Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Tak to widzę.
Z tego co mówił mój znajomy po egzorcyzmach to nie byłą to msza. Był z ksiedzem w kosciele, było jeszcze chyba 3 pomocników księdza i wspólnie odprawiali modlitwy egzorcystyczne oraz cały rytuał egzorcyzmów nad moim przyjacielem. On miał w sobie coś, i w jego przypadku było to prawdziwe opętanie. Były momenty, ze tych trzech pomocników musiało go trzymać, bo wił sie z bólu, wierzgał i chciał uciekać. Rzygał przy tym jak kot. "Impreza" taka jest zakmnięta, bo to nie jest coś dla postronnych widzów, a i jeśli cos w człowieku siedzi to na kogoś pzrejść moze. W sumie takich sesji z ksiedzem miał kilka. Udało sie zakończyć po interwencji pewnego anioła, ale ból jaki temu towarzyszył był koszmarny. Ale niestety na to tzreba być gotowym, bo im gorsza paskuda w nas siedzi tym trudniej i bolesniej się jej pozbyć. W Twoim wypadku myslę, ze poza modlitwą i pozamykaniem Twoich czakr i innych centrów energetycznych nic wiecej się nie stanie, bo nie wyglada to na opetanie. Pzrynajmniej nie z tego co opisujesz.
|
Cz sie 12, 2010 6:10 |
|
|
|
 |
jerzyjerzy2
zbanowany na stałe
|
Egzorcyzm szkodzi tylko ludziom, którzy chorują a nie są opętani więc idąc do egzorcysty warto aby był wierzący lekarz psychiatra przy tym.
|
Cz sie 12, 2010 7:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie twierdze ze szkodzi tylko, ze wypedzanie bywa bolesne
|
Cz sie 12, 2010 7:58 |
|
|
|
 |
jerzyjerzy2
zbanowany na stałe
|
Nie pisałem co ty twierdzisz @Shamanko tylko co twierdzą niektórzy egzorcyści - tu konkretnie o. Johna Bashobora, którego wiara została potwierdzona też wskrzeszeniami umarłych. @Shamanko piszesz tak jak byś mówiła w imieniu absolutu a nie swoim. Czym możesz poprzeć, że w jego imieniu piszesz ?
|
Cz sie 12, 2010 8:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pytasz teraz o egzorcyzmy? Napisalam jak one wygladały u mego znajomego i stąd wnioskuję ze mogą byc bolesne
|
Cz sie 12, 2010 9:12 |
|
|
|
 |
jerzyjerzy2
zbanowany na stałe
|
Dentysta też może być bolesny ale nikogo nie straszę z tego powodu.
|
Cz sie 12, 2010 10:04 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
Shamanka napisał(a): Pytasz teraz o egzorcyzmy? Napisalam jak one wygladały u mego znajomego i stąd wnioskuję ze mogą byc bolesne Bolesne to jest opętanie demoniczne. Wiedza ta nie powinna być opisywana na forach dyskusyjnych, gdyż Wierzący by łatwiej mogli Pielgrzymować po ziemi muszą się skupić na Modlitwie, która jest rozmową z BOGIEM. Każde przywołanie demona powoduje obecność co najmniej jego niższych rangą popleczników w pobliżu tej osoby. Wiem że jest ta wiedza sensacją, ale skutkuje dla osób nie Pokrytch KRWIA CHRYSTUSA gorszym skupieniem się na Modlitwie. @Shamanka skończ już te herezje z reinkarnacją, bo forum jest poważne. Jak chcesz załóż temat o tym w dziale "W kręgu New Age" - chętnie udowodnię Ci absurdalność takiego widzenia świata. Ja nie twierdzę , że jesteś opętana, ale twierdzenia, które głosisz są często myślami poddawanymi przez duchy złe (bardzo często). Wiem, że jest u Ciebie dużo nieświadomości tego więc staram się być bardzo łagodny, mimo trudnej Twej sytuacji. @Zmor Egzorcyści we Wrocławiu ks. Andrzej Jagiełło pl. Katedralny 6 50-328 Wrocław tel. (0-71) 321 68 27 o. Mieczysław Rećko SSCC ul. Świątnicka 32 52-018 Wrocław tel. (0-71) 343 79 76 gdybyś miał problem ze skontaktowaniem się z nimi, daj mi znać na PW nie jesteś opętany, ale wymagasz natychmiastowej Posługi Egzorcysty W razie jakichkolwiek problemów proszę o PW Mogę i z daleka .. , ale w twoim przypadku jest niezbędna bezpośrednia Posługa Egzorcysty.
