Autor |
Wiadomość |
Andy72
|
 Re: Znamię bestii
Polecam http://ostrzezenieprzedmbm.wordpress.com/Widać że internet to siła. Jedna kobieta może w krótkim czasie założyć sektę liczącą tysiące osób twierdząc że ma niby objawienia.
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
Pt sty 03, 2014 12:36 |
|
|
|
 |
WIST
|
Ja nie wpadam w pułapkę bo mówię o tym że dziś jesteśmy mądrzejsi i powinniśmy unikać błędów naszych przodków. Ty mnie też źle zrozumiałeś. Ja wcale nie uważam że Apokalipsa jest zbędna bo i tak nic z niej nie wyczytamy. Ja uważam że to co wielu w niej wyczytało okazało się błędne. I tak w istocie przez wieki było. Oni wpadli w pułapkę, nie ja.
Nie zmieni to jednak faktu że ciągłe życie w strachu i sprawdzanie czy słowa stały się rzeczywistością, sprowadza na manowce. Antychrystów było już dużo i wielu z nich spokojnie mogło pretendować do miana tego ostatniego. Towarzyszyły im te same wydarzenia, najgrosze i najstraszniejsze. Jaki masz filtr aby wierzyć? Bo narazie wierzysz jakimś ludziom, którzy coś napisali. Kościół się zmienia i zawsze znajdą się tacy, którzy mówią że to źle, że to go niszczy. TRakie wywrócenie i bezczeszczenie miało miejsce od początku istnienia Kościoła, przynajmniej w mniemaniu nielicznych. Ten Kościół w jakim jesteś, też się kiedyś komuś nie spodobał. Teraz Ty mówisz o jakichś zmianach, ale ich nawet nie widać. A jeśli będzie, to kto oceni czy naprawdę są złe. Zawsze źle się kończyło odejćie od jedności z hierarchią. Luter też wyklął papieża i poszedł swoją droogą. Teraz Ty otwarcie oskarżasz obecnego papieża o najgorsze zbrodnie duchowe. Historia się powtarza. Tak wielu skończyło gdy idąć za prywatnymi ludzkimi objawieniami, wypowiadali posłuszeństwo hierarchii, odchodzili od Kościoła i zakładali swoje małe sekty. I czekali końca, którego się nie doczekali. Tak to wygląda gdy się widzi co piszesz i co twierdzisz. To bardzo niepokoi i napawa obawą o los Twojej wiary. Czegoś takiego chce Szatan.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Pt sty 03, 2014 12:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
olijula napisał(a): Nie wiem co by zrobiła autorka. Mi chodzi o to, że Bóg przychodzi czasem bezpośrednio do człowieka. Nie wiem czemu ludzie to tak od razu odrzucają i nie dowierzają? Czyżby wątpili w Boga i Jego relacje z człowiekiem? Do Józefa Bóg przemawiał we śnie. Możnaby było również uznać to za brednie i wymysł ludzki-bujną wyobraźnie czy coś takiego.
Tak amadeus z Jezusa również szydzono i niedowierzano, że głosi Słowo Boże. Cóż tak to już jest z ludźmi. Na wszystko chcieliby niezbitych naukowych dowodów, jednak w pewnych kwestiach takowe się nigdy nie pojawią i zawsze zostanie to kwestią wiary. Nie wierzą bo Bóg nie posługuje się straszeniem, ani pomówieniami i nigdy nie niszczyłby swojego Kościoła oszczerstwami pod adresem duchownych. To domena przeciwnika Boga. Podobne w treści "ostrzeżenia" wydawanie w wersji książkowej, pochodzą z lat 50-60-70 ubiegłego wieku. I wszystkie głosiły, że przelał się kielich goryczy, zatem rychło nastąpi apokalipsa....i tak już od 70-60-50 lat wieszczenie, podczas gdy Chrystus precyzyjnie mówi o dniu onym nie wie nikt.
|
Pt sty 03, 2014 12:54 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Przede wszystkim to wcale nie wiadomo czy pisze to jedna kobieta, czy jakaś protestancka sekta cechująca się szczególną wrogością wobec KK.
|
Pt sty 03, 2014 13:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Od wyboru z Franciszkiem modliło się 6,6 milionów wiernych, poprzedni papieże gromadzili po +- 3,5 miliona rocznie. W wielu krajach liczby praktykujących katolików wzrosły o 10-30%. Chyba dlatego tak ta sytuacja denerwuje autora/autorów "Ostrzeżeń".
I to też zostało przepowiedziane dlatego dla mnie i dla tych co znają Oredzia Ostrzeżenie było wiadome że tak będzie, jest to kolejne wypełnienie się proroctwa. Fałszywy prorok i antychryst będą mieli ogromną moc przyciągania do siebie świata, będą wyjątkowo chwaleni i zwiodą świat. Antychryst, choć w jego osobie będzie działał szatan i to on chce podstawić się za Jezusa, ogłaszając się Chrystusem, tak samo na całym świecie będzie chwalony, będzie uchodził za człowieka pełnego miłości i dobroci, choć nie będzie miał z tym nic wspólnego. Franciszek, człowiek roku ogłoszony przez gejów, człowiek roku ogłoszony przez żydowskie pismo, człowiek roku ogłoszony przez magazyn modowy, jako człowiek najlepiej ubrany...... To że fałszywy prorok będzie wybitnie chwalony i będzie miał wyjątkową moc przyciągania do siebie świata aby go zwieść, było przepowiedziane i w osobie Franciszka się po prostu wypełnia.
|
Pt sty 03, 2014 13:12 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Alus napisał(a): Od wyboru z Franciszkiem modliło się 6,6 milionów wiernych, poprzedni papieże gromadzili po +- 3,5 miliona rocznie. W wielu krajach liczby praktykujących katolików wzrosły o 10-30%. Chyba dlatego tak ta sytuacja denerwuje autora/autorów "Ostrzeżeń".
I to też zostało przepowiedziane dlatego dla mnie i dla tych co znają Oredzia Ostrzeżenie było wiadome że tak będzie, jest to kolejne wypełnienie się proroctwa. Fałszywy prorok i antychryst będą mieli ogromną moc przyciągania do siebie świata, będą wyjątkowo chwaleni i zwiodą świat. Antychryst, choć w jego osobie będzie działał szatan i to on chce podstawić się za Jezusa, ogłaszając się Chrystusem, tak samo na całym świecie będzie chwalony, będzie uchodził za człowieka pełnego miłości i dobroci, choć nie będzie miał z tym nic wspólnego. Franciszek, człowiek roku ogłoszony przez gejów, człowiek roku ogłoszony przez żydowskie pismo, człowiek roku ogłoszony przez magazyn modowy, jako człowiek najlepiej ubrany...... To że fałszywy prorok będzie wybitnie chwalony i będzie miał wyjątkową moc przyciągania do siebie świata aby go zwieść, było przepowiedziane i w osobie Franciszka się po prostu wypełnia. Czyli Duch Święty podczas konklawe sprzeciwił się Chrystusowi a bramy piekielne go nie przemogą.....bujda na resorach, niegodna uwagi rozsądnie myślącego i nie mającego obsesji na punkcie masonerii i Żydów, chrześcijanina.
|
Pt sty 03, 2014 13:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I sprawi, że ziemi i jej mieszkańcy oddają pokłon....i zwodzi mieszkańców ziemi....już widzę jak muzułmanie oddają pokłon katolickiemu papieżowi 
|
Pt sty 03, 2014 13:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Czyli Duch Święty podczas konklawe sprzeciwił się Chrystusowi a bramy piekielne go nie przemogą.....bujda na resorach, niegodna uwagi rozsądnie myślącego i nie mającego obsesji na punkcie masonerii i Żydów, chrześcijanina. Franciszek nie został wybrany przez Ducha Świętego. Przez Ducha Św. był i jest wybrany Benedykt XVI, a jego ustąpienie do którego został zmuszony na rzecz oszusta też zostało przepowiedziane w Orędziach Ostrzeżenie, co nie miało miejsca na przestrzeni wieków i się spełniło. Franciszek został wybrany z przyzwolenia Boga, z dopustu, a nie przez Ducha ŚW. Tak samo Bóg dopuści aby ujawnił się antychryst i zwodził świat, aż ogłosi się Chrystusem, Bóg też dopuści aby wprowadził znamię bestii.... Św. Franciszek z Asyżu imiennik Bergolio - ,,W tych dniach nasz Pan ześle nam nie Pasterza, a Niszczyciela''. Nie jest bujdą że wejśćie Franciszka, jego działalnośc i to jak wielką mocą będzie wyjątkowo przyciągał świat zostało przepowiedziane i się wypełnia.
|
Pt sty 03, 2014 13:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Alus napisał(a): Czyli Duch Święty podczas konklawe sprzeciwił się Chrystusowi a bramy piekielne go nie przemogą.....bujda na resorach, niegodna uwagi rozsądnie myślącego i nie mającego obsesji na punkcie masonerii i Żydów, chrześcijanina. Franciszek nie został wybrany przez Ducha Świętego. Przez Ducha Św. był i jest wybrany Benedykt XVI, a jego ustąpienie do którego został zmuszony na rzecz oszusta też zostało przepowiedziane w Orędziach Ostrzeżenie, co nie miało miejsca na przestrzeni wieków i się spełniło. Franciszek został wybrany z przyzwolenia Boga, z dopustu, a nie przez Ducha ŚW. Tak samo Bóg dopuści aby ujawnił się antychryst i zwodził świat, aż ogłosi się Chrystusem, Bóg też dopuści aby wprowadził znamię bestii.... Św. Franciszek z Asyżu imiennik Bergolio - ,,W tych dniach nasz Pan ześle nam nie Pasterza, a Niszczyciela''. Nie jest bujdą że wejśćie Franciszka, jego działalnośc i to jak wielką mocą będzie wyjątkowo przyciągał świat zostało przepowiedziane i się wypełnia. I muzułmanie pędzą oddawać mu pokłon Ciekawe, że jakaś anonimowa kobieta/grupa osób nienawidzących KK, widzie kiedy działa w Kościele Duch Święty.....żałosne.... Czyli apokalipsa związana z "neo papieżem" Janem Pawłem II przesunięta po kanonizacji "neo papieża" przez "fałszywego proroka" Franciszka. http://stopsyjonizmowi.wordpress.com/ja ... apokalipsa
|
Pt sty 03, 2014 13:38 |
|
 |
JedenPost
|
quas napisał(a): Alus napisał(a): Od wyboru z Franciszkiem modliło się 6,6 milionów wiernych, poprzedni papieże gromadzili po +- 3,5 miliona rocznie. W wielu krajach liczby praktykujących katolików wzrosły o 10-30%. Chyba dlatego tak ta sytuacja denerwuje autora/autorów "Ostrzeżeń".
I to też zostało przepowiedziane dlatego dla mnie i dla tych co znają Oredzia Ostrzeżenie było wiadome że tak będzie, jest to kolejne wypełnienie się proroctwa Fenomenalna logika. Wzrost siły oddziaływania Kościoła dowodzi panowania Szatana. Tako rzecze anonimowy internetowy autorytet, za którym podąża quas.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Pt sty 03, 2014 13:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus - ,,I muzułmanie pędzą oddawać mu pokłon '' Niedługo jak zostało przepowiedziane pokłon fałszywemu prorokowi odda odłam anglikański, co już jest po cichu zapowiadane. To też zostało przepowiedziane i tak się niedługo stanie. I inne odłamy i religie też będą się coraz bardziej przyblizały do oszusta, aż razem z antychrystem wprowadzą jedną światową religie.
|
Pt sty 03, 2014 13:51 |
|
 |
JedenPost
|
Czyli jeśli anglikanie zrobią to, czego Kościół Rzymski oczekuje od nich od 450 lat, to będzie to kolejny dowód, że z Kościołem jest bardzo źle?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Pt sty 03, 2014 13:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@quas, co ty Panu Jezusowi powiesz, kiedy ciebie zapyta, dlaczego uwierzyles klamcom i niszczyles Jego Kosciol, siejac pomowienia wobec nastepcy sw Piotra? Masz juz jakas odpowiedz w zanadrzu? Bo ja predzej moge sobie wyobrazic zamach na papieza Franciszka, wykonany przez jakiegos fanatyka, ktory zeby ratowac Kosciol przed masonem i antychrystem nie zawaha sie wziac sprawy we wlasne rece.. Juz zly moze sie cieszyc bo znalazl tych, ktorym zatrul serca i umysly podejrzliwoscia.
|
Pt sty 03, 2014 13:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytowane proroctwo pochodzi ze strony http://breviarium.blogspot.com/2013/11/ ... m-nie.htmlquas napisał(a): Alus - ,,I muzułmanie pędzą oddawać mu pokłon '' Niedługo jak zostało przepowiedziane pokłon fałszywemu prorokowi odda odłam anglikański, co już jest po cichu zapowiadane. To też zostało przepowiedziane i tak się niedługo stanie. I inne odłamy i religie też będą się coraz bardziej przyblizały do oszusta, aż razem z antychrystem wprowadzą jedną światową religie. Cóż tam jakiś odłam anglikański - św Jan pisze dokładnie, że odda pokłon cała ziemie i wszyscy jej mieszkańcy...
|
Pt sty 03, 2014 13:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): Fenomenalna logika. Wzrost siły oddziaływania Kościoła dowodzi panowania Szatana. Tako rzecze anonimowy internetowy autorytet, za którym podąża quas. To jest ta sama logika w której antychryst tak przyciągnie do siebie świat że ogłosi się Chrystusem. Świat na końcu będzie najbardziej zanurzony w grzechu w historii, szatan w tym czasie najsilniej zaciśnie swój ucisk nad światem, jak nigdy przedtem. Dlatego świat mniej pójdzie za ludzmi w pełni od Boga jak Benedykt XVI, a pójście za oszustem będzie takim fenomenem w historii jak to jest z Franciszkiem. JedenPost napisał(a): Czyli jeśli anglikanie zrobią to, czego Kościół Rzymski oczekuje od nich od 450 lat, to będzie to kolejny dowód, że z Kościołem jest bardzo źle? Będzie to kolejne bardzo konkretne proroctwo z Orędzi Ostrzeżenia które się wypełni za fałszywego proroka. Kościół Anglikański przyłaćzy się do fałszywego proroka i nie tylko on. Alus napisał(a): Cóż tam jakiś odłam anglikański - św Jan pisze dokładnie, że odda pokłon cała ziemie i wszyscy jej mieszkańcy... Tak, a niedługo zrobi to Kościół Anglikański i przyjdzie czas na cały świat, więc po co pytasz o muzułmanów z niedowierzaniem, po czym sama piszesz że będzie to cały świat.
|
Pt sty 03, 2014 14:06 |
|
|
|