Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 14, 2025 9:23

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 126 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
 Dlaczego tak trudno uwierzyc? :( 
Autor Wiadomość

[
Zgadza sie!
Najprawdopodobniej BoG jest jeden, sa tylko rozne sposoby czczenia jego przez poszczegolne religie.

Bóg jest jeden i jest jeden sposób oddawania mu czci
ef 4:5
jest jeden pan ,jedna wiara ,jeden chrzest

a to ze rózne religie oddają w rózny sposób Boigu czesc oznacza tylko to ze w ten sposób to nawet boga deszczu moga czcic
i tak im nie pomoze

Cytuj:
Ja wychowalem sie w rodzinie katolickiej i w tej religi chce zyc.

masz takie prawo tylko nie narzekaj ze nie masz wiary
kto ci powiedzial ze Bóg jest posługuje sie religia katolicka do krzewienia wiary?

(32) I poznacie prawdę, a prawda was wyzwoli.Jan 8:32

So wrz 23, 2006 14:49

Baxi86 napisał(a):
To moze umiesz cos stuc przez auto sugestie?? :?

A Ty? Milion dolców czeka...

Powiem Ci coś jeszcze, o nagrodzie Randiego. Nigdy nie udało się nikomu choćby zasugerować nadnaturalnego źródła swoich umięjętności. Wielu próbowało i ZAWSZE Randi znajdował proste, racjonalne wytłumaczenie.

Ale kto powiedzial ze ja mam jakies nadprzyrodzone zdolnosci!!

So wrz 23, 2006 15:23
Zobacz profil WWW

Randi nie szuka tylko i wylacznie objawien "osobistych paranormalnych zdolnosci". Umiejetnosc wywolywania duchow i pokazania ich istnienia jak najbardziej sie kwalifikuje. Nagroda jest ogolnie za pokazanie jakiejs paranormalnej umiejetnosci badz udowodnienie istnienia paranormalnego zjawiska.

So wrz 23, 2006 15:42

W zasadzie Ty

Baxi86 napisał(a):
Pozatym jakis czas temu zajmowalem sie okultynizmem i dobrze wiem ze duchy istnieja!

Baxi86 napisał(a):
hehe w takim razie umiem przesuwac przedmioty
przez 4 lata powaznie zajmowalem sie okultynizmem i naprawde sporo o tym weim..... dalej mnie kusi, ale wiem ze jest to niebezpieczne! wiem nie z ksiazek a z kakretnych przypadkow z ktorymi mialem do czynenia

A jeśli chodziło Ci nie o siebie, tylko o np. jakiegoś mistrza ceremonii, który to przesuwał te przedmioty na sesjach, to w takim razie na niego czeka ten milion.

gg 3287237

So wrz 23, 2006 15:58

A jeśli chodziło Ci nie o siebie, tylko o np. jakiegoś mistrza ceremonii, który to przesuwał te przedmioty na sesjach, to w takim razie na niego czeka ten milion.

Nie prowadzilem zadnych sesji z jakimis mistrzami, kurcze ja nie mowie o jakis sektach.
Wywolywanie zawsze odbywalo sie w gronie zaufanych przyjacil.
Wlasnie sobie troszke poczytalem o tym waszym Rdim czy jak mu tam.
Niestety nie moge znalezc jego str a zerknolbym z ciekawosci ;)

So wrz 23, 2006 16:04
Zobacz profil WWW

Możesz się zgłosić razem z przyjaciółmi i sprawdzić obiektywnie, czy były to siły autosugestii czy siły nadnaturalne :)

gg 3287237

So wrz 23, 2006 16:06

Swoja droga jesli korzystales moze na tych sesjach z Ouija Board to podam ci maly eksperyment. Ludziom ktorzy "kieruja" wskaznikiem zawiaz oczy i odwroc deske do gory nogami. Jesli Ouija faktycznie kontaktuje sie z swiatem duchowym, to zadnej roznicy to duchom nie powinno zrobic, prawda? :)

So wrz 23, 2006 16:13

So wrz 23, 2006 16:17
Zobacz profil WWW

Nie urzywam tej tablicy :-D

sorry nie uzywam :oops:

So wrz 23, 2006 16:18
Zobacz profil WWW

Nie, po prostu nie dzieli sie przez zero, pomijajac pewne fanaberie wyzszej matematyki. Granica funkcji a/x gdzie x dazy do zero, jest rowna ∞ lub -∞. Ale po prostu nie mozemy powiedziec w kontekscie "normalnej" matematyki, iz da sie dzielic przez zero.

Tam zaraz wyższa, po prostu "matematyka inżynierska": Floating-Point Arithmetic. W podrozdziale "Infinity" (Nieskonczoność): The division of 0 by 0 results in a NaN. A nonzero number divided by 0, however, returns infinity: 1/0 = ∞, -1/0 = -∞. (Dzielenie 0 przez 0 daje symbol nieoznaczony. Liczba różna od zera podzielona przez 0 daje nieskonczoność)

tommy napisał(a):
A co do argumentu _Big_Maca_ jest on jak najbardziej prawdziwy. Odrzucasz istnienie Zeusa, Odyna, Ra, Cthulhu, Nyarlathetopa i Boccoba, wiec czemu nie Jahwe? Czym sie oni roznia od niego?

