Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 6:38

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 892 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 60  Następna strona
 Znamię bestii 
Autor Wiadomość
Post Re: Znamię bestii
Kael napisał(a):
@quas, co ty Panu Jezusowi powiesz, kiedy ciebie zapyta, dlaczego uwierzyles klamcom i niszczyles Jego Kosciol, siejac pomowienia wobec nastepcy sw Piotra?

A Ty co powiesz kiedy Jezus zapyta czemu broniąc zaciekle PO we wszystkim, broniłaś mordowania dzieci w invitro np.??
Kael napisał(a):
Bo ja predzej moge sobie wyobrazic zamach na papieza Franciszka, wykonany przez jakiegos fanatyka, ktory zeby ratowac Kosciol przed masonem i antychrystem nie zawaha sie wziac sprawy we wlasne rece..

Owszem Franciszek zostanie poraniony i z tego wyjdzie. Kiedy to się stanie wiedz że Bóg to przepowiedział w Orędziach Ostrzeżenie. Wiedz że proroctwo się wypełniło.

Pt sty 03, 2014 14:12

Ja myslę, że każdy ma swoją rację.

Quas dużo w tym prawdy co piszesz o antychryście i upadku kościoła, aczkolwiek nie byłabym pewna czy chodzi tu o papieża Franciszka. Wydaje mi się, że prawdziwy antychryst dopiero nadejdzie. Wraz z nadejściem antychrysta ma przyjść również posłaniec Jezusa, który będzie prowadził na dobrą drogę i walczył z antychrystem a takiego posłańca chyba na razie nie ma. Ja myślę, że orędzia, proroctwa są prawdziwe ale one mogą jeszcze przeciągnąć się w czasie i nie koniecznie wydarzy się to wszystko lada moment. Aczkolwiek wierzę, że tak jak podaje i biblia i różne proroctwa ludzie się podzielą i wielu nie dostrzeże prawdziwego sprzymierzeńca i pójdzie za szatanem. A stanie się tak właśnie, że ludziom brak relacji z Bogiem i ufności Jemu. Nie wsłuchują się w jego głos i swoje serce tylko myślą rozumem.
Bo Boga pojmuje się sercem a nie umysłem.....

Pt sty 03, 2014 14:54
Cytuj:
Tak, a niedługo zrobi to Kościół Anglikański i przyjdzie czas na cały świat, więc po co pytasz o muzułmanów z niedowierzaniem, po czym sama piszesz że będzie to cały świat.

Nie ja piszę, że będzie cały świat składał pokłon fałszywemu prorokowi, bo nie wierzę w te bzdury autorstwa anonimowej kobiety/grupy osób nienawidzących KK i szkalujących go na każdym kroku.
Św Jan pisze w Apokalipsie, że wszyscy mieszkańcy ziemi złożą pokłon fałszywemu prorokowi.

Pt sty 03, 2014 15:40

quas napisał(a):
Dlatego świat mniej pójdzie za ludzmi w pełni od Boga jak Benedykt XVI, a pójście za oszustem będzie takim fenomenem w historii jak to jest z Franciszkiem.
Będzie to kolejne bardzo konkretne proroctwo z Orędzi Ostrzeżenia które się wypełni za fałszywego proroka. Kościół Anglikański przyłaćzy się do fałszywego proroka i nie tylko on.

Nie, to Maria od Ostrzeżenia jest jednym z fałszywych proroków przed kórymi ostrzegał Jezus. Już tysiące złożyło jej pokłon.

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Pt sty 03, 2014 15:42

Alus napisał(a):
Św Jan pisze w Apokalipsie, że wszyscy mieszkańcy ziemi złożą pokłon fałszywemu prorokowi.

No to spoko. Nie ma szans aby wszyscy spośród 7 miliardów ludzi zaczęli wierzyć w to samo fałszywe bóstwo tudzież porzuciło wiarę w bóstwa. Zawsze się znajdzie choćby garstka wyznawców jednej ze współcześnie istniejących religii. Więc luzik.

Pt sty 03, 2014 18:21

Jajko spójrz na to w inny sposób, nie musi tu chodzić o konkretny jednorazowy hołd, lecz np o czyny. Cała ludzkość z radością odda się nowej ideologii, która może będzie się wydawać zupełnie dobra, jednocząca, podczas gdy jej założenia, albo konsekwencje będą złe. Cała oczywiście nie, bo przecież cały czas gdzieś tam jest mowa o tym że wyznawcy Chrystusa będą trwać, będą cierpieć, a na koniec przyjdzie zwycięstwo.

Pt sty 03, 2014 18:52

WIST napisał(a):
Cała oczywiście nie, bo przecież cały czas gdzieś tam jest mowa o tym że wyznawcy Chrystusa będą trwać, będą cierpieć, a na koniec przyjdzie zwycięstwo.

No właśnie. Czyli nie cała. Czyli Apokalipsy nie będzie. Albo będzie, ale św. Jan się myli. A może jednak wyznawcy Chrystusa wyginą, więc jednak Apokalipsa będzie. Czy o tym wszystkim napisane jest w Biblii? Można prosić o wskazanie cytatów?

