Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 03, 2025 20:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
 Cud Świętego Ognia w Jerozolimie ? 
Autor Wiadomość

Post Re: Cud Świętego Ognia w Jerozolimie ?
Alus napisał(a):
http://www.tvp.pl/religia/programy-katolickie/my-wy-oni/wideo/stygmatyczka-marta-robin

Dość! Zobaczyłem prawdopodobnie do połowy i jest mi naprawdę przykro, jestem zrozpaczony i przerażony że ludzie mogą tak dręczyć inna osobę. Miejsce Marty było w szpitalu a nie w ciemnogrodzie który ja odwiedzał w zaciemnionym pokoju świecąc latarką. Kurde to jest chore.
Biedna kobieta, zniszczyli jej życie, odebrali wszystko i jeszcze się tym chwalą. No przestań Alus.
To gorsze jak Oświęcim. Tam przynajmniej czasem Ci co przeżyli mogli sobie pogadać z innymi więźniami. A to to jakiś horror po prostu. I jeszcze się na to powoływać. Ja pie... znaczy przepraszam.

N kwi 04, 2010 12:36
CzłowiekBezOczu napisał(a):
Alus napisał(a):
http://www.tvp.pl/religia/programy-katolickie/my-wy-oni/wideo/stygmatyczka-marta-robin

Dość! Zobaczyłem prawdopodobnie do połowy i jest mi naprawdę przykro, jestem zrozpaczony i przerażony że ludzie mogą tak dręczyć inna osobę. Miejsce Marty było w szpitalu a nie w ciemnogrodzie który ja odwiedzał w zaciemnionym pokoju świecąc latarką. Kurde to jest chore.
Biedna kobieta, zniszczyli jej życie, odebrali wszystko i jeszcze się tym chwalą. No przestań Alus.
To gorsze jak Oświęcim. Tam przynajmniej czasem Ci co przeżyli mogli sobie pogadać z innymi więźniami. A to to jakiś horror po prostu. I jeszcze się na to powoływać. Ja pie...

Kto niby zniszczył....paraliż? lekarze, którzy się nią opiekowali?, duchowni?.
Szpital to uniwersalne panaceum?- to dlaczego wciąż ludzie chorują, umierają?.
Przyjmowała dziennie ok. 70 osób - rzeczywiscie nie miała z kim pogadać.
Takie durne są Twoje argumenty gdyż ustosunkowany jesteś totalnie negatywnie.
Osoby wierzące - katolicy, Zydzi, muzułmanie - nie negują cudu ognia, bo wiedzą, że ludziki umysł nie rozwikła wszystkich zjawisk nadnaturalnych.
Podchodzą to tych zjawisk z szacunkiem.
Ateiści zas prezentują "święte" oburzenie "niesprawiedliwym traktowaniem" mistyków, stygmatyków.

N kwi 04, 2010 12:45

Ale rozwikłał, że jest nadnaturalne na 100 % i na 120% pochodzi od Boga. Brak innych możliwość. Oto werdykt nieomylnego rozumu. ;-)

N kwi 04, 2010 12:54
R6 napisał(a):
Ale rozwikłał, że jest nadnaturalne na 100 % i na 120% pochodzi od Boga. Brak innych możliwość. Oto werdykt nieomylnego rozumu. ;-)

Jesli jesteś w stanie wykazac inne źródło - to wskaż :)

N kwi 04, 2010 12:59

Nie jestem "ateistą" tylko niewierzącym to raz. A dwa, to Ci się podoba takie traktowanie i wmawianie komuś "mistyki" zamiast normalnie leczyć ? Przykre. Dobrze że jeszcze do pieca nie wkładali na trzy zdrowaśki.
"No, teraz - rzekła znachorka - położyć dziewuchę na sosnowej desce i wsadzić ją w piec na trzy zdrowaśki. Ozdrowieje wnet, jakby kto ręką odjął!"
Nie widzisz tego ? No nie żartuj.

N kwi 04, 2010 13:04

Skoro TERAZ nie potrafię tego inaczej wyjaśnić to na pewno to działanie Boga. Oto ostateczne rozstrzygnięcie, prawda? :D

N kwi 04, 2010 13:31

Skąd się biorą pioruny?
To proste.Tak jak większość ludzi wierzę, że to Zeus nimi ciska. Nic innego mi nie przychodzi do głowy więc musi to być prawda. hehehe

N kwi 04, 2010 13:34
Nie jestem "ateistą" tylko niewierzącym to raz. A dwa, to Ci się podoba takie traktowanie i wmawianie komuś "mistyki" zamiast normalnie leczyć ? Przykre. Dobrze że jeszcze do pieca nie wkładali na trzy zdrowaśki.
"No, teraz - rzekła znachorka - położyć dziewuchę na sosnowej desce i wsadzić ją w piec na trzy zdrowaśki. Ozdrowieje wnet, jakby kto ręką odjął!"
Nie widzisz tego ? No nie żartuj.

Czy Ty naprawdę traktujesz ludzi jak monstra????.....bo nawet ludzie z największym stopniem upośledzenia potrafią upominac się o pożywienie.
A Ty piszesz o wmawianiu :o
Twoja i R6 odpowiedi to klasyka bezradności.....nieodmienne uciekanie w kpinę, bagatelizowanie zjawisk, odwoływanie sie do świadomości ludzi czasów jaskiniowych......

