Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 0:15

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 55  Następna strona
 Cuda dla ludzi, czyli powątpiewanie Św. Tomasza 
Autor Wiadomość

Widać to u niektórych nawet na tym forum. Pewien użytkownik w rozmowie o rzekomo nierozkładających się ciałach był w 100% przekonany, że tak jest rzeczywiście mimo iż albo ciała wykazywały znaczne cechy rozkładu (wskazywały na mumifikacje), a nawet gdy oficjalne źródła głosiły, że są to tylko figury woskowe. Całkowity brak krytycyzmu. jednak gdy zwrócono mu uwagę na nierozkładające się zwłoki mnicha z Azji nagle zrobił się niesamowicie sceptyczny dociekliwy, krytyczny ...

Cz paź 15, 2009 14:19
zbanowana na stałe

Niektóre Ciała przykryte są maskami woskowymi, inne zaś nie. Ów Mnich natomiast był głęboko Wierzący stąd ok osiemdziesiąt lat jego ciało słabiej się rozkłada. Nie są to jedyne Cuda dotyczące innych Religii. Wiele z Nich znam.
Mnich Ów jest moim Bratem w Wierze w Jednego BOGA.

Ale Cuda Te zachodzą tylko wtedy gdy jest Wiara w BOGA.

Ciała, które słabiej się rozkładają będziemy nadal poznawać.

Cz paź 15, 2009 15:03
zbanowana na stałe

Może wiecie jaki to Cud związany jest ze św. Ritą, który trwa do dnia dzisiejszego, a nie jest związany z Jej słabo rozkładającym się Ciałem.

Cz paź 15, 2009 15:11

Może wiecie jaki to Cud związany jest ze św. Ritą, który trwa do dnia dzisiejszego, a nie jest związany z Jej słabo rozkładającym się Ciałem.

Może wiemy, może nie wiemy.
Nie zmieniaj w kółko tematu: co z tym całunem?

Cz paź 15, 2009 15:25

Może nie wiemy, ale zapewne chcesz, żebyśmy się dowiedzieli i później sam nam to powiesz, okaże się że cud jest taki, że Ty w niego wierzysz, a dla nas będzie to jakiś ochłap dla naiwnych, jednakże odnotujesz to czerwoną czcionką.

Proponuję abyś od razu do linków i czerwonej czcionki przeszedł :)

Cz paź 15, 2009 15:28
zbanowana na stałe

Ale pytanie jest proste; jakim sposobem abstrahując od rozpatrywania prawdziwości Całunu Turyńskiego i Chusty z Oviedo, okazuje się, że Krew tam zawarta jest Krwią tej samej OSOBY co z Cudu w Lanciano?

Temat Całunu Turyńskiego jest tematem szerokim i wolałbym się nim później zając , by rozwiać wszelkie wątpliwości.

Cz paź 15, 2009 15:51
zbanowana na stałe

Może wiecie jaki to Cud związany jest ze św. Ritą, który trwa do dnia dzisiejszego, a nie jest związany z Jej słabo rozkładającym się Ciałem?

Pytanie to jest także aktualne.

@Epikuros
Kulturą osobistą zaczynasz dorównywać Witoldowi. Może to i komplement dla Ciebie.

Cz paź 15, 2009 15:54

@Epikuros
Kulturą osobistą zaczynasz dorównywać Witoldowi. Może to i komplement dla Ciebie.

Akurat tutaj uczciwie sobie wypraszam. Ja nie użyłem żadnego epitetu w związku z Tobą.

Cz paź 15, 2009 16:49

frater napisał(a):

Ale pytanie jest proste; jakim sposobem abstrahując od rozpatrywania prawdziwości Całunu Turyńskiego i Chusty z Oviedo, okazuje się, że Krew tam zawarta jest Krwią tej samej OSOBY co z Cudu w Lanciano?

Temat Całunu Turyńskiego jest tematem szerokim i wolałbym się nim później zając , by rozwiać wszelkie wątpliwości.

czemu uciekasz od pytania :(? odpowiedz teraz, bo to "później" przerodzi się w "nigdy".

Cz paź 15, 2009 17:28

już nie jedne wątpliwości frater rozwiał m.in te które odnoszą się do jego cudownego obrazka...

teraz bedzie udowadniał autentyczność całunu...

ehhhhhh

N paź 18, 2009 12:19
zbanowana na stałe

Odpowiedzcie na pytanie nadal aktualne; dlaczego?

frater napisał(a):

Krew z Całunu Turyńskiego i z Chusty z Oviedo i Cudu w Lanciano pochodzi od tego Samego Człowieka, i wykazuje właściwości, jakby Ta Osoba Żyła.

Jest to 100% Dowód na istnienie BOGA, a także na JEGO 100% Obecność w EUCHARYSTI

Tylko, proszę bez wulgaryzmów z niemocy i rozpaczy.

Pytanie poniższe dotyczy Cudu, który trwa do dnia dzisiejszego, i dzieje się bez względu na porę roku.

frater napisał(a):

Pn paź 19, 2009 10:57

a czy nie mówiono niedawno w tv, że badania ostatecznie wykazały, że Całun to średniowieczna ściema?

Pn paź 19, 2009 21:44
zbanowana na stałe

Abstrahując od tego, że nic o tym nie słyszałem i jest to absurd, to jeżeli przyjmiesz to za pewnik to tym trudniej będzie odpowiedzieć Ci na to pytanie.

Pn paź 19, 2009 22:06

Cóż, było wiele badań, a każde z nich zostawało kwestionowane przez kolejne. I tak można by powielać proces badań bez końca. Kościół Katolicki ani inne chrześcijańskie kościoły czy związki kościelne nie określają, czy jest to naprawdę całun, w który owinięto Jezusa Chrystusa. Zostało to zostawione osobistym osądom wierzących. Według oficjalnego stanowiska Kościoła katolickiego autentyczność całunu nie ma związku z prawdziwością nauczania Chrystusa.

Pn paź 19, 2009 22:17
zbanowana na stałe

Z tego co ja się orientuję to tylko jedno badanie domniemywało złe datowanie Całunu Turyńskiego , ale i one zostało przez to samo źródło sprostowane, że nastąpiła pomyłka.

Cytuj:
Według oficjalnego stanowiska Kościoła Katolickiego autentyczność całunu nie ma związku z prawdziwością nauczania Chrystusa.

Bądź prawdomówny.
Zacytuj to stanowisko. Proszę o linka.

Pn paź 19, 2009 22:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 55  Następna strona