Dlaczego bog czekal 1.9 milona lat?
Autor |
Wiadomość |
Lurker
|
 Re: Dlaczego bog czekal 1.9 milona lat?
No ale widzisz. Skoro we Wszechświecie panuje porządek i w Twoim domu panuje porządek, i w Twoim domu porządek zaprowadzasz Ty, to musi być Ktoś, kto zaprowadza/zaprowadził porządek we Wszechświecie. Oto logika.
(Oczywiście wszystkie grzeczne dzieci wiedzą, że tym Kimś jest Eryda, tylko że Ona zaprowadza we Wszechświecie bałagan. Entropia rośnie, no nie?)
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
So sty 12, 2013 11:51 |
|
|
|
 |
formek1
|
Czyli telefony powstały same. Sa troche mniej skomplkowane od najmniej skomplkowanego zwiazku. Więc według Twojej logiki telefony powstaja same. niestety prawa fizyki temu przeczą.
_________________ I poznacie prawdę. A prawda was wyzwoli.
|
So sty 12, 2013 12:41 |
|
 |
Lurker
|
Jaki kolega zabawny. Ale - tak serio i bez złośliwości - widzisz różnicę między molekułami chemicznymi a sztywnymi, niepodzielnymi, obojętnymi elektrycznie częściami mechanicznymi telefonu?
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
So sty 12, 2013 12:48 |
|
|
|
 |
formek1
|
Lurker napisał(a): Jaki kolega zabawny. Ale - tak serio i bez złośliwości - widzisz różnicę między molekułami chemicznymi a sztywnymi, niepodzielnymi, obojętnymi elektrycznie częściami mechanicznymi telefonu? Widze w stopniu skomplikowania. Ale generalnie nie ma róznicy poniewaz podobno:" zycie powstało z kamienia na który padał deszcz". Czyli życie powstało z materii nieożywionej bez pomocy kogokolwiek. Skoro tak to telefon jest taką własnie materia nieozywioną. Pewnie gdyby leżał miliardy lat to by ewoluował w cos fajniejszego moze nawet w ipoda. Sorry ...ale to przeciez Twoja logika że coś powstaje z niczego.
|
So sty 12, 2013 13:01 |
|
 |
Lurker
|
No własnie. "Nie ma różnicy..." Obawiam się, że w takim razie długo nie pogadamy, bo prezentujesz w tym momencie poziom tej bogobojnej katoliczki, co to poddała średniowieczny fresk autorskiej renowacji. formek1 napisał(a): to przecież Twoja logika że coś powstaje z niczego Proszę kolegi: to że w przyrodzie obowiązują zasady zachowania masy, energii, ładunku, pędu, momentu pędu i czort wie czego jeszcze - to nie oznacza, że można sobie wycierać usta sloganem bez uprzedniego zrozumienia, w jakich warunkach jest on prawdziwy, a w jakich nie. W szczególności nie istnieje zasada zachowania złożoności, którą kolega mi próbuje właśnie wmówić.
|
So sty 12, 2013 13:11 |
|
|
|
 |
formek1
|
Lurker napisał(a): ]to przecież Twoja logika że coś powstaje z niczego Proszę kolegi: to że w przyrodzie obowiązują zasady zachowania masy, energii, ładunku, pędu, momentu pędu i czort wie czego jeszcze - to nie oznacza, że można sobie wycierać usta sloganem bez uprzedniego zrozumienia, w jakich warunkach jest on prawdziwy, a w jakich nie. W szczególności nie istnieje zasada zachowania złożoności, którą kolega mi próbuje właśnie wmówić. Slogan ten w żadnych warunkach nie jest prawdziwy. W otaczajacuym nas świecie nie istnieją rzeczyy powstajace z niczego(w kazdych warunkach ta zasada jest prawdziwa) i aby to wiedzieć nie potrzeba znac nawet jednej zasady i kończyć nawet jedej klasy szkoły podstwowej. A nawet odpowiednie warunki sa" rzeczą "która najpierw musiałby zaistnieć aby cokolwiek innego powstało. Po prostu. Idea że slogan ten mogłby być prawdziwy jest tylko mrzonką od lat nieudowdnioną. I nie próbuje ci nic wmówić po prostu stwierdzam fakty. To taka sama wiara jak wiara w Zeusa i Allaha. Tyle że to wiara naukowców.
|
So sty 12, 2013 14:27 |
|
 |
JedenPost
|
formek1 napisał(a): W otaczajacuym nas świecie nie istnieją rzeczyy powstajace z niczego A ktoś twierdził, że jest inaczej?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
So sty 12, 2013 14:29 |
|
 |
formek1
|
JedenPost napisał(a): formek1 napisał(a): W otaczajacuym nas świecie nie istnieją rzeczyy powstajace z niczego A ktoś twierdził, że jest inaczej? No.
|
So sty 12, 2013 14:39 |
|
 |
JedenPost
|
Mógłbyś rozwinąć - kto?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
So sty 12, 2013 14:40 |
|
 |
marek_max
|
formek1 napisał(a):
Nie zmieniaj tematu. Ja pisałem że Twoje argumenty obaliłem bez wysiłku poniewaz w Biblii o tym o czym pisałes nie ma mowy.
To obal teraz to co napisalem... no tak... niespecjalnie sie da, prawda? Czy rozumiesz do czego zmierzam? Jak znajde jeden, powiedzmy dwa takie babole (a sa ich setki) to cala ta ksiazka jest guzik warta bo moze to wszystko jest podobnie prawdziwe jak to, ze czlowiek pojawil sie na Ziemi 6 tys lat temu po tym jak posluchal GADAJACEGo weza. matwi mnie to, ze dorosli i niby myskacy ludzie wierza w bajki i to co wyczytaja w jednek prehistorycznej ksiazce wplywa na moje zycie
|
So sty 12, 2013 15:23 |
|
 |
Lurker
|
formek1 napisał(a): W otaczajacuym nas świecie nie istnieją rzeczyy powstajace z niczego JedenPost, ale on to rozumie tak, że z systemu prostego nie może samoistnie powstać system bardziej skomplikowany. Np. rozwój płodu jest w tym ujęciu Wielką Tajemnicą Wiary oraz Cudem Mniemanym, albowiem jajeczko i plemnik powinny produkować tylko kolejne jajeczka i plemniki, a złożonego organizmu już nie, a to ponieważ serce, nerki, płuca, mózg, trzustka, śledziona, mięśnie, kości itd. itp. powstają z niczego, w sensie: na początku nie ma takich struktur - a potem nagle są.
|
So sty 12, 2013 17:44 |
|
 |
formek1
|
JedenPost napisał(a): Mógłbyś rozwinąć - kto? Wszyscy albo moze inaczej wiekszosc ewolucjonistów.
|
So sty 12, 2013 19:24 |
|
 |
formek1
|
marek_max napisał(a): formek1 napisał(a):
Nie zmieniaj tematu. Ja pisałem że Twoje argumenty obaliłem bez wysiłku poniewaz w Biblii o tym o czym pisałes nie ma mowy.
To obal teraz to co napisalem... no tak... niespecjalnie sie da, prawda? Czy rozumiesz do czego zmierzam? Jak znajde jeden, powiedzmy dwa takie babole (a sa ich setki) to cala ta ksiazka jest guzik warta bo moze to wszystko jest podobnie prawdziwe jak to, ze czlowiek pojawil sie na Ziemi 6 tys lat temu po tym jak posluchal GADAJACEGo weza. matwi mnie to, ze dorosli i niby myskacy ludzie wierza w bajki i to co wyczytaja w jednek prehistorycznej ksiazce wplywa na moje zycie Co mam obalać. W Biblii nie ma takich bzdur o jakch mówisz wiec co mam obalać.?
|
So sty 12, 2013 19:25 |
|
 |
formek1
|
Lurker napisał(a): formek1 napisał(a): W otaczajacuym nas świecie nie istnieją rzeczyy powstajace z niczego JedenPost, ale on to rozumie tak, że z systemu prostego nie może samoistnie powstać system bardziej skomplikowany. Np. rozwój płodu jest w tym ujęciu Wielką Tajemnicą Wiary oraz Cudem Mniemanym, albowiem jajeczko i plemnik powinny produkować tylko kolejne jajeczka i plemniki, a złożonego organizmu już nie, a to ponieważ serce, nerki, płuca, mózg, trzustka, śledziona, mięśnie, kości itd. itp. powstają z niczego, w sensie: na początku nie ma takich struktur - a potem nagle są. Nie . Niczego takiego nie napisałem wiec mi nie wmawiaj. To jest własnie naukowa "mniemanologia stosowana". Wmówić komuś co on uważa i że do tego źle uważa. Osmieszyc go ale dowodów na to co twierdzisz nadal brak.
|
So sty 12, 2013 19:29 |
|
 |
marek_max
|
formek1 napisał(a): Co mam obalać. W Biblii nie ma takich bzdur o jakch mówisz wiec co mam obalać.?
Bzdur? Aha... juz nawet watykan nie wypiera sie ewolucji bo nie da sie jej aktualnie juz podwazyc misiu... Czyli spisek ogolnoswiatowy milionow naukowcow i uczenie dzieci bzdur na fizyce, biologii, chemii? Twoj miernik glupoty jest 'odrobine' rozlegulowany, jesli uwazasz, ze jedna ksiazka napisana 2 tys lat temu jest lepszym zrodlem wiedzy niz dzisiejsza nauka... Polecam zastanowic sie nad tym jak bedziesz w aptece kupowal leki... mamy je dzieki 'bzdurom' o jakich pisalem a ty nadal zyjesz bo dzisiejsza medycyna i technika ci na to pozwala... Dlatego edukacja jest tak wazna, aby tepic zacofanie i zabobony.
|
So sty 12, 2013 19:45 |
|
|
|