Cała idea z nimi związana wydaje mi się zbyt przyziemna, nie warta zachodu. Jahwe to przejście ilości w jakość.

tommy napisał(a):
Jasne, ale chcialem tutaj pokazac, ze prawdziwosci danej rzeczy nie udowadnia to jak bardzo jest ona atrakcyjna.

Zgoda. Odpowiadałem na wymienione przez Ciebie zalety niewiary. Z tych zalet, które wymieniłeś, też nie wynika, że Bóg nie istnieje.

N wrz 24, 2006 16:10

Tam zaraz wyższa, po prostu "matematyka inżynierska": Floating-Point Arithmetic. W podrozdziale "Infinity" (Nieskonczoność): The division of 0 by 0 results in a NaN. A nonzero number divided by 0, however, returns infinity: 1/0 = ∞, -1/0 = -∞. (Dzielenie 0 przez 0 daje symbol nieoznaczony. Liczba różna od zera podzielona przez 0 daje nieskonczoność)

Co za różnica? :D Nie o tym jest dyskusja

SweetChild napisał(a):
Cała idea z nimi związana wydaje mi się zbyt przyziemna, nie warta zachodu. Jahwe to przejście ilości w jakość.

A co z innymi religiami, w których też jest jeden bóg?
Zresztą, nie ma przecież żadnych powodów, dla których istnienie jednego boga miałoby być bardziej prawdopodobne/sensowne niż istnienie cłego panteonu. Przejście "ilośći w jakość" nie musi być przejściem "bzdur i bajek w prawdę".

Sweetchild napisał(a):
Zgoda. Odpowiadałem na wymienione przez Ciebie zalety niewiary. Z tych zalet, które wymieniłeś, też nie wynika, że Bóg nie istnieje.

Owszem. Nieistnienie bogów wynika z czego innego ;) Ale tommy w swoim poście odpowiadał na bezpośrednie pytanie o zalety ateizmu, nie dowodził jego prawdziwości.

gg 3287237

N wrz 24, 2006 16:49

Ok, przyznaje racje :)

SweetChild napisał(a):

No do czegos doszlismy. Ale czy nie zauwazasz tutaj pewnego subtelnego procesu? Im starsza jest cywilizacja, tym bardziej enigmatyczni, tym bardziej perfekcyjni i wszechmogacy sa jej bogowie. W czasach prehistorycznych bogiem byl piorun, zima i ksiezyc a demonem choroba i smierc. Dalej bogowie zostali upersonifikowani w panteonach Egipskich, Rzymskich i Greckich. Wladali poteznymi mocami ale jednak byli jak najabrdziej ludzcy. Jahwe na poczatku swego istnienia, gdy spisywane byly ksiegi ST, przekraczal swoja msciwoscia, zazdroscia i ogolnie pojetym zlem samego szatana. A dzisiaj slyszymy o nieskonczenie tolerancyjnym, milosciwym i kochajacym Bogu. Bog stworzyl czlowieka, czy czlowiek stworzyl bogow? Ewolucja bogow czy ewolucja mysli ludzkiej? Wydaje mi sie, ze jest to druga opcja w obu przypadkach :)

SweetChild napisał(a):

Nie musi. Udowodnienie swojej racji nie spoczywa na ateiscie. To teista wysuwa teze i musi ja udowodnic.

N wrz 24, 2006 16:52

zjawiska paranormalne- (np. telepatia, psychokineza, spostrzeganie pozazmysłowe)zjawiska które trudno wyjaśnić na gruncie znanych praw przyrody; z encyklopedi pwn

Chcecie znane zjawisko paranormalne :?: :?: :?:
Powstanie swiata :!:
Jesli niejest to zjawiskiem paranormalnym to czemu jeszcze nikt tego do konca nie wyjasnil??????? sa tylko zalozenia 8)

N wrz 24, 2006 22:23
Zobacz profil WWW

Chcecie znane zjawisko paranormalne :?: :?: :?:
Powstanie swiata :!:
Jesli niejest to zjawiskiem paranormalnym to czemu jeszcze nikt tego do konca nie wyjasnil??????? sa tylko zalozenia 8)

Bo na razie sa tylko nieudowodnione hipotezy. Sa pewne obiecujace zalozenia ktore calkiem mozliwe, ze wytlumacza co zainicjowalo proces Big Bangu. Na razie nie ma nic lepszego.

Ale powiedz mi - czy wydaje ci sie, ze stwierdzenie "Bog stworzyl wszechswiat" cokolwiek rozwiazuje? Otoz nie! Jesli tak twierdzisz, to ja sie Ciebie spytam "Kto stworzyl Boga?". I wracamy do punktu wyjscia. W kwestii stworzenia wszechswiata ani nauka ani religia nie jest w stanie dac definitywnej i satysfakcjonujacej odpowiedzi.

N wrz 24, 2006 22:29

To zalezy........... dla katolika BOG BYL JEST I BEDZIE i problem z glowy:)

Dla ateisty natomiast nie :(

a zagadki powstania swiata prawdopodobnie nigdy nikt nie wyjasni (poniewaz zawsze bedzie-z tego powstal swiat a jak powstalo to z czego on powstal) to pytanie nigdy nieznajdzie konca

N wrz 24, 2006 22:38
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 126 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona