Leczenie/uzdrowienie z paraliżu
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Leczenie/uzdrowienie z paraliżu
Cytuj: Gwli ścisłośi na świecie istniej koło 10 tysięcy systemów wierzeń. Niekoniecznie we wszystkich Bóg jest miłością (pomijam fakt, że Bóg chrześciajński też miłością nie jest, co jasno udowodniłem na stosownym wątku), np taki Manitou. Uważasz, że twoje wierzenie jest lepsze od wierzeń Indian? Gwoli ścisłosći to udowodniłeś jedynie upór w hołubieniu swojej wizji - to też forma wiary, wręcz fanatycznej. Trudno religie klsyfikować "lepsze - gorsze".....wszystkie, których fundamentem jest miłośc Bogai ludzi, przynależa do tych"lepszych", czyli w pełni lub częsciowo pojmujace Boga w Jego rzeczywistym wymiarze.
|
Pn paź 17, 2011 14:52 |
|
|
|
 |
Acro
|
Jeżeli już to upór w trzymaniu się logiki.
A jest ona taka, że albo Bóg jest miłosierny i wszechmocny, albo na świecie jest masa cierpienia. Jedno z drugim jest logicznie nie do pogodzenia. Nikt sobie nie poradził z tym problemem.
Dobra. Dlaczego uważasz, że religia której fundamentem jest miłośc do ludzi (objawiana jakkolwiek, stosami czy palem męczarni) jest jakkolwiek lepsza od takiej , której podstawą jest okrucieństwo? Jakie kryteria stosujesz? Jak mierzysz rzeczywiste czy nierzeczywiste wymiary Boga?
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
Pn paź 17, 2011 16:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Acro napisał(a): Jeżeli już to upór w trzymaniu się logiki.
A jest ona taka, że albo Bóg jest miłosierny i wszechmocny, albo na świecie jest masa cierpienia. Jedno z drugim jest logicznie nie do pogodzenia. Nikt sobie nie poradził z tym problemem.
Dobra. Dlaczego uważasz, że religia której fundamentem jest miłośc do ludzi (objawiana jakkolwiek, stosami czy palem męczarni) jest jakkolwiek lepsza od takiej , której podstawą jest okrucieństwo? Jakie kryteria stosujesz? Jak mierzysz rzeczywiste czy nierzeczywiste wymiary Boga? Odpowiem Ci słowami nie chrześcijanina - Pośród śmierci trwa życie, pośród kłamstwa trwa prawda, pośród ciemności trwa światło, Stąd wnioskuję, że Bóg jest życiem, prawdą i światłemGandhi.
|
Pn paź 17, 2011 16:13 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): W innych religiach cechą dominującą Boga/bogów jest także Miłość i Miłosierdzie, czyli wszystkie religie sprowadzają się ku jednemu - wierzą w MIŁOŚC I MIŁOSIERDZIE. Alus, heretyczko! NIE! Katolicy nie wierzą w żadną MIŁOŚĆ czy MIŁOSIERDZIE. (Niezależnie od tego jak wielkimi literami to napiszesz). Wierzą w konkretnego spersonalizowanego Boga, w Trójcy Jedynego, ktory dla zbawienia świata zstapił z nieba itd. itd. Jezus powiedział: "kto we mnie wierzy..." i nie miał tu na myśli "kto wierzy w ideały jakie ja wyznaje, choćby czcił Boga Wisznu". To po pierwsze. Po drugie - nie wmawiaj innym religiom w co wierzą! Bo muzułmanim powiedziałby Ci, że On wcale nie wierzy, że Jezus jest Bogiem a jeśli jego córka zmieni wiarę i zacznie w to wierzyć to ją, zgodnie z nakazami swojej religii, własnoręcznie zabije i będzie przekonany, że wypełnia rozkaz Boga. I Twoje rozumienie miłosierdzia będzie miał w głębokim poważaniu. Po trzecie na świecie mamy nie tylko islam, judaizm i chrześcijaństwo, nie tylko religie monoteistyczne. Więc nie możesz się odwoływać tylko do nich. Tak więc nie opowiadaj, że wszystkie religie wierzą w to samo. A jeśli tak by było i ludzie, jak piszesz, sztucznie dzieliliby się religijnie, to musisz przyznać, że teoria, że Jezus zmartwychwstał byłaby równie uprawniona jak ta, że był tylko prorokiem albo jak ta, że Brahma został zrodzony z kwiatu lotosu.
|
Pn paź 17, 2011 22:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie twierdzę, że wszystkie religie wierzą w to samo i są sobie równe. Religie, w których dominuje miłośc do Boga i drugiego człowieka, prowadzą do jednego wspólnego celu - do Boga Miłości i Miłosierdzia.
|
Wt paź 18, 2011 0:04 |
|
|
|
 |
kontolu
|
frater napisał(a): Jestem Charyzmatykiem Posługującym w KK m. in. Charyzmatami Uzdrawiania i Czynienia Cudów BOŻYCH.... Napisz jak to sie stało, że zostałeś charyzmatykiem w kościele od czyniena cudów. Czy jesteś osobą duchowna czy świecką, czy miałeś jakeś sny prorocze, wizje ....? Czy masz przyzwolenie biskupa ?
