Czy powódź to wina człowieka ?
Autor |
Wiadomość |
amadeus35
|
 Re:
ToMu napisał(a): A czy ktoś widział te... "tajemnicze samoloty rozpylające jakieś substancje na niebie  "  Dla niektorych wystarczy ze widzial to ktos z Jasnej Gory i wytlumaczenie z podejrzeniem jest uzasadnione 
_________________ Bog jest Miloscia :)
|
So cze 12, 2010 12:02 |
|
|
|
 |
pitong
|
 Re: Czy powódź to wina człowieka ?
To, że prawie nikt nie zwraca uwagi na samoloty latające w te i we wte zostawiając za sobą smugi, które nie dość, że nie znikają to po pewnym czasie tak sięrozpraszają po niebie, że po prostu tworzą "chmury" i piękne, niebieskie niebo zamienia się w szarówę, to wina mediów. W Belgii pewien burmistrz wszczął śledztwo z udziałem policji w tej sprawie. Poza tym zarówno w USA jak i np w Wielkiej Brytanii czy Niemczech nie raz wspominano o tym fenomenie, zarówno w wiadomościach pogodowych jak i w różnego rodzaju talk show-ach. Raz mówią, że to testy nowego systemu antyradarowego, raz, że to modyfikacja pogody, ale najczęściej, gdy ktoś pyta władze, mówią, że w ogóle nie ma czegoś takiego!! A fakty są takie, że wojsko USA udostępniło informacje i to jakiś czas temu, że w Wietnamie stosowano tego typu opryski, by spowodować powodzie na terenach vietcong-u by sparaliżować wroga ekonomicznie i militarnie. Wiadomo też o nielegalnych opryskach to, że w latach bodajrze 40-tych czy 50-tych [dokładnie nie pamiętam] w Wielkiej Brytani i USA testowano społeczności miejskie w sposób taki, że rozpylano nad miastem np. bakterie wąglika i sprawdzano reakcje, bądź rozpylano substancje mające być swego rodzaju antidotum przeciwko atakom biologicznym, ale wszystko się działo bez wiedzy uczestników [tak jak badania reakcji żołnierzy na promieniowanie podczas testów jądrowych w USA-potwierdzony fakt]. Tak więc nie stwierdzam, że w naszym wypadku dokonano celowego paraliżu Państwa Polskiego w celu wiadomym tylko sprawcom, lecz uczulam Was na to, że jest taka możliwość, ponieważ ta technologia istnieje i jest udoskonalana od wielu lat. A to, że media czy władze mogą zaprzeczyć to nic nie zmienia, ponieważ wiele rzeczy, o których się kiedyś mówiło, zostało utajnione bądź jest bagatelizowane czy przemilczane. dla tych co znają angielski oto traktat ENMOD z 1977 roku w którym mówi się a konkretnie zabrania się używania broni, które mogłyby wpływać na pogodę, siły natury itp [nie zakazywano by czegoś, co nie istnieje i co nie jest możliwe, nieprawdaż?] http://www.icrc.org/Web/Eng/siteeng0.ns ... _ENMOD.pdf
|
Wt cze 22, 2010 13:23 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Podobno jest taka technologia ktora wytwarza tzw.- "Bomby Atomowe". Ja tam nie wierze. Bo jak sypali weglika na swoj narod i nikt nic nie zauwazyl, to czemu nie taka "Bombe Atomowa Mala" na Afganistan, tam dopiero "same slepe". A ile oszczednosci! Afganistan to pustka kamienna, pewno dopiero za sto lat ktos by zapytal "A tutaj gdzie ta dziura to chyba jakies panstwo bylo?". Jak juz rznac glupa to cala geba, a nie tak po pitongowsku. 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Wt cze 22, 2010 14:55 |
|
|
|
 |
pitong
|
wtf? sorry koleś, ale widze, że nie jarzysz nic a nic, a z 2 str. nie wiem o co ci miało chodzić.. I kto tu rżnie głupa:P proszę bardzo, nawet w wikipedii [która jest oficjalnym źródłem informacji] jest o rozpylaniu chmur w wietnamie: http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Popeyemożesz w innych źródłach poczytać o tym a oto fragmenty wiadomości, w których poruszono temat chemtrails [niestety w Polsce się o tym milczy] http://www.youtube.com/watch?v=se6moEzw ... re=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=UIe0ZVF1 ... re=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=qc0TWVto ... re=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=rFpF-c8Jgx0http://www.youtube.com/watch?v=n3gKa0z7 ... re=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=lVFuOZu7 ... re=related
|
Wt cze 22, 2010 15:30 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Pitong, Ty to chyba wczoraj sie urodziles. Powodowanie opadow deszczowych to chyba juz za Stalina praktykowano! Z czym wyskakujesz? To stara, dawno znana wiadomosc! A to, ze wojsko robi doswiadczenia z pogoda czy z radarem? No i co z tego?