|
Cz sie 12, 2010 11:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To nie herezje a moja wiara ale bede wdzieczna jeśli przedstawisz dowody na to, ze reinkarnacja nie istnije.
|
Cz sie 12, 2010 11:24 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Założę temat o reinkarnacji w dziale "W kręgu New Age". Opisz tam wszystkie swoje poglądy na ten temat.
|
Cz sie 12, 2010 11:53 |
|
 |
jerzyjerzy2
zbanowany na stałe
|
Cóż to jest herezja ? @Shamanka ma wiarę w innego Boga i tyle. To że jej Bóg jest nieprawdziwy dowie się kiedyś na pewno. Jak to mój tata ziemski mawiał: "Nie bój się do śmierci dożyjesz". Aby być heretykiem trzeba być chrześcijaninem więc określanie @Shamanki heretyczką jest po prostu dowodem, że nie przywiązujesz znaczeń do słów w ogóle bo ona nie jest Chrześcijanką. Później mamy mieszanie pojęć jak np. Trójca Święta i jeden Bóg trójjedyny i inne mieszanie pojęć. Bóstwo jest zamiennie z boskością, absolut z transcedencją itd. Owszem jestem zwolennikiem mieszania pojęć diabeł-szatan-demon bo człowiek, który się nie spotkał z tym złem bez maski dla niego to jeden pies i tyle a diabeł nie zasługuje na imię.
|
Cz sie 12, 2010 12:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Frater załozyłam: viewtopic.php?f=51&t=25888Jerzy a skad wiesz, ze mój Bóg nie jest prawdziwy? 
|
Cz sie 12, 2010 12:11 |
|
 |
jerzyjerzy2
zbanowany na stałe
|
Bo modliłem się do prawdziwego o dowód na jego istnienie itd. i dostałem. Piszesz o absolucie chmurce a tymczasem widziałaś tylko stworzenia - duchy nie istniejące same z siebie. Może i twój jest prawdziwy ale ja mofdliłem się do tego kto jest większy i pokonał tych innych, których Chrześcijanie nazywają smokiem starodawnym i wężem starodawnym. Wiara jest fajna ale gdzieś w końcu się kończy. Nadzieja też ale się kiedyś realizuje. Najlepsze jest bezpośrednie doświadczenie i dobrze wiesz o tym. Jezus jest potężniejszy od tych wszystkich demonów a moc i potęga Jego jest od JHWH i Ducha św. Wszystko mu jest poddawane pod Jego stopy. Zresztą nie musisz mi wierzyć. Sam ci już sugerowałem modlitwę do prawdziwego Boga. Jeśli jest i jest prawdziwy to cię też usłyszy jeśli zawołasz z głębi serca szczerze a nie dla eksperymentu.
|
Cz sie 12, 2010 12:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Aleś Ty sie tej chmurki czepił. Ja dziecku cos przez przykłąd wyjaśniałam. Na religii pokazuje sie Boga jako siwego paan z brodą by dzieci lepiej pojeły kim jest, a aniołki jako bobaski ze skrzydełkami. Co nie znaczy, ze anioły tak wygladają. Ja tez prosiłam o dowód i go otrzymałam. I wolę być w jednosci z prawdziwym, niz z fałszywym a silniejszym w materialnym swiecie, bo nawet nie mam pewnosci czy istnieje w duchowym wymiarze czy tylko astralnym. Ten, do którego ja sie modle istnieje w duchowym.
|
Cz sie 12, 2010 12:30 |
|
 |
jerzyjerzy2
zbanowany na stałe
|
Biblia Warszawsko-Praska (1997) Cytuj: Mat 24:24 br Pojawią się bowiem falszywi mesjasze i falszywi prorocy, tacy, którzy będą nawet czynić wielkie cuda i znaki, aby wprowadzić w błąd, gdyby to było możliwe, nawet wybranych. Cytuj: Mar 13:22 br Powstaną bowiem falszywi mesjasze i falszywi prorocy i będą okazywać znaki i czynić rzeczy niezwykłe, aby uwieść, jeśliby to było możliwe nawet wybranych. Tak to widzę i widzę, że zostałaś uwiedzona ale nie przez Boga.
|
Cz sie 12, 2010 12:38 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
frater napisał(a): Założę temat o reinkarnacji w dziale "W kręgu New Age". Opisz tam wszystkie swoje poglądy na ten temat. W takim razie będę postował w Twoim temacie @jerzyjerzy2 Słowa herezje użyłem by podkreślić nielogiczność myśli, ale jeżeli zbyt ostrego słowa użyłem przepraszam.
|
Cz sie 12, 2010 14:22 |
|
|
|