Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 9:38

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 117 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
 Nergal i jego choroba...czyżby droga powrotna do Kościoła ? 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Nergal i jego choroba...czyżby droga powrotna do Kościoł
Jest oczywiscie inna kwestia czy Nergal rzeczywiscie wie o czym mówi jesli mowi ze wierzy w siłe wlasnego umysłu, w mozliwsci człowieka w swoje mozliwosci itp itp itd . ( tytuł jednej z ważnjiejszych pozycji z gatunku mysli pozytywnej- no ta bene napisanej przez człowieka wyznajacego jedna z licznych religii)):):) ) Hill był przykładem dosc dobrym . pomagał innym a sam nie mogł pomóc sobie dopiero fundacja utworzona na rzecz jego imienia po jego smierci odkryła jego prawdy o mysli pozytywnej a byl on nomen omen pastorem .....:):)
Ponadto nie wiem czy wiesz ale fundamenty sily wlasnego umyslu maja swe podloze w fizyce kwantowej
wiec nie sa to bajki pod warunkiem ze widzi sie cale spektrum parametrów determinujacych ludzkie zachowania i stymulujacych nature nas otaczającą a nie selektywnie tylko to co sie przydaje lub dla wygodnictwa upraszcza sie celowo zagadnienia.

Musisz bowiem wiedziec ze w fizyce czesto sie stosuje daleko idace uproszczenia aby w matematyczny sposób móć sparametryzwoac zjawisko zachodzące w przyrodzie . Konsewkencją tego jest tez co wazne daleko idace odchylenie standardowe od prawdy

N wrz 19, 2010 16:46
zbanowany na stałe

do antoniusza
mam prosbe wez mi objasnij skad czerpiesz informacje ze nergal szuka prawdy zyciowej i daj mi pare przykladów - KONKRETY PROSZE - zebym mogl przeanalziwac do czego juz NERGAL doszedl i na jakim jest etapie . I JAKA DROGE MA JESZCZE DO POKONANIA ..... :):)) a co do postów to przeciEz nikt nie zmusza cie do ich czytania

N wrz 19, 2010 16:50

martinh napisał(a):
Pozdrawiam :-)
wiem jedno ze modlitwa nikomu nie zaszkodzila ,.....
Jest wiele przykladöw ze ludzie dzieki modlitwie byli uzdrawiani i spelnialy sie ich prosby.

Modlitwa rzeczywiście uzdrawia ale nie ma to nic wspólnego z Bogiem. Chodzi o to, że poprzez modlitwę wpływamy na swoją podświadomość. Ci, którzy będą ją pozytywnie kształtować- wyzdrowieją.

N wrz 19, 2010 16:53
zbanowany na stałe

ODNOSNIE WYPOWIEDZI MARTINH :
CALKOWICIE SIE ZGADZAM Z TWOIM ZDANIEM ZE MODLITWA NIKOMU NIE ZASZKODZILA I OD MOMENTU KIEDY MODLITWA JEST ROZMOWA - DIALOGIEM LUB MONOLOGIEM TO OBOJETNIE W JAKIEJ JESTES RELIGII JEST ONA SLUSZNA Z WIELU POWODÓW
1. POBUDZA INTELEKTUALNIE
2. STYMULUJE UMYSŁ DO MYSLENAI I REFLEKCJI
3.ZMUSZA DO MYSLENIA I ANALIZOWANIA
4.JEST ELEMNTEM AUTONAPEDZAJACYM WLASNE SILY ZYCIOWE
5. JEST JEDNYM Z PODSTAWOWYCH ELEMENTÓW DE FACTO TEORII POZYTYWNEGO MYSLENIA :):):) CZEGO JAKBY NIE ZAUWAZALI ZWOLENNICY NERGALA
I WIELE INNYCH CZYNNIKÓW

ALE TYLKO WTEDY !!!!!!!!!!!!! KIEDY TO JEST ROZMOWA A NIE KLEPANIE Z PAMIĘCI Z MODLITEWNIKA BEZ OPAMIETANIA CO CZYNI DUZY PROCENT WYZNAWCÓW KAZDEJ RELIGII MAMY TO W CHRZESCIAJNSTWIE , I ISLAMIE TEZ . PROSZE NIE MYLIC KLEPANIA BEZ OPAMIETANIA Z MANTRAMI

