Autor |
Wiadomość |
dominis263
|
 Re: Sens nawrócenia
Niepatrz na grzechy innych uwierz w Pana Jezusa ktory jest drogom ,wiem ze jest cierpienia duzo na tym swiecie ale wszystkie cierpienia wojny itp sa spowodowane przez ludzi przez ich zlosc ,nienawisc do blizniego nie przez Boga
|
Pn sie 17, 2015 21:34 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Hufce napisał(a): Zauważyłem znaczącą poprawę przez ostatnie 17 dni odkąd nie grzesze jeżeli chodzi o łaski uświęcające nawet bez przyjmowania komunii bo nie byłem w Kościele od kilku dobrych tygodni czyli coś jest na rzeczy i dalej chciałbym to kontynuować ,po prostu nie chodzić jak maszyna do spowiedzi tylko nie grzeszyć już nigdy ,natomiast wczoraj naszło mnie fatalne uczucie ,że to wszystko na nic ,że inni grzeszą bo można jeżeli jest to w danym momencie zgodne z wolą boską .
Nie powinno się używać takich zwrotów jak "nigdy" gdy tworzymy listę postanowień. Natura ludzka jest słaba, zawsze będą pojawiały się pokusy, a człowiek nie zawsze będzie w stanie się im przeciwstawić. Chodzi o pragnienie, aby być blisko Boga i podjęcie starań by wytrwać w swoich postanowieniach. Jeżeli zdarzy się upadek, należy przyjąć to do świadomości, uznać swój błąd i przy najbliższej okazji wyznać go na spowiedzi, bowiem postanowienie jest procesem rozciągniętym w czasie(bezterminowo), w którym należy uwzględnić różne ewentualne błędy, jakie mogą się pojawić w drodze ku wyznaczonemu zadaniu. Wolą Boga nie jest to, abyśmy grzeszyli. Jego Wolą jest, abyśmy zmierzali ku zbawieniu przestrzegając Jego przykazań. Bóg zna słabości człowieka, ale też do każdego przychodzi z pomocą, jeżeli tylko będzie go o to prosił na modlitwie. Zatem Twoje pragnienie bycia dobrym zbliża Cię do Boga, sprawia że wypełniasz Jego Wolę, a On sam obdarza Cię wieloma łaskami, widząc Twoje intencje.
|
Pn sie 17, 2015 21:42 |
|
 |
Robek
|
dominis263 napisał(a): Bóg istnieje Masz na to jakieś dowody? Hufce napisał(a): Zauważyłem znaczącą poprawę przez ostatnie 17 dni odkąd nie grzesze jeżeli chodzi o łaski uświęcające nawet bez przyjmowania komunii bo nie byłem w Kościele od kilku dobrych tygodni czyli coś jest na rzeczy i dalej chciałbym to kontynuować. Ty jakiś dziwny jesteś, tutaj mówisz że nie grzeszysz, a samo to że nie chodzisz do kościoła jest grzechem, nie wiem co to za filozofie sobie wymyśliłeś, ale to sie kupy nie trzyma.
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
Pn sie 17, 2015 21:47 |
|
|
|
 |
dominis263
|
A kto stworzyl świat przecierz sam sie niestworzyl to juz jest dowod na istnienie Boga ,
|
Pn sie 17, 2015 22:18 |
|
 |
Robek
|
dominis263 napisał(a): A kto stworzyl świat przecierz sam sie niestworzyl to juz jest dowod na istnienie Boga , Skąd pomysł że świat jako taki, mógł kiedykolwiek nie istnieć?
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
Pn sie 17, 2015 22:49 |
|
|
|
 |
Hufce
|
Moja natura nie jest słaba ,jeżeli chce moge wytrzymać bez grzechu nawet do końca życia ale boje się żeby to nie było na darmo ,nie odpowiedzieliście mi na moje pytani czy istnieje coś takiego jak grzech w posłuszeństwie ?
|
Wt sie 18, 2015 7:33 |
|
 |
dominis263
|
Niemoze jedonczesnie z jednego zródla leciec dobro i zlo musisz wybrac moim zdaniem niema takiego czegos moim zdaniem jak grzech w posluszenstwie.
|
Wt sie 18, 2015 9:50 |
|
 |
Hufce
|
A skąd wiesz ,że nie może ,może jest tak ,że właśnie tak jest tylko nie wszyscy o tym wiedzą albo jesteśmy wprowadzani w błąd .
|
Wt sie 18, 2015 10:00 |
|
 |
dominis263
|
Ale tak jest napisane w bibli,niemozna byc jednoczesnie zlym i dobrym musisz wybrac
|
Wt sie 18, 2015 10:05 |
|
 |
Hufce
|
A można grzeszyć czy nie ,czy Bogu podobają się grzechy czy może ich nienawidzi ?Jeżeli nienawidzi Bóg Ojciec grzechu to i ja chce nie grzeszyć ,wytrzymałem już 17 dni i mam zamiar to pociągnąć do końca życia choćby nie wiem co się działo tylko wczoraj naszło mnie wiele wątpliwości dlatego tutaj pytam o sens mojego nawrócenia .
|
Wt sie 18, 2015 10:08 |
|
 |
dominis263
|
Trzeba starac sie niegrzeszyc bo Bog nielubi jak go sie rani,wierze w cb dasz rade
|
Wt sie 18, 2015 10:12 |
|
 |
dominis263
|
Robek a kto twoim zdaniem stworzył człowieka,
|
Wt sie 18, 2015 10:21 |
|
 |
Robek
|
Hufce napisał(a): nie odpowiedzieliście mi na moje pytani czy istnieje coś takiego jak grzech w posłuszeństwie ? Nie ma czegoś takiego. Hufce napisał(a): A można grzeszyć czy nie ,czy Bogu podobają się grzechy czy może ich nienawidzi ?Jeżeli nienawidzi Bóg Ojciec grzechu to i ja chce nie grzeszyć ,wytrzymałem już 17 dni i mam zamiar to pociągnąć do końca życia choćby nie wiem co się działo tylko wczoraj naszło mnie wiele wątpliwości dlatego tutaj pytam o sens mojego nawrócenia . Nie widze u ciebie żadnego nawrócenia, zrezygnowałeś z masturbacji, czyli masz jeden grzech mniej, przestałeś chodzić do kościoła, więc masz jeden grzech więcej, wszystko sie wyzerowało. dominis263 napisał(a): Robek a kto twoim zdaniem stworzył człowieka, Ewolucja.
|
Wt sie 18, 2015 11:14 |
|
 |
dominis263
|
Mozesz sie oklamywac ze ewolucja ale wiesz dobrze jaka jest prawda ze Bog wszystko stworzyl.Wszyscy tylko szukaja dowodow ,ale Blogoslawieni ktorzy niewidzielia a uwierzyli.Gdybys ujzal Pana Jezusa Przed soba Uwierzyl bys wtedy Robek
|
Wt sie 18, 2015 11:38 |
|
 |
dominis263
|
z czasem zacznie chodzic do kosciola powolutku do wszystkiego dojdzie nieodrazu krakow zbudowali.
|
Wt sie 18, 2015 11:39 |
|
|
|