Bóg nie ma prawa wsadzać ludzi do piekła
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Bóg nie ma prawa wsadzać ludzi do piekła
noOne napisał(a): każda bogini czy też inne bóstwo poza Prawdziwym Bogiem jest uosobieniem demona, cielca, bałwana - czyli ohyda Z Jezusem włącznie  Zdanie zaczynamy od dużej litery, ale widać Natanek-przywódca rycerzy ci o tym nie powiedział.
|
| Pn maja 07, 2012 11:32 |
|
|
|
 |
|
JedenPost
|
noOne napisał(a): -Vi- napisał(a): BTW - Nuit to imię bogini. Podobnie jak imię Jezus, pisze się je z wielkiej litery. każda bogini czy też inne bóstwo poza Prawdziwym Bogiem jest uosobieniem demona, cielca, bałwana - czyli ohyda Ma to jakiś związek z ortografią?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
| Pn maja 07, 2012 11:41 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
alpert napisał(a): Podczas Mszy Gnostyckiej celebrowanej przez zakon Ordo Templi Orientis, Diakon wypowiada takie słowa: Kresie wszystkiego co żyje, niezbadane jest Twe imię. Obdarz nas łaską gdy nastanie Twoja godzina.Niechaj ci, którym z oczu opadła zasłona życia, zostaną wynagrodzeni spełnieniem prawdziwej woli, niezaleznie od tego, czy jest nią pochłonięcie przez nieskończoność, czy zjednoczenie z wybrankiem lub wybranką, czy też kontemlacja albo spokój, bądź osiągnięcie heroicznego wymiaru wcielenia na tej lub innej planecie, czy też na innej gwieździe, albo jeszcze gdzie indziej. Niechaj zostaną wynagrodzeni spełnieniem swej woli; tak, spełnieniem swej woli.Zatem niech spełni się Twoja wola  Ładne  Dziękuję 
|
| Pn maja 07, 2012 11:55 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
noOne napisał(a): każda bogini czy też inne bóstwo poza Prawdziwym Bogiem jest uosobieniem demona, cielca, bałwana - czyli ohyda Nie nakręcaj się. A nas nie zamęczaj swoimi wierzeniami i przekonaniami.
|
| Pn maja 07, 2012 11:57 |
|
 |
|
noOne
|
mógłbym Tobie napisać to samo, ale nie robię tego,
a Prawda jest tylko jedna..
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
| Wt maja 08, 2012 10:13 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
noOne napisał(a): mógłbym Tobie napisać to samo, ale nie robię tego, I słusznie, bo nie miałbyś racji. Ja tu wymieniałam się poglądami z Alpertem, a nie zamęczałam niezainteresowanych swoimi przekonaniami. To Ty się wtryniasz w naszą wymianę zdań, lekceważąco wypowiadasz się na temat innych wierzeń, i do tego zamęczasz nas swoimi 
|
| Wt maja 08, 2012 10:30 |
|
 |
|
noOne
|
to jest forum publiczne, każdy coś moze napisac, piszcie sobie pw jak nie chcesz "wtryniania"
ja mogę też twierdzić że zamęczasz mnie swoimi poglądami, ale mam świadomość, że to publiczne forum i nie płaczę z tego powodu,
o "innych wierzeniach" zawsze napiszę że są oszustwem szatana bo taka jest prawda, tylko KRK trzyma depozyt Prawdy Objawionej, prawda jest czasem dotkliwa i bolesna, ale tak musi być..
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
| Wt maja 08, 2012 11:38 |
|
 |
|
czuowiek
|
noOne napisał(a): o "innych wierzeniach" zawsze napiszę że są oszustwem szatana bo taka jest prawda, tylko KRK trzyma depozyt Prawdy Objawionej,
A co ci daje pewność, że KRK nie jest jednym z oszustw szatana? Biorąc choćby pod uwagę, ile krwi "depozytariusze prawdy objawionej" przelali " w imię wiary"? Jedna niewinna młoda kobieta, spalona żywcem jako "czarownica" wystarczy, żeby mieć wątpliwości. Że o gwałconych przez "depozytariuszy" ministrantach to już nawet nie wspominam...
_________________ Johnny99: "Wszyscy, włącznie z tobą, wiedzą, że nikt nie wierzy w żadnego Potwora, a działalność Koscioła Spaghetti ma na celu wyśmiewanie wiary. Jest to tzw. wiedza powszechna."
|
| Wt maja 08, 2012 11:57 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
noOne napisał(a): to jest forum publiczne, każdy coś moze napisac, piszcie sobie pw jak nie chcesz "wtryniania" Siedząc przy wspólnym stole możesz mówić do ogółu, albo zwrócić się z czymś do konkretnej osoby. I oczywiście to o czym się wtedy rozmawia, nie jest żadną tajemnicą (jeśli będziemy mieli ochotę podyskutować z Alpertem o czymś prywatnie, to z pewnością przeniesiemy się na PW). Przyłączyć się do takiej rozmowy może oczywiście każdy. Jeśli robi to kulturalnie i umie dyskutować. Ty nie wykazałeś się jednak takimi umiejętnościami. Obrażasz rozmówców i inne wierzenia, to raz. A dwa – nie dyskutujesz. To co robisz, to właśnie niegrzecznie się wtryniasz. noOne napisał(a): ja mogę też twierdzić że zamęczasz mnie swoimi poglądami, ale mam świadomość, że to publiczne forum i nie płaczę z tego powodu, Nie zamęczam Ciebie, bo w ogóle się do Ciebie nie zwracam. Różnica jest taka, że ja mówię o swoich poglądach albo w odpowiedzi na konkretne pytanie skierowane do mnie, albo w odniesieniu do ogólnego tematu dyskusji. A Ty ani nie wypowiadasz się ogólnie, ani nie odpowiadasz na zadane Tobie pytanie; tylko w odniesieniu do moich postów (w których wcale się Ciebie nie pytam o zdanie) wygłaszasz w kółko jakieś swoje rzekome prawdy i obrażasz inne wierzenia A ostatni akapit Twojej wypowiedzi pominę – kompletnie mnie to nie interesuje.
|
| Wt maja 08, 2012 13:45 |
|
 |
|
buscador
|
noOne napisał(a): o "innych wierzeniach" zawsze napiszę że są oszustwem szatana bo taka jest prawda, tylko KRK trzyma depozyt Prawdy Objawionej, prawda jest czasem dotkliwa i bolesna, ale tak musi być.. Muszę Cie zmartwić, nie ma „prawdziwych” religii. Wszelkie systemy religijne to w zasadzie domena szatana a stworzone po to aby trzymać nas w niewiedzy jak długo się da. Religie to takie namiastki prawdy które nie są w stanie wyzwolić nikogo, wręcz przeciwnie, mają nas trzymać w uściskach materii a więc tego „matrixu” którym zarządza szatan. Tylko Chrystus jest w stanie wyzwolić nas z niewoli szatana = materii, ale tylko tego który jest na to gotów, jak mówią wschodni ezoterycy: gdy uczeń jest gotów zjawia się „Nauczyciel” = Chrystus („… nie wyście Mnie wybrali ale ja was wybrałem”). Do takiego wyzwolenia = zbawienia nie jest potrzebna żadna religia, wystarczy tylko szczera wiara, wiara w Chrystusa. Chrystus to nie tylko historyczny Jezus, ale wszelkie byty urzeczywistnione, czyli te które same kiedyś zostały zbawione a które co jakiś czas inkarnują się na Ziemi aby zbawiać innych, ale tylko tych co są na to gotowi. Innym póki co muszą wystarczać diabelskie religie 
_________________ Nie wierzę w Boga którego istnienia można by dowieść
|
| Wt maja 08, 2012 16:13 |
|
 |
|
JedenPost
|
Zaprawdę, Philip K.Dick nas wyzwoli  .
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
| Śr maja 09, 2012 6:24 |
|
 |
|
Kris65
|
Cytuj: tylko KRK trzyma depozyt Prawdy Objawionej, prawda jest czasem dotkliwa i bolesna, ale tak musi być.. Prawda ta brzmi...że to wszystko to wielka ściema 
_________________ Zdrowego rozsądku życzę...
|
| Śr maja 09, 2012 6:44 |
|
 |
|
sługaBoga
|
buscador napisał(a): noOne napisał(a): o "innych wierzeniach" zawsze napiszę że są oszustwem szatana bo taka jest prawda, tylko KRK trzyma depozyt Prawdy Objawionej, prawda jest czasem dotkliwa i bolesna, ale tak musi być.. Muszę Cie zmartwić, nie ma „prawdziwych” religii. Wszelkie systemy religijne to w zasadzie domena szatana a stworzone po to aby trzymać nas w niewiedzy jak długo się da. Religie to takie namiastki prawdy które nie są w stanie wyzwolić nikogo, wręcz przeciwnie, mają nas trzymać w uściskach materii a więc tego „matrixu” którym zarządza szatan. Tylko Chrystus jest w stanie wyzwolić nas z niewoli szatana = materii, ale tylko tego który jest na to gotów, jak mówią wschodni ezoterycy: gdy uczeń jest gotów zjawia się „Nauczyciel” = Chrystus („… nie wyście Mnie wybrali ale ja was wybrałem”). Do takiego wyzwolenia = zbawienia nie jest potrzebna żadna religia, wystarczy tylko szczera wiara, wiara w Chrystusa. Chrystus to nie tylko historyczny Jezus, ale wszelkie byty urzeczywistnione, czyli te które same kiedyś zostały zbawione a które co jakiś czas inkarnują się na Ziemi aby zbawiać innych, ale tylko tych co są na to gotowi. Innym póki co muszą wystarczać diabelskie religie  Wiara w Chrystusa poparta uczynkami jest najważniejsza, lecz ta wiara wychodzi jakby własnie z religi ...
|
| Śr maja 09, 2012 22:17 |
|
 |
|
sługaBoga
|
czuowiek napisał(a): noOne napisał(a): o "innych wierzeniach" zawsze napiszę że są oszustwem szatana bo taka jest prawda, tylko KRK trzyma depozyt Prawdy Objawionej,
A co ci daje pewność, że KRK nie jest jednym z oszustw szatana? Biorąc choćby pod uwagę, ile krwi "depozytariusze prawdy objawionej" przelali " w imię wiary"? Jedna niewinna młoda kobieta, spalona żywcem jako "czarownica" wystarczy, żeby mieć wątpliwości. Że o gwałconych przez "depozytariuszy" ministrantach to już nawet nie wspominam... bo KRK powstało już na początku, za czasów Apostołów. a to że są grzechy ludzi Koscioła to nornalna recz, ksiadz jest człowiekiem...
|
| Śr maja 09, 2012 22:20 |
|
 |
|
noOne
|
dużo mocniej kuszonym przez armie demonów, niż zwykła owieczka
|
| Cz maja 10, 2012 8:58 |
|
|
|