Polska będzie wywyższona.
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Polska będzie wywyższona.
Przeczytalem tresc tego cytowanego objawienia ale jakos nie moge pojac , gdzie tu mowa o wywyzszeniu Polski? Jak czytam te posty o wywyzszeniu Polski to mam dosc smutne skojarzenia. Kojarze to sobie z pewnym szpitalem, w ktorym odwiedzam chore osoby. One tez sa przekonane,ze sa wyjatkowe i w jakis sposob wywyzszone. Spotkalem juz tam jednego "mesjasza", "napoleona" jeszcze nie.
|
| Cz maja 20, 2010 8:27 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
amadeus35 napisał(a): ysuk-san napisał(a): O ile dobrze rozumiem, amadeus, nie wierzysz, w istnienie świętych, ani że człowiek może świadomie wzrastać w wierze gdy jest ochrzczony jako dziecko? Wiem co na ten temat mowi Biblia jedyna swietoscia o ktorej wspomina jest Bog Ojciec..... inni swieci to wymyslone niestety ``bajki``  A zwrot "dzieci Abrahama" ? To Izraelici byli dziećmi Boga czy Abrahama?:)
|
| Cz maja 20, 2010 8:49 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
bramin napisał(a): Przeczytalem tresc tego cytowanego objawienia ale jakos nie moge pojac , gdzie tu mowa o wywyzszeniu Polski? Jak czytam te posty o wywyzszeniu Polski to mam dosc smutne skojarzenia. Kojarze to sobie z pewnym szpitalem, w ktorym odwiedzam chore osoby. One tez sa przekonane,ze sa wyjatkowe i w jakis sposob wywyzszone. Spotkalem juz tam jednego "mesjasza", "napoleona" jeszcze nie. To pozostaw na boku smutne skojarzenia i realnie odpowiedz sobie ile osób na świecie kojarzyłoby kraj o nazwie "Polska" bez postaci Jana Pawła II. Jeśli sprowadzamy wywyższenie do kwestii materialnych, politycznych, to owe wywyższenie jest raczej chciejstwem niż rzeczywistością. Wywyższenie z perspektywy Boga to święci, którzy niosą miłość, Boga pośród ludzi na globie ziemskim.
|
| Cz maja 20, 2010 8:53 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus, a jakie znaczenie ma to ze ktos kojarzy sobie kraj o nazwie Polska? Jaki to ma zwiazek z wywyzszeniem? Trzeba zostawic wreszcie te mesjanizmy i brac sie do roboty!!! Jezus wyraznie mowi o tym swoim ziomkom, ktorzy przekonani sa o swoje wyjatkowej roli i wybranstwie.
|
| Cz maja 20, 2010 9:42 |
|
 |
|
Dural
zbanowany na stałe
|
Zwiazek to ma. O wywyzszeniu mowia wylacznie ci katolicy ktorzy sa skromni, bo czytali w Biblii, ze pycha jest be. 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
| Cz maja 20, 2010 10:00 |
|
|
|
 |
|
amadeus35
|
WaszJudasz napisał(a): Nie wiedziałem, że Matka Polska mówiła w życiu cokolwiek o Polsce. A ja mysle i jestem przekonany ze Maryja matka Jezusa w ogole wiedziala o istnieniu Polski i czy w tamtych czasach czyli ok.2000lat temu istniala Polska?? raczej chyba nie wiec komu potrzebne sa te bajki 
_________________ Bog jest Miloscia :)
|
| Cz maja 20, 2010 10:01 |
|
 |
|
amadeus35
|
bramin napisał(a): Alus, a jakie znaczenie ma to ze ktos kojarzy sobie kraj o nazwie Polska? Jaki to ma zwiazek z wywyzszeniem? Trzeba zostawic wreszcie te mesjanizmy i brac sie do roboty!!! Jezus wyraznie mowi o tym swoim ziomkom, ktorzy przekonani sa o swoje wyjatkowej roli i wybranstwie. Mysle ze to wywyzszenie Polski to jakies marzenia katolikow w Polsce  rozmawialem z katolikami w Niemczech i oni o zadnym wywyzszeniu Polski nie wiedza .... czy wiara katolicka we wszystkich krajach nie powinna byc podobna i miec te same zapisy  i czy w innych krajach katolickich o tym by nie wiedzieli czy moze sie myle  PS. Katolicy w Hiszpani tez na ten temat nic nie wiedza.... ciekawe??
|
| Cz maja 20, 2010 10:16 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Mysle ze to wywyzszenie Polski to jakies marzenia katolikow w Polsce  rozmawialem z katolikami w Niemczech i oni o zadnym wywyzszeniu Polski nie wiedza .... czy wiara katolicka we wszystkich krajach nie powinna byc podobna i miec te same zapisy  i czy w innych krajach katolickich o tym by nie wiedzieli czy moze sie myle  PS. Katolicy w Hiszpani tez na ten temat nic nie wiedza.... ciekawe?? Ależ zaserwowałeś kontrargumenty Czemu zatem Bóg na przestrzeni wieków powoływał ludzi, narody - proroków, świętych odbudowujących Jego Kościół jak Franciszek Z Asyżu, męczenników za wiarę? Mógł przecież jak komuniści zastosować urawniłowkę - "jednostka niczym, masa wszystkim". bramin - a jakie zatem znaczenie, że świat zna Izraelitów jako naród wybrany? Bóg przez wieki powołuje ludzi, narody do misji szerzenia, umacniania wiary. Orędzie miłosierdzia dane przez Jezusa światy, światowe sankuarium miłosierdzia w Łagiewnikach do którego pielgrzymują corocznie miliny ludzi z różnych zakatków ziemi - to czysty przypadek? Nie jestem zwolenniczką mesjaństa Polski, ale dostrzegam zadania wyznaczone przez Boga dla narodów.