|
Wt cze 22, 2010 15:40 |
|
|
|
 |
pitong
|
no to jak o tym wiesz to o co chodzi? pisałem dla tych, co nie wierzą w modyfikację pogody i słuchają tylko, co im jakiś pan/pani w telewizji powiedzą. A poza tym to były argumenty, które miały poprzeć moją tezę, że to, że ta powódź [która bez wątpienia jest wyjątkowo katastrofalna i nikt nie pamięta, by wcześniej była podobna] mogła [choć nie koniecznie] być spowodowana modyfikacją pogody i tyle:P
|
Wt cze 22, 2010 15:45 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
Grenlandia Grenlandia, największa wyspy świata, która traci swój biały krajobraz, jak zwykle o tej porze roku. Co ciekawe od kilku dni temperatura jest tam wyższa niż na Islandii. W południowej części wyspy temperatura wczoraj sięgała w cieniu aż 20 stopni. Przy bezchmurnym niebie było więc bardzo ciepło. Gdyby nie charakterystyczne krajobrazy, trudno byłoby uwierzyć, że to Grenlandia. Skandynawia W ponad 30-stopniowym upale rozpływają się Skandynawowie. W wielu miastach padły historyczne rekordy ciepła. Najgoręcej od kilku dni jest na południu Szwecji, gdzie termometry wczoraj pokazywały 33 stopnie. Trzy dni temu było jeszcze goręcej. Między innymi w Kristianstadzie zanotowano w cieniu aż 35 stopni. Wszyscy, którzy myśleli, że przed upałem uciekną promem do Malmö, byli trochę zaskoczeni. Także tam upał dawał się we znaki mieszkańcom. Na termometrach można było zobaczyć do 32 stopni, a przy wysokiej wilgotności powietrza było po prostu nie do wytrzymania. Rekord ciepła wszech czasów padł w mieście Lund na południowym krańcu Szwecji, gdzie zanotowano 34,3 stopnia. Najwyższa w historii temperatura zmierzona została w tym samym czasie w miejscowości Visby w zachodniej części wyspy Gotlandia na wodach Morza Bałtyckiego. Rosja Rosję oraz kraje zachodniej Azji nawiedziły największe upały w historii pomiarów meteorologicznych. W wielu miejscowościach temperatura pierwszy raz przekroczyła w cieniu 40 stopni. W Tbilisi w Gruzji kolejny dzień z rzędu termometry pokazywały dzisiaj 38 stopni. Ulice miasta w godzinach popołudniowych niemal całkowicie opustoszały. W Ganja w sąsiednim Azerbejdżanie zanotowano aż 42 stopnie. Mieszkańcy jeszcze nigdy nie widzieli takiej wartości na swych termometrach. Azerscy meteorolodzy, którzy dysponują serią danych o temperaturze z ostatnich 130 lat, są zdania, że to największy żar w historii. W armeńskiej stolicy również było niezmiernie gorąco. W tej części wschodniej Europy i zachodniej Azji notuje się od kilku dni średnią temperaturę na poziomie aż 10-11 stopni powyżej normy z ostatnich 30 lathttp://twojapogoda.pl/
|
Wt lip 13, 2010 21:05 |
|
 |
pitong
|
Coż, jesteśmy w okresie, gdzie średnie temperatury wzrastają i nie osiągneliśmy jeszcze maksimum, więc nie dziwią mnie takie upały. Wprawdzie strasznie męczące to jest ale to akurat jest naturalne [żadne tam CO2]. W Polsce [jak i w całej Europie] bywało zarówno tak zimno, że na środku Bałtyku w zimie karczma na lodzie stała, a bywały i okresy, kiedy uprawiano regularne winorośl. A Grenlandia to po angielsku Greenland- green-zielony land-ląd. Czyli gdy nadawano tę nazwę było tam zielono i zapewne o wiele mniej śniegu w zimie [inaczej by to nazwali jakoś bardziej w stronę Islandii:P ]
|
Wt lip 13, 2010 22:00 |
|
 |
Witold
|
Cytuj: Przy bezchmurnym niebie było więc bardzo ciepło. Gdyby nie charakterystyczne krajobrazy, trudno byłoby uwierzyć, że to Grenlandia. Trudno uwierzyć że to " Grenlandia" kiedy się patrzy na dowolne zdjęcia tej wyspy, gdzie wszędzie tylko kupa lodu i śniegu...
|
Wt lip 13, 2010 22:06 |
|
 |
pitong
|
No włąśnie. To świadczy o naturalnej zmienności klimatu, co całkowicie wyklucza teorię nieodwracalnego globalnego ocieplenia [w dodatku spowodowanego działalnością ludzką]. Tylko o to mi chodziło. A btw witold, czy ktoś ci płaci, żeby siedzieć 24h/dobę 7dni w tygodniu [z małymi przerwami] na tym forum ] dyskredytując większość postów chrześcijan, czy kogokolwiek mającego inne poglądy niż laickie mainstream-owe media? To mnie cholernie ciekawi, bo słyszałem, że taka praca jest dosyć dobrze płatna [przynajmniej na zachodzie]
|
Wt lip 13, 2010 22:16 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
A Ty co znowu? O co sie wypytujesz? To chcesz zasady za brudne dolce sprzedac? Ej nieladnie, nieladnie!
|
Wt lip 13, 2010 22:33 |
|
 |
pitong
|
Ja nie, ale patrząc na działalność niektórych na tym forum można o to ich posądzić;) szczególnie witolda, więc jestem ciekaw co on powie [pewnie to co zwykle]  ja bynajmniej nie jestem i nie mam zamiaru być sprzedawczykiem:P a Ty duralu co, nie słyszałeś o tym, że w służbach poniektórych państw są osobne oddziały zajmujące się nadzorem sieci i inwigilacją a także promagandą?
|
Wt lip 13, 2010 22:44 |
|
 |
Witold
|
Cytuj: Ja nie, ale patrząc na działalność niektórych na tym forum można o to ich posądzić;) szczególnie witolda, więc jestem ciekaw co on powie [pewnie to co zwykle] To co zwykle czyli: nie zniżę się do odpowiedzi. No, może ewentualnie tyle, że to raczej ciebie podejrzewałem, że jesteś jakimś agentem opłacanym przez spisek wiewiórek w celu rozsiewania plotek o fałszywych spiskach (NWO) po to żeby odwrócić uwagę od prawdziwego spisku (HSWO).
|
Wt lip 13, 2010 23:42 |
|
 |
Damian907
|
Wg mnie powodzi nie jest winny człowiek, on jest odpowiedzialny za skutki jakie ten żywioł wywołał, a więc za rozmiar zniszczeń, oraz straty w ludziach. Innymi słowy ludzie odpowiadają za przygotowanie się do powodzi, lub brak takiego przygotowania. Za samą powódź jest odpowiedzialna natura (wersja dla ateistów, nie-teistów i buddystów), lub odpowiedzialny jest Bóg (wersja dla teistów), w końcu to on (miałby) stworzyć świat, i to on (miałby) być wszechmocny, czyli kierować naturą.
_________________ Polecam:
http://www.buddyzm.edu.pl
|
Śr lip 14, 2010 9:23 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Jest jeszcze inna mozliwosc. Powodzi nie bylo, a medialna akcja (na tym forum agent W.) miala na celu ulatwic opanowanie swiata lub przerzedzenie szeregow PiS. 
|
Śr lip 14, 2010 10:37 |
|
|
|