Autor |
Wiadomość |
Kazeshini
|
 Re: Co ludzie robią w niebie
pecilucar czy jak tam, aż mnie rozbawił:D Twoja wizja nawet zaprzecza temu co głosi NT i KK  Dla każdego szczęście to coś innego - więc może każdy będzie widział swoje niebo i będzie mógł je dzielić z bliskimi?  Być może:) I pecuś, jedna kolejna sprawa, nie pisz wykrzyknikami, bo to wyraz braku szacunku, a stwierdzający styl zdania jest wyrazem wielkiego błędu - po pierwsze, jeżeli stwierdzasz, znaczy, ze "wiesz" - wiedzieć jest sprzeczne z założeniem wiary - masz "wierzyć, a nie wiedzieć", po drugie nie ma nigdzie zapisu jak wygląda i co robimy w niebie, czy jak wyglądają kary w czyśćcu - szczególnie, że czyściec nie jest wiecznym "przystankiem" według nauk.
_________________ "The weak shall perish, the strong shall triumph. Prevail over my sword, and I shall grant it to thee. For honor..., let us fight"
|
Cz maja 10, 2012 14:14 |
|
|
|
 |
peculiar
|
Każeshiti czy jak ci tam,nie każdy będzie widział swoje niebo,a już na pewno nie będzie dzielił z bliskimi Jest to niezgodne z NT i KK I shituś,jedna kolejna sprawa,nie stawiaj kropek na końcu zdania bo masz "wierzyć a nie wiedzieć",czyli stawiać znaki zapytania ,no bo wiara polega na ciągłej nie pewności 
|
Cz maja 10, 2012 20:18 |
|
 |
Kazeshini
|
peculiar napisał(a): Każeshiti czy jak ci tam,nie każdy będzie widział swoje niebo,a już na pewno nie będzie dzielił z bliskimi Jest to niezgodne z NT i KK I shituś,jedna kolejna sprawa,nie stawiaj kropek na końcu zdania bo masz "wierzyć a nie wiedzieć",czyli stawiać znaki zapytania ,no bo wiara polega na ciągłej nie pewności  pff, nawet ładnie zdrobnieć nie potrafisz I mylisz się ponownie, nie jest bowiem niezgodne, bo nie ma takiej informacji. Kolejny punkt z wiedzy z języka polskiego - twoje wykrzykniki pokazują 100% pewności, a tej nie masz, więc po raz kolejny robisz ten sam błąd. A przy moich "tezach" masz pytajniki i tak zwany "tryb przypuszczający", który nie wymaga pytajników. A, że w całym moim poście jest jedna kropka, czyli chodzi ci o zdanie mówiące, ze w biblii nie ma zapisu jak będzie wyglądać niebo, co jest oczywistością, że jest zakończone kropką.
_________________ "The weak shall perish, the strong shall triumph. Prevail over my sword, and I shall grant it to thee. For honor..., let us fight"
|
Cz maja 10, 2012 20:27 |
|
|
|
 |
Aditu
|
Peculiar- Ty sobie idź gdzie chcesz, ale ja w niebie będę z tymi, których kocham  A co do wykrzykników - ja mam wrażenie, że krzyczysz...<boi się>
|
Cz maja 10, 2012 20:31 |
|
 |
Kazeshini
|
A jeżeli pecuś chodzi ci o to, że wielcy grzesznicy ujrzą piekło i czyściec, to jest to dla mnie oczywistość, że mówię o ludziach którzy będą już w niebie.
|
Cz maja 10, 2012 20:33 |
|
|
|
 |
peculiar
|
Aditu napisał(a): Peculiar- Ty sobie idź gdzie chcesz, ale ja w niebie będę z tymi, których kocham  A co do wykrzykników - ja mam wrażenie, że krzyczysz...<boi się> A skąd wiesz że będziesz?Uważaj bo popełnisz grzech przeciwko Duchowi Św! P.S Tak, boję się pająków i dlatego stawiam wykrzykniki!
|
Cz maja 10, 2012 20:49 |
|
 |
Aditu
|
Nie wiem, czy będę, ale rozmawiamy o niebie, i to jest to, w co wierzę - że tam spotkam bliskich. W piekle mam nadzieję, że ich nie spotkam  Chociaż byłoby weselej 
|
Cz maja 10, 2012 20:53 |
|
 |
peculiar
|
Nie sądzę żeby tam było weselej,ale jest jeden plus!Nie będziesz narzekać na brak towarzystwa!
|
Cz maja 10, 2012 20:59 |
|
 |
Kazeshini
|
peculiar napisał(a): Nie sądzę żeby tam było weselej,ale jest jeden plus!Nie będziesz narzekać na brak towarzystwa! jak każdy, nawet ty jakbyś miał tam trafić....i co ma wnieść ten post i ta dyskusja? Chcesz udowodnić, ze ty wiesz lepiej jak wygląda niebo i co ludzie tam będą robić?
|
Cz maja 10, 2012 21:06 |
|
 |
peculiar
|
Ja nie muszę nikomu nic udowadniać!
|
Cz maja 10, 2012 21:32 |
|
 |
Kazeshini
|
więc Kazeshini napisał(a): co ma wnieść ten post i ta dyskusja?
|
Cz maja 10, 2012 22:06 |
|
 |
Aditu
|
peculiar napisał(a): Nie sądzę żeby tam było weselej,ale jest jeden plus!Nie będziesz narzekać na brak towarzystwa! Może się spotkamy zatem 
|
Cz maja 10, 2012 22:09 |
|
 |
DrzewoMalinowe
|
dla mnie szczerze mówiąc nie ma znaczenia co tam będe robił ,ale ważne jest to żeby nie było tam już cierpienia ,żadnych negatywnych uczuć ani emocji ,po prostu wieczny błogostan ,tak to sobie wyobrażam
|
Pt maja 11, 2012 7:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
DrzewoMalinowe napisał(a): ważne jest to żeby nie było tam już cierpienia ,żadnych negatywnych uczuć ani emocji ,po prostu wieczny błogostan , Tylko kto będzie dostarczał tam heroinę ?
|
Pt maja 11, 2012 11:42 |
|
 |
Aditu
|
Alpert, jesteś niemożliwy  Pewnie jako osoba wierząca powinnam się obruszać czy coś, ale czytając Twoje posty zawsze się śmieję  :D:D Edit: hmmm, a Ty jesteś tym samym Alpertem?:P 
|
Pt maja 11, 2012 11:47 |
|
|
|