|
| Cz maja 20, 2010 10:31 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
amadeus35 napisał(a): WaszJudasz napisał(a): Nie wiedziałem, że Matka Polska mówiła w życiu cokolwiek o Polsce. A ja mysle i jestem przekonany ze Maryja matka Jezusa w ogole wiedziala o istnieniu Polski i czy w tamtych czasach czyli ok.2000lat temu istniala Polska?? raczej chyba nie wiec komu potrzebne sa te bajki  A skąd prorok wiedział, że będzie mord niewiniątek i skąd Chrystus wiedział, że św. Piotr się go 3 razy zaprze, a kogut zapieje?  Itd. Jednak przychylam się do zdania, że katolicy zbyt kurczowo trzymają się tego świata i zbytnią wagę przywiązują do doczesności, na pograniczu bałwochwalstwa.
|
| Cz maja 20, 2010 12:46 |
|
 |
|
Amare Deus
|
Ja nie mogę... To nie było z tym Licheniem przedstawienie części dziejów Polski bo (...)1000 LAT(...) trwać ma Milenium Jak ktoś czytał Ap to będzie wiedział a niby po co Maria miałaby mówić o wojnach światowych jeśli udział Polaków w skali światowej był raczej znikomy(mówię o zasługach) wyjątkami były oddziały walczące za granicą i bitwa lotnicza o Anglię A główna rola należała do ZSRR i USA ewentualnie do kilku innych państw ale na bank nie Francji bo ona była okópowana na pn przez Hitlera a na pd było Vishy(nie wiem czy dobrze napisałem) ale ono podlegało pod Rzeszę a w ogóle Polacy prócz wojny światowej( I i II) toczyli inne krwawe wojny np 13-letnią i głodową
|
| Pt maja 21, 2010 16:24 |
|
 |
|
Amare Deus
|
nie piszę jednak o wojnach i nie do końca też o tym wywyższeniu ale raczej powiadamiam z tą intronizacją to trzeba coś szybko wymyślić bo wszystko dzieje się bardzo szybko nie sądzicie(zwrot do tych którzy przeczytali Ap) że ucisk już się zaczyna? a na 1 ogień idzie Polska Smoleńsk Powódź(jak kto woli fala kulminacyjna na Wiśle i Odrze) gdzieś na pd Polski grunt przemieszcza się 10 cm na/h i budynki pochylają się i zawalają w jeden dzień powiem krótko: nawróćmy się -my ludzie słabej wiary- bo oto czas jest blisko 
|
| Pt maja 21, 2010 16:43 |
|
 |
|
amadeus35
|
Wiecej wiary w Boga a mniej wiary w kosciol i jego obrzedy tradycje i balwochwalstwo to i los Polski sie poprawi ...i odmieni....
|
| So maja 22, 2010 10:18 |
|
 |
|
Amare Deus
|
ale objawienie było i ostrzeżenie było a i tematy ,,Cudowny dar czy wielkie przekleństwo" i ,,jeszcze raz" też były(mojego autorstwa) ja kogoś te tematy ciekawią no niech je przeczyta cudowny dar... a potem jeszcze raz i w tym 2 radze zerknąć na ostatni post
|
| So maja 22, 2010 12:25 |
|
 |
|
amadeus35
|
Nikt Polski z pewnoscia wywyzszac nie bedzie a raczej po przez kataklizmy ktore ja ostatnio nawiedzaja tragedia Smolenska i powodzie jest nawolywanie do pokory i szczerej wiary a nie pielegnowanie obrzadkow poganskich chociazby ostatnio demonstrowanych przez Pana Dziwisza z relikwia krakowskiego biskupa przeciez to co pokazal to nie ma z wiara chrzedcijanska nic wspolnego ....a raczej z obrzedem poganskim.....dlatego jest tak jak jest.....
|
| So maja 22, 2010 17:54 |
|
 |
|
Ja?!
zbanowany na stałe
|
To co chce być wywyższone musi być poniżone. Kto chce być największy niech będzie jak najmniejszy i służy innym. Naród wybrany do jakiegoś celu szczególnie doświadcza złych rzeczy by stał się mądrzejszy i mocniejszy, by nabrał szacunku i akceptacji, ufności i pewności. Jeśli Polska to kraj wybrany to mamy przesrane i to dosłownie bo czeka nas intensywne czyszczenie z wszelkiego brudu na poziomie komórkowym. Czystość ducha wiąże się z czystością ciała w jego komórkach. Ale niech który podniesie łeb pychy lub wywyższenia nad inne narody, to spadnie niżej niż zwierze 
|
| Śr maja 26, 2010 8:11 |
|
|
|