Pt sty 03, 2014 19:08

To co uznajesz za błąd, jest w istocie kluczem do zrozumienia treści. Św. Jan nie pomylił się, wiedział co pisze i całość należy rozumieć nie szukając luk i błędów, ale tak jak to jest opisane. Należy założyć że cały świat faktycznie złoży owy pokłon, co oznacza znakomitą większość, być może nawet wszystkich, ale nie znaczy to że wszyscy pozostaną wierni, niektórzy mogą zmienić strony.

Pt sty 03, 2014 19:25

No właśnie dlatego chciałbym przeczytać JAK to jest napisane. Bo jeśli w jednym miejscu jest napisane, że wszyscy złożą pokłon fałszywemu prorokowi, a w innym, że wyznawcy Chrystusa będą trwać i cierpieć (czyli chyba nie złożą pokłonu fałszywemu prorokowi), to coś tu nie gra.

Pt sty 03, 2014 19:40

Apokalipsa nie jest długa, a najlepiej czytać całość.

Pt sty 03, 2014 19:44
quas napisał(a):
Kael napisał(a):
@quas, co ty Panu Jezusowi powiesz, kiedy ciebie zapyta, dlaczego uwierzyles klamcom i niszczyles Jego Kosciol, siejac pomowienia wobec nastepcy sw Piotra?

A Ty co powiesz kiedy Jezus zapyta czemu broniąc zaciekle PO we wszystkim, broniłaś mordowania dzieci w invitro np.??

DOWOD @quas, na to pomowienie? Czy tylko pluc nienawiscia potrafisz?
Ja moge napisac, ze jestes za mordowaniem umierajacych, jezeli popierasz transplantacje od "oficjalnie" zmarlych. Jestes?

quas napisał(a):
Kael napisał(a):
Bo ja predzej moge sobie wyobrazic zamach na papieza Franciszka, wykonany przez jakiegos fanatyka, ktory zeby ratowac Kosciol przed masonem i antychrystem nie zawaha sie wziac sprawy we wlasne rece..

Owszem Franciszek zostanie poraniony i z tego wyjdzie. Kiedy to się stanie wiedz że Bóg to przepowiedział w Orędziach Ostrzeżenie. Wiedz że proroctwo się wypełniło.

A to moze o Jana Pawla II chodzilo? W koncu tez byl poraniony i z tego wyszedl....

@quas, ty bys sie naprawde zajal tym, z czego ciebie Pan Bog rozliczy: konkretem, czyli czynna miloscia blizniego. Bo o to ciebie Sadzie Ostatecznym Pan Jezus zapyta: czy podales komus szklanke wody nie pytajac o poglady i przynaleznosc do wyznania, badz partii.
A jezeli ci Ostrzezenia w tym przeszkodzily, to mozesz miec problem.

Pt sty 03, 2014 20:21

Tak przedstawia antychrysta MARYJA w orędziu z LA SALETTE z roku 1864
W tym właśnie czasie narodzi się Antychryst z hebrajskiej zakonnicy, z fałszywej dziewicy, pozostającej w bliskiej łączności ze starodawnym wężem, władcą i nauczycielem nieczystości; jego ojcem będzie biskup. Rodząc się będzie on bluzgał bluźnierstwami, będzie miał zęby, słowem będzie to wcielony szatan. Będzie wydawał przerażające okrzyki, będzie czynił cuda, będzie się żywił tylko nieczystościami. Będzie on miał braci, którzy chociaż nie będą wcielonymi demonami, będą jednak synami zła. W wieku 12 lat staną się znani z wielkich zwycięstw jakie odniosą; wkrótce każdy z nich obejmie dowództwo armii wspomaganych przez legiony z piekła.

Pt sty 03, 2014 21:44

Cóż, nasza armia będzie musiała zakupić zestawy przeciwdemonowe i zainstalować na Hummerach i Rosomakach.

Pt sty 03, 2014 22:09

Panie WIST ja nie piszę że koniec jest bliski ,ja daję wskazówkę że NIKT NIE WIE PRÓCZ SAMEGO BOGA KIEDY BĘDZIE KONIEC ŚWIATA.A o antychryście możemy tylko spekulować.Sam daleki bym był aby nim obwoływać PAPIEŻA. W końcu ''po owocach ich poznacie''.Puki co nie widzę w Jego czynach zepsutego owocu ,więc daleki jestem Go osądzać.Z drugiej zaś strony szatan i jego demony są dalece inteligentniejsi od nas ludzi i mogą nas zwodzić ,pod przykrywką dobra.Wiem jedno NIE PRZYGOTUJMY SIĘ NA KONIEC BO TO NIE OD NAS ZALEŻY.Przygotujmy się natomiast na nasz koniec na naszą śmierć i to co PRZYNIESIEMY PRZED OŁTARZ PANA BOGA.A nie spekulujmy być może uwłaczając godności ludzi którzy na to być może nie zasługują.

Pt sty 03, 2014 23:03

Rozumiem i nie sugerowałem że wieszczysz koniec, tylko trochę dziwaczna jest dla mnie przywołana treść owego orędzia. Jakieś dziecko, które mówi i ma ostre zęby, zajada się odchodami i armie demonów, które współdziałają z jednostkami specjalnymi i armią regularną.

Pt sty 03, 2014 23:11
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 892 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 60  Następna strona