcze, to jest latwowiernosc. A przypisywanie oponentom WŁASNYCH ułomności to z tego co widzę, absolutnie wszystko na co się stać. W praktycznie każdym poście to robisz. Ty nie myślisz tak jak ci każe telewizja. Myślisz tak jak ci każą filmiki z YouTube, NewWorldOrder.pl i cała masa oszołomów podobnych do ciebie, od których zaczerpnąłeś wszystkie swoje sensacje. Na tym polega twoje "samodzielne myślenie". Na braku samodzielnego myślenia i bezkrytycznej akceptacji wszystkiego co tylko (choćby nie wiem jak było absurdalne ) będzie zaprzeczało tzw. "wersji oficjalnej"  Nie jesteś w tym oryginalny.
|
N maja 30, 2010 23:04 |
|
 |
pitong
|
Jestes zarabiscie zabawny w tym co robisz, dawno sie tak nie usmialem:P dobrze, ze jest to udokumentowane na tej stronie co piszesz i nie mozesz juz nic z tym zrobic, bo wg mnie te twoje komentarze sa dosyc mocno kompromitujace ciebie, ale jesli ty sie zle z tym nie czujesz to ok:P jestem tylko ciekaw reakcji innych, ktorzy przesledza twoje praktycznie identyczne wypowiedzi na kazdy temat, na ktory zdecydowales sie zabrac glos. Moznaby wrecz pomyslec, ze jestes jakims bot-em piszacym w wyznaczonym m-cu w zaprogramowany sposob, napisanym przez jakiegos zdolnego, ale upierdliwego programiste chcacego zaspamowac jak najwiecej obszaru forum. dotychczas z takim brakiem inteligencji i madrosci sie nie spotkalem.. pozdrawiam
|
N maja 30, 2010 23:13 |
|
|
|