PRZYTACZANIE BIBLII CZY EWANGELII CZY KORANU MA TU CENNY WALOR POZNAWCZY I JEST PORZADANE ALE WLASNIE TE MADRE KSIAZKI SA PO TO ZEBY JE CZYTAC I MYSLEC I OCENIAC ICH AUTORÓW . ALE TO NIE SA INSTRUKCJE DO MONTOWANIA SILNIKA TYLKO JAK KAZDA MADRA KSIAZKA SA PUBLIKACJAMI WARTYMI PRZECZYTANIA ABY POSZERZYC WLASNE HORYZONTY MYSLENIA . JA JESTEM PO LEKTURZE I BIBLII I KORANU I INNYCH OPRACOWAN Z INNYCH RELIGII ALE TO NIE OZNACZA ZE NIE SZANUJE TYCH PUBLIKACJI I NEI OZNACZA ZE JUTRO BEDE WYZNAWAL ISLAM CZY BUDDYZM. - WYCIAGAM TYLKO Z NICH WNIOSKI JAK Z KAZDEJ KSIAZKI , MOGE TEZ WYROBIC SOBIE OPINIE O ICH AUTORACH JAK TO ZROBILA DODA NO COZ KAZDY MA PRAWO DO OCENY KSIAZKI KTÓRĄ CZYTA - TO W KONCU JEJ OPINIA NIE MOJA ANI TWOJA . MOZLIWOSC OCENY KSIAZKI WYNIKA TEZ CZESTO Z MOZLIWOSCI PERCEPCYJNYCH CZYTAJACEGO TO TEZ TRZEBA BRAC POD UWAGE . INACZEJ ZINTERPRETUJE BIBLIE CZLOWIEK PO 5 KLASACH DPOSATWOWKI , INCZJE ZE SREDNIM WYKSZTALCENIEM IANCZEJ Z WYZSZYM

N wrz 19, 2010 17:04
zbanowany na stałe

Ewelinka napisał(a):
martinh napisał(a):
Jest wiele przykladöw ze ludzie dzieki modlitwie byli uzdrawiani i spelnialy sie ich prosby.

Modlitwa rzeczywiście uzdrawia ale nie ma to nic wspólnego z Bogiem. Chodzi o to, że poprzez modlitwę wpływamy na swoją podświadomość. Ci, którzy będą ją pozytywnie kształtować- wyzdrowieją.

DOKLADNIE TAK JEST JAK NAPSIALAS TERAZ :):):) MASZ TO TEZ POTWERDZONE W INNYM MOIM POSCIE ROWNOLEGLE NAPISANYM

N wrz 19, 2010 17:06
zbanowany na stałe

NAPSIALEM DO NERGALA LIST Z ZAPYTANIEM O JEGO DEFINICJE WIARY A TO WYJASNI WIELE WSZYSTKIM .SKORO TWERDZICIE ZE MA SWIATOPOGLAD I SZUKA PRAWDY TO MUSI ODNIESC SIE DO TEJ KWESTII PONIEWAZ GDY SIE NIE ODNIESIE TO RACZEJ DYSKUSJE O SWIATOPOGLADZIE NERGALA TO TRACENIE CZASU NA ZBEDNE DYSKUTOWANIE O BREDNIACH WYMYSLANCYH DLA POPULARNOSCI. ZRESZTA NERAGL JAK WSZYSCY TO ZWYKLY CZLOWIEK WIEC MALO ISTOTNE JEST CZY ON MA SWIATOPOGLAD CZY NIE DLA MNEI TO OSOBISCEI BEZ ZNACZENIA PONIEWAZ NIE JEST ON I NIE BEDZIE DLA MNIE AUTORYTETEM TRAKTUJE WIEC JEGO OSOBE LUZNO JAK KAZDA INNA Z ULICY CZY Z NIEBA CZY JAK WOLA NERGALOWCY Z PIEKŁA - OBOJETNE :):):) ZAUWAZAM JEDNAK ZE CO NIEKTURZY JAK ANTONIUSZ PRAWIE ZE UWTORZA ZARAZ SEKTE NEGRALA -WSPOLCZUJE :):):) ALE JAK JUZ PISALEM HISTORIA ZNA ROZNE PRZYPADKI ODCHYLEN OD NORM PSYCHICZNYCH ...:):)

N wrz 19, 2010 17:14

Cytuj:

Uzdrowienie poprzez modlitwę to dzieło Boga, nie podświadomości.

N wrz 19, 2010 19:09

Ewelinka napisał(a):
martinh napisał(a):

...........................................................
a kto ksztaltuje twoja ...podswiadomosc ?? :)

Wt wrz 21, 2010 10:59
zbanowany na stałe

podswiadomosc ksztaltuje czesc sumy wszystkich energii docierajacych do mnie w rożnych postaciach , które wewnątrz mojego umyslu i ciała sa przetwarzane i zmieniane co do postaci także i powoduja jak kazda energia okreslone skutki. czesc tych systemów cywilziacja juz poznała czesc stale poznaje bo swiat nie stoi w miejscu a umysly ludzki sa nakierowane na poznawanie prawdy i dociekanie Gownei racjonalne i empiryczne dociekanie i poznawanie . rozumiesz ??

Wt wrz 21, 2010 11:11

WOJTEKK1514 napisał(a):
podswiadomosc ksztaltuje czesc sumy wszystkich energii docierajacych do mnie w rożnych postaciach , które wewnątrz mojego umyslu i ciała sa przetwarzane i zmieniane co do postaci także i powoduja jak kazda energia okreslone skutki. czesc tych systemów cywilziacja juz poznała czesc stale poznaje bo swiat nie stoi w miejscu a umysly ludzki sa nakierowane na poznawanie prawdy i dociekanie Gownei racjonalne i empiryczne dociekanie i poznawanie . rozumiesz ??

......................................................
a co stanie sie z twoja energia plynaca ...... po smierci ??....
ciesze sie bardzo ze sie rozwijasz i nie stoisz w miejscu masz racje dociekaj i ksztalc sie dalej poznawaj prawde ciekawe do jakiego miejsca dotrzesz ?? :)

Wt wrz 21, 2010 11:18
zbanowany na stałe

a skad ty masz informacje ze po smierci płynie jakas energia ??? kto ci tak naklamal . Naucz sie byc merytorycznei przygotwoanym do dyskusji bo to jest dyskusja i zebys w niej dobrze wypadl musisz miec argumenty .w przecwinym wypadku w oczach calej opinii bedziesz uchodzil za dyletanta i laika w sprawie na ktorej temat sie wypowiadasz . obecnie nie podajesz zadnych argumentów tylko pytasz i cieszysz sie ze ja pytam i dociekam prawdy . To nic nowego musze Ci powiediec nie powiedziales bo to zaden powód do radosci ze człowiek szuka i docieka. Nergolowcy tez sie ciesza ze nergal mysli i poszukuje - no coz skoro dla nich to powó do chwaly i uwielbienia to najmocniej przepraszam widocznei nei zaliczamy sie do tego samego poziomu intelektualnego . Poczytaj biblie i koran i inne ksiązki tam znajdziesz duzo na ten temat i tego czym jest umiejetnosc wykorzystania optymlanie wlanego rozumu . Zacznij czytac ksiazki i sie uczuc anie wysluchiwc tylko kazan w kosceile bo one sa dla innego zakresu intelektulanego ludzi

co do twojego pytania to musisz wiedziec ze popiół to tez pewna forma skumulowanej nergii w czasie ale nei jestem pewien czy to rozumiesz .

i tez sie ciesze ze sie cieszysz i cieszyłbym sie gdybys zaczał myslec ale obecnie mi z tego powodu jedynei smutno

Wt wrz 21, 2010 11:34
zbanowany na stałe

Jezleli myslisz o pormieniowaniu pieriastków zawartych w popiele to chyba juz wiesz a jak nei wiesz to poczytaj podreczniki fizyki i fizyki kwantowej

Wt wrz 21, 2010 11:35
zbanowany na stałe

ucz sie bratku ucz bo nauka to do potegi klucz - nie mowil ci tego twoj ojciec ???

Wt wrz 21, 2010 11:36

Może warto by polecić Nergala Matce Bożej Leśniowskiej i opiekującym się sanktuarium paulinom:? Niedawno doszło za jej cudownym wstawiennictwem uzdrowienia z sepsy.

Śr wrz 22, 2010 14:43
Zobacz profil WWW

Na pewno warto. I jeszcze Jagiellonii Białystok. Jak wygrali z Wisłą to doszło do cudownego uzdrowienia Zenka - znowu może pić bez popijania! A już lekarze nie dawali mu szans na normalne picie... :D

Śr wrz 22, 2010 15:38
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 117 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona