Po co w kościele dzrzwi za 200 tysięcy złotych...
Autor |
Wiadomość |
Acro
|
 Re: Po co w kościele dzrzwi za 200 tysięcy złotych...
Alus napisał(a): (piłkarze nożni w parafiadach od kilku lat zajmują miejsca w pierwszej trójce), A gdyby w kościele mieli drzwi za 200 tysiecy już dawno zajmowali by miejsca w pierwszej TRÓJCY! 
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
N paź 24, 2010 14:54 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dural napisał(a): Wszystkiemu winna ta Wasza ukochana Tradycja. Widzialem koscioly przypominajace przecietna sale wykladowa, a wiernych oddanych Bogu w rownym stopniu co Wy. No, ale skoro sie jest zakochanym w baroku i rokoko, to bulic i nie gadac. Inaczej byc nie moze!  Ukochana Tradycja nie uzależnia wiary od wystroju, gabarytów świątyni 
|
N paź 24, 2010 18:58 |
|
 |
AHAWA
|
Alus napisał(a): AHAWA napisał(a): Alus, dzrzwi też są potrzebne. Nigdy tego nie kwestionowałam Piękne drewniane, masywne drzwi zaistalowane są w moim nowym kościele. Ale proboszcz woli wydac pieniądze na dofinansowanie: młodzieżowego klubu sportowego istniejącego przy parafii (piłkarze nożni w parafiadach od kilku lat zajmują miejsca w pierwszej trójce), świetlicy parafialnej, wyjazdy biednych dzieci na obozy wakacjne Ruchu ŚiŻ, lub organizowane przez Caritas. no a ciekawe co wiem na temat tej parafii gdzie będą te drzwi...
_________________ .--- . --.. ..- ... // --..-. -.-- .--- . // .- -- . -. __1 Kor 13__
www.teologia.pl www.pro-life.pl
Pro dolorosa Eius passione, miserere nobis et totius mundi. Sanctus Deus,miserere nobis et totius mundi.
|
Pn paź 25, 2010 10:01 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: no a ciekawe co wiem na temat tej parafii gdzie będą te drzwi... Najwidoczniej koncetracja skierowana jest na drzwi, bo parafia nie posiada nawet strony internetowej, co stanowi rzadkość w dobie internetu 
|
Pn paź 25, 2010 10:27 |
|
 |
AHAWA
|
_________________ .--- . --.. ..- ... // --..-. -.-- .--- . // .- -- . -. __1 Kor 13__
www.teologia.pl www.pro-life.pl
Pro dolorosa Eius passione, miserere nobis et totius mundi. Sanctus Deus,miserere nobis et totius mundi.
|
Pn paź 25, 2010 10:58 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gapa ze mnie, nie znalazłam. A zobacz mój kościół bez drzwi za 200 tys. i zycie parafii http://www.jadwiga-kielce.pl/news.php
|
Pn paź 25, 2010 12:08 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Alus, to Wami opiekuje sie ksiadz - Turek? No prosze, dialog miedzyreligijny jednak istnieje! Ciesze sie! 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Pn paź 25, 2010 16:35 |
|
 |
Elbrus
|
Dural napisał(a): ksiadz - Turek? No prosze, dialog miedzyreligijny Czy Turek od razu musi być muzułmaninem? No i skoro ksiądz katolicki, to chyba nie międzyreligijny, nie?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Pn paź 25, 2010 17:01 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Byles na tej stronie? Chyba nie.
|
Pn paź 25, 2010 17:03 |
|
 |
Elbrus
|
Byłem i nie wiem skąd ta twoja wrogość do (stereotypy wobec) innych narodowości. Czy jesteś zwolennikiem czystości rasy polskiej? A może religii katolickiej? Czy Turek nie może być katolikiem?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
|
Pn paź 25, 2010 17:06 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Czy jesteś zwolennikiem czystości rasy polskiej? Aryjskiej! Jestem wnuczkiem Hitlera ze zwiazku homoseksualnego! Kaiadz Alus ma na imie i NAZWISKO; Wojciech TUREK. Ka-pe-wu? 
|
Pn paź 25, 2010 17:32 |
|
 |
Elbrus
|
Dural napisał(a): Kaiadz Alus ma na imie i NAZWISKO; Wojciech TUREK. Ka-pe-wu?  Turek to nie przedstawiciel innej religii.  Przyznaj się do wtopy, pókim łaskaw.
|
Pn paź 25, 2010 17:41 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Bo co? Zerglingami poszczujesz?  A wlasnie, ze przedstawiciel! W Turcji stosunkowo wiecej sunni niz katolikow w Polsce! Skoro powszechnie mowimy, ze Polska jest katolicka to i Turek jest "wyznaniowo-oszukany".
|
Pn paź 25, 2010 18:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Aleście obaj wyczytali  ......na stronie jest słowo na niedzielę ks.Wojciecha Turka, paulisty, a moja parafia nie jest zakonna, tylko diecezjalna. Osoba prowadząca stronę parafii zamieściła tylko katecheżę owego kapłana. Kościół, bez drzwi za 200 tys, mam ładny - przyznacie  Lubię takie kościoły, trochę przypominające świątynie protestanckie - bez złoceń, malowideł, fresków, kolorowych witraży.
|
Pn paź 25, 2010 19:06 |
|
 |
Awa
|
To wcale nie jest strona parafii tylko taka ,,zajawka"na stronie diecezji:) strona parafii to http://www.mb.radzyn.sacro.pl/(nieczynna) a tak poważnie jest tu jakiś diecezjanin albo parafianin,który łożył na drzwi?
|
Pn paź 25, 2010 19:31 |
|
|
|