Na marginesie - cazym się rózni ateista od niewierzącego?

N kwi 04, 2010 16:28

Alus napisał(a):
Na marginesie - cazym się rózni ateista od niewierzącego?

Tym że ateiści to szufladka z której przeważnie padają pociski na KK i wierzących. Ja nie mam takich zapędów. Natomiast boli mnie naiwność i głupota niezależnie z której strony. I też nie mam ochoty "walczyć" tylko tak sobie piszę moje przemyślenia. Kto tam w co chce wierzyć to jego sprawa.

N kwi 04, 2010 16:42
Natomiast boli mnie naiwność i głupota niezależnie z której strony.

Naiwnośc i głupota a uznanie, że istnieją zdarzenia, zjawiska, przez człowieka i naukę nie wytłumaczalne to zupełnie odrębne działki.

N kwi 04, 2010 16:58

I gitara. Tylko nie pokazuj mi więcej takich filmów jak ten z Martą bo zaczęło mi się robić smutno już na początku, a jak pokazali zdjęcie babki z ranami na głowie i gość dumnie ogłaszał że to ślady jak z cierniowej korony to miałem ochotę iść i skopać mu tyłek. Miałby też stygmaty na odwrotnej stronie. Dużo rzeczy można robić ale bez przesady. MHO wykorzystali chorą kobietę do swoich celów i zniszczyli jej resztę życia którą mogła przeżyć w spokoju. Tacy ludzie nie zasługują na szacunek. Są jak zwierzęta albo jeszcze gorzej (zwierze nie krzywdzi dla jakichś dziwnych celów).
Obrzydliwe i tyle. Wszyscy którzy tam byli i potakiwali oraz podtrzymywali te urojenia powinni siedzieć w pierdlu za to co zrobili tej dziewczynie.

N kwi 04, 2010 17:15
I gitara. Tylko nie pokazuj mi więcej takich filmów jak ten z Martą bo zaczęło mi się robić smutno już na początku, a jak pokazali zdjęcie babki z ranami na głowie i gość dumnie ogłaszał że to ślady jak z cierniowej korony to miałem ochotę iść i skopać mu tyłek. Miałby też stygmaty na odwrotnej stronie. Dużo rzeczy można robić ale bez przesady. MHO wykorzystali chorą kobietę do swoich celów i zniszczyli jej resztę życia którą mogła przeżyć w spokoju. Tacy ludzie nie zasługują na szacunek. Są jak zwierzęta albo jeszcze gorzej (zwierze nie krzywdzi dla jakichś dziwnych celów).
Obrzydliwe i tyle. Wszyscy którzy tam byli i potakiwali oraz podtrzymywali te urojenia powinni siedzieć w (censored) za to co zrobili tej dziewczynie.

Nikt z ludzi nie potrafi spowodowac zjawiska stygmatów, inedi.
Nikt nie potrafi spowodować aby znikły, przestały istnieć
I nikt nie potrafi je racjonalnie wytłumaczyć, wyjasnić, nauka jest bezradna.
One poprostu u wyjątkowych ludzi występują.
Z faktami się nie dyskutuje.
Głupotą, naiwnością, to można nazwac ganianie za wizerunkami na szybach, korze drzew, kominach, czy żałosne wymysły tzw. wizjonerów obwieszczających kataklizmy lub inne przedziwne różności.
Naiwnością i głupotą jest np. poddawanie się egzorcyzmom przeprowadzanym przez świeckie osoby mianujący siebie wysłannikami nieba.

N kwi 04, 2010 17:26

Sorka poniosło mnie. Ale to przez ten film :) Jakby nie wystarczyło biblii dla tych co wierzą. I tak będą wierzyć i nie ma co dorabiać "jezior spermy" typu Gloria Polo. To jest tylko ośmieszanie i woda na młyn przeciwników. Zamiast cudów niewidów niech to będzie świadectwo dobrego życia. Nawet zwykłego prostego. Więcej ludzi to przekona niż niesamowite zdarzenia i niejedzenie przez 50 lat.
U mnie w robocie jest jeden chyba zielonoświątkowiec. Chodzi zawsze uśmiechnięty i każdemu gotów pomóc. Jakbym sobie szukał wyznania to chętnie bym dołączył do niego. To jest klasa i wzór do naśladowania a nie jakieś podejrzane mistyczki zagłodzone na śmierć przez żądnych rozgłosu krewnych.

N kwi 04, 2010 17:49

Pokaż mi mocarza który trzy minuty wytrzyma bez ruchu z głową w ogniu nawet świętym. Wtedy uznam to za cud i zacznę wierzyć w nadprzyrodzone.

Chodzi mi o to że jeśli ogień by przez 3 minuty nie parzył to by było możliwe, ale on nie parzy tylko przez nie całą minutę.

N kwi 04, 2010 19:18

Kilku "świętych" do kolekcji http://www.youtube.com/watch?v=7WA_V2uBIcU To nawet bardziej do mnie przemawia. :)

N kwi 04, 2010 19:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona