Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Myśli samobójcze
moherdance napisał(a): Maria-Magdalena nie potrafię już kochać. Jak ? Nie umiem kochać. Może kiedyś wiedziałem co to miłość. Ciężko mi się myśli. Może w ogóle nie wiedziałem co to miłość. Zawsze się bałem bliskich relacji z ludźmi. Danielu, miłości uczymy się całe życie. Czasami i mnie wydaje się, że nie potrafię kochać. Wiem jednak, że moje serce pragnie miłości, relacji. Miłość to nie są uczucia , lecz wybory. Danielu, Idę do kina na film "Syn Boży". Nie wiem na ile masz sił, by przyjąć moje zaproszenie i pójść na niego. Chciałabym, abyśmy mogli porozmawiać o tym filmie. O uczuciach , jakie w nas wzbudził. moherdance napisał(a): Właśnie leci film o Jezusie. Może obejrzę o ile uda mi się skoncentrować. Może napiszesz o tym filmie o Jezusie. Podrzucisz link? Miłego wieczoru Danielu.
|
So kwi 05, 2014 17:59 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
So kwi 05, 2014 18:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Maria z Nazaretu cz 1 a są cztery. Mamy czas https://www.youtube.com/watch?v=mJUb1ZRHlWE. Zobacz, proszę. Kino nadal jest aktualne. A teraz musze już iść.
|
So kwi 05, 2014 18:10 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Syn Boży, to film, który trzeba zobaczyć. Jest porównywany do Pasji. I jest to dobre porównanie.
Jest niezwykły, a jednocześnie tak bardzo ludzki.
|
So kwi 05, 2014 21:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jak masz na imię Maria-Magdalena i skąd jesteś ?
|
N kwi 06, 2014 11:47 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Witaj Danielu, czy podobał Ci się film o Marii z Nazaretu? Mnie tak. Ciekawa jestem Twojego zdania.
Dziś jest piękna Ewangelia o wskrzeszeniu Łazarza. Dla Boga nie ma rzeczy niemożliwych. Maria
|
N kwi 06, 2014 15:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
moherdance napisał(a): Nieźle sobie w głowie namieszałem, przez mój skrajnie neurotyczny, lekomański charakter. Może masz rację. Ale nie myśl w taki sposób. Biczowanie się do niczego dobrego nie prowadzi, blizny się tylko od tego robią. Wyznajesz nam swoje grzechy? Wyznaj je w konfesjonale i pamiętaj, że w Sakramencie Pojednania najważniejszym dla Ciebie krokiem jest krok ostatni: mocne postanowienie poprawy. Magdalena_i dobrze pisze: jesteś osobą. To znaczy, że wywierasz wpływ na swoje otoczenie. Tak, niedziałaniem również: ludzie patrzą i wyciągają wnioski. Tu i teraz tworzysz historię, jakkolwiek śmiesznie by to nie brzmiało w Twoich uszach. Więc weź się w garść i zrób coś - cokolwiek - żeby w siebie uwierzyć. Nie idź za Marksem, nie w tym wypadku - to świadomość kształtuje byt, a nie odwrotnie.
|
N kwi 06, 2014 16:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zgadzam się z tobą, że to świadomość kształtuje byt, a nie byt świadomość. Jednak i to jestem za lewicą i socjalizmem. Maria-Magdalena nie oglądałem filmu Maria Magdalena. Nie wiem czy mogę się czymkolwiek głębiej zainteresować. Obejrzę jak będę miał lepszy dzień. Lepszy nastrój. Jutro ciocia ze mną porozmawia, może ta rozmowa coś mi da. Dużo czytam, nie wiem po co. Mimo, że mam problemy z koncentracją, pamięcią i zainteresowaniem.
|
N kwi 06, 2014 19:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
moherdance napisał(a): Jutro ciocia ze mną porozmawia, może ta rozmowa coś mi da. Dużo czytam, nie wiem po co. Mimo, że mam problemy z koncentracją, pamięcią i zainteresowaniem. Cieszy mnie, że masz kogoś bliskiego. Ciocia jest ok. Moja uczyła mnie jak się malować i robótek ręcznych. Jeśli to nie tajemnica, to co teraz czytasz?
|
N kwi 06, 2014 19:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wszystko, dużo o polityce.
|
N kwi 06, 2014 19:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Masakra.
Czytałeś coś Orsona Carda? "Gra Endera" jest super.
Też opowiada o rozgrywkach
|
N kwi 06, 2014 19:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
moherdance napisał(a): Jednak i to jestem za lewicą i socjalizmem. Hihi, tak się zastanawiam, czy nie napuścić na Ciebie mojego Ojca, który działał w Solidarności i chociaż własny smallbiznes mu nie wyszedł, uparcie stoi po stronie kapitalizmu. : ) Może jak znowu z prowincji do miasta zjedzie, Bóg wie kiedy.
|
N kwi 06, 2014 19:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie, nie czytałem Orsona Carda. Obczaję na google kto to.
|
N kwi 06, 2014 19:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Możesz też spróbować Dukaja, ale nie wszystko jak leci, tylko Perfekcyjną Niedoskonałość i Inne Pieśni, a więcej nic. Też o polityce, ale z mocnym udziałem ekonomii, którego u Carda brakuje.
|
N kwi 06, 2014 20:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dzięki, ErgoProxy, może obczaję. Mam nadzieję, że jutro z rozmowy z ciocią coś dobrego wyniknie.
|
N kwi 06, 2014 20:17 |
|
|
|