|
Śr paź 19, 2011 7:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
kontolu napisał(a): frater napisał(a): Jestem Charyzmatykiem Posługującym w KK m. in. Charyzmatami Uzdrawiania i Czynienia Cudów BOŻYCH.... Napisz jak to sie stało, że zostałeś charyzmatykiem w kościele od czyniena cudów. Czy jesteś osobą duchowna czy świecką, czy miałeś jakeś sny prorocze, wizje ....? Czy masz przyzwolenie biskupa ? Uzdrowienia, cuda, są tylko działaniem samego Boga.....każdy człowiek, który się mieni być powołanym do uzdrawiania i czynienia cudów, trwa w błędzie.
|
Śr paź 19, 2011 10:42 |
|
 |
kontolu
|
Alus, człowieku dlaczego ty wtykasz wszędzie nosa, pytanie było skierowane do fratera.
|
Śr paź 19, 2011 12:39 |
|
 |
tadeuszek
|
kontolu napisał(a): Napisz jak to sie stało, że zostałeś charyzmatykiem w kościele od czyniena cudów. Czy jesteś osobą duchowna czy świecką, czy miałeś jakeś sny prorocze, wizje ....? Przeszedł kurs korespondencyjny w ESKK - "Zostań charyzmatykiem - 25 lekcji czynienia Bożych Cudów" - na płytach DVD
|
Śr paź 19, 2011 13:10 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
Ja jestem tylko prostym sługą . Posługuję wieloma Charyzmatami w KK. Są One dla budowania KK. Nie należą do mnie, a mi jak mówi dzisiejsza Ewangelia Łk 12,39-48 stawiają znacznie wyższą poprzeczkę po śmierci na Sądach Ostatecznym i Szczegółowym Czym są Charyzmaty znajdziecie tu; http://www.kyrios.odnowa.org/?page_id=130I nawet jak wymaga tego sytuacja i dotykam daną osobę to nie ja dotykam, a PAN JEZUS i Cuda BOŻE jak sama nazwa wskazuje wykonuję nie ja tylko BÓG TRÓJEDYNY. Ja jestem Powołany tylko do Modlitwy Wstawienniczej i życia w jak najdalej posuniętej Czystości Serca. DUCH ŚWIĘTY Daje Charyzmaty takie jakie chce i komu chce. Nie wszystkie Charyzmaty jakie dostałem były zgodne z moją Wolą. Ale staram się być Posłuszny BOGU.
Ostatnio edytowano Śr paź 19, 2011 13:47 przez frater, łącznie edytowano 1 raz
|
Śr paź 19, 2011 13:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
frater napisał(a): Ja jestem tylko prostym sługą . Posługuję wieloma Charyzmatami w KK. SĄ One dla budowania KK. Nie należą do mnie, a mi jak mówi dzisiejsza Ewangelia Łk 12,39-48 stawiają znacznie wyższą poprzeczkę po śmierci na Sądach Ostatecznym i Szczegółowym Czym są Charyzmaty znajdziecie tu; http://www.kyrios.odnowa.org/?page_id=130I nawet jak wymaga tego sytuacja i dotykam daną osobę to nie ja dotykam, a PAN JEZUS i Cuda BOŻE jak sama nazwa wskazuje wykonuję nie ja tylko BÓG TRÓJEDYNY. Ja jestem Powołany tylko do Modlitwy Wstawienniczej i życia w jak najdalej posuniętej Czystości Serca. DUCH ŚWIĘTY Daje Charyzmaty takie jakie chce i komu chce. Nie wszystkie Charyzmaty jakie dostałem były zgodne z moją Wolą. Ale staram się być Posłuszny BOGU. Nogdy tak o sobie nie powiedziałby o. Pio.
|
Śr paź 19, 2011 13:36 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Tego moja Droga nie wiesz. Nadto nie oznacza to, że Posługując Charyzmatami jestem Świętym. Powiem więcej daleko mi do Świętości. Droga do Świętości jest trudna i mimo, że do niej dążę jestem dopiero na początku tej drogi.
Przeczytaj link który wkleiłem, a zrozumiesz czym są Charyzmaty i kto Je dostaje.
|
Śr paź 19, 2011 13:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
frater napisał(a): Tego moja Droga nie wiesz. Nadto nie oznacza to, że Posługując Charyzmatami jestem Świętym. Powiem więcej daleko mi do Świętości. Droga do Świętości jest trudna i mimo, że do niej dążę jestem dopiero na początku tej drogi.
Przeczytaj link który wkleiłem, a zrozumiesz czym są Charyzmaty i kto Je dostaje. O. Pio nigdy nie pretendował do miana świętego i zawsze powtarzał, że uzdrawia i czyni cuda tylko Bóg.
|
Śr paź 19, 2011 14:01 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
I ja także to czynię. Przeczytaj dokładnie moje wszystkie posty i zacytuj jeżeli gdziekolwiek co innego głosiłem.
|
Śr paź 19, 2011 14:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
frater napisał(a): I ja także to czynię. Przeczytaj dokładnie moje wszystkie posty i zacytuj jeżeli gdziekolwiek co innego głosiłem. Dokładnie przeczytałam - dar języków, proroctwa, łez.....a Ty piszesz o danym Ci darze uzdrawiania i czynienia cudów 
|
Śr paź 19, 2011 14:30 |
|
|
|